9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
skristof #2047 htx ;) -
#2046 -
#2045 Köszi mindenkinek, utánanézelődök. -
Bandras2x #2044 Ja igen és természetesen van domain regisztárció, vagy domain név áthozási lehetőség (ingyen) is. -
Bandras2x #2043 Én a www.tvn.hu-t javaslom. Engedi a cgi-t, php-t, 100MB tárhely és free, de évi 10.000 Ft-ért egy csomó extra jár hozzá. Mi is ezt hazsnáljuk. -
#2042 tudom ajánlani a fey-progress.hu-t, nem domain regisztrator, viszont ha nála veszed a tárhelyet, akkor meg tudjátok beszélni hogy segítsen neked az elintézésben (simán le tudjátok dumálni mail-ben). A mailt átküldöm privátban, hivatkozz rám. -
#2041 én olyakat említettem, amik ingyenesen kínálnak tárhelyet, amit beregisztráltathatsz egy domain névhez! -
#2040 Pont ez a baj, hogy nagyon sokan kínálnak domain regisztrációt, de csak kevesen tárhelyet is. És fontos lenne az online regisztráció is. -
#2039 A legolcsóbb a freeweb.hu volt, de annak, meg szerintem a többinek is megvan az a hátránya, hogy a fájlnevek már cegnev.kiszolgalo.hu-val, vagy ilyesmivel fognak kezdődni.
A lényeg: a fw, az uw, mag az atw kínál domain név regisztrációs lehetőséget, a többinek meg utána kell nézni. -
#2038 Kicsit off:
Eddíg nem kellett foglalkoznom ezzel, de most szükségem lesz rá. Milyen tárhelyet ajánlotok, saját domainhez? www.cegnev.hu Online regisztráció legyen, tárhellyel, és lehetőleg olcsó :) köszi. -
#2037 Én tárhelynek most a médiacenterest használom (amit kaptam a képtárhoz).
Eddig gondom nem volt vele (csak mondani kellett, éppen mi kéne (GD bekapcs, hibajav itt-ott), de amúgy jól működik (mondjuk egy szavam se lehet, mert grátisz kaptam a helyet) :)
Talán kicsit lassú a fórum amit írogatok, talán a túl sok sql kérés miatt :/ -
#2036 :)))) -
#2035 Köszönöm köszönöm, virágokat az öltözőbe, bon-bont helyben fogyasztok :) -
skristof #2034 áá valamiért nem tervezem
dichter kolléga jól beszél :) -
#2033 Kérj egy hetes tesztidőszakot, és max 1 hónapot fizess előre ha náluk maradsz.. :) -
#2032 Hát ha annyira értenek a hostinghoz, mint a webdesignhoz, akkor én egy lapot sem helyezek el náluk :) -
skristof #2031 jaja
az áraik jónak mondhatok, de így kételkedem a mínőségben -
#2030 De érted, nem is jelenik meg ott semmi. És ez, hogy nincs </html>... Botrány. Mondjuk az áraik nem olyan rosszak. -
zombi #2029 Sziasztok!
Tud valaki magyar nyelvű flash animáció készítő progit?
Próbaváltozat is jó lenne, csak lehessen benne menteni.
Köszi! -
#2028 Az én tippem így elsőre az lenne, hogy a rengeteg visibility: hidden cucc miatt, mivel az ilyenek elvileg ugyanúgy helyet foglalnak, mint a látható elemek. -
skristof #2027 pöh
nevetséges -
#2026 Hát igen... Azért a body és html lezáró tageket tehették volna máshova is... De még úgy se szép. Amúgy milyen tárhaelyet keresel? Ingyenest vagy fizetőst? Ingyenesnek jó az ATW, vagy UW (bár az utóbbival rossz tapasztalataim vannak), ha pedig fizetős, akkor ott van mondjuk a DataGlobe. Én azt használok, nekem nagyon bejön. De persze ízlések és pofonok, van még rengeteg másik is... -
#2025 És miért van az alján 2méter üresség? -
#2024 Hát, szerintem ha nem ott lenne a forrásban a /body meg a /html, ahol van, akkor valószínűleg működne. (Mellesleg szvsz ez IE-ben is iszonyat ronda oldal...) -
#2023 FFx alatt nekem se jön be semmi, IE alatt viszont jó.
Egyszerűen IE-re csinálták, itt kicsit röhejes, hogy webhosting/webdesing/programozás, de azt nem veszik észre, hogy másik böngészőn meg sem nyekken... -
#2022 Döglöttnek tűnik. -
#2021 Akkor erre tudna valaki válaszolni? -
#2020 Így van, de akkor erről beszéljünk már és ne arról, hogy mekkora oltári bug van az IE-ben, hogy megjeleníti az ALT szöveget is, jaj-jaj, mindenki térjen meg, áldozzon fekete kakast az oltárnál és purgálja ki a lelkéből az M$ logót is...
Én is azt mondom, hogy most már igenis törekedni kell a szabványosságra (bár még az én weboldalaim sem 100%-osak ebben a tekintetben :) ), de ez nem azt jelenti, hogy az IE-t mindenképpen el kell felejteni, mert az sz*r. Valamikor a Netscape diktálta a szabványokat, utána jóideig az IE, most pedig már semmi, szerencsére független a dolog.
Tehát utoljára, hogy világos legyen: igenis, rá kell szorítani mindenkit, hogy mi a szabvány része és mi az, amit a többi böngésző tesz hozzá extraként, vagy csak slamposságból. De ezt ne azzal kezdjük, hogy ujjal mutogatunk. Ez így nem egészséges internethasználatra és weboldal-szerkesztésre "nevelés", hanem a lövészárkok további mélyítése és sztem ostobaság.
Ui: Ha most valaki belekezd a mondókába, hogy "a scrollbar színezés is IE hiba, mert...", akkor azt elküldöm a... Szóval oda.
:)
-
#2019 Yó, hogy mondod, ie alatt be kell majd szineznem a gördítősávokat =) -
#2018 Nem az IE fikázásáról van szó, de ez félrevezető, és így rosszul rögzül az ALT szerepe. Ez kb olyan, mint a színezett scrollbar-ok, azt is feature-nek veszi a legtöbb kezdő webszerkesztő, és azt hiszik, hogy a többi böngésző hibás, amikor azok nem engednek ilyet. Pedig a scrollbar nem a weblap része, hanem a böngészőé, úgyhogy ez sose lesz a szabvány része (már az accessibility szempontjai miatt se, hisz a színvakoknak gondot okozhatnak bizonyos színkombinációk). -
#2017 De ez hiba? Nem hiba. Ha van TITLE, az IE azt rakja ki, ha nincs, akkor az ALT-ot. Na és? Utalnék a #2014-esem harmadik mondatának elejére és a #2003 utolsó mondatára, ez b*ssza a csőröm...
-
#2016 Nem tilos, csak helytelen. Az alternatív szöveg a kép helyett van, azért alternatív. Ha a szabvány megalkotói helyeselték volna azt a kialakult gyakorlatot, hogy az eredeti célja helyett tooltip-nek használják egyesek az ALT-ot, akkor nyilván nem vezették volna be a TITLE-t. Egy elég részletes cikk a témával kapcsolatban: katt ide -
#2015 Viszont asszem ha van title, akkor azt jeleníti meg. -
#2014 Tiszta sor, ezt mondtam én is. De hol van az leírva, hogy nem szabad megjelennie? Úgy veszem észre, egy ilyen dolog megint csak jó ok arra, hogy az IE-t lehessen fikázni... ezért kérem a dolog konkrét bizonyítását.
-
#2013 Az alt-nak az a szerepe, hogyha nem töltődik le a kép, akkor megjelenjen helyette. Pont. -
#2012 Vegyél elő BÁRMI MÁST, mint az ie. Ha nincs title, nem jelenik meg buborék a kép fölött -
#2011 Mutass rá, a szabvány hol írja, hogy az ALT tooltip-ként használata helytelen és nem szabad/tilos.
-
#2010 Jó kis téma lett ebből! -
#2009 Nézd meg, mire válaszoltam, és világos lesz, hogy azt írtam, az a helytelen, hogy tooltip-ként is megjeleníti. (Tooltip-ként nem kéne megjelenítenie, mivel a kép akkor látszik. Pont.) -
#2008 Azt mondtad, az IE hibája, hogy megjeleníti az ALT-ot. Én azt mondom, nincs ilyen a szabványban, hogy az ALT nem jeleníthető meg. Csak annyi szerepel benne, hogy mikor kell megjeleníteni, vagy a speech rendszerek számára elérhetővé tenni. A TITLE későbbi szabvány, az ALT jóval korábbi. Pont.