3220
Szerintetek?
  • Vlala #1259
    "hm"
    /Tertovan/
  • Sir Quno Jedi
    Vazeg, én már nem is emléxem mit akartam 22évesen, nemhogy egy 15 évestől... hajderégenisvoltaz... Nővérke, a beöntésemet ! :D
  • JackDaniels #1257
    Ahhá'!:)
  • Vlala #1256
    :-)
  • CSOCSO
  • sz4bolcs
    Papucs :)
  • Vlala #1253
    :-) Az utosló előti sornál kaptam egyet a fejemre, ezért kellett kiegészíteni :-)
  • sz4bolcs
    8))))) ez nagyon aranyos volt
  • Vlala #1251
    Folytatás:

(Itt van Kicsim)

Egyáltalán nem örült anak, hogy leírtam a sztorit :-(
    Szerinte ez nem olyan dolog, amiről itt kellene témázni, naponta több ezer ilyen történik (FEV nem Vele), elrendezték egymás között, szép békésen sikerült elbúcsúzniuk. Hja, a mogyorótámadás kicsit derékba törte volna a srác nemi fejlődését... túl fiatal még ahhoz, hogy simán átvészeljen egy ilyen kudarcot, de a csöppségem bájának és kedvességének köszönhetően el sem indult a beszélgetés az agresszívebb irányba.
    [csak azért ír ilyen szépeket, mert figyelik]
    [ja, nem is, csak viccelt]

• Grimbusz
    Van ilyen :) de általában fellángolás ami hamvában múlik ki. Viszont sokszor elég bosszantó tud lenni a kitartó delikvens.
  • Vlala #1249
    lehet, hogy ez off, akkor kérek egy s.ggbebannolást :-)

Kicsim most múlt 20, egy 14-15 éves gyerek rá van állva (amíg meg nem kapja a mogyoróadagját )
    A kórházban feküdt úgy szeptember környékén, Kicsim ápolta, egy beteg a sok közül... most meg jönnek neki az sms-ek, hogy biztos emlékszel, én vagyok az a helyes srác a kórházból, aki mindig rádmosolygot, teljesen levettél a lábamról (fekvőgipsszel nem nehéz :-) ) meg ilyenek... Kicsim mutatta a telefont, majd' leestem a székről a nevetéstől... visszaírta neki, hogy "Értsd meg, barátom van, szeretem, (ezt biztos csak azért írta oda, mert ott álltam felette :-))) )és korban amúgy sem illenénk össze, remélem, Te is megtalálod az igazit." erre a srác küld vagy 10-15 sms-t zsinórban, a szerelem kortalanságáról (hé! ez az én szövegem!), arról, hogy talán nem is én vagyok neki az igazi, fiatal még ahhoz, hogy túl mélyen szeressen valakit (bagoly mondja...) és a szívek nem hazudnak, hallgasson rá, és megtalálja a választ.

Komolyan, egész este ezen virultunk a csöppséggel.
    Ha minden igaz, ma délután vagy holnap találkoznak. Egyáltalán nem féltem a csöppséget, tud Ő szép szóval is, és erőszakkal is "koptatni"...
  • Grimbusz
    Hozzátenném hogy ma 18-tól talán olyan 45-ig [kor] minden melóhelyre 40-en vannak várományosok. Nem feltétlen csak a szaktudás a fontos. Fontos az is hogy pl.: ne legyen családod, ne legyenek adóságaid, vagy legyen már gyermeked (nőknél), vagy voltál -e már katona és stb-stb. A jó szakmunkást megbecsülik igen, DE nem sok helyen. Szvsz sokkal fontosabb hogy mindent tudj és keveset akarj keresni.
    Persze nem mindenhol van így inkább csak a kis cégeknél, amit én tapasztaltam már.
  • Grimbusz
    Üdv ma.

• mateos
    .....érdekes hozzászólás....
  • nemcsakfeel
    nem, a szakmunkások nem lenézve vannak, hanem a legtöbbjük szaktudás nélküli. a jó munkát nálunk is megbecsülik, és vele együtt a jó szakmunkást is...

a többit reálisan látod :D
  • Tatyla
    ...nem azt nem szabad!...
  • mateos
    Egy normális társadalomnak amely életképes szeretne lenni szüksége van szakmunkásokra, ami ma MO.-n megy , a "tömegtanulásikényszer",az alsóbb osztálybeliek fel szeretnének törni és ez sok embernek meg is adatik, mivel tesznek is valamit azért, hogy kitörjenek.Csak a mérlegnek 2 oldala van, ha az eggyikre túl sok súlyt pakolunk akkor az lehúzza a mérleg másik felét.Nem csoda tehát, hogy tömegével látunk diplomás fiatalokat az utcán.És arany középút itt véleményem szerint nincsen.Vagy tanulsz és el tudsz helyezkedni vagy tanulsz és nem tudsz elhelyezkedni.vannak átmeneti megélhetési megoldások hogy pl. egyetemet végzett emberek fizikai munkával próbálnak megélni vagy olyan munkát válalnak el amelyek nem járnak túl nagy szabadsággal.

Ez a rendszerváltozással együttjáró probléma.. túl sokan akarnak kitörni ami sokaknak sikerül de a legtöbbnek még akkor sem ha van a kezükben egy diploma!

Most nézzük meg az Eu országait, nyugaton egy asztalos ,vagy egy villanyszerelQ ,jóval többet keres mint Mo.-n .. ott már rájöttek arra, hogy szükség van a szakmunkásokra.Igaz ,ott a pénzügyi feltételek is adottak ,és abba kéne már hagyni Mo.-n a szakmunkások és a munkások lenézést amit sokszor tapasztaltam.

Ez egy társasjáték, mindkét félnek be kell szálnia a játékba.Egy ember nem társasjátékozhat magával.

Mert nem csak diploma alapján vesznek fel embereket kül, munkahelyekre...ezt már itt Londonban is megfigyeltem és a tudomásomra hozták.

Tanulni jó, igaz, de nem KELL, aki nem akar az ugysem fog és nem is kell ráerQlteni.

és még valami ha megengeditek .. az egyetemen eltöltött idQ nem arányos a késöbbi sikereiddel...
  • sz4bolcs
    Szerintem nem mondta senki hogy mindenkinek diplomásnak kell lenni :) Nem is maga a diploma a fontos, hanem a tudás ami mögötte van. Ha nem az lenne, akkor tényleg minden embernek diplomája lenne, és tényleg nem érne semmit. Szóval ez itt egy logikai hiba :) Másik oldal pedig, hogy a papír nem minden, de a tudás amivel megszerezted (kivéve ha vetted, vagy olyan helyen kaptad ahol annak is adnak aki nem tesz érte - utánadobják) az ott van a fejedben. Jobb esetben a diploma egy papír a tudásodról.
  • gergou
    Reszben ebben igazad van, de jelen pillanatban en nem a jovo 10 evvel foglalkozok, hanem magammal, es szakmunkasok mindig is lesznek, ugyanis nem mindenkinek van am kedve tanulni... Az, h ilyen sok diplomas ember van, az meg a rendszer hibaja... Az, hogy akar 10 evig is lehet csinalni egy egyetemi kart,... ez mar nevetseges, sot en tudok olyanrol, aki mar a 11 even is tul van:) Szal ennek az eredmenye a diploma elertektelenedese.... Ezert jo ma, ha van 2 diploma, bar sztem nekem csak egy lesz, de majd meglatjuk... Egyebkent nem szeretek tanulni, de muszaly...
  • Match
    najo, csak egyebkent nehez megoldani hoyg 200 kilometerre legyek a csaladtol, es teljesen fuggetlenul eljek, ahogy nekem tetszik.
  • Grimbusz
    LOL hehehe
  • JackDaniels #1238
    Ehhez a bulihoz nem kell egyetem, kivéve, ha nem bírod a családod:DDDDDDDDD
  • JackDaniels #1237
    A sikerhez diploma kell????? Ehhhhh! Tudod mennyi diplomás munkanélküli szaladgál az utcákon????? Semmi köze a sikernek a diplomához!:))
  • Grimbusz
    Értelek. Nem úgy értettem. Bármit teszel tanulsz, tapasztalsz ez világos. A "hülye vagy" pedig minősítés.
  • Grimbusz
    Ezzel nem értek teljesen egyet.
    Ha mindenki okos lesz, akkor nem lesz olyan hogy okos.
    Ha mindenki többdiplomás lesz, vagy csak diplomás akkor nem ér semmit a diplomás ember sem.
    Ha meg nem lesznek jó szakemberek, szakmunkások akik nem tanultak, hanem dolgoztak, kit fognak vezetni a diplomások???

Na mindegy jól eltértünk :)
  • Match
    én ugy vettem ki hogy azt mondod hogy az egyetem elpocsekolja az ember eletet....
    rendben hogy sok faszságot nyomnak az ember fejebe, de mindenki tudja hogy az egyetemnél nagyobb buli nincs (fuggetlenseg, 200 kilometterre a csaladtol....)
    es en nem minositek senkit cask magadra vetted....
  • gergou
    Rendben, de ha sikeres akarsz lenni, ma mar 1 diploma nem is eleg..., szal nem csak a lexikalis tudason van a lenyeg...
  • Grimbusz
    no komment.
  • gergou
    Ezzel egyet ertek...
  • Grimbusz
    Bár forumon nehéz érzelmeket közvetíteni és gesztikulálni stb, így megértem hogy félreértettél.

Az értéke nem vitás [lexikális tudás]!
    Bár én nem egyetemre jártam, csak egy szakmai felsőfokum van egy részét átérzem a sok tanulásnak és értékét.
    Viszont olvashatnál figyelmesebben is.

A hiba ott van hogy Te is minősítesz másokat. :(
  • Match
    ha szeirnted az egyetemre járás elpocsékolja az időt akkor te hülye vagy...
  • Grimbusz
    #1199 nek szól --> Mateosnak
  • Grimbusz
    off
    Kár hogy egyetemre jártál, :/ elpocsékoltál egy csomó időt az életedből [persze valamit valamiért alapon, lexikális tudást sokat gyűjtöttél, gondolom ez igen dicséretes], inkább az életnek kellett volna tanítani egy s mást, akkor jobban megértenéd a „szar embereket” is.
    on
  • Grimbusz
    hi all!
    Nem azért, csak ami visszajár. Jó duma amit írtok s még "érdekes" is, de kicsit off-oljátok a topikot :/
  • Vlala #1225
    BSzN
  • ZsirosKenyer
    elég lapos..
    majd ha jön a jóidő úgyis megyünk pestre sokat fogasozni ;)

bár most egyelőre depressziós vagyok durván, hát persze hogy nő miatt!
  • CSOCSO
    :)
  • Ronny
    :DDD
    pedig nagyon hasonlított rád(kabát,bicó:)Azért örülök, hogy megúsztam egy "Egy hello,te vagy ZsírósKenyér?" kezdetű kínos párbeszédet;)
    egyébként milyen a bicós élet sopronban?
  • Membrah
    Hogy mit?
    Azt,amire a 15 éves csaj kiváncsi valójában!;-)
  • ZsirosKenyer
    LOL :D
    a gáz h most éppen sopronban lakom (amúgy tényleg BP-i vagyok) úgyhogy engem nem láthattál ;D
    sok bringás van ott is!