9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • PetruZ
    De ha nem ezzel foglalkozik, csak vki megkéri erre és mellékesen megcsinálja neki, akkor azért ne pesti árakban gondolkozzunk már...
  • Harder
    havi 40.000-ért még mellékállásban sem éri meg, szal bocsi de nevetséges az a napi 2000 Ft (amúgy is inkább órákban pontosabban fel tudná mérni, mennyit fog rászánni és mennyiért éri meg neki)
    Saját magát szivatja ha ennyire xarért-hugyért dolgozik, mert a 250Ft-os órábér annak számít.
  • Narancs
    Flash azért lesz benne, egy szép animált menü lesz oldalt, de megfogadom tanácsodat és nem húzom le nagyon...
  • PetruZ
    Flash, php és effélék nélkül néhány ezer forinttól a hiénabőr vastagságáig bármennyit. :) Láttam én már olyan oldalt, amiért 50 ezret kértek el és igazán óvodás szinten volt. Szerintem ha nem hivatásszerűen csinálod (nem ez a szakmád), akkor ne kérj sokat (max. 8-10e; a melót napokban számold, napi kb. 2 ezerrel, ez úgy elég jó és korrekt ár).
  • Narancs
    Hi!
    Segítség kéne!
    Mennyit lehet kérni egy oldal elkészítéséért?
    Még rendes cégtől sosem volt megbízásom, így nemtom mi a dörgés...
    Amúgy a fószer nem akar semi csicsát, csakegy egyszerű kis oldalt, fönt fejléc, oldalt menü, középen rizsa...
    Szóval kb mennyit szoktak ilyesmiért szakítani?
  • drowns41
    ok, köszi
  • Harder
    #1078 képszerkesztő programban (photoshop, paint shop pro, gimp stb.)
    #1079 html szerkesztő programban :) (jegyzettömb, bármilyen texteditor, dreamweaver, frontpage, namo stb...)
    #1080 az semmi. Ellenben a CSS = Cascading Style Sheet. Ezzel kapcsolatban kezd el olvasni a http://weblabor.hu/cikkek 'CSS alapjai' cikksorozatot
  • drowns41
    Ja és mi az a CCS?
  • drowns41
    És ha feldarabolod akkor mivel rakod össze?
  • drowns41
    Igen, köszi, már csak azt nem értem hogyan kell feldarbolni ilyen módon a képeket
  • Manoi
    Csináltam egy kis mintaoldalt ami megmutatja hogyan lehet csinálni.
    http://web.axelero.hu/magyarzi/sg/minta.html

Zipelve fent vannak a képek és a HTML file-ok is.
  • Manoi
    Persze, hogy meg lehet csinálni!

Fel kell darabolni és külön linkelni a képeket!
    Vagy HTML-ben egyszerűen húzol rá egy layert (DIV-el) amit egy fix ponthoz kötsz!
    De szerintem jobb, ha CSS-be is beleásod magadat egy kicsit...
  • drowns41
    Darkboy ésszel beszélj már másokról jó?
    Kezdő vagyok, ezért kérek segítséget
    Ha Photoshopban csinálok egy hátteret akkor azt meg lehet csinálni, hohy mondjuk különböző felratok lennének a hátteren és azokat raknám be linknek?
    Mint. pl képek zene <------- és ezekre rákattintva lépne a képre, zenére?
  • DerYn
    ThX !
    azthittem mashogy kell, tablazatra nem is gondoltam :P
    dankee
  • Harder
    css-sel nem tudom hogy kell, de táblázattal simán meg lehet csinálni. Készítesz egy 3 oszlopos/3 soros táblázatot.
    így jelzem majd a cellákat a továbbiakban:
    ----------------
    | 1a | 1b | 1c |
    ----------------
    | 2a | 2b | 2c |
    ----------------
    | 3a | 3b | 3c |
    ----------------

Az első sorba beteszed a felső 3 képet, illetve a harmadikba szintén. Az '1a'-'1b'-'1c' cellák értéke (magasság/szélesség)úgysem változik, hisz csak keretet adnak a középső - '2b' - tartalmi résznek.
    Marad a 2. sor. Abban a '2a'-nak és '2c'-nek beállítod a kivágott képet mint háttér, így akkor is kitöltik majd a teret, mikor a '2b' cella tartalma majd bővül.
    Maradt a '2b' cella, amibe egyszerűen mint képeket beteszed a kivágott 'menü1', 'menü2', 'menü3' jpg-ket (vagy gif-eket), köztük 1-1 <br>-t nyomva. Mikor bővíted a menüt, csak elkészíted a képeket, szélességre ügyelve lemented azokat is beteszed a 4., 5. stb... képnek, mint az előző hármat. Így végül is van egy alul-felül fix, oldalt meg rugalmasan nyúló kereted, és a menügombokból bármennyit betehetsz.
  • DerYn
    Hello!
    Lenne egy ideillo kezdo kerdesem:

Egy dinamikus weboldalt akarnek csinalni, es olyan box kellene aminek a magassaga,szelessege dinamikusan valtozni tud. ertem ez alatt hogy csinaltam pl egy menüboxot, és mar fel is daraboltam pici apro kepekre. Ez kellene hogy magától méreteződjön.(azaz ha a felhasználó egy 4., 5.menüpontot is akar azt siman betudja illeszteni.
    Ugytudom hogy CSS stiluslapokhoz van koze a problemanak. Tudna nekem segiteni valaki??

• Darkboy
    te most tényleg ennyire láma vagy??????????????
  • Police88
    hátteret meg csak rajzolnod kell!!!!
  • Police88
    az egyflashes oldal
  • Police88
    jaj...
  • drowns41
    Egy olyan lapot szeretnék, aminek jó a háttere, mint pl. ez:
    http://www.sum41.com Tudom hogy ilyet nehéz csinálni, de valami hasonlót vagy egyszerűbbet szeretnék.
    Mi a különbség a háttér és téma között?
  • Police88
    html laphoz akarsz témát csinálni? Vagy rajzolgatni akrsz bannerokat ,háttereket???
  • Darkboy
    mondjuk megrajzolod a képet :)
  • drowns41
    Kérlek segítsetek, mert kezdő vagyok és 16 éves.
    Szeretnék ezzel komolyabban foglalkozni és ha valaki segít azt meghálálom.
  • drowns41
    És hogy lehet vele design-t csinálni?
  • Chappy
    nézd meg a KataPortára készült pályázatom!
    http://chappy.uw.hu/verseny/ford1/index.html

és értékeld:
    http://kataporta.helyhir.hu/webverseny/banan.php oldalon
    (itt Chappy, majd arra a szavazásra, ameik mögött csillag van)
  • tmate6
    ja kosz
  • Harder
    Mert Wink a neve, nem Wing :)
    itt a honlapja vagy letölthető tőlem is a "letöltések" részen:
    http://www.debugmode.com/wink/
  • tmate6
    jó ez csak sajna nem találom et a Wing progit
  • tmate6
    ok megnézem
  • Harder
    Kint van a 2 új tutorial, egyik video, remélem sikerül kedvet csinál hozzá.. :)
  • Harder
    1540kb
  • Police88
    A galériában megnézheted az eddigi (nem az összes) logóimat is...
  • Police88
    A police88.uw.hu-n szinte semmit nem fejelsztettem egy ideje de a battlefront.uw.hu már komolyabb az swbattlefront meg php nuke-os!
  • tmate6
    nem is rossz csak egyszerű
  • tmate6
    jaja most megnézem az oldalad
  • Police88
    Tetszik?
  • tmate6
    jó az uj logóód
  • Police88
    Miért neked mit jelent a design?
  • drowns41
    van dreamweaver, de hülye vagyok hozzá :)
    Photoshop minek? (EZ lenne a design?)