Milyen Alaplap?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Mindig elírnak valamit a weboldalon... <#rolleyes> A lap ATI Radeon HD3200 IGP-vel büszkélkedik...

Saor Alba

Solten
Banyapapa
Hali.
Hol lehetne megnézni,alaplapokat felszereltsége szerint 😛 (hülye kérdés tom).
De nekem AM2-s kénne,de integralt vga-val,és 2 IDE csatlakozoval (nem a már szokványos 1 IDE,oszt csá).

Solten
Abit: ''Nyugalom, maradunk!''

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
lehetne alcím: még az nvidia sem tehet tönkre minket.. 😄

Saor Alba

Solten
Mert ízlésficamod van 😄 Az abit nagy sz@rba került de ezt maguknak köszönhetik, amd-bõl csak 770-re adtak ki lapot meg egy 780G-s m-atx-et.

Piacra dobtak volna valami fasza kis 790-es CF lapot, vitték volna mint a cukrot. Árban tényleg jók.

Saor Alba

MaSzKa
nekem ez tetszik 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
nekem amugy se tetszenek kinézetre

abit-nál mért az olcsó lapok több ségén van heat-pipe meg minde jó

eleve a karácsonyfa feeling nem tetszik

Solten
1000 éves Giga lapod alapján értékelsz... Reménytelen vagy Maszka... <#smile>

Saor Alba

Solten
Benne van az árlistában nem? <#rolleyes>

Saor Alba

djrobaa
Akkor az nagyon király. Meg a másik kérdés, Iponon láttam hogy már van hirdetve. Kapható is náluk már ez a lap?? Mert legkésöbb a jövöhéten szeretném megvenni. Vagy ha esetleg tudsz nekem ajánlani egy ilyen kaliberü lapot ebben az árban aztis megköszönném. 😊

Asus M3N-HT Deluxe/HDMI AMD Phenom 9850 X4 Black Edition [email protected] 4GB Kingmax DDR2-800Mhz Zotac Geforce 8800GT AMP! Corsair PSU-520HX :)

MaSzKa
simán

djrobaa
Sziasztok! Egy Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapot szeretnék venni, és az a kérdésem hogy minden gond nélkül megy e ebben a lapban a 8800GTS karim? Mert ez AMD chipsetes lap ugyebár.

Asus M3N-HT Deluxe/HDMI AMD Phenom 9850 X4 Black Edition [email protected] 4GB Kingmax DDR2-800Mhz Zotac Geforce 8800GT AMP! Corsair PSU-520HX :)

MaSzKa
Gigabyte cuccokkal meg soha nem voltam teljesen megelégedve

most van a 2. gépembe is 1
és volt Gigabyte X700 Pro-m amivel rácsesztem ,mert a hûtõ rá volt ragsztva és nem lehettt cserélni és hangos volt 😞

most meg 1 Gigabyte ház vágta széjjel a kezemet 😞
azóta nem nyúlkálok hozzá de jól néz ki 😄

MaSzKa
akkor csak azért se veszek tucat alaplapot

Sapphire Evga DFI marad új Epox Biostar
vagy veszek 1 gyári Hewlet Packard gépet azt rá csesztek 😄

Asus MSI semmiképp!!!!! akkor inkább csajra költöm 😄

ates84
Szépen lassan muszáj lesz megbarátkoznod az ánusz meg gagyibájt lapokkal kedves Maszka.
<#mf1>

MaSzKa
<#shakehead><#shakehead><#sir><#sir><#rinya><#rinya><#rinya>

Solten
Uhh, ilyet ne linkelj neki, mert a kardjába dõl... <#hehe>

Saor Alba

mrzoltan
Nah Maszka: IPON
Solten
<#falbav> Na mind1... <#vigyor>

Saor Alba

Sordoran
én az utóbbit veszem 😄
de a másik amúgy sincs abban az üzletben XD

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

áááááááááááá! Még mindig itt tartok! Nem tudom melyiket vegyem! Szerintetek annyi a különbség, h a GA-MA78G-DS3H kapott még 1 PCI-E 16x -ot? Mert mindkettõ integrált videókártyás, és kb ugyanazt tudják....
GIGABYTE GA-MA78G-DS3H
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
kössssssz
Solten
Mindkettõ 780-as chipset 700-s SB-vel. Tuning? Jó kérdés, nagy különbség nem lehet hiszen szinte csontugyanaz a két lap.

Saor Alba

Csak akkor ha külön hangkártyát használsz és nem alaplapra integráltat.

És tuning szempontjából melyik lehet a jobb? És a másiknak milyen a déli hidja?
kösz a gyors válaszokat
Solten
Hello (ez elmaradt). Szóval szerintem a GA-MA78G-DS3H.

Saor Alba

Solten
Ha az IGP nem érdekel, akkor miért IGP-s lapot választasz? 😊 Bár az SB 700-as déli híd már fejlettebb...

Ránézésre látni a különbséget: a GIGABYTE GA-MA78G-DS3H ATX méret és CrossfireX-et támogat (2db PCI-E)

Saor Alba

Helló, sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az alábbi lapok közül melyik lehet a jobb választás? Árban szinte egyformák!
GIGABYTE GA-MA78G-DS3H
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H

Ipon oldalán néztem õket, ott 3 év garancia is van rájuk! (Integrált videókártya egyébként nem érdekel)
Köszi a válaszokat.

MaSzKa

MaSzKa
amúgy a Made In Japan kondenzátorokat is meg kellett volna említeni

Solten
- 200Ft (v. még olcsóbb)
- Értelmesebb tápokhoz már elég régóta van sata tápkábel 😊

Saor Alba

MaSzKa
ja most néztem

sztem javították tegnap óta a cikket

MaSzKa
te az ott nem sata tápkábel?

mert a másik gyártót istenítették ez miatt

Solten
Nagy hiba. Vagy vak vagyok, de nem találok a lap oldalán 'memory vendor list'-et, így egybõl kiküszöbölhetõ lenne a memória-inkompatibilitás.

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten
Na és. Az minden lapon van <#vigyor> azt hitték playstation? <#hehe>

Saor Alba

MaSzKa
úgy néz ki az újon még 3/4 akkora már csak a hûtõ

MaSzKa
iponon kicsit elírták:

PS2 CSATLAKOZÓ: Nem

pedig van 2 is az abiton

Solten
Megértem hogy spóroljunk vazze', de ez már kínos... <#confused>

Saor Alba

MaSzKa
nekem van 1 asus p4pe rossz lapom

hasonlít rá

MaSzKa
http://www.trustedreviews.com/motherboards/review/2008/03/13/Abit-AX78/p1

arra leszek kiváncsi mikor jönnek majd az új már Nvidiás alaplpok az Abit-tól aki elvileg betámogatott akkor erre hogy reagálnak flessék mert az nvidiát mindig istenitik és sztem õket is támogatja

Solten
Asus lapja röhej: Nézd már a NB coolert... hogy van már rögzítve?? <#hehe> Ráfújsz és leesik <#vigyor>

link

Saor Alba

MaSzKa
fasza ezért mondom best buy 😄

14900Ft-ért is láttam

sztem új biossal javulni fog még az Abit

kicsit flessék sztem látszik rajtuk nekik semmit nem jelent a kevesebb hõfok a design és a cmos kivezetés a diag led az olcsó ár
csak a tuning alapján állítottak fel sorrendet
aminek sztem semmi értelme mert aki ilyen lapot vesz annak csak a 20-30% tuningol majd max

asus ránézésre 5 éves alaplap jut eszembe

Solten

Saor Alba

Solten
Gigabyte alaplap AMD 790GX chipszettel

Kell egy ilyen nekem <#vigyor>

-SB750-es déli híd
-DDR2-1066 MHz
-Radeon HD 3300 IGP
-CrossfireX (16× és 8× PCI-E)

Saor Alba

Solten
Azt el kell ismerni hogy amennyi opció van rajta, 15k-ért baráti ár, jó vétel. A Gigabyte 770 meg tuningban jó a topikja szerint.

Kétmagoshoz bõven jók ezek a lapok.

Saor Alba

Solten
CF annyit ér rajta mint az én lapomon.

Saor Alba

MaSzKa
az ára 15eFt alatt van
így ár/teljesítménybe az a jobb
amúgy érdekes ez a cikk mert a prociba van a memória vezérlõ

és ott a többi lapba jó volt a ram

így eléggé az jön le hogy megint az Asus a fõtámogató és a Gigabyte

bele se számolták az értékelésbe vagyis nem említettték meg a Cmos Cleart hátul és a CF-et és a jobb hangot RTL HD és a diagnosztikai ledet és az árat se

Solten
Most idemásolod az egész cikket b.meg? <#vigyor> Abitnál (is) sok pozitívum mellé, legalább annyi negatívum is társul (CSX RAM tuningolhatatlansága), ráadásul nem õ a "tesztgyõztes".

Olcsó, egyszerû lapok ezek, Phenomhoz nem venném ezeket, X2-höz viszont ajánlott. Az meg hogy játszadozik a lap a memó-idõzítésekkel, BIOS frissítés megoldja.

Saor Alba

MaSzKa
Tapasztalataink szerint, infrás hõmérõvel mérve az északi híd hõmérsékletének szempontjából az Abit után az MSI, majd a Gigabyte és az Asus volt a legjobb. Konkrét számokkal kifejezve az Abit AX78-es északi hídja mindössze 50–55 fokig melegedett, eközben az MSI-é 65–70-ig, a Gigabyte-é 70–75-ig, az Asusé pedig 80–85-ig. A déli hidaknál az Abit, MSI, Asus, Gigabyte sorrend rajzolódott ki elõttünk 50–55, 55–60, 55–60 és 60–65 fokos mérésekkel. A FET-ekre az MSI is külön figyelmet fordított.

😄

Az AX78 abból a szempontból is különös, hogy alacsony árszínvonala ellenére rendelkezik egy diagnosztikai kijelzõvel

Érdekesség még, hogy az Abiton kívül az összes gyártó négytûs ATX-csatlakozót tett az alaplapra, az Abit viszont nyolctûset. Hogy ez miért jó? Mert ez az új szabvány, és mert ezen stabilabb feszültségeket kap a processzor, ami segíti a tuningot. Mind a négy alaplapon négyfázisú a processzor feszültségellátása.

Az Abit AX78-on még egy Clear CMOS kapcsolót találtunk a hátlapon, ami akkor jöhet jól, amikor nem akarjuk a ház oldalát leszedni.

Ennek mi nagyon is örülünk, mert a Softmenu sokszor a vetélytársak elõtt jár, és az AX78 egy olcsó alaplap. Mint késõbb kiderült, az AX78 rendelkezik a legbõségesebb tuningopció-arzenállal,

MaSzKa
Az Abit ebben a mezõnyben kuriózum, mert a többiektõl eltérõen két, külsõre PCIe x16-os szlot található rajta, így tehát támogatja a többkártyás CrossFire mûködést