9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
Nadi #2127 Azt hittem teljesen te készítetted az 1. betűtől. -
#2126 A képeket a megrendelő adta. Persze kilógott a böngészőből, meg szét is kellett slice-olni. Szóval azzal is volt meló rendesen.
Hozzáteszem én nem így építettem volna fel, de a tartalom adott volt (www.demko.hu) és ezt kellett az új designra húzni. Favágó meló suxx :( -
Nadi #2125 A képeket PhotoShop-pal csináltad? -
#2124 Jó, én válaszoltam :) -
Nadi #2123 Jó csak kérdeztem. -
#2122 Egyenlőre sajnos nem. Ahhoz nincs elég tudásom, és elég megrendelésem. És ebből a szakmából szerintem elég nehéz megélni. Egyszer van munka, egyszer nincs. Erre nem alapozhatsz egy családalapítást. Kivéve, ha jól keres az asszony :D
De ez egy másik téma. -
Nadi #2121 Akkor végűl is te ebből élsz? -
Nadi #2120 Ja -
#2119 a bugokat. -
Nadi #2118 Hogy mit hol kell keresni? -
#2117 Annak, akinek készítjük, annak nem annyira :DD
És én tudom, mit hol kell keresni. -
Nadi #2116 Sztem joó -
#2115 Egyenlőre bugos -
#2114 hátöö, tavalyelőtt csináltam ezt: bestplaymates
IE alatt néz ki jól, akkor még nem volt Firefox :)
De kb. 1 éve nem foglalkozom vele, a mostaninak meg nem én csinálom a kinézetét (ezért néz ki rendesen), a háttere (php) meg nem látszik. -
Nadi #2113 Tudnátok mutatni 1-2 olyan oldalt, amit ti csináltatok? -
#2112 Ha már itt tartunk, sima notepaddal csak a gyorsan elvégezhető apróbb javításokat csinálom (tábla hozzáadása, valami átírása)
Tisztán kódolásra, vagy Dev-PHP 2.06 (mert felette nem jelzi ki a hogy mely kapcsoszárójelek tartoznak össze), vagy Rapid PHP/Rapid CSS
Az FFx-et meg nem kell említenem, én is eléggé elköteleztem felé magam, a WebDeveloper Tool hasznos :) -
#2111 Notepad is színez :) -
#2110 Értsd már meg, ezt nem lehet eldönteni. Írok pár példát
Photoshop - Paint Shop Pro
3D Studio Max - Maya
Corel Draw - Freehand
Nagyjából ugyanazt tudják, csak más cég adta ki őket. Ezért a kezelhetőségük is más. Keresd meg, neked melyik a szimpatikusabb, és használd azt. -
Nadi #2109 Na erre vártam -
#2108 A Frontpage nagyon tele tudja szemetelni a kódot, és a Microsoft programjaitól megszokott módon elég IE-specifikus oldalakat csinál.
Egybként én is Dreamweavert szoktam használni, bár mostanában inkább a kódos részét. A sima jegyzettömb jellegű programokkal ellentétben szerintem jó, hogy kiemeli a szintaxist különböző színekkel, és a CSS-szerkesztéshez is egész jó.
Ellenőrzésre meg persze Firefoxot (meg ellenőrzöm validátorokkal is), bár ezt menetközben is használom (pl a ColorZilla, a Web Developer eszköztár meg az EditCSS miatt). Bár az IE még mindig meg tud lepni, de már nagyjából ismerem a korlátait, miket kell elkerülni. -
#2107 Sorry hogy ide nyomom de máshol nem válaszoltak és látom itt pörög az élet!!
Nekem lenne egy olyan problémám amit nem értek.
Eddig mindent leszedett simán az IE a gamestarról az összes trailert ,mostmeg bármire megyek nem tölti le,mentés másként az sem jó, letöltés flashgettel az sem jó.
Leszedtem a Mozilla-t semmit nem állitottam az sem szedi.
Mi lehet a gond??Mi baszodhatot el?Én nem állitottam semmit az fix. -
#2106 Én DW-t használok, és Dichter is, ahogy látom. A frontpaget én sem ismerem (a frontpage express-el kezdtem anno, de az más).
Ha nem zavar az összetettsége, akkor DW-t használj. Ennyi. -
Nadi #2105 Én nem azt várom, hanem azt, hogy mondjátok ki azt, hogy mék a jobb és kész. -
#2104 Ha most azt várod, hogy mondjunk neked egy olyan szerkesztőt, amivel szép weblapokat fogsz készíteni, akkor sajnos nem tudunk segíteni. (Legalábbis én nem)
Annyit tudok mondani, hogy a Dw egy bugos szar, de azért szeretjük :) Próbáld meg autodidakta módon elsajátítani alapfokon mindkét szoftvert, és majd eldöntöd magadnak, melyik tetszik. -
Nadi #2103 Na figyu én eléggé láma vok ehez a HTML szerkeztéshez, ezért most akkor venni fogok 1 könyvet valamkelyik progihoz, de nem akarok 2őt venni(FP-hez és Dw-hez). Van egy oldalam akit érdekel annak szívesen megmondom a címet és meglátjátok hogy nagyon nem vok profi ebben a témában. -
#2102 Leginkább úgy ellenőrzöm amit csináltam, hogy megnyitom IE-ben. -
#2101 A Dw felépítése úgy néz ki, hogy van egy CODE, és egy Design fül. A CODE-ba írogathatód meglepő módon a kódot, vagyis a tageket, css-t, php-t stb. A Design részt nem nagyon használom csak képek beszúrására, meg táblázatok módosítására, mert kurvára nem azt mutatja amit a böngészőben látni fogsz. Vagyis csak valami hasonlót. -
Nadi #2100 A Dreamweavernek van olyan "jegyzettöbös" része is ez 100% -
#2099 Mindkettő WYSWYG szerkesztő (What You See, What You Get, Azt kapod, amit látsz).
A frontpage egyszerűbb, talán könnyebb tanulni
A dreamweaver meg egyszerűen szerintem jobb
Nekem semmilyen könyvem sincs, DW-t használok a 3.0 óta (nem ma volt), nem olyan bonyolult, bár legtöbbször simán notepaddal csinálok oldalt, DW-t csak bonyolultabb táblázatokhoz használok, de kezdőnek mindenre jó. -
#2098 EZ alap minden honlapszerkesztő programnál... -
Nadi #2097 Nem azt, hanem azt, hogy nem az van, hogy be kell gépelni egy csomó cuccot, mint a jegyzettömbbe, hanem mittomén Beszúrás-Kép és ott van a kép -
#2096 Én személy szerint Dreamweavert használok. A frontpage-et nem ismerem. Mit értesz grafikus rész alatt? Ha azt amire gondolok, akkor arra photoshop. -
Nadi #2095 De akkor melyiket ajánlod?Melyik a könnyebb?
A Dreamwaevernek van grafikus része? -
#2094 Ezek a programok nem arra vannak, hogy megcsinálják helyetted az oldalt, csak a html-tag-eket ismerik, és teszik be. Szóval ugyanolyan oldalt tudsz csinálni mindkettővel. Mégpedig olyat, amilyet te szeretnél. Csak kreativitás kérdése. -
Nadi #2093 Na jó akkor most rendelek egy könyvet.
Ti melyik progit ajánljátok? Frontpage vagy Dreamweaver?
Melyiket könnyeb megtanulni?Melyikket lehet jobb olaldt csinálni? -
#2092 Használd a szemed --> felül SG Áruház
Dreamweaver MX -
Nadi #2091 Könyvesboltban?
Mennyibe kerül? -
#2090 A boltban tudsz hozzá magyar nyelvű leírást venni, könyv formájában. -
Nadi #2089 Valaki a Dreamweaver-hez dobjon már vagy egy magyarítást vagy egy magyar leírást!
Köszi -
chryst #2088 igen.merre???