13
NTLDR NOT FOUND
  • miga
    Sziasztok!
    Egy ismerősöm gépe is ugyanezt a hibát produkálja, a gondom pedig az, hogy nem tudok bootolni semmiről. Mielőtt megjelenik a hibaüzenet, hiába nyomkodok bármit, nem jön elő bootmenü, bios, semmi...
    Valaki tud segíteni?
  • K.András
    "hamis képet festenek az XP-ről, és szarnak állítják be."
    Szar is :) aki azt mondja nem szar az festi magát...
  • Ackro
    Jujuj gyerekek nagy ám itt a képzavar! A recovery-s megoldás a jó, a többi a brute force kategóriába sorolható. Gondoljatok bele, hogy mit tennétek, ha ugyanez a probléma előállna egy egész domain gépein és mindet nektek kellene újratelepíteni, holott egy ötperces matatással meg lehet csinálni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az a megoldás a jobb, ami több helyzetben is megállja a helyét.
    A format c: igen nagymúltú és már már tradicionális megoldás félművelt usereknél. Akár egy eltűnt ikon is képes kiváltani ezt a téves reflexet egyes felhasználóknál... :)
  • gz8
    Szerintem ez nem nyerő. Olyan, mintha a command.com-ot simán átmásolnád a gyökérbe, aztán mégse megy.
  • mrzool
    OK, ahogy érzed... Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy XP != 98. Vannak más módszerek a reinstallon kívül is.

Az ilyen 'formázd le és jó lesz' hozzászólások csak ahhoz járulnak hozzá, hogy hamis képet festenek az XP-ről, és szarnak állítják be.
  • Taranov
    Hát tudom én is, hogy van sokféle megoldás, azért teljesen hülye nem vagyok, de nekem semmi extra nem volt a vinyón, a formázás volt a legkézenfekvőbb.
    Nem kellett nekem recovery módban indítani, mikor újratelepíteni is lehetett, legalább lett hely a vinyón.
  • mrzool
    Ezt a favágó módszert, basszus.:( Nem csak reinstall és format c létezik, sőt, NT-k alatt nagyon ritkán van szükség ilyen drasztikus módszerekre. Ahogy I94 is mondta - recovery konzol indítása, aztán fixboot és fixmbr.
  • Cat #4
    az ntldr fájt másold át egy másik winxpből és menni fog - ez az ntloader rövidítése, ez töltödik be először indulásnál
  • Taranov
    Van ilyen. Nekem csak formázni kellett, de mivel a laptopomon nincs format c: beírására lehetőség, hogy így fejezzem ki magam, :) bootoltam win xp cd-ről és úgy particionáltam, illetve formáztam.
  • raal
    Sziasztok! Installálnám a Win XP-t, és nem engedi, ezt írja ki NTLDR not found. Ctrl+Alt+Del. Mi az oka? Hogyan tudom kijavítani? Köszi.