9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • drowns41
    Kezdő vagyok és elég fiatal úgy nézzétek :D
  • Vorpal
    Notepad és Dreamweaver wip :

http://www.szlovakia.com/

a nyerő páros
  • peteragoston
    nem rossz, nem rossz...
  • drowns41
    Hát Sziasztok!
    Régen írtam ide, de most lettem kész az oldallammal. Hanyagoltam minden framet és egyéb haszontalanságokat, kizárólag képekből és szövegekből épül fel az oldal.Nézzétek megés mondjatok véleményt
  • skristof
    mindenkinek más
    DW profi program, de lehet NotePad-del is komoly oldalakat csinálni, csak macerás :)
  • peteragoston
    Dreamweawer a legjobb szerkeszto prog.?
  • sufnituning
    look: http://jacky.atw.hu
  • Dichter
    nm
  • Harder
    Köszi, napközben én is észrevettem de úgy látom a szerverrel van vmi mert más oldalak is hasonlókat produkálnak, este beszélek a rendszergazdával.
  • keeny
    hát az a baj hogy php-t még életembe nem írtam szóval miért sikerülne?:D de azért köszi
  • Dichter
    Harder!

www.tutorial.hu - photoshop és webszerkesztés leírások
    A lapot jelenleg nem lehet elérni.
    Ha hibaüzenetet látsz, vedd fel a kapcsolatot Harder-rel ([email protected])
  • Dichter
    php+adatbázis. Csinálsz egy inputot, amibe írhatnak, majd a post gombra lekezeled, hogy írja be egy adatbázisba a változót. Esetleg mail() fv.-el elküldöd a címedre.
  • keeny
    hello mindenkinek lenne egy kérdésem, vagyi inkább problémám
    ha űrlapot csinálok, akkor action=mailto:"e-mail cím" és e helyére hogy lehetne megoldani hogy ne mail-be küldje hanem pl feltöltse valahova ahol elérhetem?, mert úgy hallottam hogy cgi-szerverrel vagy sql-el meg lehet oldani
    előre is köszi ha tud segíteni valaki
  • Dichter
    Hát ezt először is, ne itt a html topikban kérdezd meg szerintem. Másrészt meg ezt nem 1-2 pillanat megcsinálni.

Ezen az oldalon kezdheted el tanulni a Flash-t. Vannak igen jó tutorialok.
  • peteragoston
    ezzel nem tul sokat segitettel... erre mar alebb is rajottem..

tudtok valami leirast, hogy hogyan lethetne hasonlot csinalni?
  • Dichter
    Flash nevű programmal mondjuk.
  • peteragoston
    ilyen flash-es legordulomenut hogy lehet csinalni mint ezen az oldalon, ami van> http://www.ahlborn.de/flash_ok.htm??
  • PetruZ
    A lelkem a Maxthon-é, távozz tőlem, sátán!

;)
  • Dichter
    Ok, megértettem :)

Rövid válasz akkor: a hibák léteztek/nek , nekem jobban bejön most ez, Te is fogsz még csalódni :)
  • PetruZ
    Fene. Írtam egy jó hosszú cáfolatot, de véletlenül mellé kattintottam és elszállt. Szóval röviden összefoglalva: amiket írtál az IE-ről, mint hibák, nem léteznek / nincs igazad / más oka van. :)
  • Dichter
    Már fent is van :)
  • cSuwwi
    a 7.2-es necckép helyett inkább tedd fel az új 8.01-est
    IE és Firefox motor van benne, egyszerűbb vele pl. weboldalnál tesztelni, hogy fog kinézni a két legnépszerűbben... (meg ugye Firefox, hamarabb átszoksz) :)
    Az IE résznél is működik a fülezés
  • Dichter
    A böngészővitára rátérve.. :) (ezen a héten még nem volt) :D

Én is IE rajongó voltam, nagyon sokáig. Azzal kezdtem el netezni. Teljesen meg is voltam vele elégedve, amíg el nem kezdett olyan dolgokat csinálni, hogy pl itt SG-n kijelentkezett magától, és minden egyes belépésnél világított az arcomba, a NEM VAGY BEJELNTKEZVE szöveg, pedig be voltam. A végső lökést egy alternatív böngésző felé az adta meg, hogy ha 4 IE ablaknál több volt nyitva, belassult, és le is fagyott az egész. Amit most használok (Netscape 7.2) teljesen kielégíti az igényeimet. Van benne Tab, cookie, javascript management, ha egy olyan típusú fájl van egy URL-ben, amit a böngésző nem ismer, akkor nem IE-esen kidob egy 404-es hibát, hanem felajánl lehetőségeket, hogy mit is szeretnék ezzel a fájllal tenni. Szóval én meg vagyok elégedve vele.

Amit most leírtam, azt SENKI ne vegye térítő dumának. Senkit nem akarok rábeszélni, és lebeszélni, az IE-től más böngészők használatára, ezek mind a személyes tapasztalataim, a kb 2 éves internetezői pályafutásom alatt.

Mindamellett hozzá kell tennem, ha webre fejlesztek, mindíg az IE marad a legfőbb szempont, még ha ilyen kis idegesítő kis hibákat nem is képes elnézni.

Sőőőt, az IE explorer védelmében el kell mondanom, hogy ez volt az első ilyen amit láttam, sokkal többször fordult elő fordított esetben.

• Dichter
    Tényleg az volt! Pedig most csináltam újra az egészet, és megint szét volt esve. Köszönöm szépen, én nem szúrtam volna ki magamtól, csak estére kb
  • PetruZ
    Ej, ej, hát persze, hogy az IE a szar, más oka nem is lehet... Nézz már bele a generált forrásba: ahol a script-elt képek beszúrásai vannak, a </a> és a </td> közé beszuszakolódott egy üres szóköz. Töröld ki mindhárom helyen, és helyreáll a rend. Egyébként elvileg ez a logikus működés. Van egy kép beszúrva táblába, de a tábla méretei nincsenek fixálva, ergo szét fogja tolni, ha nem fér bele a cellába...
  • Dichter
    ehule
  • PetruZ
    Hanném'! :)
  • Dichter
    én meg nem. Egyébként Mozilla mindkettő, szal....
  • Police88
    Én firefoxot használok....
  • Dichter
    Ma jött el a pillanat, hogy nem használok többé IE-t. Csinálok egy oldalt, ami IE-ben el van csúszva, (sliceolás miatt valamit benéz) viszont Dreamweaverben, és Netscape-ben is hibátlan.....
  • skristof
    nincsmit
  • clayman
    Köszönöm szépen! :)
  • skristof
    nyisd ki a szemed és láss!

menüsor, második sor, balról 3adik elem
  • clayman
    Hello!

Szeretnék segítséget kérni hogy kerülhessen fórum az oldalamra... Ha valaki tud segíteni az kérem szóljon! Köszönöm!

Clayman
  • Dichter
    ahaaaa, én innen vagy innen nézem.
  • cSuwwi
    Ím: http://hu2.php.net/manual/hu/function.include.php

amúgy az online doksi sztem jobb, márcsak a kommentelés miatt is (nemegyszer a kommentekből tudtam kiszedni a hasznos kódrészletet)
  • Dichter
    Köszi, ezt is megjegyeztem. A php doksi nekem is megvan, igaz más címen, de az includeolást én nem találtam rajta.
  • cSuwwi
    includeolás röviden

van 2 fajtája: include és include_once
    az első minden alkalommal lefut, ha belebotlik a script futás közben, a második a nevéből adódóan csak 1x fut le (érzékeli hogy már be lett töltve, ezért nem foglalkozik vele, ez akkor fontos, ha pl. egy includeolt fájlban funkciók vagy osztályok (class) vannak, mert minden lefutásnál újra építené őket, de mivel már léteznek, hibát ad, és leáll a futás.

igazából 2 féle becsatolás van, az include(_once) és a require(_once).
    ugyanazt csinálják, csak az includenál hiba esetén figyelmeztet, a require-nál viszont fatal errort ad (az elsőnál csak szól, hogy hiba van, de tovább fut a script, a másodiknál a hiba után leáll)

include('fileneve.ext');

általában a fileok elejére kell, és más php fájlok/html oldalak becsatolására használjuk (de pl. txt tartalmának kiolvasására és feldolgozására nem jó, max. kiírni az egész tartalmát)
    a már írt switch-es dolog is jó, de sima if-fel is megoldható. (a switch szebb, főleg ha több lehetőség is van)

amúgymeg: hu2.php.net felül a kereső, funkciónevet kell beírni. elég sok része már magyarul van... :)
  • skristof
    nem csak Te, énis :))
  • Dichter
    Akkó sorry, csak én vagyok lefáradva :)