301
Minden A KÖNYVRŐL!
-
#61 Hááát.
Hogy ki is Isten? Te vagy, én továbbra is ezt állítom. De hogy te kinek is vagy az Istene, azt már nem tudom, csak azt, hogy én a magamé vagyok. Jézus meg lehetne ennek egyfajta kivetülése, hogy a sok megtévedt, a szó nem rossz értelmében vett buta ember valamilyen módon rátaláljon és egyesüljön vele (?).
Még csak felszínesen vizsgálom a dolgokat, de én a Buddhizmusban hiszek. Legjobb tudásom szerint ugyanis talán az egyetlen vallás, ahol nincs Isten! -
#60 Hm...visszaolvasgatva a hozzászólásokat rengeteg kérdés merűlt fel bennem és nem titkolt mosollyal arcomon, látom, hogy vannak emberek akik még gondolkodnak és nem a tudatlanságukat fényezik...
A kérdéseim előtt leszögezem, hogy olvastam a Bibliát...
Szal az egyik kérdés, ami felmerűlt bennem, hogy vajon Isten és Jézus között mi a különbség, azon túl, hogy a Biblia szerint családi kötelék van a két személy között? Ezt úgy értem, hogy mikor imádkoznak az emberek Istenhez és mikor Jézushoz? Milyen meghatározó kritériumok szerint dönti el egy ember, hogy most éppen kihez imádkozik??
Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy személynek, hogy hozzá imádkozzanak egyesek, valami reményében?
Isten. Jehova. Allah...stb. Hm...Nevek, amiket emberek adnak személyeknek, dolgoknak megkülönböztetés végett...
Vajon a sok név ugyan azt akarja jelenteni? Vagy nem? Dirrekt nem személyre mutató a az előző mondat, hisz pontosan eddig még nem behatárólható ez a "dolog"!
Isten=Szeretet?
Isten=Fizikai törvények?
Isten=Univerzum?
Isten=Logika
Isten=Szimbolika?
Isten=Hermetika?
Isten=???
Ezek voltak az első kérdéseim.
A második kérdésem az, hogy a biblia szerint miért a "ZSIDÓ" a kiválasztott nép? Ez nem szemitizmus?
Az ember teremtése, ugye, hogy Ádám és Éva...sokasodnak...logikusan testvérkapcsolatokról beszélünk, ami biológiai tudásom szerint nem hoz egészséges gyümölcsöt! Hogy is volt ez?? Esetleg a szülők a saját vérszerinti gyermekeikkel is párosodtak(Ami apuka révén is teljesen elképzelhetetlen a számomra!)??
Ezek a Biblia alapkövei, amire az egyházak épűlnek??? Hajjaj...
-
#59 Nagyon szeretnék olyan boldog lenni, mint egyes vallásos emberek, csak én képtelen vagyok elszakadni a tömény valóságtól.
Mit értesz az alatt, hogy Jézus él és az emberek lelkében munkálkodik? Egyáltalán minek tekinted Jézust? Egy független entitásnak, vagy csak egy fogalomnak?
Vagy számodra mi a bizonyíték azokra amikben hiszel? (Jézus, Isten stb)
Ezek komolyan érdekelnének. -
#58 te jársz valamilyen egyházba? -
#57 ez szinte szó szerint idézet a Bibliából, gyengébbek kedvéért... -
#56 mesekönyvek rulez! :) -
#55 :DDDDDDDDDDD -
#54 Íme, a boldog ember!
Ki így találja meg az útját, ki úgy. Az én esetemben nem Jézus hozta meg a boldogságot. Ha nagyon kaki a hangulatom, nem érzem jól magam, csak megnézem a Harcosok Klubbja (Fight Club) c. filmet. Ezt teljesen viccen kívül írom. Az a film valahol nagyon megfogott, világnézetemet hűen tükrözi. Ennek következménye, hogy már vagy 3 tucatszor láttam. És még mindig nem tudom megunni. Nem tudom leírni, mi zajlik le bennem ha megnézem, de az csodálatos. John Keats (nem biztos, hogy így írják a nevét) írta egyik versében: "Ami szép igaz, s ami igaz szép. Sose áhítsatok mást, nincs főbb bölcsesség." (Óda egy görög vázához) Én ebben hiszek. -
RacerZsu #53 Flash Bilbia !!!
Libri 14000 HUF, alapmű! -
pici #52 Az egyházba bejött a sátán még Konstanin idelyében mikor mindenkit vízzel öntöztek mint húsvétkor s rámondták, hogy keresztény. DE én nem az egyházban hiszek hanem abban a Jézusban akiről a Biblia ír. A Biblia nem mesekönyv, s akármilyen furcsa én HISZEM, HOGY JÉZUS ÉL! Nem testileg hanem lelke által munkálkodik az emberekben. Én mióta megismertem, teljesen megváltozott az életem. Azóta tudok igazán örülni, tudom, hogy miért élek. Ez az öröm teljesen más mint a buliban, sokkal jobb. Mondhatsz akár mit ennél jobb élet nem kell, nem is akarom kicserélni. Rájöttem, hogy a világ szép! (DE csakis Ővele) -
#51 Stigmata c. filmet láttátok? Ajánlom mindenkinek akit érdekel a téma...
A kedvenc idézetem abból van:
"Nem templomok kövében és fájában található isten országa, hanem Tebenned és mindenben körülötted..." -
#50 Jó meglátás! Nekem is ez szúrt szemet előszőr!
" Isten megteremté az embert saját képmására..." -
#49 na igen, van ilyen -
#48 Mivel én vagyok a magam Istene, ezért tem is várom a segítséget onnan fenntről! -
#47 Amúgy én 2 évig lelkészként dolgoztam Albániában. -
#46 Úgy, hogy nem ülhetsz tétlenűl, hogy minden az öledbe hulljon. -
#45 ehehe -
#44 nem mindenki -
#43 ne azonosíts minden keresztény egyházat a katolikussal! a katolikus egyház nálam is elásta magát. -
#42 Én hiszek Istenben, mert tudom, hogy én vagyok...
A mai nap gondolkodtam és találtam egy közmondást ami ezt alá is támasztja:
"Segíts magadon és Isten is megsegít..."
Hogy is van ez??? -
#41 számomra a biblia egy mesekönyv :)) -
#40 Nekem van egy olyan könvem, hogy "A Testépítés Bibliája".
-alapmű! :)) -
#39 Én is ateista vagyok, de azért azt hiszem, hogy a keresztény egyház nagy szerepet játszott Európa felvirágzásában. Ugyan is ő szelidítette meg, tartotta egyben Európa barbár népeit. A 10 parancsolat segített kordában tartani a sok tudatlan parasztot. A nép sikeresen bevette a "most halálra dolgozod magad, a földesúr megb*ssza a lányaidat, de aztán majd mind a menyországba kerültök!" dumát (hahaha :) ). Aztán ott vannak a középkori egyházi iskolák/egyetemek, és a szerzetes rendek.
Lehet, hogy egyház nélkül, most nem az interneten írogatnánk.
Bár az is igaz, hogy nagy szemétségeket műveltek a kereszténység nevében. -
#38 Mindenkinek meg van a maga Bibliája.
Az enyém a Szilmarilok. -
[Walaki]D`Lair #37 mivel? kinél? miért? -
#36 szegényebb is vagy... -
#35 meghal a főszereplő aztán feltámad :D és a végén mindenki hepy :D -
#34 Nekem a bibliával semmi bajom, de a keresztény egyház igen csak mélyre elásta a vallását a tetteivel a szememben.... Nézzétek csak a történelmet, a legnagyobb szemétségeket a keresztény egyház követte el. -
[Walaki]D`Lair #33 hát kb. durván ateista vagyok, szal mind1....:))) -
#32 Istne saját létezését sem tudja bizonyítani!
"Sose létezett, mi teremtettük, hogy ne legyünk egyedül!" - KAPCSOLAT
Én ezzel értek egyett! -
#31 Jelenések Könyve -
Augustus Gigo #30 de minden vég vmi új kezdete -
#29 Mindennek aminek kezdete van, véget is ér.... -
#28 mi a vége? nekünk végig kellett olvasni irodalomra, demár nem emléxem. -
#27 Csatlakozom :)) -
#26 "Tetszett a könyv, csak vége szar..." -
#25 kár, hogy így gondolod -
#24 én végigolvastam, nem is egyszer. 8 éve rendszeresen olvasom. -
#23 A Biblia nem filozofikus könyv. A kemény életről szól és teljesen gyakorlati dolgok vannak benne. Tulajdonképpen a lényege, hogy hogyan építsünk kapcsolatot egymással mi emberek. -
#22 úgy érted mennyország vagy pokol?