Milyen Alaplap?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gabesz amd64
Valaki tud valami infót az MSI K8N Neo Platinum-ról?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

ollie
Minek veszekedtek?

Narancs
Ki mondta hogy egy kategória öreg, kezdessz kiakasztani bazz!!!!
i865G chipsetének a konkurense a Radeon 9100 IGP, nem pedig az i875 nek, ami egyértelmûen sokkal jobb nála!
Nem tudom te mi a faszról beszélsz, de kezdem unni a hülyeségeidet!
Egész idáig azt sem tudtad milyen chipsetes a szóban forgó deszka de ezerrel osztottad a baromságaidat!

"még ha úgy van"

Nézzd már meg mit linkeltél! Pont ott van leírva hogy 9100 IGP ficcen rajta nem pedig SIS ahogy egész eddig szajkóztad!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Fiam, megha ugy van, akkor se 1 kategoria az intellel.

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

Narancs
Öregem, te mirõl beszélsz?
Milyen SIS es lap?
Az ASus P4R800 ATI chipsetes, nem SISes de mind1...

"Szar minõségû az AC97 -es hang cucc is"
Es? Ugyanugy nem kell hasznalni mint az integralt videochipet. Van rajta PCI slot, beleugorhat egy Audigy2.

Az IC7 szerintem is jobb, de amit hianyolok rola az az integralt halokartya, meg az IS7esen is van, nemigaz hogy erre keptelenek voltak rarakni. Valamint a BIOS helyreallitasi lehetoseg se 1 hatrany a SISes lapon.

Narancs
Na jó, a sokkal az túlzás, de gyorsabb és az Intel legújabb chipste ficcen rajta!

Narancs
Abit IC7 sokkal gyorsabb, sokkal többet tud, és olcsóbb is!

Narancs
Már csak azt dönsd el, hogy kell -e az integrált VGA, vagy sem!
Ha nem kell, felesleges 30 kilót adni ezért a körítésért, mert abszolúte átlagos! Szar minõségû az AC97 -es hang cucc is!
Ha IRODÁBA szánod a gépet áldásom rá, ám ha játszani kell a gyereknek felesleges a pénz töblet az integrált VGA-ért, ha úgyis letiltod mert játékra alkalmatlan...
Ennyi.

Vagy Abit IS7, IC7 (Max).

Az ASUSban mint markaban meg lehet bizni, megha SISes is az alaplap. Az intel csipesek altalaban gyorsabbak, de mukodni ez is fog. A raintegralt radeon 9200-al mint videokartyaval viszont ne nagyon szamolj, harmatgyenge a mai jatekokhoz (tartaleknak azert jo). Dual channelt, 800as FSBt tud, SATAt is kezel, halokartya is van benne, vagyis minden fontos dolgot tud. Ami nekem kulonosen teccik benne az a BIOS helyreallitas CD-rol, eddig csak a Gigabytenal lattam hasonlot, ott dupla BIOSszal mukodott, de a lenyeg ugyanaz: ha elbaszod a BIOS flashelest, nem kell a kukaba dobni a cuccot. Ara se draga, szerintem rosszul nem jarsz vele.

Viszont senki nem akadalyoz meg benne hogy az alaplapi integralt szart letiltsd es rakj bele egy rendes videokartyat. Viszont mikor eladod a vkartyad, nem jon rosszul 1 tartalek amig talalsz ujat, szal nem hulyeseg az integralt cucc, csak tudni kell mire valo.

Nem is akarom kiszedni.
Van errõl az alaplapról kézzelfogható infód,vagy nincs?

Igen. Az intel nem igazan fog SIS RAID vezerlot alkalmazni. 😊 Itt 1ebkent olcsobb egy 5ossel a lap.

Narancs
Ez esetben az alaplap része a VGA...mivel integrált, vagyis az alaplapon látsz egy chippet és azt ki nem tudod szedni!
Ezek a full integrált alaplapok irodába szánt termékek, játékra kevésbé ajánlatosak, de végülis utólag vehetsz bele másik kareszt, nekem 8, te tudod...

Az alaplapról beszélgessünk,a v.kártya egy másik dolog.

Narancs
Nem, de ha játékra kell, akkor az integrált 9200-as VGA-val kitörölheted, már bocsánat...

Narancs
Biztos hogy P4 -et rax össze?
1 jó tanács: ha játékra kell akkor NE celeront tegyél bele!
Amúgy SIS chipsetet nem ajánlom...
Ha van rá keret redesen akkor ASUS P4C800 Deluxe!

Mire 3-at számolok!
A fiamnak kéne összerakni egy gépet.Gamék!

A feturek jok rajta, viszont csak SIS chipsetes, ami jellemzoen lassabb mint egy inteles. Mukodni biztos mukodik. Kerdes mire kell.

Asus P4R800V Deluxe alappal kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata?

Narancs
Az ECS -et mennyiért adják?

Narancs
ECS -rõl én még túl sok jót nem hallottam...
Én a helyedben nem az alaplapon spórolnék, akkor már inkább Abit NF7, az 13K +áfa...

lalalalala
Ki lehet kapcsolni a Raid funkciót? Mivel nem használom, fölöslegesen fut le bootoláskor a sok szöveg.
semo1
Az ECS N2U400A-A mit tudtok? Nforce2-ben gondolkodok és árban ez tûnik a legjobbnak.

Narancs
Személyszerint ABIT AN7 -et javaslom, pont brutto 25K, és lényegében az olx népszerû NF7-S továbbfejlesztése!
De szintén 25K az ASUS A7N8X (nem dupla X, csak sima X!!! ->a 2 X -es verzióban nincs Dual Chennel!!!)

Sziasztok! Lenne pár kérdésem: Milyen alaplapot javasoltok ezek közül?:Epox EP-8RDAE , Epox EP-8RDA+, Gigabyte GA-7N400, vagy valamilyen 25EFt körül mozgó jó alaplap létezik az ASUSnak vagy az MSInek?? Köszi
Narancs
Nekem fél éve van Abit NF7-S deszkám, és még soha SEMMI gondom nem volt vele...A gép kb napi 10 órát megy...
Amúgy az a kis venti engem is idegesít, az össze többi gyártó rá tesz egy kis bordát és kész, azokkal soha semmi gáz nem lesz, hangjuk semmi, meghibásodás gyakorlatilag 0% ...

Gabesz amd64
Nekem régen ABIT alaplapom volt szegénykének melege is lehetett,meg minden mert sûrûn fagyogatott!Aztán 2éve nyáron azt mondta hogy ECHO OFF!!
A kondik faszán felpuposodtak én meg késõn vettem észre!
Ennyit a régebbi abit-okról!De az új abit-ok azoknál már ezt megoldották!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Taranov
Sajnos igen 😞

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

[NST]Cifu
A maximalizmus pedig az ember pénztárcájánál kezdõdik - sajnos...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Taranov
Teljesen igaz amit leírtál, innentõl már csak vitatéma. Én maximalizmusra törekszem, nekem az Abit nem elég jó, nem bírom meg benne. Tény és való, hogy a minõsége meg sem közelíti az Asusét, Gigabyte-ét vagy az MSI-ét.
Az Intelrõl nem is beszélve 😊)

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

cifuatwork
A HWSW fórumán volt egy ilyen flame gyanus topic, de le lett zárva 😊))

Az nem vitás, hogy vannak gondok az ABIT alaplapokkal (pl.: ahogy olvasgatom a fórumokat, az NF7 északi híd aktív hûtése pár hónap után megadja magátt, és iszonyú hangos lesz - nálam 3 hónapig birta), de ilyenek mindenhol vannak, volt dolgom gyári hibás Gigabyte alaplappal, és egy rövid ideig egy Via chipsetes ASUS alaplap igyekezett az õrületbe kergetni - csaknem sikerült neki.
Az ABIT-nál én úgy látom, sose volt azért iszonyú magasan a mérce (anno a HPT370 IDE verzérlõ, jujj, de mennyit szídtuk....), de szerintem azért egy jó iparosmunkát adtak ki mindig, általában nagyon jó áron.

Gabesz amd64
Szerintem kicsit drágán vetted azt az alaplapot!
22 rúgóért lehet kapni zsír új

Matthewpamer
én most vettem egy abit nf7 -s-est 27e-t

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

Gabesz amd64
Nem rossz semelyik se én is inkább nforce2-eset vennék azért!Igaz ott 2 hetente töltheted le hozzá az új drivereket!!
Az nforce3-at meg elbakkerolták az új alaplapokon!! :-))

Taranov
Nekem csak egy Abit alaplapom van, eléggé gyakran kell resetelni, mert valami hiba adódik, de nincs bajom vele.
Úgy halottam, hogy minõségben visszacsúszott, azaz kevésbé adnak már rá, mint régen. Bár lehet, hogy ez csak az ellenrajongók által terjesztett pletyka.

cifuatwork
Az Abit miért csúszott vissza?
Jó, sose volt olyan renoméja (és tán a minõsége sem), mint az GigaByte-nak vagy az MSI-nek, de azért egy decens ár/érték arány mindig is hozott. Hogy viszonylag sokaknak volt/van velük gondja az nem meglepõ, mivel van egy sejtésem, hogy messze a legnépszerûbb alaplapmárka kis hazánkban - a netes hardware fórumokon is a leglátogatottabbak az Abit alaplapok topicjai.

Taranov
Hát az abit mostanság eléggé visszacsúszott, a biostarra viszont semmilyen panaszt nem hallottam. A nevét meg valószínûleg azért nem hallottad, mert nem volt eddig magyarországi forgalmazója.
A cég egyébként 1986 óta létezik.

efter
na azért megnézném hogy jobb e az abitnál a biostar!!!
hiszen még a nevét se hallottam a biostarnak! elég furcsán hangzik!

ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)

Köszi mindenkinek!
Falconer
Pl egy ECS KT600 mennyivel rosszabb minõségben egy Biostar M7VIT Grandnál? Mert Nforce2 est nem vennék, mert abban nincs SATA, az ECS ben ráadásul meg 3ram foglalat van. Ez itten a nagy dilemma.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Taranov
Nem AMD prociról beszélek, hanem Intel alaplapról Intel chipsettel Intel procihoz 😊

ollie
intel chipset amd procihoz? 😊)))

Taranov
Kb. ez a sorrend, vagy mondjuk Asus, MSI, Gigabyte.
Ezek mind jobbak, mint az Abit.
Meg arra tippelnék, hogy a 4. legjobb az a Biostar ilyen mezei alaplapok között, mert drágább kategóriában természetesen ott az Intel, ami elméletileg azért veri ezeket.

Taranov
Szerintem ha az ár is számít, akkor Nforce2-es Biostart vegyél. Az elméletileg jobb, mint az Abit.

Köszi a választ! És melyik lapok a jobbak: ASUS, GIGABYTE, vagy MSI? Ezeket találtam csak a sulinetben, olvastam hogy az ABIT-ot elég sokan dicsérték de az sajna egyenlõre nincsen.
efter
nforce2

ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)

Szevasztok! AMD Xp procihoz vennék alaplapot. VIA KT600, vagy Nforce 2 chipsetet ajánlotok?
köszi mindenkinek elõre is