9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • PetruZ
    Mert minden oldalra ugyanazt a kódot szúrtad be és így minden oldalon az 1. kép selected állapotban inicializálódik, viszont amint bármi választás történik, már az új elem kapja a selected tulajdonságot. De mivel minden oldalba ugyanaz a kód van szúrva, az 1-es kép sohasem lesz olyan állapotban, hogy választható legyen. A script akkor fut le, amikor új választás (onchange esemény) történik. Ha van már kijelölve valami, akkor nem fut le, mivel a kiválasztás (a fókusz) nem mozdul sehová.
    Megoldás: minden oldalon az az elem legyen default selected, amelyik sorszámú. Az elsőn az 1., a másodikon a 2., stb.
    Abban nem vagyok biztos, hogy nincs-e vmi más, használható esemény, de megnézem.
  • Sil78
    Ha megnézed, ez azért van, mert amikor kiválasztasz egy képet, a lista visszaugrik az elsőre, nem jegyzi meg, hol állt éppen. A javascripthez viszont nem értek sajna.

Egy apró megjegyzés: a keretek méretét lehetőleg úgy add meg, hogy 800x600-as felbontásnál is látsszon a tartalmuk, mert így elég gáz, hogy nem látszik a menü rendesen.
  • Bandras2x
    Hali és help please!

Készülget egy weboldalam és gondom van a képgalériámmal. A képek egyenkénti lapozásánál beleraktam egy jscriptet, hogy a sorozat tetszőleges képére lehessen onnan is átmenni:

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">function ugras(hova) { window.location.href = hova.options[hova.selectedIndex].value;}</SCRIPT><select name=lista onchange="ugras(this)"> <option value="Kep_1.html" selected>1 - Kep 1.jpg</option> ...... <option value="Kep_10.html">10 - Kep 10.jpg</option>

Sajnos a választólistában alapban megjelenő Kep_1.html-t ebből a listából nem lehet kiválasztani, ami kínos. Nem hajlandó erre a lapra ugorni. Mi az, amit elszúrtam?
    A Hahót Galéria-ban meg is lehet nézni, bár nagyon fapados még.
    THX
  • drowns41
    Elkészült az oldalam! itt van Várom a véleményeket.
  • zsomborm
    mármegvan!
  • zsomborm
    Köszi Sil!
  • zsomborm
    Hello! Azt szeretném kérdezni, hogy azt hogy lehet megcsinálni, nemtudom a nevét, ahol ki lehet választani fent a fórumokat:
    Fórum >> Operációs rendszerek, felhasználói programok >> és mellette az oldalakt. Szóval azt hogy egymás mellett 2 ilyen, és ha az elsöbe kiválasztok valamit, akkor az a másodikra befolyással legyen pl: elsöben kiválasztom hogy Január, akkor a másodikba csak Hétfö, keddet lehessen választani, ha az elsöben február, a másodikban csak szombat vasárnap, és hogy amikor a másodikba kiválasztottam az egyiket akkor bejöjjön egy oldal vagy magától ,vagy okra kattintva. Remélem értitek miröl beszélek.
  • bazza
    ok thx...
  • cSuwwi
    php 24 óra alatt sok júzernél megvan a dcn
  • bazza
    Tud vki php könyvről linket adni? ÉS nem php.net!!!
  • Sil78
    Témákat letölteni lehet pl a phpbb.com-on a Styles menüpontban, vagy a phpbbhacks.com -on a Templates részben.
  • Sil78
    A viewtopic.php-ban (nyisd meg simán pl Wordpad-del) kell megkeresni a következőt:

$post_order = 'asc';
    $post_time_order = 'ASC';

és átírni erre:

$post_order = 'desc';
    $post_time_order = 'DESC';

Utána pedig ezt kell megkeresni:

$start = floor(($forum_topic_data['prev_posts'] - 1) / intval($board_config['posts_per_page'])) * intval($board_config['posts_per_page']);

és átírni erre:

$start = floor(($forum_topic_data['topic_replies'] + 1 - $forum_topic_data['prev_posts']) / intval($board_config['posts_per_page'])) * intval($board_config['posts_per_page']);

Aztán elmenteni a fájlt, és feltölteni, és ennyi. ;-)
  • cSuwwi
    meglehet. nézd meg a readmejét, vagy a honlapját
  • zsomborm
    ja, és hogy ehhez a fórumhoz honnan tudok letölteni témákat?
  • zsomborm
    hi! azt kérdezném php-ban hogy van egy phpbb fórumom. és ebben meg lehet e változtatni valhogy a hozzászólások sorrendjét, hogy a legujjab üzenet ne az utosló legyen hanem az elsö?
  • skristof
    jah télleg,
    hpd ofkórz
  • cSuwwi
    köfi
  • Manoi
    Bódóg szülinapot!
  • drowns41
    Szerintetek melyik a legjobb HTML galéria készítő program?
  • drowns41
    ok, köszi
  • cSuwwi
    ezeken kívűl mit írjunk? ennyi van össz-vissz...
    amúgy lehet egyéni betűtípusokat is használni css-vel, fel kell tölteni és megfelelően beállítani a css fájlban
  • drowns41
    Ja és lécci ezeken kívűlit írjatok, ha tudtok. Egyéblént lehet magadnak is csinálni, úgy hogy más is lássa, ha feltöltöd? Vagy ez is olyan, mint a betűtípus, hogy le kell tölteni, ahhoz hogy lásd a saját gépeden?
  • drowns41
    Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy sima kurzor nyíl helyett beraktam egy keresztet. (crosshair scriptbe) Még milyen mutatók léteznek?
  • batman
    Segítsetek plíz!

Ezzel a forráskóddal mi a baj? Mert a FW-re feltöltve nem működik a window.close parancs...

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html>
    <head>
    <title>Köszönjük!</title>
    <style>
    .text { color:black;
    font-family:verdana;
    font-size: 13 px}

.text4 { color:#434995;
    font-family:verdana;
    font-size: 13 px}
    </style>
    </head>

<body bgcolor="#C9D8F7">
    <script type="text/javascript" src="http://www.freeweb.hu/html/reload.js">
    </script>

<center><font class="text"><b>Köszönjük levelét!<br><br>Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.</b></center><br><br>
    <center><a href="Javascript: window.close();"><font color="red"><b>Bezár</b></font></a></center>

</body>
    </html>
  • zsomborm
    (ps Batch)
  • zsomborm
    amugy meg ezzel megoldással szerintem logot is lehet rá rakni:
    http://www.tutorial.hu/content/view/8/25/
  • cSuwwi
    1. fotosóppal egyenként
    2. fotosóppal batch fájlként
    3. írsz egy makrót, és fotosóppal
    4. php-vel, minden letöltéskor rágenerálod
    5. php-vel, egyszer véglegesen beleégeted.

1. 1000 évig tartana
    2. ez a megoldás :)
    3. ez sem rossz, de ez előző könnyebb
    4. ez a legkönnyebb, de mivel minden letöltéskor generálnia kell a képet, irdatlan nagy forgalmat fog csinálni
    5. talán ez a legjobb, csak keresni/írni kell ilyen scriptet
  • zsomborm
    bocs, akarom mndani lépj be, már megvan a cimed:-)
  • zsomborm
    igen! Photoshop! Van msn-ed? Ott könnyebben elmodom mint itt beirni.
  • drowns41
    Sziasztok ismét. Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy van mondjuk 1000 db képem és mindegyikre szeretnék egy saját "logót" rakni. (levédetni).
    Photoshop vagy valami progi képes erre?
  • Sil78
    A szabvány nem írja, hogy lehetne...
  • blackgamer
    background-position-nál center-hez nem lehet konstans számot hozzáadni?
    pl. (50%=center) (px="pixel")
    50%+120px vagy center+120px
  • blackgamer
    köszi a segitséget, végül úgy oldottam meg, hogy készitettem egy 2x2 pixelből álló gif-et és átlósan két pixel átlátszó, másik kettő szürke szinű (ez lett a háttér), bold+nagyobb betűvevel irok rá és igy elég olvasható
  • Sil78
    Esetleg van egy viszonylag egyszerű trükk is, ami látszólag megoldja a problémát: ha az egész hátteret az áttetszőnek szánt résszel együtt készíted el valamilyen képszerkesztő programban (több layer-t alkalmazva). Viszont így csak látszólag lesz áttetsző, egy rögzített helyen (azaz nem mozdul el a "háttérhez" képest, mivel része annak), ezért a rá kerülő szöveg pozicionálásával kell vigyázni.
  • Sil78
    A .gif formátum erre nem alkalmas tudomásom szerint. Ezt .png formátumú képpel vagy css alkalmazásával lehet megcsinálni, viszont sajnos van egy nagy világcég, amelyiknek a böngészőjét az emberek több mint 90%-a használja, és ez az igen elavult böngésző bizony le van maradva többek közt ennek a két dolognak a támogatásában is, pedig tök egyszerűen meg lehetne oldani az áttetszőséget. Azaz: a technológia létezik, működik is, része a szabványoknak, nem is bonyolult (főleg a .png képes verzió), viszont a piacvezető böngésző bénasága nagyon megnehezíti / gyakorlatilag ellehetetleníti az alkalmazását.
  • blackgamer
    gif képet áttetszően szeretnék megjeleniteni (a háttér is látszódjon)
    nekem vagy átlátszó, vagy adott szinű lesz
    de áttetsző-t szeretnék, ami a linken is van: link
    de ezt csak ilyen bonyolultan lehet megoldani?

próbáltam, hogy 1 pixel fekete, 1 pixel átlátszó, de a szöveget nem lehet rajta elolvasni
  • batman
    Nem tudom megoldódott-e a probléma, de asszem úgy kell, hogy a linknél így adod meg: onMouseOver="kép azonosítója.src='kép forrása'"
  • cSuwwi
    utolsó frissítés: 2004.07.12 - 10:00

azóta már van pár újabb, de csak részben csináltam, azokat nem linkelem. ez 100% saját power :)
  • Harder
    katt nevére -> http://www.bestplaymates.tk/
  • zsomborm
    Csuvi! oldaladnak mi a cime?