9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#2007 Olvasd el az egészet, arról van szó, hogy az ALT-nak abban van szerepe, hogy a kép, stb által szolgáltatott információ elérhető és értelmezhető legyen akkor is, ha az adott elem nem jelenik meg (pl nem töltődik le a kép, vagy hogy programok - pl keresőrobotok, vagy képernyőolvasó szoftverek - is tudják értelmezni, + a csak szöveges böngészők számára, mint pl a Lynx):
For user agents that cannot display images, forms, or applets, this attribute specifies alternate text.
valamint: Several non-textual elements (IMG, AREA, APPLET, and INPUT) let authors specify alternate text to serve as content when the element cannot be rendered normally. Specifying alternate text assists users without graphic display terminals, users whose browsers don't support forms, visually impaired users, those who use speech synthesizers, those who have configured their graphical user agents not to display images, etc.
Ezért kötelező pl az IMG-nél, viszont amit említettél példának, ott nem kettőződésről volt szó, hanem arról, hogy a pusztán dekorációs célra szolgáló képeknél üresen kell hagyni (a tartalom és a prezentációs elemek elkülönítése miatt - de mondjuk eleve érdemesebb a dekoráció részét képező képeket nem IMG-ként berakni, hanem CSS segítségével).
Arról, hogy az alternatív szöveget tooltip-ként meg kéne jelenítenie a böngészőnek, ha rámegyünk az egérrel (ráadásul miközben maga a kép is látszik), szó sincs sehol, és nem is következik a leírásból. Mint mondtam, nem erre való. Azt nem tudom, hogy az Opera mit csinál, de pl a Mozilla és a Firefox alapból nem jeleníti meg tooltip-ként, csak a TITLE-t.
Viszont ha megnézed a TITLE-t, ott pontosan erről van szó:
Values of the title attribute may be rendered by user agents in a variety of ways. For instance, visual browsers frequently display the title as a "tool tip" (a short message that appears when the pointing device pauses over an object). Audio user agents may speak the title information in a similar context. -
#2006 Csak nekem nem jön be vagy mi van ezzel a tárhellyel? -
#2005 HTML4 szabvány, 13.8: "The ALT attribute must be specified for the IMG and AREA elements." Szóval elvileg kötelező lenne definiálni, a TITLE viszont opcionális. Nem tudok olyan böngészőről, ami a képek felett ne jelenítené meg az ALT szöveget, ha nincs TITLE. A szabvány nem tiltja az ALT kettős használatát, csak a felesleges és szükségtelen kettőzéseket (pl. "alt="red ball" would be inappropriate for an image that adds a red ball for decorating a heading or paragraph", illetve "do not specify meaningless alternate text").
-
#2004 az alt tag keresőoptimalizációra is jó, mert ha jól tudom a robot megnézi azokat is, és a kulcsszó/oldal arányt lehet vele javítani -
#2003 Mellesleg ezt az IE elég helytelenül teszi, ilyenkor ugyanis csak a TITLE-t kéne kiírnia, ha van. Az ALT-ot a szabvány szerint csak akkor kéne megjelenítenie, ha a kép valamiért nem jelenik meg. Viszont mivel az IE hibásan csinálja (ha nincs TITLE, kiírja az ALT-ot), sokan azt hiszik, hogy az ALT ilyen tooltip-ek gyártására való, pedig nem. -
#2002 mikor a gomb fölé mész, kiírja az egér pozíciója mellett. -
#2001 Köszönöm -
#2000 nekem tetszik az oldalad (bár az előzőt nem ismertem)
gratulálok hozzá -
#1999 Nálam nem lehet görgetni. a galérának a vélemény az altja? -
#1998 A galériának Vélemény az ALT-ja. És ha már nem sikerült vagy 5-ünknek lebeszélni téged a framekről, akkor próbáld megoldani, hogy a bal oldali framenek ne legyen görgetősávja. -
skristof #1997 sztem mérföldekkel jobb mint ami volt
színvilága is tetszik már
fejleszgesd csak! kitartás! -
#1996 Elkészült az oldal! Még nem működik minden de szerintem jó! Szerintetek? Itt van a link -
#1995 érveid súlya alatt magam is fejet hajtok :P -
#1994 Igazad van! Magam sem nevezném annak.
Viszont a syntaxis már CSS szerint megy! ;) -
#1993 Jó kérdések, de már dobtam ezt a galériát. -
#1992 Adatbázisok kezelésére.
Pl az sg is adatbázisból veszi a hozzászólásokat. Minden hozzászóláshoz ott van a száma, ki követte el, mikor, melyik topikban, mit írt. -
Taibi #1991 Helló! Mire jó a MYSQL? Valaki elmagyarázná nekem? Köszönöm -
#1990 Mik a könyvtár jogai, ki a tulajdonosa, és milyen tulajdonos néven futnak a szkriptek? -
#1989 Csináltam könyvtárat és úgy adtam meg ahogy leírta. -
#1988 vagy két kérdést nyomtam egy mondatban. Mire igen? -
#1987 Igen -
#1986 csináltál ilyen könyvtárat? Ha igen, a programok írhatnak a könyvtárba, vagy csak a felhasználó? (Gy.K.: feltöltéskor) -
#1985 OK, kösz -
#1984 Elvileg ez lenne a megoldás, de én még azon is nagyon csodálkoznék ha egy válaszlevelet kapnál. :) A free szolgáltatókra (nem bántásból mondom) nem jellemző, hogy egy user kérésésére csak úgy feltelepítsenek bármit is.
Ha galéria kell, nézd meg az SPGM-et, szerintem eszméletlen jó cucc. A lapon találsz hozzá leírást. -
#1983 Ha tudtok hasonló galériát ehhez ami kevésbé bonyolult, akkor írjátok meg plíz -
#1982 Írjak neki hogy telepítse fel? -
#1981 jaja, igazad van, bár azért egy <style> taget én még nem neveznék CSS-nek :) -
#1980 igen meg lehet adni, de ott már a CSS a játékos!
Pl.: style="font-family:Bookman Old Style, Book Antiqua, Garamond;"
Bár szerintem nem érdemes ezzel játszani. Sima verdana és kész! A legtöbb oldal azt használja és már hozzászoktak.
Pl.: style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;" -
#1979 <p><font face="Bookman Old Style, Book Antiqua, Garamond">This paragraph has had its font...</font></p>
Bár ez nem a meta tag-ben van, de simán < style > taggel is megadhatod szerintem -
#1978 nekem ebbe a betű hierarchiára tudnátok példát mutatni? -
#1977 Ehh, látod most vagy nem figyelsz arra amit irtam, vagy nem hiszel nekem. :) Olvasd el újra a #1926-t. (ha közben te lettél a szerveradmin, nem szóltam ) -
Pp #1976 Sziasztok Mindenkinek!
Kérdés. Ismeri- e valaki a LitWeb ill. a LiteMail progikat. Mire való, hogyan kell használni? -
#1975 Na megint én. Feltöltöttem az oldalra a Coppermine képgalériát és az Imagemagick programot, beállítottam a MySql adatokat, de az imagemagick progi linkelésénél nem megy tovább. Így adtam meg: http://sum41.dox.hu/Imagemagick/
Ezt írja ki:
The installer can not find the 'http://sum41.dox.hu/Imagemagick/' directory you have specified for ImageMagick or it does not have permission to access it. Check that your typing is correct and that you have access to the specified directory. -
#1974 Láttam már olyan oldalt, hogy automatice fektetve nyomtatott. Az a dolog érdekelne, csak sajna ez a Vállalati Információs Rendszer (VIR) kacatban volt :( -
#1973 A page setup-ban vagy a print setup környékén mindegyik böngészőben van lehetőség állítani a fekvő/álló nyomtatást. -
#1972 Hogyan tudom elérni, hogy nyomtatásban fektetett oldalra nyomtatódjon az oldal? -
#1971 OK! THX! -
#1970 OK? THX -
#1969 frame helyett táblázat... -
#1968 Százszor megynitod, a link sort beleírod, majd ha valami mást akarsz a háttérbe, akkor már csak EGYSZER kell beírnod, a .css fájlba!
Egyébként meg csinálj dinamikus oldalt, és akkor csomó okosságot tudsz oldalról oldalra vinni anélkül, hogy bármit előre rögzíteni kéne