9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
skristof #2567 ugyanezt mondom :)) -
#2566 Nem szívesen mondok ellent, de amit most olvastam, abból az derül ki, hogy a php generál egy számot minden új topiknak, amit beletesz egy adatbázisba, valószínűleg id néven, mellé a címét, témanyitót, etc. Amikor meg meg akarod nyitni a topikot, ezt az azonosítót olvassa ki db-ből. Lehet tévedek, de nekem így tűnik logikusnak. -
#2565 Ez nem is olyan bonyolult, menni fog. Köszi szépen, bookmarkoltam, ha mégis elakadnék ;) -
skristof #2564 öööö asszem értem de ez az id ez más...
szal includolva van pl a fejléc meg a footer jah...
de az ID az azért kell mert az adatbázisból ez alapján olvassa ki, h melyik üziket kell itt megjeleniteni -
#2563 Na ezt megnézem, köszi! -
#2562 Nem egészen erre gondoltam. Az SG is egy includeolt szerkezetű oldal. Vagyis egy html, amibe a php-s oldalakat includeolja a php fv. Ez az id=1068892391 oldal. -
#2561 http://www.tutorial.hu/content/category/4/24/28/
itt van php include leiras, de javaslom a 3db php switch get-es leirast is, ha honlapot akarsz osszetenni, azoknak tobb hasznat latod. :) -
skristof #2560 hát én nem vagyok egy guru, és csak konyhanyelvet tudom mondani :)
szal tudommásom szerint az include fv nem más, mint az adott paraméterben megadott file-t beszurja... szóval ha van olyan kódod, amit többször is fel akarsz hasznosítani (lehet ez pl egy mysql kapcsolódás) akkor érdemes használni:
include("connect.php");
és ott abban a sorban végrehajtja a connect.php tartalmát -
#2559 Valamelyik php guru cSuwwi, vagy Kristóf, nem tudtok leírást az includeolásról? Mert minden fv-hez van 500 oldalas leírásom, de ezt sehol nem találtam. Angol nyelven is jó. Vagy ha nagyon egyszerű, 1 egyszerű példa alapján is megértem. -
skristof #2558 adom ;)
mostanában már énis megtértem :) DevPHP-zom -
Cicero #2557 Jaja... és akkor keresgélhetsz, de a DW asszem' kiszínezi vörösre, meg kiírja a hibakeresőben is -
#2556 php-t nem rossz dolog egyébkéknt DW-ben írni a színezés végett. Iszonyat idegesírtő, amikor lehagysz egy ;-t, vagy egy "-t. -
skristof #2555 notepad 4ever -
Cicero #2554 És ki nem szarja le? :\ Nincs külömbség -
#2553 Hanta, nem az első eset, hogy M-el írod. ;-)) -
Cicero #2552 féélrenyomtamő!! :D -
Cicero #2551 Igen, mivel tudja az a funkciót, és nemhiába a világ legjobban elterjedt weboldal szerkesztője -
skristof #2550 DW-el php-zni? :S -
#2549 külöNbség. :-) -
Cicero #2548 Igen. Picit tudok Dreamweaverrel, csak a külömbséget nem értettem... -
Darkboy #2547 úristen... nekem aszontad tudsz picit php-zni... -
skristof #2546 url? -
#2545 szasztok!
Azt mondták rendezetlen az oldalam html kódja. Hogyan kell beszúrni a scriptek kódjait rendesen? (én eddig mindig csak azt néztem hogy a head után legyen :( -
#2544 A lehetőségeknek csak a függvénykészletek szabnak határt. Javaslom ezt az oldalt. -
Cicero #2543 JavaScript-el milyen okosságokat lehet csinálni? Mondjuk hogy véletlen szerűen válasszon ki egy képet? Vagy az PHP? -
Cicero #2542 Thx Asszem az nagyjából megvan :DD -
#2541 Thomas webmúhely--javascript -
#2540 A HTML egy leíró nyelv, ami egy HTML kódolású oldalt ír le. A PHP meg egy szerveroldali programozás. Javascriptet pedig (nagyjából) személyre szabottakat szedhetsz le. Vagy beírod google-be, vagy kiszeded egy oldal forrásából. De alapszintű programozói tudás nélkül nem nagyon fogod érteni szvsz. -
Cicero #2539 Mi a PHP és a HTML között a külömbség? Tudnátok adni JavaScripttel foglalkozó oldalakat? -
Cicero #2538 Bocs, de ha tudtad volna hogy mit csinált, Te se tudtad volna visszafogni magad :((( -
#2537 Ha kérhetem, kicsit FOGJÁTOK KULTÚRÁLTABBRA a dolgot (#2533, #2534). Eddig ebben a topicban ez nem volt szokás. Remélem az elkövetkezőkben sem lesz.
Köszönöm. -
#2536 pls mondja el valaki, hogy lehet macromedia dreamweaverel videót beszúrni!! TUdom hogy lehet, de nem tom hogy :( -
#2535 pffff... -
Cicero #2534 Kuss újreg, bannt érdemelnél -
#2533 Te csak fogd be a pofád. -
Cicero #2532 Neked sehogy No Comment -
Cicero #2531 Nagyon jó oldal és ez is! -
#2530 hy.....Tudna vki magyarosítást Dreamweaverhez,esetleg vmi letöltheto magyar oktatási pdf-eket,hogy ne keljen 5000,-Ft-ért megvenni a boltba,Please -
#2529 Hogy birok a teljes címbe URL vagy képet beilleszteni ????? -
Cicero #2528