7099
alaplappal kapcsolatos dolgok
-
izb #1298 5 év az majdnem élettartam
mire letelik úgyis kell venni egy nagyobbat -
Thanatos #1297 hm, chieftec tápok élettartam garisak nem? legalábbis nekem az csak jó helyen kell megveni ahol nem kötözködnek iylenen :) -
#1296 Szép és biztos YO is, csak most veszek lapot,procit,meg 6600Gt-t, szal nem nagyon szeretnék még tápot is venni, inkább a kb 800-1000 Ft-os átalakítóra szavazok!
Egyenlőre! Aztán majd késöbb egy normális 24!!! tűs tápot bevállalok!
Egyébként mi bajotok a Codegennel? Nekem volt már pár, de még gondom nem volt egyikkel sem. Egy negatívuma van nálam... "hangos". -
izb #1295 Codegennel lehet nem kéne próbálkoznod,de te tudod.
Ha táp vásárlásra adod a fejed,egy chieftec tápot tudok neked adni egy kis apróért.
Itt egy két kép róla.
Chieftec -
#1294 Egy Codegen 400-as tápom van. Azon is rajta van a +4,csak a 20 tűs tápcsati lesz kevés.
Tehát szerintem ha az átalakítót rárakom és még a +4-et is, biztos elég neki nem?
Egyébként így néz ki:
-
Inquisitor #1293 "Ugyanonnét kapja a szuflát mindkét megoldás ..."
Na én éppen ebben nem vagyok biztos! Most persze márkás tápokról van szó, amit rendesen megterveztek, nem noname vackokról, ahová Xin Jun Pei még beforraszt +4 vezetéket ... Normális tápokon még a 12 voltok is külön szeparálva vannak. -
izb #1292 Most gondolj bele,hogy egy új tápnál jóhogy megcsinálják a plusz 4 csatit kb 150ft ból kijön.
Jobban mutat meg miegymás rendezettebb.
Ugyanonnét kapja a szuflát mindkét megoldás tehát tök mindegy hogy most kiegészítős vagy már gyárilag úgy lett csinálva.
-
Inquisitor #1291 Intel to Release SLI-Ready 975 Motherboard -
Inquisitor #1290 "valaki tudja hogy ez a lap SLI v nem?
Gigabyte GA-8I955X Pro"
Igen is meg nem is.
Van rajta egy 16x PCIE és egy 4x is. Aszinkronban mehet rajta korlátozottan az SLI, de nem túl jó hatásfokkal. Ha SLI-t akarsz, akkor vagy NForce 4 Pentium Edition chipset kell, vagy i975, de utóbbi még nincs forgalomban szerintem. -
Inquisitor #1289 Én meg azt gondolom, hogy NEM véletlen van szeparálva a +4 tű, és rgebben a "P4" tápokon a +4 tű se véletlen volt szeparálva. Átalakítóval ez az apróság elveszik. -
Inquisitor #1288 "Kösz! Valaki tud valami nagyon jó alaplapot (legobb) amibe jó a 775ös dualcore-os 64bit-es intel proci?"
Hát ahhoz i945, i955 vagy 975-ös chipseteas alaplap kell neked, én itteni árlistában lególcsobban egy GigaByte 945-öst láttam, hogy melyik a legjobb? Passz.
Jól kereső haverom NForce4-es Asus-t vett, tudtommal az is jó hozzá.
Az egyik legtöbbet tudo meg az Asus 955-ös Deluxe deszkája, még egy Analog/Digital TV-tuner is jár hozzá ... kérdés mennyiért keresel, mert szvsz 60.000 már túlzás érte.
(Létezik még VIA-s, meg SiS-es is, de azokról keveset tudok ...) -
izb #1287 a táp gond lehet,viszont a kiegészítőről nem mondanám hogy gány megoldás lenne.
Ha normális a tápja akkor nem lesz semmi gond ezzel. -
Inquisitor #1286 De ha túl kicsi a tápod, akkor nem fog segíteni az átalakító, másrészt azért a gányolt megoldások (átalakítók) plusz hibaforrások lehetnek. -
izb #1285 ez a csati jó lesz neked.
a 20-as csatit átalakítja 24 csativá és igy a procid megkapja a plusz 4-es foglalatot.
de egy linket berekhatsz róla -
#1284 mér eddig nem volt a tápodon +4 tű?
milyen tápod van?
szerintem jobban teszed,ha veszel egy 24 tűs tápot!nem direkt van 24 tűsra csinálva a deszka szal kell neki a + kraft... -
#1283 Na közben tekertem egyet a neten és egy online boltban találtam olyat hogy 20asról 24esre alakító tápcsati.
Ez lesz a megoldás???
De akkor is kell a +4 tűs tápcsati a procihoz nem??? -
#1282 Hi all!
Segítsetek légyszi, mert valamit nem értek.
Venék egy ASUS A8N-E Socket 939 -es alaplapot!
DE!
Ha jól sejtem (és itt remélem nincs igazam)... ezen a lapon 24tűs + 4 tűs tápcsati van.
Ezek szerint dobhatom ki a régi tápom??? Mert ugye az 20 tűs. (Asus A7V880)
Vagy most akkor hogy is van ez???
Van egy újfajta tápcsati az új lapokon és a régi táp nem jó hozzá?
Előre is köszi a nem lámázó és segítőkész hozzászólásokat! -
#1281 "Sokat kell olvasnod ahhoz, hogy megtudd, milyen keveset tudsz."
amúgy meg minek neked egy full extrás deszka,ha még azt se tudod melyik az??!!! -
#1280 Kösz! Valaki tud valami nagyon jó alaplapot (legobb) amibe jó a 775ös dualcore-os 64bit-es intel proci? -
#1279 Nem. -
#1278 valaki tudja hogy ez a lap SLI v nem?
Gigabyte GA-8I955X Pro -
#1277 Rendben, valakinek ez tetszik, valakinek az. Ezzel nincs semmi problémám. -
#1276 Ezen az alapon én meg azt mondom, hogy egész életemben savanyú tejet ittam, tehát jobb a savanyú tej, mint a friss... szerintem...
Vacillálok a vásárlásnál, de ne haragudj a te érvelésed nem nevezhető konkrétnak... szerintem... -
#1275 Belelehet -
Szreeeeh #1274 Hogyan tudom azt megnézni, hogy a merevlemezem (régi) jó-e a leendő alaplapomba? Ha nem SATA, akkor belehet illeszteni egy SATA-ás alaplapba? -
#1273 Mindig Abit alaplapom volt, és (eddig) az egyikkel sem volt problémám. Szerintem jobb az Abit, mint az Asrock... szerintem... -
#1272 Indok? -
#1271 A különböző fórumokban sokan dicsérik, de én nem vennék Asrock-ot. -
#1270 Sziasztok!
Használ valaki ASrock 939Dual-Sata alaplapot Sapphire (vagy más) 9600pro videókártyával? Jól együtt működik a kettő? PCI-E kártya tapasztalatok is érdekelnek. A kereskedő azt mondta: nem biztos, hogy minden PCI-E csatolós karival működik a dolog. Ez lehet igaz is, meg nem is. Van valakinek tapasztalata?
Köszi.
lacibacsi -
#1269 ha már olyan deszkád van nem ártana lecserélned legalább 3200-esre azaz 400MHZ-esre -
#1268 Nos az 1db PC2100-as 512MB ramom működhet az ABIT KN8-n? -
#1267 Deuluxe tud 1-2 extrát, ott le van írva a kép alatt, olvasd el. Ha neked kellenek ezek, vedd a deluxot, de a sima is nagyon jó lap. -
Sajnos eddig tartott visszatérnem, de most: Köszi a választ mindenkinek!
-
#1265 de melyik jobb?mert ez mellé veszek amd sempron 3000+ procit,meg pci geforce 6600gt -t -
#1264 Levan irva az adatlapjaikon csak szemrevetelezned kene a dolgokat.
Ugye azt nem varod el, hogy magad helyett masok olvassak el oket ? -
#1263 #1259 pls -
#1262 asrock 939 dual sata2...ezen van agp ill pcie is , sőt használható mindkettő egyszerre!!! -
DirtyPio #1261 Ha jol tudom ezek az ULI lapok(AGP+PCI-E) -
Szreeeeh #1260 mi mutatja meg, hogy egy alaplaphoz melyik proci, memoria, videokártya, stb. illik? -
#1259 hi!a két alaplap között mi a különbség?
Asus K8N4-E Deluxe alaplap, (s754)
Asus K8N4-E alaplap, (s754)
mert e két alaplap közül veszem meg az egyiket egy amd64 sempron 3000+ os procihoz!