9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#1207 Ha nem vetted volna észre, Harder pontosan ezt magyarázta neked: mármint előbb olvass át egy html gyorstalpalót, mert olyasmiket kérdezel és olyanokon értetlenkedsz, amelyekre még ez a fórum is túlspecializált...
-
#1206 Egy kérdést tettem fel, erre megint el kezdesz lekezelően beszélni. Miből gondolod hogy te vagy itt a nagykirály? Jó lenne ha visszaemlékeznél arra amikor te kezdtel el ezt az egész weblap dolgot. Most az miért baj hogy megköszöntem valakinek a segítséget?(Egyébként a téma neve: HTML szerkesztés KEZDŐKNEK) -
#1205 köszi amúgy :) -
#1204 akkor megvolt a közös, kötelező gratuláció -
Darkboy #1203 ez se lett rossz,de vhogy ez a design nem az én stílusom, de teccik! -
Darkboy #1202 köszi! -
#1201 Egyébként te hogy fértél hozzá ezekhez?
jobbegérgomb bármelyik böngészőben
Köszönöm szépen. Végre valaki aki normális választ tud adni :O)
Az a baj - persze szigorúan szvsz -, hogy kaptál egy kész megoldást, de még mindig gőzöd nincs róla mit és miért csinál.. :( Nah mindegy. -
#1200 Arról amit én csinálok, csak egy képet tudok mutatni: mutat -
#1199 Amúgy az oldal fasza. Nekem tetszik. -
#1198 Figyi, én nem azt mondtam, hogy a DW nem nem jó. Én annyit mondtam csak, hogy ÉN egy csomó lehetőségét nem tudom kihasználni (saját hibámból), illetve pl. az általad sikeresen megoldott scrollbar színezés sem sikerült, holott ahogy néztem a forráskódot pont így csináltam, mint te. Szóval csak személyes véleményt mondtam. -
Ben C #1197 figyeljetek , login - és jelszókérő formra hogy lehet megcsinálni hogy ne az alap target framebe töltődjön be a stuff amikor a bejelentkezésre kattintok?
-
Ben C #1196 KATT copyright by benc. -
Ben C #1195 ... -
Darkboy #1194 nekemis dw-vel van:
KATT -
Janek81 #1193 Nm. :) -
#1192 Köszönöm szépen. Végre valaki aki normális választ tud adni :O) -
Janek81 #1191 <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<style type="text/css">
<!--
A:link { COLOR: #ffffff; TEXT-DECORATION: none }
A:visited { COLOR: #ffffff; TEXT-DECORATION: none }
A:hover { COLOR: #999999; TEXT-DECORATION: none }
A:active { COLOR: #ffffff; TEXT-DECORATION: none }
-->
</style>
</head>
<body background="../../../../wall7.jpg">
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"><b><font color="#FF0000" size="+4" face="bloody">Sums.uw.hu - A magyar Sum 41 fansite</font></b></p>
<p> </p>
<p><em><b><font size="7"><a href="http://sums.uw.hu/">Home</a></font></b></em></p>
<p><em><b><font size="7"><a href="http://sums.uw.hu/">Hírek</a></font></b></em></p>
<p><em><b><font size="7"><a href="http://sums.uw.hu/">Történet</a></font></b></em></p>
<p><em><b><font size="7"><a href="http://sums.uw.hu/">A Banda</a></font></b></em></p>
<p><em><b><font size="7"><a href="http://sums.uw.hu/">Letöltés</a></font></b></em></p>
<p><em><b><font size="7"><a href="http://sums.uw.hu/">Média</a></font></b></em></p>
<p> </p>
</body>
</html>
Így nem "undorító kék színű,aláhúzott" a link, de a kavarást a képekkel nem értem :) -
#1190 Persze hogy nincs link, mert mi értelme lenne ha nem jelenik meg a kép? Egyébként te hogy fértél hozzá ezekhez? -
#1189 Itt link egy darab sincs, nem csak ránézésre de a forrásban sincs nyoma:
<body background="../../../../wall7.jpg">
<p align="center"><font color="#FFFFFF" size="7"></font></p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"><strong><font color="#FF0000" size="+4" face="bloody">Sums.uw.hu - A magyar
Sum 41 fansite</font></strong></p>
<p> </p>
<p><font color="#FFFFFF" size="7"><strong><font size="+3"><em>Home </em></font></strong></font></p>
<p><font size="+3"><em><strong><font color="#FFFFFF">Hírek</font></strong></em></font></p>
<p><font size="+3"><em><strong><font color="#FFFFFF">Történet</font></strong></em></font></p>
<p><font size="+3"><em><strong><font color="#FFFFFF">A Banda</font></strong></em></font></p>
<p><font size="+3"><em><strong><font color="#FFFFFF">Letöltés</font></strong></em></font></p>
<p><font size="+3"><em><strong><font color="#FFFFFF">Média</font></strong></em></font></p>
<p> </p>
</body>
</html>
-
#1188 Na akkor elmondom mi a baj. Először is itt az oldal:
Sums.uw.hu
Az a baj hogy a hiperhivatkozás undorító kék színű,aláhúzott, nekem az kéne hogy ne legyen ilyen.
Na most ha külön képként mentem be és úgy adom meg az urlt, akkor működik a link, de a kép nem jelenik meg, és nem tudom hogy ez miért lehet. -
Ben C #1187 www.abstractfonts.com , nm. -
#1186 En most csinalom egy haveromek panziojanak, de meg nincs kesz. De en nagyon alap szinten nyomom. Ha kesz lesz, berakom a linket. A betutipus nevet koszi szepen. -
Ben C #1185 a te honlapod címe mi? -
Ben C #1184 uj ablakot azér csináltam met teccik :)
a nyitóoldal betűtipusa : Sabotage.
nekem bejön a dreamweaver, mondjuk még nem is hasznaltam mást. -
#1183 Faja a honlap, látom neked is tetszik a tutorial-os vér effekt :). Mondjuk az nem világos, hogy miért csináltál új ablakot a tartalomnak, dehát ízlés dolga. A nyitó oldali betűk kurvára tetszenek! Ez font, vagy photoshoppal csináltad? A progival kapcsolatban természetesen kinek a pap, kinek a papné. Én messze nem tudtam kihasználni a Dreamweaver adta lehetőségeket, meg volt benne olyan, amit egyszerűen nem tudtam megcsinálni, míg az említett másik kettővel simán ment (scroll-bar színezés). -
Ben C #1182 én dreamveawert használok és : KATT -
#1181 Én messze nem vagyok szakértő, de ha háttérképként akarod használni a photoshopban elkészített képet, akkor az adott tag-en belül a background="" parancsot kell használni. Dreamweaverben pedig van olyan utasítás (asszem Insert/image; Ctrl+Alt+I), és onnan simán csak a képre kattintva beteszi. És azután ahogy a többiek mondták imagemappingel tudod szvsz a legegyszerűbben megcsinálni a linkeket. Remélem segítettem. Ja, és szerintem ne a Dreamweavert használd, mert a hozzánk hasonló kezdőknek bőven jobb, és egyszerűbb mondjuk egy Frontpaget, vagy 1stPaget használni. -
Ben C #1180 hogy változtassam meg a kurzort hogyha egy kép felé viszem?
az OnMouseOver="cursor:pointer" nem müxik. -
#1179 persze, mert vmi alapvető dolgot rontasz el amit távgyógyítással megoldani elég macerás..
pl. a #1165-ban - ha úgy csináltad ahogy leírtad - akkor egy rakás hiba van, vagy inkább úgy mondanám hogy semmi nincs benne amit jól csináltál. Photoshopban megrajzolt képet nem index.html-nek kell elmenteni, a slice eszköz nem linkelésre van, nem írtad hogy feltöltötted-e (bár később irtad hogy igen, nem vagyok benne biztos hogy tényleg az került fel és úgy ahogy kéne), a háttérre a szöveget nem a photoshopban kéne ráírni és egyben elmenteni.
#1170-ben megint csak azt írtad hogy ps-ban index.html-nek mentetted a képet, szal kevered a HTML oldalakat a képekkel/grafikával.
A #1174-ben már jófele indultál, de szerintem ott megint csak vagy rossz képet próbáltál beilleszteni, vagy nem töltötted fel, vagy feltöltötted de rossz helyre, vagy rossz néven stb.. van még pár lehetőség hol rontottad el.. valszeg amúgy először szúrtad be a képet, utána mentetted a fájlt és a hivatkozásod most vmi C:/// jellegű lett.
úgyhogy megint csak azt mondom, hogy olvass el pár leírást a témában és utána fuss neki még1x az egész honlapkészítéses dolognak. -
#1178 Köszi, de kérdeztem már másokat is és nem tudják hogy mi a hiba -
#1177 Kezdj el webszerkesztéssel kapcsolatos irásokat olvasgatni szerintem, mert - bár nem akarlak megbántani - de olyan alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, ami nélkül nem fog menni a honlapkészités.
Pl. Perlaki Attila "Hogyan készítsünk saját honlapot a weben?" irása nagyon hasznos, aztán ott van a webmester.lap.hu amin szintén sok hasznos linket találsz. -
#1176 De fel van töltve a kép. -
Ben C #1175 nem töltöd fel a képet a szerverre.
LOL. -
#1174 Na, beraktam egy képet dreamweaverbe (modify>page properities) Background image. Ide berakok egy képet majd erre írnám rá a linkeket. De ha ezt feltöltöm a tárhelyre akkor a kép nem jelenik meg. De miért
? -
Ben C #1173 feltöltötted a képet a szerverre? -
#1172 képet nem ments el index.html-ként, ha így értetted! -
#1171 Hát ne Photoshoppal hátterezgess. ;)
Csináld meg a háttérképet, mentsd el, majd webszerkesztővel / jegyzettömbbel rakd be. -
#1170 Nem. Az a baj alapból hogy ha egy képet berakkok háttérként Photoshopba és elmentem index.html néven az meg se jelenik az oldalon. -
Ben C #1169 nem mondtam hogy én nem vagyok kezdő...
csak nekem még kicsit korán vol tés nem nagyon értettem mmeg a mondatot...
egyébként oldalam : katt -
#1168 Photoshoppal csináld csak meg a gombokat, amivel linkelni akarsz, mentsd el képként, majd egy webszerkesztőben csináld meg a többit.
Vagy ha imagemapot akarsz, akkor csináld meg a képet, mentsd el, webszerk betölt, majd imagemap.