9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
Fishbone #1687 köszi a felvilágosítást, de azért jól jönne valami segtség, azért ha eszeébe jut valakinek valami jegyzet az szóljno!
Eslőre is köszi! -
#1686 Hopp, közben törölték, amire válaszoltam, sorry... -
#1685 Ez nem igaz... Nézd: Google keresés (pl a 2. találat a htmlspec.web.elte.hu, az egy nagyon jó hely erre a célra, akár ott is meg lehet tanulni).
Vagy ha tudsz angolul, akkor ott a teljes specifikáció a W3C-n, tanulásra meg a W3Schools. A programok közül a Mozilla honlapszerkesztője meg az Amaya (a W3C által fejlesztett böngésző) segíthet a szabványok megtanulásában, de pl a Dreamweaver is jó kódot állít elő. A Microsoft programjait (pl FrontPage, Word) viszont nem ajánlott honlapszerkesztésre használni. -
Ben C #1684 ja nem, kitiltották. -
Ben C #1683 hagyd, má elment. -
skristof #1682 javaslom a gamestar forumot, ott vannak ilyen jo arcok... -
Ben C #1681 semmi baj, viszlát. -
joe14 #1680 megyek is el
ez a fórum 1 szar
a wandoo az jobb
ott legalább segítenek az embernek
nem mint itt
na csá
és bocs -
Ben C #1679 hát ha te annak örülsz..
bár honnan tudnád hogy van olyan hogy IP-ban..
vagy honnan tudnád mi az IP.. -
Ben C #1678 [én STnek küldtem privit, nemtudtam melyik modinak a köre a software forum..remélem bannolják ezt az arcot] -
joe14 #1677 én l.......m a fórumot
hogy bannolnak meg ilyesmi
lehet még nevet regisztrálni -
skristof #1676 [moderátorok értesítve] -
Ben C #1675 amit mondtam megmontam.
fórumozz normálisan , használj keresőket, olvass vissza.
vagy menj el. -
joe14 #1674 okoskodj kis geci -
Ben C #1673 joe takarodj már innen ha nem tudsz olvasni..
Sil másodszor írja le, ott a google, ott a startlap, ott a minden, ne kérdezz már lámaságokat, aztán neked áll feljebb ha leoltanak. -
joe14 #1672 mi az a hivatkozás?
hol lehet olyat nézni? -
joe14 #1671 honnan tudjam a q...a anyádat -
skristof #1670 sztem beszélhetünk mi neki...
de amig ilyen kérdései vannak, h hogyan lehet több oldalból álló weblapot csinálni, hetöööö -
#1669 Lásd pl #1661... -
Ben C #1668 a szemeddel -
joe14 #1667 és olyat hogy lehet? -
Ben C #1666 elkelne mégegy büntipont neked -
skristof #1665 hivatkozásokkal...
de bölcs maradtál volna...
olvass leírásokat, tutorialokt! #1661-ban a link
hello -
Ben C #1664 olvass HTML specifikációt
vagy mit -
joe14 #1663 mi az a frame?
az lenne a kérdésem hogy a honlapomra hogyan tudok letöltés menüpontot csinálni?
full kezdő vagyok
tegnap kezdtem el
ja meg hogy tudom azt megcsinálni hogy az oldalam ne csak 1 oldalból áljon
hanem több-ből?
pl ha rámegyek a letöltés menüre akkopr kirakja hogy milyen cuccok vannak fent -
#1662 Igen ez az első oldalam. A kurzor mindenkinek tetszik, mert nem a szokásos Windows szabvány. A betűtípus letöltést, azért írtam, hogy töltsétek le, mert nem ismerem a hivatkozást rá. Az első oldalon kiirtam, hogy 1024*768-hoz készült, nem értem mi a probléma. A görgetősáv direkt nincs benne a menü frameben, hiszen akkor a két háttér nem olvadna egymásba össze. (Nekem legalábbis ez volt a cél )
A banner felül nem a saját oldalam hirdetése, hanem a banda új lemeze.
A design pedig hozzá készült. (Hosszú lenne elmesélni, miért ilyen és mi köze a háborúhoz a csapatnak, de ha nagyon kell az info bemásolom ) A "nyálas divatzene hűdemenő kistiniknek" kifejezést szerintem eltévesztetted, mert ha megnézed a letöltések menüpontot, akkor bizony belehallgathatsz pár számba. Szerintem egyáltalán nem nyálas. A vendégkönyvben nagyon dícsérik, a többségnek tetszik. Nm tehet róla, de biztos mindenki más az izlése. Ez nekem egy jó dolog, hogy elmondhatom, hogy van egy saját honlapom, ez volt a célom, elégedett vagyok. A többi meg nem érdekel. Egyébként köszi, hogy leaglább megnéztétek és véleményt mondtatok.(Egyébként, ha van még valami akkor azt is szivesen fogadom) Nekem ennyit megért, hogy írjak. Jó éjt mindenkinek! -
skristof #1661 itt a helyes link, sry -
skristof #1660 én ajánlom h nézegesd az egyszerűbb oldalak forrásait, és magad jöjj rá a dolgokra. ennél jobb tanulái mód szerintem nincsen!
ha elakadsz, itt ez a topik segítségre.
de ha mégis tutorial kéne, akkor például. remélem jó az URL
programnak meg csakis a notepad...
persze könnyedebb pl a Macromedia Dreamviewer -
#1659 Rengeteg ilyen jellegű dolgot találsz, ha elolvasod a topicot az elejéről! -
Fishbone #1658 üdv mindenkinek! Szeretnék megismerkedni ill elsajátítania a HTML programozást! Ha tud valaki segíteni jegyzetekkel, vagy könyvekkel az megírhatná hogy honnan szedhető le, és hogy milyen porgikkal érdemes dolgozni!
Előre is köszi mindenkinek! -
skristof #1657 jól hangzik, köszi ;) -
#1656 Na igen, csak épp nekem van userContent.css fájlom, és mivel kifejezetten utálom, ha a kurzorommal szórakoznak, anno beleírtam a következő két sort, ez felülbírálja a honlap által megadott stílusokat:
BODY { cursor: auto !important; }
a { cursor: pointer !important; }
Csak be kell ezt másolni mondjuk Wordpad-be, elmenteni userContent.css néven, és berakni a Profilon belül a chrome nevű mappába. -
#1655 nekem is elkészült az oldal. erre tessék, de ne túl szigorúan :D -
skristof #1654 nos, igen...
firefox ruleZ, nekem is az van, 1.0 mégis megváltozott a pointerem, szal....
beszámolód után 'izgatottan' léptem be az oldalra.
design nekem sem tetzik, sőt, sztem kimondottan ronda... bocsika, ez a véleményem
de ha ez az első oldalad, akkor hajrá, kezdésnek mindenképp jó
-
#1653 Nálam nem változott meg a kurzor (Firefox rulez, ugyebár), de ami elsőre elriasztott, az pl az 1024x768-ra optimalizálás meg a letöltendő betűtípus volt... (Szerintem nem kéne elvárni a látogatóktól, hogy bármit is tenniük kelljen csak azért, hogy megnézhessék a honlapot...)
Aztán mégis rászántam magam a belépésre (megjegyzés: a Belépés felirat nagyon sötét, nem elég kontrasztos, így alig látszik, és nem különül el a háttértől), és belépés után meg ugye "élvezheti" az ember ezt a szörnyű, összevissza színvilágot, a mintás alapon mintás háttérrel. Meg egy jó nagy reklámbannert, frame formájában (a saját oldaladat talán nem a saját oldaladon kéne reklámozni). Arról nem is beszélve, hogy a reklámframe és a nem scrollozható menüframe együttes hatásaként a menü nem látszik teljesen 800x600-as felbontásban.
Én igazán nem ismerem ezt az együttest, nem is hallottam őket soha (bár kósza emlékeim alapján kapásból be volt nálam sorolva a "nyálas divatzene hűdemenő kistiniknek" kategóriába), de azt hiszem, ezután sem akarom jobban megismerni. -
skristof #1652 szintén.... -
#1651 Kb. odáig jutottam, hogy észrevettem, hogy a kezdőlapnál már megváltozik a pointer és utána a belső őszintén szólva már nem izgatott...
-
#1650 Na mit gondoltok? Elkészült az oldalam! Várom a véleményeket.Ez -
#1649 Erre (is) jó a php: leszkriptelheted az egész oldal összes galériáját egyetlen nyúlfarknyi kóddal, amit aztán csak megfelelő paraméterekkel kell meghívni. :)
-
Bandras2x #1648 Igen és tényleg.Pont oda intő ide :)) :((
Ez biza azt jelenti hogy 180 lapon kell javítanom
A keretekket (meg még ey csomó dolgot) javítani fogom, csak a környezetemben nincs olyan gép ami 800x600-as felbontásban dolgozna, így nem tudtam ezt visszaellenőrizni.