9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • grizzly21
    a tied is;)
  • Manoi
    jó a képed Mackó koma! :)
  • batman
    csinálj keretet flashben a cucchoz
  • grizzly21
    igen én is gondoltam ere. más megoldás nincs?
  • batman
    tedd az egészet egy táblázatba (1 sor 1 oszlop), és a táblázatnak adj keretet, hátha úgy jó
  • grizzly21
    itt van a bodyban 1 flash :

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="1024" height="768" id="norvasc" align="middle">
    <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
    <param name="movie" value="norvasc.swf" />
    <param name="quality" value="high" />
    <param name="bgcolor" value="#ffffff" />
    <embed src="norvasc.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="1024" height="768" name="norvasc" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
    </object>

ha berakom a height után hogy border="1" akkor iexplorerben jó lesz de mozillában nem. egy 1 pxes fekete border kellene
  • drowns41
    Nem vágom a PHP-t, de nekem aztmondták Irfan View-el lehet thumb nélkülit csinálni, de én nem nagyon látom hogy ki lehetne venni.
  • drowns41
    Köszönöm, ezt kipróbálom.
  • Vorpal
    jézus bmeg legalább 10 sor kód ez PHP ben?
    ménem keresel már egyet a hotscripsen és dugod be a html be azt az felsorolja amit akarsz.
  • cSuwwi
    Még mindig ezzel görcsölsz?
    Az ACDSee-t kicsit túlbecsültem, valóban nem tud thumb nélküli gallériát, és?
    Kicsit gondolkodni kell, és használható.

Szal, megcsinálod vele a gallériát, oszlop/sor-t beállítod, kiköpi az oldalt, csak thumbokkal.
    Namost, a thumb képeket törlöd: a TN_kezdetűeket, vagy amik a thumbok.
    A html fájl(okat) megnyitod notepaddal, Total Commanderben F4, CTRL+H (csere), felülre a kereséshez a thumb előtagot: TN_, alulra semmit.
    Így leszedi a tn_-eket a képek elől, vagyis a normális méretű képeket teszi a helyükre, ennyi...
  • batman
    hát azért ez elég soknak tűnik. egyszerűbb lenne, ha csak névvel raknád ki őket úgy, hogy rákattintva új ablakban meg tudják nézni azokat. Mire letöltenék az összes gifet, a lassabb nettel rendelkezők megőszülnek. Azért ezt vedd figyelembe szerintem.
  • drowns41
    És ez kirakja oldalakra a képeket saját formájukban?
  • drowns41
    Animált gifekhez kéne, amiből van 2-3 oldalnyi kép (olyan 500-600) és azt szeretném kirakni pár oldalra
  • Harder
    Ez szvsz még csak nem is galéria így. Ha képek linklistája kell, akkor azt lehet generálni különböző linkgeneráló progikkal (igaz nincs olyan sok).
  • batman
    az ilyen galéria miért jó? bár a kérdésedre nem tudok válaszolni, csak kíváncsi vagyok
  • drowns41
    Tudja valki hogy IrfanViewben hogy lehet olyan HTML-es galériát csinálni, hogy ne adjon thumbnaileket? Köszi
  • Vorpal
    Mivel a php scriptek is nyiltak és ingyesek ezért tömegével lehet őket leszedni olyan oldalakról pl mint a hotscrips kom és kis modifikációval illeszthetőek bárhová de a legtisztább ha megtanulod a nyelvet és megirod mivel igy biztos lehetsz benne, hogy hol vannak a dolgaid gyengéi.
  • PetruZ
    Nincs. Php-t, cgi-t, asp-t, vagy más szerver oldali scriptet csak akkor fogsz tudni lementeni, ha:
    - megszerzed a weboldalhoz tartozó ftp/ssh/akármi hozzáférés felhasználói nevét és jelszavát (amivel feltöltötték a cuccot);
    - feltöröd a szervert. :)

A fentiek nem vonatkoznak a javascript-re, vbscript-re, és a hasonló, kliens oldali dolgokra, azokat könnyen le lehet másolni.
  • vezeték
    Császtok! Nemtok jó helyre írok-e, de szeretném megtudni, hogyna lehet azt megcsinálni, hogy pl van egy oldal... példakáént a [URL]http://iaro.srv.hu//URL], és innét szeretném lementeni a php-kat, és egyéb script, stb dolgokat. Hogy ezeket é is használhassam kizárólag saját célra! Van ilyesmi? vj
  • Max7
    hmm

van priviben megy a cim....
  • kittycat
    figy.nem tudnád nekem megcsinálni csak az alapot????
    van msn-ed?
  • Max7
    jelen pillanatban meg semmi mert a domainregisztraciom 8 nap mulva lesz kesz! de elvileg http://dchelp.hu ha kell kep az alapdesingrol holnap beteszem mar a menuket es mutatok kepet rola!
  • Max7
    a celle az elvileg keret! be tudod alitani hogy atlatszo legyen es kesz is vagy! beagyazott keretet meg ne tegyel ha nincs ra szukseg!
  • kittycat
    mi a te honlapod címe???
  • kittycat
    nem tomde én ha abba írom a a menüt akkor nem keret lesz hanem még cella
  • Max7
    hasznalj front page prg-t az office xp alapbol tartalmazza! en is azzal kezdtem es azzal tanultam meg az alap html-eket
  • kittycat
    és ezt a font page-t honnan lehet letölteni?
  • Max7
    <tr>
    <td width="105" height="111">
    ide masold be a bal szelso egesz menudet!
    </td>
    </tr>
  • kittycat
    tudom azért nem csináltam tovább még mert elösször rá akartam jönni hogy ezt hogy kell megcsinálni.
  • Max7
    nos egy font page magyar verzioja nem tul bonyolult ha mar ilyen desinget oszedoptal! amugy azt ajanlom meg ha most latsz eloszor html-t akkor is :)
  • kittycat
    hogy lehet keretbe rakni?
  • kittycat
    egy gagyi van.htmlpad.de most töltök egy ujabbat .az a baj hogy nekem a jók már tul bonyolultak:D
  • Max7
    amugy az eletrajzon kivul semmilyen link nem mukszik!
  • Max7
    jah ertem! ott nekem is! tedd keretbe az egeszet es nem fog csuszkalni! mit hasznalsz a weboldalad szerkesztesere?
  • kittycat
    Pedig nálam igen.
    ott ahol van a hét képe,bannereim stb...az sokkal lejebb van csúszva mint a fóoldalon
  • Max7
    nekem nincs elcsuszva semmi az eletrajznal!
  • kittycat
    Hy!!!

Tudna valaki segíteni???Már jó pár napja próbálok rájönni hogy hogy kell de nem tudom:(((

Ezt csinálom:
    http://brit-ney.atw.hu
    és itt az életrajnál mivel több szöveg van igy a bal oldali cella vagy mi mindig függöleges csuszkál.

valaki segítsen hogy hogy lehetne megcsinálni hogy mindig fent maradjon.
  • Max7
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1043617395 itt mar valaszoltam eleg 1 helyen is feltenni a kerdesed !!!

Bye: Max7
  • Max7
    mit ertesz 3ds gomb alatt? weboldalba szeretnel? miert nem csinalsz flash-t vagy alapbol miert nem csinalod meg jpg-be?
  • Max7
    igen! pl hasznalj kereteket! ha keretbe helyezed a menueid meg az osszes szoveget minden ugyan ott vfog elhelyezkedni! optimalizald az oldalad nyogodtanerre 1280*1024 de ugy csinald meg hogy maga az oldalnak legyen szegelye tehat ha valaki kisebb felbontasban nezi emg neki nem lesz szegely de az oldal ugyan ugy helyezkedik el! lasd chat.hu peldakent ok 1024x768-ra optimalizaltak regebben es ha valaki 600x800 ban nezi meg az oldalukat minden ugyan ugy helyezkedik el csak nincs az oldal szelen az a hater :)