9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Nadi
    Azt hittem teljesen te készítetted az 1. betűtől.
  • Dichter
    A képeket a megrendelő adta. Persze kilógott a böngészőből, meg szét is kellett slice-olni. Szóval azzal is volt meló rendesen.
    Hozzáteszem én nem így építettem volna fel, de a tartalom adott volt (www.demko.hu) és ezt kellett az új designra húzni. Favágó meló suxx :(
  • Nadi
    A képeket PhotoShop-pal csináltad?
  • Dichter
    Jó, én válaszoltam :)
  • Nadi
    Jó csak kérdeztem.
  • Dichter
    Egyenlőre sajnos nem. Ahhoz nincs elég tudásom, és elég megrendelésem. És ebből a szakmából szerintem elég nehéz megélni. Egyszer van munka, egyszer nincs. Erre nem alapozhatsz egy családalapítást. Kivéve, ha jól keres az asszony :D
    De ez egy másik téma.
  • Nadi
    Akkor végűl is te ebből élsz?
  • Nadi
    Ja
  • Dichter
    a bugokat.
  • Nadi
    Hogy mit hol kell keresni?
  • Dichter
    Annak, akinek készítjük, annak nem annyira :DD
    És én tudom, mit hol kell keresni.
  • Nadi
    Sztem joó
  • Dichter
    Egyenlőre bugos
  • cSuwwi
    hátöö, tavalyelőtt csináltam ezt: bestplaymates
    IE alatt néz ki jól, akkor még nem volt Firefox :)

De kb. 1 éve nem foglalkozom vele, a mostaninak meg nem én csinálom a kinézetét (ezért néz ki rendesen), a háttere (php) meg nem látszik.
  • Nadi
    Tudnátok mutatni 1-2 olyan oldalt, amit ti csináltatok?
  • cSuwwi
    Ha már itt tartunk, sima notepaddal csak a gyorsan elvégezhető apróbb javításokat csinálom (tábla hozzáadása, valami átírása)

Tisztán kódolásra, vagy Dev-PHP 2.06 (mert felette nem jelzi ki a hogy mely kapcsoszárójelek tartoznak össze), vagy Rapid PHP/Rapid CSS

Az FFx-et meg nem kell említenem, én is eléggé elköteleztem felé magam, a WebDeveloper Tool hasznos :)
  • Dichter
    Notepad is színez :)
  • Dichter
    Értsd már meg, ezt nem lehet eldönteni. Írok pár példát

Photoshop - Paint Shop Pro
    3D Studio Max - Maya
    Corel Draw - Freehand

Nagyjából ugyanazt tudják, csak más cég adta ki őket. Ezért a kezelhetőségük is más. Keresd meg, neked melyik a szimpatikusabb, és használd azt.
  • Nadi
    Na erre vártam
  • Sil78
    A Frontpage nagyon tele tudja szemetelni a kódot, és a Microsoft programjaitól megszokott módon elég IE-specifikus oldalakat csinál.

Egybként én is Dreamweavert szoktam használni, bár mostanában inkább a kódos részét. A sima jegyzettömb jellegű programokkal ellentétben szerintem jó, hogy kiemeli a szintaxist különböző színekkel, és a CSS-szerkesztéshez is egész jó.

Ellenőrzésre meg persze Firefoxot (meg ellenőrzöm validátorokkal is), bár ezt menetközben is használom (pl a ColorZilla, a Web Developer eszköztár meg az EditCSS miatt). Bár az IE még mindig meg tud lepni, de már nagyjából ismerem a korlátait, miket kell elkerülni.
  • grebber
    Sorry hogy ide nyomom de máshol nem válaszoltak és látom itt pörög az élet!!

Nekem lenne egy olyan problémám amit nem értek.
    Eddig mindent leszedett simán az IE a gamestarról az összes trailert ,mostmeg bármire megyek nem tölti le,mentés másként az sem jó, letöltés flashgettel az sem jó.
    Leszedtem a Mozilla-t semmit nem állitottam az sem szedi.

Mi lehet a gond??Mi baszodhatot el?Én nem állitottam semmit az fix.
  • cSuwwi
    Én DW-t használok, és Dichter is, ahogy látom. A frontpaget én sem ismerem (a frontpage express-el kezdtem anno, de az más).
    Ha nem zavar az összetettsége, akkor DW-t használj. Ennyi.
  • Nadi
    Én nem azt várom, hanem azt, hogy mondjátok ki azt, hogy mék a jobb és kész.
  • Dichter
    Ha most azt várod, hogy mondjunk neked egy olyan szerkesztőt, amivel szép weblapokat fogsz készíteni, akkor sajnos nem tudunk segíteni. (Legalábbis én nem)

Annyit tudok mondani, hogy a Dw egy bugos szar, de azért szeretjük :) Próbáld meg autodidakta módon elsajátítani alapfokon mindkét szoftvert, és majd eldöntöd magadnak, melyik tetszik.
  • Nadi
    Na figyu én eléggé láma vok ehez a HTML szerkeztéshez, ezért most akkor venni fogok 1 könyvet valamkelyik progihoz, de nem akarok 2őt venni(FP-hez és Dw-hez). Van egy oldalam akit érdekel annak szívesen megmondom a címet és meglátjátok hogy nagyon nem vok profi ebben a témában.
  • Dichter
    Leginkább úgy ellenőrzöm amit csináltam, hogy megnyitom IE-ben.
  • Dichter
    A Dw felépítése úgy néz ki, hogy van egy CODE, és egy Design fül. A CODE-ba írogathatód meglepő módon a kódot, vagyis a tageket, css-t, php-t stb. A Design részt nem nagyon használom csak képek beszúrására, meg táblázatok módosítására, mert kurvára nem azt mutatja amit a böngészőben látni fogsz. Vagyis csak valami hasonlót.
  • Nadi
    A Dreamweavernek van olyan "jegyzettöbös" része is ez 100%
  • cSuwwi
    Mindkettő WYSWYG szerkesztő (What You See, What You Get, Azt kapod, amit látsz).
    A frontpage egyszerűbb, talán könnyebb tanulni
    A dreamweaver meg egyszerűen szerintem jobb

Nekem semmilyen könyvem sincs, DW-t használok a 3.0 óta (nem ma volt), nem olyan bonyolult, bár legtöbbször simán notepaddal csinálok oldalt, DW-t csak bonyolultabb táblázatokhoz használok, de kezdőnek mindenre jó.
  • Dichter
    EZ alap minden honlapszerkesztő programnál...
  • Nadi
    Nem azt, hanem azt, hogy nem az van, hogy be kell gépelni egy csomó cuccot, mint a jegyzettömbbe, hanem mittomén Beszúrás-Kép és ott van a kép
  • Dichter
    Én személy szerint Dreamweavert használok. A frontpage-et nem ismerem. Mit értesz grafikus rész alatt? Ha azt amire gondolok, akkor arra photoshop.
  • Nadi
    De akkor melyiket ajánlod?Melyik a könnyebb?
    A Dreamwaevernek van grafikus része?
  • Dichter
    Ezek a programok nem arra vannak, hogy megcsinálják helyetted az oldalt, csak a html-tag-eket ismerik, és teszik be. Szóval ugyanolyan oldalt tudsz csinálni mindkettővel. Mégpedig olyat, amilyet te szeretnél. Csak kreativitás kérdése.
  • Nadi
    Na jó akkor most rendelek egy könyvet.
    Ti melyik progit ajánljátok? Frontpage vagy Dreamweaver?
    Melyiket könnyeb megtanulni?Melyikket lehet jobb olaldt csinálni?
  • cSuwwi
    Használd a szemed --> felül SG Áruház

Dreamweaver MX
  • Nadi
    Könyvesboltban?
    Mennyibe kerül?
  • Harder
    A boltban tudsz hozzá magyar nyelvű leírást venni, könyv formájában.
  • Nadi
    Valaki a Dreamweaver-hez dobjon már vagy egy magyarítást vagy egy magyar leírást!
    Köszi
  • chryst
    igen.merre???