9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
pici #767 Köszi szépen a tanácsot, szerintem holnap végigböngészem az adott honlapot. Te milyen magyar szerkesztőt ajánlanál? MErt ugye még ez a legérthetőbb nyelv... Neked különben van honlapod? Mi a címe? -
#766 THX megnézem....... -
#765 hali...ha a több mint 1000 oldalas php kellett akkor feltettem a cimre...pdf-ben van,bezippelve ,külön folderben -
#764 privi ment! -
#763 ha van tárhelyed akkor felteszem... -
#762 hi....ha kell a php manual-hun akkor szolj mert nekem megvan.... -
#761 hi....ha kell a php manual-hun akkor szolj mert nekem megvan.... -
#760 a php.net a php hivatalos oldala. Programozni onnan nem fogsz megtanulni, inkább csak a függvények leírásait (használatát) lehet onnan ellesni. Én is csak a dokumentáció miatt szoktam nézegetni.
hu.php.net - a php.net egyik magyar tükrözése. A php dokumentáció egy része van magyarul, most is fordítják. Elég hosszú.
Ha komolyan érdekel a téma, akkor a php.lap.hu-n nézegess körül, ill. a DC-ről szedd le valakitől a PHP 24 óra alatt c. e-bookot. Ez elég a kezdéshez. Ha kódolni akarsz, nem árt egy szerver sem a saját gépedre, mert a php ugyebár szerver oldali script.
A tutorial.hu-n, vagy a gyik.com-n talász erről magyar leírást.
Ill. ha már van valamennyit tudásod, akkor regisztrálsz a prog.hu-ra, és ha elakadtál valahol, és a dokumentáció sem segít, akkor a tudástárban kérdezhetsz. Segíteni fognak :P
Soxerencsét! ;) -
#759 És hogyan tudnék neki kezdeni php-t tanulni? -
#758 de ez az oldal (hu.php.net ) miért nem magyar? -
#757 én évek óta programozok php-ben, és nem egy nagy kunszt.
(php kód nézegetése, copy, test) Csak tutorialok, és leírások, és persze a hu.php.net :) Semmi könyv, vagy tanfolyam, vagy ilyesmi. Ebből hoztam a php-t és a mysql-t is. (Persze jól jön a prog.hu tudástárja is) :P
A php egyébként nagyon hasonló a C, C++ nyelvekhez. Én most fogok majd nekiállni a C++ nak :) -
#756 hasonló sok idő kell hozzá mint a web programozáshoz :)...... -
#755 A php szvsz nem kell ha nincs nagy szükséged az általa könnyített munkán...én csak belekostólni akarok, hogy mire jó aztán feledem.
A mayához meg több idő kell, mint egy "piramis megépítéséhez", szal tök mindegy mennyit szánsz rá, sosem elég. Tény, hogy időrabló :)
Köszi a véleményed. -
#754 Nem ez azt jelenti hogy jó! :-)
én is a php felé hajlok +még tetszik ez a mayás modellezés is csak nincs elég ídőm rá. -
#753 Ezt 4pontosnak vegyem?!
Remélem nem 1000000000000000000 volt a határ :))))
Jelenleg ennyire futtya tőlem. Ez is egy jópár napi munkám volt. Most inkább felszeretném tölteni, mint átalakítani megint flash-el telitüzdelve...és még azt a php-t is meg kéne tanulni...:))) -
#752 -
#751 Az új oldalam: www.freeweb.hu/oryon
A téma nem sokotókat érdekelhet, de megnézhetitek, hátha valaki fontos infókat kap a forráskódból az oldalához.
No és persze véleményeket is szívesen kapnék!!! -
#750 Én is azt használtam anno, de mindig notepaddal utána kellett kódban igazítani, mert az tényleg elég rosszul kezel bizonyos dolgokat. Szerezz be egy jobb progit, mert az életedet könnyebbiti meg :)
A relatív hivatkozás, ha "viszonyítva" adod meg egy objekt elérési helyét pl: (../../webpage/asd.jpg).
Tehát amikor nem mindegy, hogy honnan klikkelsz a linkre...
Az abszolút, amikor tök mindegy honnan klikkelsz a linkre (pl.: http://www.itt.hu/felhasz.neved/asd/wer.jpg)
Kezdőknek jó kiinduló pont lehet :www.weblabor.hu
-
#749 A hang k...idegesítő tud lenni a legtöbb ember számára, főleg ha ki sem kapcsolható. -
#748 Ja ez egy játék majd jön PS2-őre. Ezért nincs még sok szöveg mert nincsen mit írni róla (alig van infó).
Néhány napja kezdtem el és nincs sok időm vele foglalkozni mert egy másikat fejlesztegetek (http://battlefront.uw.hu)
Meg igazából nem is magamnak lesz hanem egyik barátomnak aztán csinálhat vele amit akar. -
#747 hogy tudom azt megcsinálni hogy ha valamire rá viszem a kurzort akkor hangot adjon ki? -
#746 de mondom-nem gáz.....a mozilla amugy nekem néha teljesen beájul,valszeg ütközik valamivel. -
#745 mennek nekemis de csak az IE alatt...de nem gond ..a mozillat csak oda használom ahol logint kér a lap. -
#744 te figyi nekem valóban mennek a hangok, hangositsd fel a hangszórót.
-
#743 na mennek csak a mozzilla alatt nem....IE alatt ok...thx... -
#742 nálam nem,de mindegy......köszi -
#741 Nekem mennek a wav ok hallom mind a hármat.
-
#740 már csak annyi,hogy valamiért nincs most hang a lapkon...?/a betöltésnél voltak pici wav-ok/ -
#739 igen...köszi...most mindjárt megnézem a modositásokat-amit tettél-a forrásba,hogy legközelebb igy tegyek....amugy a szerkesztöprogi varázslo rakta igy be az utvonalat,máshonnan nem engedett brózólni csak a gépröl.A kép meg gondolom a 800x600 miatt lesz mozaikban 1024-en.még1xer köszönöm.. -
#738 Na most nézd meg, erre gondoltál??
-
#737 akkor megkérhetlek hogy a javitástbeird nekem?mármint ide,mert az utvonal karaktareit lehet? ,hogx rosszul irnám be.
az ftp:ftp.tvn.hu
név és pass:outwar/alazizka
De ha ide irod az sem gáz....köszi a választ
-
#736 Ezt nem kell tartalmaznia az utvonalnak, mert az interneten nincs file:///C:/Dokumentumok/.
hanem a web mappából nyítja meg a képet amit a szolgáltató szerverére tedtél fel.
Szerintem, én is így csinálom. -
#735 A lap linkje:www.outwar.tvn.huOUTWAR -
#734 hali...a köv. a problémám:a melohelyemen dobtam össze ezt a
lapot de tartok töle,hogy csak az itteni gépröl megy rendesen a cucc .Amint feltöltöttem a lapot a tárhelyre..ment is rendesen.....na ,ezután le akartam törölni az itteni gépröl az adatokat és egyböl elfelejtette betölteni az index.htm háttérképét.Szerkesztöben megnéztem a kép utvonalát és sajna az itteni gépre mitat.miként kellene átirni az utvonalat ugy ,hogy az itteni gép nélkűl is aktiv legyen a kép? Ide irom a háttér hivatkozását :
<body
style="background-color: white; background-image: url(file:///C:/Dokumentumok/web/outwar_tvn_hu/outwar1/queen8x6.jpg);"
textcolor="linkcolor=" alinkcolor="vlinkcolor=">
<center style="color: rgb(255, 0, 0);">
szoval a vinyon keresi mindig,de szeretném ha nem ettöl a géptöl fűggene a kép betöltése....köszi
-
pici #733 Köszi!!!! Közben "felvilágosodtam". Rájöttem, hogy ehhez is csak logika kell. A vinyó kódját vagyis az elérési útvonalat átírtam a weblap elérési vonalához... És működik. Köszi a rávezetést!!! -
#732 Javitás az elözö kérdésem linkjéhez:outwar -
#731 hi..van 1 varázsloval készitett kezdölapom:az érdekelne hogy a XARA-val készitett naval bar-t hogyan tudom beletenni,de a ugy hogy működjön is...apropo:nincs 1 komplett idiotáknak készitett progi ami a-z ig ilyen varázsloszerűen végigcsináltatja a segghűlye emberrel-ez volnék én-a weblap elkészitését?outwar -
pici #730 Tényleg vinyóról lett, de akkor, hogyan máshogy ha ez a feltöltési "rend"? Hol nézem, meg, hogy kicsi vagy nagy? Ezt nem értem? Köszi mindkettőtöknek!!! -
pici #729 HTMLpad szerkesztővel készítettem, ami annyit jelent, hogy egyszerűen beszúrom azt amit akarok, s maga elkészíti hozzá a kódokat. Ezekhez ugyanis még hülye vagyok... Őszintén, hogy érted, hogy abszolút vagy relatív? -
#728 Nem rossz, de lehetne több szöveg, mint kép :)
Amúgy nézd végig, mert nálam egy pár oldal 404!!!
A Játék info-n belüli linkeknek (hamár a Gameplay-nek van) lehetne hátterük...
Tetszik a beillesztett sg :)
Szal alakul, de töltsd fel képekkel/videókkal és főleg szöveggel. Pl.: Tippek& tanácsok a játékról (nézd el, ha nem vágom, de ez egy játék, úgye?) + stb.