803
Jézus vs Isten
  • hiper fizikus
    #803
    Úgy hallottam, hogy Jézus korában tobb prfétát is Jézusnak neveztek.
  • Jurgen Mortyr
    #802
    jézus fingott egyet
  • MajczMilena
    #801
    ameddig nem értitek meg a farokcsakrátok működését, addig a holografikus univerzumot sem fogjátok teljesen érteni
  • hihy
    #800
    de azért belenéztem, hogy mi az ami nem érdekel:))
  • hihy
    #799
    ENGEM!!!---kurvára nem érdekel
  • Piszke01
    #798
    Akit érdekel: http://youtu.be/p9fwXdFwky8
  • Piszke01
    #797
    Kellene értenem? Én nem vagyok vallásos. Te érted?
  • hihy
    #796
  • hihy
    #795
    történt???---történt-------
  • hihy
    #794
    De mégegyszer visszatérve, kihagyva az évkör-t!!!, mi szükség volt a fizikai testre?
    Érdekes(?!), hogy Jézus születése kötött, de a keresztre feszítése egyszer ekkor, a másik évben akkor történt???
    Nálam, mint halandónál anno ez is az egyik volt, ami miatt eltávolodtam a vallástól.
    Persze hallottam már különféle nyakatekert magyarázatokat, azonban én azokat rögtön stornoztam.
  • hihy
    #793
    "kereszténység nem omlana össze"
    Szerinted mi az amin a kereszténység alapszik?
    A Feltámadás. Nem??????????
    Próbáld meg elképzelni a Bibliát Jézus nélkül, hiszen az Ótestamentumot egyesek már ki akarják gyomlálni. Igaz van is benne némi ráció.
    Az évkör, és társai csak addig érdekelnek, amíg azzal a műveltségemet gyarapítom. Mese, monda stb.
    De attól a ponttól kezdve, mint ésszerű tudományos dolog nem érdekel. Számomra pont olyan mint a Biblia, melyről van némi fogalmam, de csak azért, hogy ne nézzek magam elé mint egy bamba, ha szóba kerül.

    Amúgy pedig nem haragszom, csak próbálj meg másképp közelíteni egy dolgot, ha valakit meg szeretnél róla győzni. Ne tagadd!!!!!!
    Különben, bár én egy okoska tudálékos majom vagyok, de te hozzám képest egy egész páviáncsorda.

    Én sem akartalak megbántani:)))
  • e57
    #792
    Elnézést kérek tőled, ha sértően fogalmaztam. Nem állt szándékomban megbántani.

    Viszont vedd figyelembe azt, hogy lassan már évek óta hajtogatom ezt, de benned és másokban is valami elemi erejű, masszív ellenállás van ez ügyben. Legalább néznéd (néznétek) meg. Utána mondhatnád akár, hogy hülyeség, vagy nem érdekel. Bár akkor is ezen alapszik a kereszténység, a magyar népművészet egésze, és még sok iskolai tananyagban is szereplő művész munkássága is.

    Egyébként meg személyes véleményem, hogy az ezotériától tartózkodj!
    Az évkör ismerete nem ezotéria, és onnan nem is fogod megismerni.
  • hihy
    #791
    Próbáld ki.

    "A száj böjtje pedig az, amikor tartózkodunk a felesleges beszédtől, csevegéstől, ellenben figyelünk arra, hogy csakis egyszerű, rövid és kedves szó hagyja el ajkunkat,"

    Amíg ezt meg nem érted, nem tudunk tovább menni.
    Érted??
  • hihy
    #790
    "Amíg ezt nem érted, nem tudunk tovább menni."

    Akkor ülj le a seggedre, és pihizz.:)
  • hihy
    #789
    "de inkább csak beletrafáltál, mint érted."

    Köszönöm mester!!

    PS. kicsit a pofidból faragjál le, mert nem fogsz beférni a topicba:)
  • e57
    #788
    A válaszból nem tudod kivenni a természetet, mert a kereszténység az évkörre alapoz. Amíg ezt nem érted, nem tudunk tovább menni.
    Tessék megtanulni az évkört. Nem bonyolult.

    A kereszténység nem omlana össze, mert az Jézus előtt is létezett. Mint tudod ő is felvette a kereszténységet. Szerintem Jézus nem is annyira a kereszténység szempontjából nélkülözhetetlen, hanem a jelenlegi nagyévköri állapot miatt. És igen, sehogy sem tudod kikerülni az évkört. Tessék megtanulni!

    Ha a pogányt úgy érted, hogy nem római keresztény, akkor részben igaz a felvetésed, de inkább csak beletrafáltál, mint érted.
  • hihy
    #787
    A válaszod többi része pedig nem igazán az én felvetésemre íródott.
    Ha maradunk a vallásnál, mi szüksége volt Krisztusnak a fizikai testre??
    Nos erre, ha kihagyod a válaszodból a természet vonzatát, nem tudsz érdemben reagálni.
    Ha maradt volna a test: NEM LETT VOLNA FELTÁMADÁS!!!!!!!
    Az embereknek fizikai bizonyíték kellett.

    Ha valami csoda folytán rálelnének Jézus csontjaira (már, ha élt egyáltalán/ bocsi), az egész kereszténység összeomlana. Azonban ettől nem hiszem, hogy tartani kell, mert még a 100%-os bizonyíték is el lenne hallgatva, hiszen beláthatatlan következményekkel járna az esetleges igazság.
  • hihy
    #786
    "Szerinted ebben az időben a fizikai testében újjászületik a természet vagy sem?"
    Tehát a vallás rátelepedett a természetre?
    Mondjuk ez tökre igaz, hiszen az "összes" keresztény ünnep a régi pogány ünnepek kiváltására jött létre.
    De próbáld ezt egy hívőnek beetetni.
    Igaz azt sem tudom, te az vagy-e.:))
  • e57
    #785
    "Jézus feltámadását nem szeretném humorizálni, de vajon mi szüksége volt a fizikai testre, "

    Kb. Húsvétkor van a tavaszpont, a kos hava. Szerinted ebben az időben a fizikai testében újjászületik a természet vagy sem?
    Tessék már végre megtanulni az évkört!

    Hogyha karácsonykor ünnepeljük Jézus születése napját, és ettől az időponttól visszaszámolunk 9 hónapot (mert az embernek ennyi időt szokás anyaméhben tölteni), akkor melyik évköri egységbe jutunk el? Mikor kezdett el fizikai testet ölteni az anyaméhben?

    Nagyon bonyolult ám!
  • e57
    #784
    "Próbáltam beszerezni a Jézus összest, de a papok kiröhögnek."

    Hát még jó, mivel... "mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít." [2Kor 3,6]

    Ezt érted-e?
  • immovable
    #783
    Itt a lényeg.

  • Piszke01
    #782
    Semmit, csak évődtem.
  • Saintgerman
    #781
    Hát persze. A vérvonal legalább olyan jól eladta a Jézus sztorit, mint ma Hollywood a valóságon (is) alapuló sztorijait. De ki hitt volna a feltámadásban, ha ott marad a holttest ? Persze a jó öreg Piso a "forgatókönyv" vagy Biblia szerkesztője jól kiagyalta ezt, a tévedéseit pedig utólag korrigálták.

    Ehhez a csaláshoz, amit később az ő nevében követtek el, Jézusnak semmi köze. Jézus a Krisztusi energiát testesítette meg, és a testében is tudatában volt annak, hogy a maga a test a valós énjének az árnyéka, vagy vetülete. Tehát ebből az aspektusból nincs feltámadás sem, mivel hogy halál sincs. Az amit Vatikán ma elad, az már olyan, mint a kifutóban lévő hollywoodi film...
  • hihy
    #780
    Jézus feltámadását nem szeretném humorizálni, de vajon mi szüksége volt a fizikai testre, akár Ő az Úr sajátmaga, avagy sem. Hiszen minden egyes testrésznek funkcionális haszna van.
    Nem-e esetleg azért volt "szükség" a testi feltámadásra is, mert különben ki hitte volna el, hogy Jézus lelke a mennybe szállt.
    Menj a csába---mondták volna esetleg, hiszen itt fekszik.
  • Saintgerman
    #779
    Azt tudom, hogy miről beszélsz, de azt, hogy mit akarsz mondani azt nem.
  • Piszke01
    #778
    Korábbról kell kezdeni. Az elejéről. A kezdeti axiómáknál, amiből köztudottan éppen három van. Minden más már csak következmény. Már ha tudod miről beszélek. Jézus ezt oktatta. Nem értették, pedig milyen más lehetne a világ, ha "valóban" odafigyeltek volna rá.
  • Saintgerman
    #777
    "Amikből eredeti formájában egyet sem tudsz" Ej de jól vagy informálva

    Szerintem, ha megérted a holografikus Univerzum létét/működését, akkor nincs is szükséged az eredeti formára, ugyanis ennek hiányában az eredeti formából sem értenéd. Ha viszont ezt felfogtad, akkor elég Jézus még pár megmaradt mondata is ahhoz, hogy tudd azt, hogy miről beszél.
  • Piszke01
    #776
    "hanem az üzenet amit hozott"

    Amikből eredeti formájában egyet sem tudsz. Próbáltam beszerezni a Jézus összest, de a papok kiröhögnek. Kisfaludy szerint azért, mert senki nem értené, hiszen atomfizikáról, időfizikáról, a világ teremtéséről, annak valódi működéséről beszélt. Hogy megértsék, az akkori emberek életéből vett példákon keresztül próbálta megértetni magát. Ezeket a példabeszédeket torzították a fordítások, illetve aztán a papok addig-addig modernizálták őket, míg végül az eredeti mondanivaló semmivé lett. Hát ezért nincs Jézus összes és ezért nincs értelme mai prédikációkat hallgatni róla.
  • Saintgerman
    #775
    Nem ! Nem volt alakváltó. Alakot csak azok váltanak, akiknek a DNS aránya 50/50% ban van két faj - vagy "töltés" - között. Jézus csak egy, egyetlen energiának volt a megnyilvánulása, tehát neki nem az "alakja" volt a mérvadó, hanem az üzenet amit hozott... (és a mai napig legtöbben félre értik)..
  • Piszke01
    #774
    Tényleg Jézus alakváltó volt? Júdás csókja az azonosításhoz kellett?
  • Kútágas
    #773
    Tisztelgésül pár gondolat, melyek Szepes Mária A fény evangéliuma című művét olvasva jutottak eszembe: Messiás nemzetségről szólnak a könyvben említett bizonyos részek? Szerintem is, igen arról, a könyvben említett részekből kiemelve saját értelmezésben a következőképpen: "lépett létbe a 12 megváltó" ill. "Idejüket, periódusaikat megrövidítettem, ezért a misztériumot befogadó és fényhordozó lelkek tökéletes száma hamarabb letelik." valamint "Megváltó, felfoghatatlan az, aki a harmadik sík misztériumát legbelül megtalálta." Jelentheti ez azt, hogy 12 különböző emberről (lélekről) van szó, akikben leszületik az égi fény újra és újra? Szerintem is igen. Nem Jézus születik le ismételten, hanem ő csak egy az "azonosak" közül. Részleteket is közöl a szöveg (Jézus) róluk:"iker megváltók, vagyis a három Ámen" (Jelentése szerintem: harmadik leszületésnél ikrek születtek, így a harmadik leszületésnél valójában négy emberről, négy megváltóról beszélhetünk az Ámen napként, fényként is értelmezhető) "öt Fa és a hét Ámen" (Jelentése szerintem: az öt Fa öt emberöltőnyi időt jelölhet, az "életfa" szimbólumként, sajnos a szövegrészletből nem derült ki számomra, hogy öt emberöltőnyi idő múlva lehet a jelentése, vagy, hogy öt emberöltőnyi idő alatt történt a következő hét leszületés) " a keverék, amely megtisztíttatik végül" (ez a mondat pedig időrendben a 12-ik leszületésre vonatkozik, lásd a fentiekben elsorolt 4+7=11). A lépett létbe múlt időben van, máshol pedig például ahol azt említi, hogy a fény hordozó lelkek (Messiások) tökéletes száma (12) hamarabb letelik jelen, talán részben jövő időre utal. Ő lenne a tizenkettedik, vagy kezdődik elölről a leszületések sora? Sajnos nem állt módomban a teljes kódex-szövegeket elolvasnom, így számtalan kérdés is megfogalmazódott bennem.
  • Regiujzenek
    #772
    Néhány "titok" a 2 Jézus gyermekről:

    A 2 Jézus gyermek
  • ManoNegra
    #771
    Alföldi Géza:

    HA NÁLUNK SZÜLETETT VOLNA …

    Népszámlálás volt Betlehemben, -
    Így szól a Karácsony története, -
    S akkor született meg egy roskadt istállóban
    az Úr egy Fia, Mária gyereke.

    Nem volt, ki szállást adjon nékik,
    Barmok lehelték rá a meleget
    Nem volt pólyája, egyetlen takarója
    Meséli a monda ... Mert ott született!

    De Cegléden vagy Kecskeméten,
    a Hortobágyon születet volna,
    az első Karácsony igaz történetéről
    Így szólna ma a bibliai monda:

    Rozál épp az udvart seperte,
    János meg a jószágnak almozott
    A kis Péterke az öreg kandúrral játszott.
    A puli ... az meg hátul kalandozott

    Akkor ért a ház elé József.
    Jó tejszagot lehelt a méla csönd.
    Mária fáradtan alig vonszolta magát.
    S a kerítésen át József beköszönt.

    Rozál fogadta hangos szóval.
    - Mi szél sodorta erre kenteket?
    - Törvénybe mennénk. De beteg az asszony
    s pihenni kéne, mert ránkesteledett.

    Kerestünk födélt a kocsmában,
    de szállást a bérlője nem adott,
    Hej, pedig az asszony utolsóban van már.
    De hiába! Nincs pénz, mert szegény vagyok!

    Egy istálló is elég lenne,
    csak tető legyen már fejünk felett... -
    Rozál seprűjét a falnak támasztotta.
    Bodri a kiskapuig settenkedett.

    - Takarodsz vissza, beste lelke!
    - Kerüljenek csak kietek bentébb!
    - Talán egy ágy az csak akad majd még a háznál ...
    Hogy elfáradt szegény, eszem a lelkét! -

    Szélesre tárta a kaput,
    Mária arca mint viasz: sápadt.
    - Ne ugass már, Bodri! Hát nem látod, hogy vendég?!
    Eredj csak, Péterke, s szólj az apádnak!

    Jöjjön csak, lelkem, segítek én...
    Támaszkodjék rám! ... Óvatost lépjen!...
    Úgy, úgy, lelkem! ... Kend meg csukja csak be a kaput!
    De siessen, oszt maga is segéljen!...

    János is sebtében előkerült,
    kemény keze még a villát fogja.
    - Utasok... Nincsen szállásuk... S beteg az asszony...
    Behívtam őket! ... Már miért ne tetted volna?!...

    Az asszonynak vess tiszta ágyat.
    Az ember meg a lócán elalhat.
    És valami enni is akad tán a háznál...
    Péter, egy kis borért, fiam, szaladj csak!

    A Bodri is odasündörgött.
    Péter a butykossal már is kocog.
    S ameddig az asszony megvetette az ágyat,
    János kolbászt s egy köcsög tejet hozott.

    Máriát már a fájdalom rázta.
    A párnák között csöndesen feküdt.
    S amíg az asszony terít, megnyugodva látta,
    hogy János a szobában éppen befut.

    A kemencében lángolt már a tűz,
    Rozál az ágynál csendesen állt ott.
    És lelkükre a tiszta ágy párnaszaga,
    mint a békesség, szelíden leszállott...

    Kint az égen holdfény ragyogott
    Házra, tájra ezüst hímport hintett.
    S még nem volt éjfél, mikor a meleg szobában,
    ím, megszületett, a régen várt kisded,

    A szomszédságból akadt bölcső.
    Nagy Andráséktől csipkés kis paplan.
    S négy-öt asszony zsibongott a szomszéd szobában
    a kis teknő körül szépen köralakban

    - Jaj, de szép fiú! ... Nézd csak, apjuk! -
    ujjongott Rozál, míg óva mosta...
    És ígyen születet meg az isteni Gyermek...:
    már hogyha nálunk született volna!
  • ManoNegra
    #770
    Az nem a talmud volt véletlenül? :D
  • Saintgerman
    #769
    Sokféle névvel lehetne illetni a világunkat, mégis független, hogy mi miként nevezzük, a világ marad ugyan az. A lényeg az, hogy mi hogyan látjuk. Ha nevet kellene adni neki, akkor én egy hologramnak nevezném. Ha mi is kivetítünk egy ilyen 3D hologramot, és beleállunk a közepébe, benne leszünk ugyan, de nem válunk a részévé. Ahhoz, hogy a része legyünk, az ottlévő 'frekvenciára' kell hangolódni. A hologramban az energiát az RNS dekódolja, és a DNS variációja lesz a megjelenés kulcsa.
    Na most, a mi mesterségesen összerakott DNS ünkel képtelenek vagyunk a vetületünkből 'kinyúlni', de 'kintről' betudnak járni abban az esetben, ha a kódunkat ismerik. Tehát ezért fontos ennek tudatában lenni, mert ha ugyan mi (egyenlőre) nem is vagyunk képesek más világok (másik illúzió) befolyásolására, de a miénket manipulálják.

    A Bibliában (is) a zsidókra való figyelem terelést szándékos megtévesztésnek látom. A valódi irányítók, a "vérvonal" elrejtésére, akik a mi hologramunkon kívülről közvetlenül veszik az utasításokat. Ez a szerencsétlen kiválasztott nép talán csak azért lehetett a 'félelem urának' a kiválasztottja, mert a kiválasztás idelyén más népek már magas kultúrákban éltek, ezek meg még sátoros vándorlók voltak. Őket még ellehetett csábítani hamis igéretekkel. Lehet, hogy inkább sajnálatra méltóbbak az utálat helyett, mivel nekik a piszkos munka elvégzése mellett csak a köpőcsésze szerep maradt ?
  • patiang
    #768
    Ő legalább hitt Istenben :

    "A férfi abban a hitben vakította meg magát, hogy a Mindenható úgyis meggyógyítja.
    A 30 éves ukrán férfi egy kitört ablak szilánkjait döfte a saját szemébe, miután háromszor azt kiáltotta: „Krisztus feltámadt!”. Az eset szemtanúi döbbenten és tehetetlenül nézték végig a történteket. Még a kiérkező mentőorvost is az ájulás keülgette, amikor meglátta a sérült férfi üres szemgödreit, és a járda porában heverő szemgolyókat.
    A nyugat-ukrajnai ZIK hírügynökség úgy tudja, hogy az elvakult hívő egy lembergi (lvivi) keresztény ifjúsági központban dolgozott kertészként. Ismerősei szerint ő is tagja szeretett volna lenni a közösségnek, ám túlkorossága miatt elutasították. Tettével alighanem mély istenhitéről akart tanúbizonyságot tenni.

    Az orvosok azt mondják, hogy a férfi a mentőautóban egyetlen szóval sem magyarázta meg tettét. Jelenleg a helyi kórház intenzív osztályán ápolják, ahol mesterséges altatásban tartják. Szeme világának megmentésére semmi esély nincs."
  • gogandmagog
    #767
    Jól van, hagyjuk ki a "szakállast", mivel nem is volt szakálla.
    Azt csak a kiválasztottak "ragasztották" rá, mert náluk "divat", másfelől azt tartották, hogy öreg, tehát szakálla kinőtt rég, s jó hosszú, meg fehér.

    Most volt hír, a bozontos bozonról, hogy túl sok van belőle, s ez feltételezi a miénkkel párhuzamos világok létét.
    De nembiztos, hogy szükséges párhuzamos világokban gondolkodnunk, meg sok dimenzióban, ha nem vagyunk képesek befolyásolni azokat. Az időutazás, a térhajlítás, térugrás az én szememben sokkal kézzelfoghatóbb, könnyebben értelmezhetőek vele a Bibliai írások, ha azokat elfogadjuk szemtanúk hiteles leírásaiként. A mai technika már sokkal fejlettebbnek tűnik, mint az, amelyik a Bibliai időkben leírásra került. Ha a "tegnapinál" fejlettebb technológia került volna kapcsolatba az akkori civilizációval, akkor mára csak a kiválasztottak élnének ezen a bolygón. Elképzelésem szerint pedig erre a malőrre csak az lehet a megoldás, ha egy mi korunk utáni időből a zsidók előtti időkbe mennek vissza rendet rakni. A mi korunk rákfenéje, hogy a "félelem népét" teszi minden fajnál előrébbvalónak, s ezért minden eszközt engedélyeznek és bevetnek. Ezért nem tartom kizártnak ezt a fajta beavatkozást, s ezzel magyaráznám e faj saját időszámítása szerinti megjelenését abban/ és ebben az idősíkban. A mi időfolyamunkban még nem értük el a helyrehozás dátumát, de nem tartom kizártnak, hogy Ábrám fiának megszületésében már megtörténtek a genetikai beavatkozások, s egy párhuzamos világban talán elfogadták az égiek áldozatként. Nos, annak a világnak jelenkorában jobbszeretnék élni.
    Persze amit itt most letettem, csak feltevés... :)
  • Saintgerman
    #766
    Na és mi van azzal a verzióval, ha kihagyjuk a "nagy szakálas Istent" a történetből, és abból indulunk ki, hogy sokféle világ létezik, de mi csak ezt vagyunk képesek érzékelni. Ígyhát azt hisszük, hogy ez az egyedüli. Valójában azomban számtalan sok párhuzamos realitás van, úgy pizitív, mint negatív. Tételezzük fel, hogy vannak akik ismerik az átjárást a világok között, esetleg meg is tudnak jelenni, de már a tartós ittartózkodással problémáik lennének. Ugyanakkor, a földi lakók csodálatos erőforrás, ezek alacsony hullámú kisugárzása gyanánt, mivel ez odaát fogható. Mi tehát a tehendő ? Teremtsünk embert a mi képünkre ! Egyet aki az iga munkát végzi, egyet meg aki felügyel rájuk...
    Mi van, ha mondjuk ez a bibliai 'főhős'Jahwe vagy El Shadei (nem Jézus) is csak egy megjelenési formája volt annak a világnak, ahová az energia távozik tőlünk, Jézus pedig azt a világot képviselte és viseli a mai napig is, aki arra tanít, hogy: Hé gyerekek, ne hagyjatok hülyét csinálni magatokból !
  • patiang
    #765
    De tényleg. Mi alapján választotta ki a zsidókat? Netán nem-e ők kenték fel magukat a mindentudás mázával, Istent kisajátítva, "nevében" cselekedve?
  • patiang
    #764
    "Nem akart volna kiválasztott népet, mert övé az összes nép. Nem akart volna Sátánt, mert akkor nem teremtett volna csak jót, vagyis egypólusú világot. Mert mint Isten, hatalmában állt ennek lehetősége is."

    Tömören: tuti

    De akkor mivel ütni el a rengeteg szabad idejét? Mert az aztán adatott neki.