9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Harder
    Amire te gondolsz, olyan nincs. A programozói tudást egyik program sem fogja pótolni.
  • bazza
    Tudtok olyan programot, ami olyan mint egy HTML oldalkészítő, csak ez PHP-s oldalt csinál?
  • Pp
    Nagyon szépen köszönöm a segítséget, erre gondoltam pontosan.
  • marsu
    Remélem erre gondoltál. A http://marsu.atw.hu/ helyére kell beírni a te címedet, és illesztd be a te oldaladra működnie kell.

</DIV></TD></TR><TR height=15><TD width=479 colSpan=2 height=17></TD></TR></TBODY></TABLE></DIV></TD>
    <TD width=147 height=395>
    <DIV id=divScreenshotsBox
    style="MARGIN-TOP: 6px; MARGIN-LEFT: 5px; WIDTH: 130; height:135">
    <TABLE height=1 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=127 border=0>
    <TBODY>
    <TR>
    <TD width=112 background=Apocalypse_elemei/black%20back.jpg
    bgColor=#0b1121 height=70>
    <DIV class=gameNormal
    style="WIDTH: 111; HEIGHT: 7; margin-left:3px; margin-right:0px; margin-top:6px; margin-bottom:7px"
    align=center>
    <P><A
    style="TEXT-DECORATION: none"
    onclick="this.style.behavior='url(#default#homepage)';this.setHomePage('http://marsu.atw.hu/');"
    href="http://marsu.atw.hu/"><FONT color=#ffffff
    size=1>LEGYEN EZ A KEZDŐLAPOM</FONT></A> </P></DIV></TD>
    </TR>
    </TBODY></TABLE></DIV></TD></TR></TBODY></TABLE></DIV></DIV>
  • Pp
    Sziasztok!
    Amit küldtél (BATMAN) segítséget az nagyon jó, de sajnos csak a favoritba teszi a lapot.Olyan megoldás érdekelne ami kezdőlappá teszi az oldalt egy kattintással.Van-e ilyen.Segítsetek kérlek.
  • batman
    Igen, mert rájöttem, hogy mi hiányzott, de amúgy köszönöm. Viszont én a FrontPage-t csak mint magyar (ha magyar az office) nyelvű szerkesztőt mondtam. Fórum, regisztráció és egyéb ügyekhez annyit értek mint egy fél tégla.
  • Pp
    BATMAN köszönöm a segítséget, a jövőhéten ki is próbálom.Az oldalad jól néz ki és nálam a gombok is jól működnek.Egyáltalán nem lassú.
  • PetruZ
    Fórumot, regisztrációt, dinamikus effekteket nem lehet sima webszerkesztővel csinálni.
  • batman
    Frontpage?
  • batman
    Megoldva, találtam scriptet hozzá, úgyhogy most örülök...
  • Psziho Apu
    Sziasztok ezt a progit használom honlap készítésre(mert magyar:) )Microsoft Office Publisher 2003, de nem tom, hogy kell benne forumot csinálni meg regisztrációt,meg a kis képre rákatintanak akkor nagyobb kép legyen ezeket hogyan tudom megoldani?
    Vagy van jobb magyar nyelvű weblapkészítő?
  • batman
    és ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni?
  • Ben C
    mert amjikor rájakattintasz akkor kezdi el letölteni a következő képet , ezé kell egy kicsit várni
  • batman
    Hát eddig így állok. Viszont a gomboknak kattintásra le kéne nyomódni. Meg is csinálja, de nagyon lassan, vagyis sokáig lenyomva kell tartani az egeret. Ennek az az oka, hogy túl nagyok a képek, amiket váltogatnia kéne? Help plíz, mert qrvára örültem, hogy meg tudom csinálni, de így semmit nem ér...
  • batman
    Nézd meg ezt
  • Pp
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem.Hogyan lehet megcsinálni azt hogy az oldalamat beállíthassák kezdőlapnak. Tudjátok már több oldalon láttam egy ilyen gombot (legyen ez a kezdőlapod).Szóval erre lennék kiváncsi.Ha tudja valaki a választ, vagy erröl egy leírást kérem segítsen. Előre is köszönöm a segítséget.
  • PetruZ
    A jobbklikk-es trükk nem tiltja az Edit menüben lévő forrásmegtekintést sem (bár frame-es lapnál ez csak a főoldalt mutatja meg, de ebből már alapszinten is kimazsolázható a kívánt lap címe), de egyébként is az IE-n kívül szinte minden más browser-ben van tool erre.
  • Police88
    pl lementi...stb.
  • Ben C
    hehh , annyira nemn fontos feltörni senkinek szerintem..
    csak egy jobbklikk tiltás van rajta , mivel nézet > forrás megjelenítéséből lehetetlen megnézni . de tudom hogy igy is meg lehet nezni...
  • PetruZ
    Azért nem ártott volna elsőre szólni, hogy javascript-et használsz. :) A "location" helyett a window.parent.navigate("ez_az_oldal_toltodik_be.htm");-t használd, vagy egyszerűen írj elé egy window.parent-et (window.parent.location="...";).
    Egyébként a javascript-es jelszavas védelmek 99%-át gyerekjáték feltörni és a maradék 1% sem tart sokáig egy olyannak, aki tudja, mit kell keresnie...
  • Ben C
    function pasuser(form) {
    if (form.id.value=="login") {
    if (form.pass.value=="ez-a-jelszau") {
    location="ez_az_oldal_toltodik_be.htm"
    } else {
    alert("nemjó a jelszó , GECIEK! ha X-es vagy , gyorsan kérj passzt , ha nem akkor meg ne birizgájjá , htx")
    }
    } else { alert("nem jó a felhasználónév, sazl tryagain, thx.")
  • PetruZ
    Header("Location: xxx")-el küldöd tovább a lapot?
  • Ben C
    az a baj , hogy alapbol a forum méreteihez viszonyitva kicsi iframebe tölti be a cuccot, gondolom a framesetes lapot is ugyanoda töltené.
  • PetruZ
    Csinálj egy olyan frameset-es lapot, amelyen már a jó felosztás van és a login után egyszerűen ezt töltöd be.
  • Ben C
    #1197 , #1180?
    Valaki segicsen (PetruZ , Harder :])
  • Psziho Apu
    köszi
  • PetruZ
    1. Vagy mindenféle méretben elkészíted a hátteret és egy script-tel lekérdezed a kliens felbontást és aszerint állítod be a megfelelő méretet.
    2. Elkészíted egy standard méretre az oldalad (table-ek alkalmazásával) és a többi méret nem érdekel.

Az első eset nem mindig jön be, mivel vannak, akik nem fullscreen-ben neteznek, illetve néhány régebbi kliens elég "buta", hogy ilyesmiket eláruljon. A második eset a legtisztább, többnyire mindenki ezt használja és nem kell script-ekkel bajlódni.
  • Miles
    hi! Hogy lehet azt megcsinálni hogy egy oldalam aminek egy kép van háttérképnek egyformán jól nézzen ki a 15-ös és 19-es monitoron is. Az a gond, hogy a 15-ösön jól néz ki, de a 19-esen már mozaik lesz belőle.
  • PrasCo
    Gratulálni szeretnék az oldalatokhoz!!! Igaz, nekem Paint Shop 8.0-am van, de kihoztátok belőlem a kreativitást. :) Izomból tanulgatok az oldadlról. ;)
  • Harder
    Ez majd segít a döntésben. :)
  • Psziho Apu
    Sziasztok valami egyszerű de annál jobb webszerkesztőt tudnátok ajánlani amihez van magyarosítás vagy legalább magyar kézikönyv van valahol az interneten hozzá.
    Válaszotokat előre is kösz.
  • Ben C
    több photoshopot vigyél bele szerintem.
  • drowns41
    Majd csinálok egy újat mert elég gagyi a háttér :D
  • batman
    Alakul ez te, nem tudom miért panaszkodtál :). Egyedül a "Történet" rész nem tetszik, túl ömlesztett szvsz, meg a betűtípusnak szerintem a verdana-t állítsd be, az jobban olvasható, vagy bármi mást, ami jobban olvasható :).
  • drowns41
    ok Egyébkénz az oldalam: Sums folyamatosan bővűl, ha van kedvetek nézzétek meg.
  • Ben C
  • Harder
    Kicsit félreértettétek páran amit mondani akartam. :)

drowns41
    Nem néztelek le és nem is akarlak lekezelni. Próbáltalak rávezetni egy olyan megoldásra/módszerre, amivel tanulsz is, bár tudom hogy ez rögösebb mint a kézhez kapott kód. Kaptál válaszokat, linkeket amivel próbáltatak terelgetni csak elég keményen ellenálltál és így feleslegesnek éreztem az egészet. :) Én - hogy egy közhellyel éljek - egy éhezőnek inkább megmutatom hogy kell halat fogni, és nem halat adok. :D
    Nem vagyok én semmilyen nagykirály vagy kiskirály vagy ilyesmi, sőt nagyon nagyon kezdő vagyok sok dologban. Persze hogy én is elkezdtem valamikor a webszerkesztést (és még tizedét sem tudom annak amit szeretnék), nagyon jól emlékszem mekkorát szoptam én is anno, és ha megnéznéd a lapomat (tutorial.hu) rájönnél, hogy a kezdőknek próbálok vmiféle segítséget nyújtani pár témában.

Janek81
    Talán nem kell bizonygatnom, hogy téged - aki szintén segíteni akart - egyeltalán nem akartalak megbántani, sorry ha félreérthető voltam. :(
  • drowns41
    ok
  • Janek81
    "Miből gondolod hogy te vagy itt a nagykirály?"
    Viszont, ha egy kezdőnek ilyenek a reakciói, az bennem is ellenszenvet szül. Én azt mondom, ha valaki valamihez nem ért, és ezért mondanak rá ezt-azt, akkor szó nélkül nyelje le, húzza meg magát és figyelje a "nyagykirályok" minden szavát, tudásra szomjazva. Eljön majd annak is az ideje, amikor már beszélhet így, de addig lapítani kellene...
  • Janek81
    "Az a baj - persze szigorúan szvsz -, hogy kaptál egy kész megoldást [...]"
    Nah, a végén még én leszek a hülye f*sz, mert mertem segíteni úgy, hogy konkrét példát mutatok...

"[...] de még mindig gőzöd nincs róla mit és miért csinál [...]"
    Gyakran mondogatom én is, hogy sokkal nagyobb sikerélmény, ha az ember magától jön rá erre-arra. Vizont egy abszolult kezdőtől nem várom el, hogy a kisujából kiszopja, hogy milyen kódokat kellene leptyögnie, hogy az az elképzeléseinek megfelelen működjön. Oké, hogy rá lehetne kresni, mert rengeteg irodalom van szerte a neten (magyarul is), de aki a nulláról indul, az néha azt sem tudja, mire kellene pontosan rákeresnie. No mindegy, én így láttam jónak...