251
Milyen konzolt érdemes venni egy pc mellé, játékra, filmhez, zenéhez?
  • FREAK
    Ámen, jól beszéltél.
  • Yurij
    XBOX,De ha kisgyerek jatekokat szereted akkor GC,a Ps2 nagyon sokk a gond.Ugyanis tobb fajta chip letezik.Es allandoan szarakodnak velle hogy egyik visszi a jatekot a masik nem.De az se rossz.Szerintem kar vitazni hogy melyik a kiraly.Ez olyan ovodas dolog.Nekem van Pc,Xbox,Ps,Super Nintendo,Sega,Dreamcast.Szerintem nezd vegig melyik jatekok jonnek be neked,ne halgas senkire aki a sajatjat dicsoiti.Nezd korbe a jatekokat es donsd el magad.Igy szerintem nem fogod megunni 6 honap utan.Nekem a XBOX a legjobb konzol de ez csak a en velemenyem.Masnak mas,es ez igy van jol.Csak az a sokk kis pocs ne fikazna le masok gepet,ugyanis csak azok fikazak mas gepet kinek az unyuci vesszi a gepet.Felnot embert ez idegesit.
  • Sephi
    X-Box az annyit tud amennyit latunk most. Megmondtak elore hogy ez tobbet nem fog tudni. Szal nekem nem kell X-Box mert ami jatek nekem teccik az letezik Ps2-re is :)

De GC-en fogok venni mert Mario Kart rulez :)
  • Petyus_
    GC a legjobb választás, mert akkor megkerülöd a PS2 oder XBox kérdést.

Meg amúgy is. =)
  • aabyssx
    BTW lassan már annyiba kerülnek ezek a konzolok, hogy többet is megengedhet az ember magának. Pl. GC-t lassan már 2 játék árából meg lehet venni (és ha lesz is rá 3-4 ami nagyon kell veszek is egyet ;).
    Szal' SZVSZ már nem akkora dilemma ez a döntés.
    SZVSZ ha van egy konzolra 10-15 nagyon jó játék, akkor már megéri megvenni.
  • FREAK
    én azért vettem Xboxot, mert

1. a PC-s játékok igényesebbik része megvan rá
    2. jó konzolos játékok is vannak rá
    3. BUNYÓS JÁTÉKOK! :)

és mivel a PC-t már nem fogom fejleszteni, a jövőben csak munkára akarom használni, nekem az Xbox a megoldás

de aki PC-n is játszik, annak tényleg a PS2 a legjobb választás
  • Mave...
    Hát ez az, akit mégis érdekel, annak ott lesz pumpán, majd hülye leszek kexboxot venni azért a két izéért (főleg hogy télleg nem is az eseteim....)
  • Mave...
    mikor mentünk lemezt másoltatni, kérdeztük, ez milyen game? tegyük be megnézni, aztán eldöntjük kell-e.... betette a csávó, bejött a bagoly és rávágtuk hogy "ez kell". Pedig azt se tudtuk, milyen stilusú game. Elég volt a pszájgnószisz logó, hogy tudjuk, IGÉNYES.... most ez a Poliphony-ra igaz leginkább sztem....
  • Mave...
    az igazat? Nem is fog hiányozni a gt4 mellett, elhiszed?
    Régen mindig a Halo miatt akartak minket meggyőzni, hogy nekünk rossz, mert ps2-n olyan nincs. Most, hogy véletlen láttam: JOBB IS !!!
    Nekem az FPS két napig game, a GT1-GT2-GT3 mindegyik 2 évig!!! Gondolom a gt4 is így lesz. A hl2-t meghagyjuk a boxosoknak. Doom? ami igy kezdődik, sose tudott lekötni. Ha mindenképp ilyen "puskával előre" játékot akarok, nekem ott az AlienBreed3d Amigán. Pixeles? nemérdekel. De izgalmas és olyan félelmetes a hangulata, hogy nem ismerek embert, aki hóttsötétben mert volna vele gamázni. És a grafika egy dolog, a hangulat viszont a LÉNYEG. (én még ma is nyomom a gt1-gt2 -t, pedig psx gamák, csupa pixel stb... de JÓ VELÜK GAMÁZNI

Meg aztán szerintem Alien is előkapja néha a Battle Squadron-t, a BloodMoney-t vagy a Beast akárhányat.... Pedig azok nem is háromdések!
    Szal kibirom azért majd valahogy hl2 meg doom3 nélkül. Lesz helyette mgs3 méghozzá nem olyan "verzió", mint pécén a 2 volt (csupabug, esetenként 256 color!!!!, fagyogatás stb...)

Amúgy mielőtt kijelentitek, hogy nem lehet megcsinálni ezt vagy azt, mindig jusson eszetekbe a gt3 után a gt4...... vagy hogy anno Amigán minden évben olyan új gamák jöttek, amiket "nem lehetett Amigára megirni" az újságok meg a pécéguru szerint stb stb stb....
  • Alien!
    megcsinálják pc-re is....majd azon...
  • Alien!
    hát ja...anno amigán nem tudtak hibázni.......dma design....emléxem mikor kijött a hired guns...visítottunk...
  • Mave...
    Hö-hö-hö-höjjjj!!! Akkó bazinagygyilok várható!!
  • Neme.
    "Driver3? Ki csinálja, ez a kérdés."

Reflections. Shadow of the Beast... Martin Edmondson... Tim Wright... Bár asszem, Driver 1 zenéjét Allister Brimble készítette (Team17). A Reflections csinálta amúgy anno a Destruction Derby-t is, meg PS2-re a Stuntmant, ennek a nagyon gyilok engine-jét fejlesztették tovább a Driv3rhez, szóval remélhetőleg nem lesz gond. :)
  • Alien!
    azé a Killzone-ra kiváncsi leszek....
  • Mave...
    Sajna viszont a mai világban nem érdekli a népet, mitől zöld egy adott pixel, vagy kék. Ha lepakolt adat, az is jó nekik, nem értékelik többre a realtime kalkulált, sokkal "igazibb" pixeleket. Aki Amigán nőtt fel, tudja hogy értem..... Emiatt aztán a box soxor nyer "látványban" mert sok a textura, amitől többnek tűnik minden a képen, pedog lehet hogy egy négyzetkilóméteres területre van ráfeszítve, vagyis kevés a felület, láma a kód, de a sok textúra becsapja a szemet (az enyémet ugyan nem, de sok emberét sajna), és még azt is elnézik pl. a boxnak, hogy csak újságban olvasott a stabil framerátáról ugyebár...... pedig anélkül autósjáték vagy bármilyen szimulátor hááát......
    Talán ezért az egyetlen az FPS amiben relative ütős, mert ott kevés felület, sok textura nulla fizika kell. Mert a fizika se megy neki valami hajde, amin nem is csodáxom. 7 regiszterrel a ps2 128 regisztere ellen ... Vagy a 2 órajeles szorzása szemben a ps2-vel ahol a párhuzamosított szorzással 4 órajel alatt lehet ha jól emléxem 12-t szorozni....Lehet számolni, mire elég az a "sok" 700 Mhz a "kevés" 298-cal szemben. És máris ott vagyunk az ősi Intel versus Motorola dolognál....Azon is sokan erősködtek, pedig teljesen fölös. A Motorola fényévekkel volt jobb az inteleknél, csak nem kellett volna egy 200Mhz-s intelt fej-fej mellett összehasonlítani egy 50 Mhz Motorolával, hanem az effektív teljesítményt kellett volna nézni...
  • Mave...
    Cska azt akartam ezzel a sok "átlagembereknek" kinai, de legalábbis japán szöveggel jelezni, hogy a mai világban mindig az a jobb márka, amelyik a tesztet támogatja (anyagilag). Nagyon figyelmesen tessék elolvasni az adatokat, és csak ott érdemes, ahol tényleg rendesen le van irva minden. Mert a gyári specifikáció ps2 nél 75 millió tri/sec boxnál meg asszem 160 millió. Ha valaki csak ezt olvassa el, abból az jön ki, hogy a box kéccer jobb. Csak itt jön be a képbe, hogy nem, mert cigánykodtak az adatokkal, ugyanis a 100 pixelből álló háromszög is háromszög, de lehet 1 nyamvadt pixel is egy háromszög, ha kellően távol van, és a persppektiva miatt 1 pixelnél kisebb távolságra kerülnek a sarokpontok. És hogy ki mekkora pixellel adja meg ezt az adatot, az már BECSÜLET dolga :)
    De a tuti az, ha a pixelfillrátát nézi mindenki (persze ez csak a felületkirakási sebességet jellemzi, a kirakott felületre rakható effekteket nem!), mert az megmondja, hány pontot tud kirakni a képernyőmemóriába a grafikus chip MÁSODPERCENKÉNT. Érdekes adat, hogy ha ezt elosztjátok a ps2-nél 50-nel (50 frame/sec) kijön az, hogy 2500-szor tudja kifillezni a teljes képernyőt FRAME-ENKÉNT!!!!! :)
    Csak nem cében kéne kódolni rá.... (MGS GT3 FFX nem valószínű hogy c kód lenne. Nem is, vagy csak ölég nehezen portolhatóak ugyebár)
  • Mave...
  • Mave...
    Tehát a boxnál a tri/sec adat=tulajdonképp a pixelfillrátával. Ne csak a számokat nézzük emberek, azok arra hazudnak amerre akarnak....a mikropöcs meg szeret lódítani (stabil oprencer, preemptiv multitaszk meg hasonló parasztvakítás...)
    Más: Nem lehet egy gépet 1 rosszul megírt gama miatt leírni, mert vannak nagyon igénytelen kóderek manapság!!! Nem volt ez mindig így, de ez van. Nézzétek meg pumpán a RedLineStreetLegalRacing-ot, katasztrófa, sőőőőőőt istencsapása.....ráadásul magyarok...... de szintén pécén a NFS Underground meglepően jól meg van irva (pc-hez képest), vagy pl. a CallOfDuty meglepően jól megy egy közepes talicskán is. Pedig a vinsuxx ugyanaz, a gép is, csak a fejlesztők voltak eltökéltebbek. Anyám, még a végén elkezdenek fejlődni....
  • Mave...
    A 70millió tri/sec terméxetesen flat shaded, a textured ennek a kb. fele, úgy 30-32 millió.
    Agyonhackolt felületeknél ez tovább eshet, mert pl. envmapnál többször kell renderelni ugyanazt a felületet, stb stb....
  • Mave...
    Király, lemaradt az eleje, na majd most! :
    Szal, nem igaz az, hogy a box több tri/sec -et tud! Ha beleásol, a box adatait 1-2 pixeles háromszögekre adták meg, a ps2 70millió tri/sec-ját pedig 50 pixeles háromszögekre!!!! Ez kijön amúgy a pixelfillrátából, ami a sony-javára dönt. A ps2 ha jól emléxem 12 pixelt visz
    folyt. köv. alul.
  • Mave...
    isz ki egy utasítással (pipeline-ok miatt) és a Vram elérés 48Gigabyte/sec!! nem elírtam, negyvennyolc giga/sec! A box asszem 6-7 giga/sec. Hogy mér nem tudnak mégse jó FPS-t irni ps2-re? Mert csak 4 mega Vram van benne (embedded beágyazott rdram, amit akkor aranyárban kellett mérni!) és a texturafeltöltést is elbaltázták, mert a GIF (GraphicsInterFace-a busz ami összeköti a cpu-t és a systemmemory-t a GraphicsSyntheser-rel) csak 64 bites, pedig a cpu 128 bit. Ez egy döntő hibának bizonyult, de ne irj olyat, hogy a box több poligont rak ki, mert ez így nem igaz! Az megint más kérdés hogy nem tud pl multitexturázni, meg hasonlók (envmap, bump stb...) de ezek igy vagy úgy megolhatók szoftveres módon. Legjobb példa a GT3, amitől benneteket még 4 év után is megesz a rosseb :)
    Driver3? Ki csinálja, ez a kérdés. Mert pl. a NFS HotPursuit 2-t megirták pc-re boxra és ps2-re is, és messze a ps2 verzió lett a best! A pécés verzió talán a mostani csúcs pécén ballag el "rendesen".... Minden a hozzáálláson múlik. Majd ezt akkor hiszed el, mikor meglátod a GT4-et menet közben. Vagy a MGS3-at, bár az messze nem akkora kuriózum. Én viszont láttam a HALO-t amitől aszonták meghalok. Meghaltam...a röhögéstől...inkább nem minősítem, de mi Versionnal az ilyen dolgot csak "tetüszar"-nak hivjuk :)
    Szóval ha a Driver3-at ps2-re irják jó lesz, ha csak a pécés c kódot pörgetik át, meg Renderware-t használnak, akkor gáz lesz....
    Emléxel, mikor a Driver 1 kijött psx-re? Pc-n nem birták normálisan megcsinálni, pedig a psx a 30 Mhz-ével......a pécé meg 2-300 mhz+voodoo1......háááát...
  • Alien!
    tekintve,hogy a 2 gép milyen időkülömbséggel jött ki ezen nem kell csodálkozni...azmá viszont szégyen,hogy csak ennyivel tud többet....
  • Mave...
    ps2 rullah (& AMIGA offkoz) 4ever !!!!
    Kill Bill !!!(not the movie)
  • Mave...
    jah, leggyengébb=egyedül 128 bites.....
    persze ahol a boxot akarták isteniteni, ott azt mondták (game-one stb... pfuuuj) 128bites a ps2, meg a sega dc is. Ja, csak a ps2-nek a cpu-ja, a dc-nek meg a grafikus rencere volt 128 bit, azt "ügyesen" hallgatták el, hogy a ps2 grafikus rendszere 2560 bites !!!! Ennyi szesszel meg mindent meg lehet magyarázni... ugyhogy asszem egyetértek veled, csak még annyit tegyünk hozzá, nem érdekes, melyik gépet "mondják" a leggyengébbnek, mert a tesztek mindig a szponzorok felé csalnak... :))
  • Mave...
    Mégszerencse, hogy "nektek szexboxtulajoknak " is maradt 1 gama, amivel vigasztalódhattok. Ja, hogy még csak jön??? Akkó honnét tudod, nem fel kellene é butítani. Ejnye, gondolom láttál 1600*25678-os felbontású prevjú képeket full AA, reflect stb.... tiszta raytrace, csak az a baj, hogy általában az is.... A játék meg kijön, és......marad majd a 640*480 (boxon eleve), de pécén 640-ben még az állóképek is randák, nemhogy a gamák.....
  • Mave...
    Hogyis irtad Alien? A pécéé egy 1000 szinű szenny... Valahogy így, nem? Hát a box meg pécé, csak nem tudták befejezni:LOL akkó az meg az 1000 szinű diavetítő lesz, ahogy Mohus mondta....
    Jah, és PS2 ofkoz!!!
  • aabyssx
    "GC jópofa - ennyi."

Ez nagyon precízre sikerült! Tökéletesen egyetértek (nem több és nem kevesebb).
  • Sir Quno Jedi
    Ja, nekem is ott dorombol az Intel/ASUS erőmű a Philips 18B2 TFT előtt, a PS2 az Onkyo Hi-Fi alatt, szal. akkor már nincs is szükség más elektronikus agyferdítő eszközre odahaza ! :DDD

Mindig jókat virultam azokon a sixteen kiscsókákon akik váltig próbálkoztak bebizonyítani PC-s überegójukat nekem, szánalmas konzolosnak, miközben MINDENBEN jobb gépem volt mindig is mint amiről ők álmodni mertek volna, azonkívül mégiscsak vezető programozó volnék bizalmi állásokban lassan 10 éve, stb.-stb. CSAK nekem konzolra is telik (fura mód meg is dolgozom érte) és ez úgy tűnik fáj a kicsi lelküknek !!! :DDD Ez azonban már az ő kisebbségi komplexusuk és nem sok közöm van hozzá...

Jah és boldog konzolozást mindenkinek !
  • Ramza
    Ez félreérthető, úgyhogy helyesbítek: jó az x-box, de egy pc-vel és ps2-vel felszerelkezve a rá megjelenő játékok 98%-a úgyis meglesz, úgyhogy minek?!
  • Ramza
    Mivel itt már mindenki leírt minden lényegeset, ezért csak a "szavazás" kedvéért: egyértelműen ps2!
    Az x nem lenne rossz, de (szigorúan szerintem) egy jó pc és egy ps2 mellett egy x-box 5 forintot nem ér.
    GC jópofa - ennyi.
  • Neme.
    Hehe, bírom, hogy mindig ilyen jó kis vita kerekedik ebből. :) Alien Breed? Hát még szép, hogy a jó öreg Amiga mágusok visszatérnek, és nem a gagyi intelprocesszoros dobozon, hanem az általam egyszerűen csak az új Amigának nevezett gépen, PS2-n, ami bizonyos dolgokban felülmúlja a boxot! :)
  • Sir Quno Jedi
    PS2 über alles ! A fontosabb XBOX cumók lassan mind átcsordogálnak PC-re, akkor meg minek...
  • Al Age
    Az ember általában nem egy játék miatt vesz konzolt. Ellenkező esetben csak azt kéne mondani, hogy Gran Turismo meg csak playstation-ön van és ilyen szintű autós játék az életben nem lesz kexboxon (se)
  • Al Age
    Alien Breed???
    Valahonnan ismerősen cseng...
  • Skard
    PS2
  • barret
    ki nem szarja le,hogy a leggyengébb?viszont a játékfelhozatala meg a leg erősebb! aki hardvert akar tesztelni,vegyen pc-t!
  • Alien!
    azér,hogy a sonynak legyen léje a warezból...vagy igy vagy úgy...asszem logikus....mondjuk,hogy egy elég jól sikerült védelem....
  • Zozo76
    De tenyleg mi van a lezerdiodaval? Minden forumon azt lehet olvasni hogy eleg sok PS2 doglik meg ezzel a hibaval es ebben igaza van Lavor(viz)-nek. A masik ket konzolnal nem olvastam ilyen hibarol, plane nem tomegesen. Pedig ugye az XBOX-ot is szokas chip-elni nem csak a mega-szuper-giga PS2-ot...
  • Alien!
    egyébként attól függetlenül,hogy a Ps2 a leggyengébb és legidősebb az összes közül,a játékokon(főleg a mostaniakon) ez már alig láccik meg..Gondolok itt akár a multiplatform gammákra,akár az exluzívakra,nem érzek akkora külömbséget amekkorát a 2 év megkivánna..És tekintve,hogy a programozók télleg kezdik kiismerni a gépet,olyat láthatunk már most is(Jak 2,GT4,LOTR,Prince Of Persia) mint még soha...És hát hol vannak még a jövő játékai...(Killzone,Alien Breed 2k4,stb)...Szal jól össze van rakva a gép....
  • Al Age
    Azért mert órajel szerint ebben van a legkisebb processzor, még lehet, hogy ezen vannak legjobb gamák.
    Látom kb pécés vagy, hogyha abból indulsz ki, hogy hány megaherces proci meg hány mega ram van a gépben...
    Amigát inkább elő se hozom neked...
    Egyébiránt nem kötnék beléd, ha az első kérdésre válaszoltál volna chriss-nek segítve.
    Azért, hogy nagymenő pc-s módon lefikázz valakit, kár volt idejönnöd...