44
  • Pheel
    #44
    Mivel 945 találatot jelzett a seggfej szóra a google, így nem fogom megkeresni, hogy te melyik lehetsz...
  • Alien_AM
    #43
    Ugyanmar hat ojan ugyesvagy tucc te góógleben keresni, láma.
  • Pheel
    #42
    Gondolod van időm a te hülyeségeiddel foglalkozni? Elárulom: NINCS
  • Alien_AM
    #41
    OK mindenestre en varom ha talalsz infot esetleg a szervert ha megtalalod en csak gratulalni tudok neked.
  • Pheel
    #40
    No comment...
  • Lola.
    #39
    "Pont ezert kerdeztem... mert az ugyintezo szerint leallt. "

    Én meg pont ezért mondtam, hogy ilyen bárhol előfordulhat (banknál leginkább csak hardver hibából) a különbség csak az, hogy banknál nagyon ritkán és nem azért mert win-t használnak... Ha igy lenne, nem win-t használnának, ez ilyen egyszerű, mondhatnám a különbség egy banknál sok-sok ft-ban mérhető. (gyk: a kár amit okozna egy instabil oprendszer)
  • Lola.
    #37
    "Akkor ez most "mission critical" ???"

    Egy bankbank az ügyintéző gépe? Igen az. Bár a központi szerver az még "mission-criticallabb" :)
    De az teljesen természetes egy bankban, hogy nem állhatnak le az ügyintézők gépei.

    "Tehat ha lefagynak a gepek akkor az azert van mert en meg nem dolgoztam banki kornyezetben... :)

    Akkor surgosen munkahelyet valtok."

    Ha azt nem is teszed meg, de egy kis szövegértési gyakorlat nem fog megártani... :)
    De leforditom neked: ha nem tudod megérteni, miért "mission-critical" egy banknál, hogy akár az ügyintéző akár a központi szerverek stabilak és biztonságosak legyenek (ne álljanak le szoftver hibából), az valószinűleg azért van, mert még nem dolgoztál banki környezetben.

    Remélem igy már érthetőbb...
  • Lola.
    #35
    és rejtett kamerán látszott, hogy otp? az igen érdekes volna, mert úgy beperelnék a tv társaságot, hogy nyekkene, mivel tilos kamerázni a bank területén csak külön írásos engedéllyel...

    De ettől függetlenül persze senki semmilyen rendszerről nem állithatja, hogy sosem fagy le, elég egy memóriahiba hozzá. Viszont az józan ésszel szeirntem könnyen belátható, hogy egy bank nem engedheti meg magának, hogy ez rendszeresen előforduljon. (ha egy gép fizikailag elromlik az nem ide tartozik)
    Az otp-t én - mondjuk úgy - igen jól ismerem és tudom, hogy nincsen semmi gondjuk az informatikai infrastruktúrával.

    Nemzeti banknál sem gondolhatod ezt komolyan, hogy csak úgy lefagynak rendszeresen a gépeik szoftverhibából... Vagy ha mégis, akkor az valószinűleg azért van, mert még nem dolgoztál banki környezetben. Ott ez egyszerűen nem megengedhető.
  • Lola.
    #33
    "Mindenesetre a .net -et elismerem hogy jó de a wsh-val mit akarsz? magyarazd mar el nekem mivel veszi az fel a versenyt?"

    Na látszik, hogy halvány fogalmad sincs mi volt a többi rövidítés... :))
    Azokat ugyanis, ha notepad-ből "programozol" - mert ezt kérdezted - mind wsh-n keresztül éred el...
    Tehát, hogy mivel veszi fel a versenyt? Hát a *nix-ek shelljével. Nemcsak, hogy felveszi, de 100x többet tud. Wsh-n keresztül eléred a COM, activex és bármilyen objektumot. Wsh-n keresztül (adsi használatável) én felveszek egy másik telephelyen lévő DC active directoryjába 10.000 usert. Vagy lekérdezem az ott lévő 1.000 gép bios verzióját (wmi), lekérem az összes gépnek bármilyen performance counterét (több mint 1000 PC egy winben linuxon mennyi? :)) , vagy mondjuk logoffolom az összes usert, netán ki is kapcsolom a gépüket (persze, csak ha van rá jogom), kiolvasom az event logjait, és hogy ne hálózatos dolgot mondjak, automatizálom az excel-t pl úgy hogy a fent beolvasott adatokat nem a konzolra hányom ki hanem nyittatok vele egy excel-t com-on keresztül, ole automationnel a megkapott adatokat átemelem bele, megformázom, diagrammot csinálok és kinyomtatom, vagy excel helyett (netán után, a kész xls-t) az adatokat elküldöm mailben az illetékeseknek, és ezt mind-mind wsh-ból, stb-stb végtelen sokáig sorolhatnám ezeket. Gyakorlatilag bármit meg lehet csinálni wsh-ból köszönhetően a win objektumainak és szolgáltatásainak.

    És ez a szép a win-ben, ha akarom a fenti dolgokat parancssorból csinálom, ha akarom felé rakok egy full extrás kattintgatós felületet...
  • Lola.
    #32
    A TV üdvédje aztán hiteles forrás... :)))
    Emlékeim szerint hivatalosan is statiszták "játszanak" benne, fiktiv ügyekről.

    De komolyan gondolod, hogy magyarország legnagyobb bankja tudna úgy működni, ha össze-vissza lefagynának a gépei és nem működnének a banki rendszerei? Nem túl valószinű...
    De mondjuk, hogy mégis, mert az kereskedelmi bank, a saját baja, ha szar rendszert használ, senki nem szólhatja meg (csak már rég lehúzta volna a rolót). De mondjuk a magyar nemzeti bank? Annak egy kicsit komolyabb a szerepe és ott is w2000 és w2003 domain van mindenhol. Vajon azok is le-leállnak szerinted? :)
  • Alien_AM
    #31
    :D Phíl megint vicces akarsz lenni en sem vagyok huje szted en vagyok a kepen? :D es a nevem is abszurdum szted kiirnam a valodit :D ennyire te se lehecc huje de ha megtalalsz egyetlen adatot is rolam akkor tenyleg elismeresem és akkor elhiszem hogy profi vagy de mint mondtam nalam az elso szamu iranyelv az anonimitas es en ezt bizony betartom, megsugom nehez dolgod lesz mert a neten csak ál adatokkat talalsz de letezik egy server ahol megvannak az adataim de oda nem hiszem hogy bejucc, finom full confolt obsd vár téged. sok sikert :)
  • SirBubu
    #27
    nekem teccik az opera és kész, iet csak kiegészitésként használok, ha az opera valamin elfexik. mousegesture rulez.
  • [HUN]PAStheLoD
    #26
    miva' ?
  • gz8
    #25
    Csak vicceltem, részemről a téma lezárva.
  • gz8
    #24
    Türelem hosszú listát terem :))
    És engem miért nem modolsz? ;->
  • Pheel
    #23
    Attól, hogy mod vagyok, még vannak érzelmeim. Aki felbosszant, azzal nem vagyok kedves. Ennyi. Egyébként, aki bosszant, azt modolhatnám is, de nem teszem, mert nem sérti az általad említett szabályozást.
  • gz8
    #22
    Jó, vegyük úgy, hogy nem modként tetted ki a képet
  • gz8
    #21
    Akkor idéznék: Munkájukat kötelesek pártatlanul és személyes indíttatások nélkül végezni.
    Azt hiszem, esetedben kissé sántít a dolog, hiszen már jó ideje húzzátok egymást :))
  • Pheel
    #20
    Mint fejlesztő már találtam magam olyan helyzetben, hogy mind az IE, mind a Mozilla csont nélkül megcsinálta ugyanazt a dolgot, amin az Opera elhasalt. Konkrétan cookie kezelésben van még hová fejlődnie.

    Ráadásul az új designja felülbírálja a stíluslappal beállított kinézetet, ami számomra nem éppen elfogadható.
  • Pheel
    #19
    Nem ellenkezik. Ez egy weblapon van kint. Méghozzá az ő saját lapján, amit azért csinált, hogy mások megnézzék. Nem én hostolom az illegálisan megszerzett képét. Ráadásul a nevét sem írtam ki.

    Persze nem a legszebb dolog, csak valahogy már el kellene venni a kedvét a lenéző jellegű és hamis tartalmú beszólásoktól.
  • gz8
    #17
    Node kérlek!
    Az ebben foglaltakkal ellenkezik az, amit csinálsz, most az egyszer elnézem neked.
    Ami meg rencergazda barátunkat illeti, neki is kijár már egy alapos reciprokon billentés.
  • Pheel
    #16
    Hehehehehehehehehe!

    Helló apu! :)))))




    Képzelem 20 évesen mekkora tapasztalatokkal rendelkezel, mint RENDSZERGAZDA. :-P Ja és Klub Alcatraz nem Roxx :-P

    Amúgy, ha már rendszergazdi vagy, akkor tudod, hogy szedd ki a képed innen :-P
  • Pheel
    #14
    Ha nem jártok még a szövegértés témakörnél a suliban, arról nem tehetek, de ha nem érted, akkor sajnállak. Üdvözlöm apukádat
  • Alien_AM
    #13
    "a világ programozóinak 80%-a lehet"

    Ez hazugsag ugyanis jelenleg kb 67% és csökkenofelben van. Ennyi luzerkém.
  • Alien_AM
    #12
    "de remélem, hogy csupán "APU" gépéről ír és nem egy olyan szakember, aki komolynak érzi a tudását."

    Ez vicc :DDD Phíl fiatal korod ellenere neha tenyleg meg tucc nevettetni :D Egyebkent neked nincs apád vagy mi van, nem ertelek maskor is ezzel jottel de ezzel nem birsz elbujni sajat baromsagaid elol: "adta el magát" ez meg mi ki adta el magat? igenis mdsl szolgaltatas es mar nem is kft hanem rt szal vigyazz nehogy egy nap ne legyen neted, es gondold meg mit beszelsz.

    Mindenesetre a .net -et elismerem hogy jó de a wsh-val mit akarsz? magyarazd mar el nekem mivel veszi az fel a versenyt?

  • Lola.
    #11
    "de remélem, hogy csupán "APU" gépéről ír és nem egy olyan szakember, aki komolynak érzi a tudását."

    :))
  • Pheel
    #10
    A témához szólva: tényleg fura, hogy senkit nem zavar, ha az Opera bugos, miközben ha az IE az, akkor egyből megy a véres-szájúskodás. Hiába no, az emberek birkák...
  • Pheel
    #9
    "Viszont a névválasztásod jó, te tényleg nem ezen a bolygón élsz vagy tényleg még alsótagozatos lehetsz ezért nem érted még világot...."

    Nem kell vele foglalkozni. A fiatalember a múltkoriban internetszolgáltatónak adta el magát, amiben lehet is valami igazság, mert a címe, amiről ír, hasonlóról tanúskodik, de remélem, hogy csupán "APU" gépéről ír és nem egy olyan szakember, aki komolynak érzi a tudását.

    Mindenesetre egy dolog biztos: ha megint elkezd pofátlanul beszólogatni, akkor megint moderálni fogom, mint a múltkor...
  • Lola.
    #7
    Hohó már megint mekkora szakértőt köszönhetünk köreinkben... :)))
    A sok hülye bank meg mission critical rendszerként használja teljes megelégedéssel, több magyar bankot is emlithetnék - egyikről biztosan állithatom hogy nem is gondolkodik a cserében mivel már lement egy linux alkalmazhatósági vizsgálat minek eredménye a minimum 2x-es tco + egy rakás feature hiánya - állami szervekről nem is beszélve.

    De ha megkérdeztek volna téged, akkor máris tudnák, hogy a win erre alkalmatlan, mert te még basic-et se telepitenél rá, LOL :))

    (hogy valaki hülye az nem baj. hogy a butaságairól szentül meg van győződve az sem. de mikor ezt terjeszteni is próbálja az már nagy baj...)
  • Alien_AM
    #6
    sMax: Tényleg lehet? nem is tuttam, de kár. Egyaltalan lehet progrmozni vinfosban? ez hogy lehet? És notepad-ban? az meg eleg lama aki vinfoson akar egyeltalan programozni, egyaltalan minek beszelek a vinfost ma mar nem kell operacios rencernek tekinteni ennek az idoszaknak mar reg vege lamerkam.

    //Mrzool tudom hogy lehet legkozelebb precizebb leszek a megfogalmazasban. Mellesleg en nem mernek feltelepiteni ra meg basic-ot sem.
  • mrzool
    #4
    Windows alá is írhatsz saját böngészőt, elég sokan meg is teszik pl. hálózatkezelés nagyházi gyanánt.:))
  • Alien_AM
    #3
    sMax te kisgyerek nem muszaj operat hasznalni megteheted hogy valasztasz az 500 bongeszo kozol akar sajatot is irhacc nem ugy mint vinfosban.