9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • kispeki
    vagy fogni és berakni a négyzeteket háttérnek középre poz-zal és kész :D:D semmi div :D
  • CattiBrie
    Nem tudom, például lehetne háttérképnek valami fehér kép. :D
  • kispeki
    mi másra gondoltam volna? :P:)
  • durga
    Köszönöm a segítséget.
  • CattiBrie
    Explorer fejléc meg Windows tálca? :))
  • kispeki
    és nyílván e mellé kellenek még a képek is :)
  • Voyager5
    1 - Csinálj egy index.html file-t.
    2 - Abba másold bele ezt.
    3 - az index.html mellé csinálj egy style.css file-t
    4 - a style.css-be másold bele ezt.
  • durga
    HTML kódokkal kéne megcsinálni, hogy a böngészőben is igy jelenjen meg.
  • Cat 02 #8694
    táblázat vagy ctrl+u
  • Voyager5
    Ezen mi a feladat?
  • durga
    Előre is köszönöm.
  • durga
    Sziasztok!
    Kis segítséget szeretnék kérni sajnos nem tudom, hogy lehet megoldani ezt a feladatot. Fontos lenne, hogy be tudjam fejezni a feladatomat.
    Itt elérhető a kép, remélem meg is jelenik.
    http://kephost.hu/image-D0DA_4C8FC6BE.jpg
  • Atika :o)
    koszi
  • kispeki
    én a Wamp-ot vagy a Xampp-ot ajánlom, de az Apache AppServ Project se rossz :)
  • Atika :o)
    Hello php oldalak hogyan tudok PC-n leprobalni?? Regen Apachot vagy mit kellett instalalni van mar valami jobb megoldas is?
  • dopli
    végülis sikerült összehozni, köszi a segítségeteket :)
  • kispeki
    igaz! :)
  • Cat 02 #8685
    <?php header('content-type: text/html; charset: utf-8'); ?>

Ezt rakd a fájl elejére.
  • kispeki
    1.: Hotmail szar, használj Gmail-t :D

2.: Ha jól nézem, én írtam el, bocsi:
    E helyett:
    t" . date('d/m/Y H:i:s'), "Kü

Ezt írd:
    t" . date('d/m/Y H:i:s') . "Kü
  • dopli
    és a legkülönösebb, hogy hotmail-es fiókra küldve szar, gmail-esre meg jó.
    a date() viszont még mindig szar :D
  • dopli
    Főleg az a baj, hogy mikor kiírja, hogy elküldte az űrlapot, akkor még kiírja az ékezetes betűket, pedig az is az emailkuldes.php része. Viszont az emailben amit megkapok már szar. Nem értem...
  • dopli
    Hát most az van, hogy ha Unicode-ra állítom, akkor már az űrlapon is szar, viszont ha meg átírom mondjuk ISO-8859-2 re akkor meg az űrlap jó, de a mailben megint rossz lesz. A date meg még mindig nem megy rendesen. Szépen elküldi nekem, hogy date(). Amúgy jegyzettömbben sokkal egyszerűbb csinálni. :)
  • kispeki
    [{]Karakterkódolás:[/B]
    Rakd az alábbi kódot az emailkuldes.php-ba, a <?php elé:
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

Date() függvény:
    Valószínűleg elírtál valamit, ugyanis a változók átnevezése nem jelenthet gondot, a date() szintén egy beépített függvény, csakúgy mint a mail().

Ui.: Ha a fájlt nem jegyzettömbben, hanem más programmal csinálod - valószínűleg -, akkor a mentésnél állítsd be a karakterkódolást: Kódolás UTF8-ba. (Vagy valami ilyesmi :))
  • dopli
    Még annyit szeretnék kérdezni, hogy azt hogyan tudom megoldani, hogy a karakterkódolás megfelelő legyen. Merthogy remekül elküldi a kitöltött adatokat, viszont a magyar betűknél (éáüö) kérdőjelet tesz.
    Meg még a date függvényt sem értem. Egybeépítetted a változókkal, ezért mikor átírtam azokat, nem tudtam megőrizni a dátumot. Ezt még légyszives magyarázd el.
  • kispeki
    igazán nincs mit :)
  • dopli
    zseniális!
    nagyon hálás vagyok a segítségedért, sikerült megcsinálnom:)
    köszi!
  • kispeki
    Elfelejtettem odaírni, de ez talán már értelemszerű:

Az alábbi sorban az [email protected] cseréld le arra az e-mail címre, ahova az üzenetet várod.

mail ('[email protected]',

// Továbbá azt is elfelejtettem, hogy a mail() függvény néhány tárhelyszolgáltatónál tiltva van, nem mindegyiknél fog működni.
  • kispeki
    Ez a html része:

<form method="post" action="emailkuldes.php">
    Név:<input type="text" name="nev"><br>
    E-mail cím:<input type="text" name="email"><br>
    Üzenet:<textarea name="szoveg"></textarea><br>
    <input type="submit" value="Mehet">
    </form>

Ez idáig érhető, csináltunk egy űrlapot html-ben, semmi extra, action-nek a emailkuldes.php-t adtuk meg. Az emailkuldes.php tartalmazza az alábbi kódrészletet:

<?php
    if (isset ($_POST['nev']) && isset($_POST['email']) && isset($_POST['szoveg']))
    {
    $kuldo_neve = $_POST['nev'];
    $kuldo_email = $_POST['email'];
    $kuldo_comment = $_POST['szoveg'];
    mail ('[email protected]', 'Üzenet a honlapról', "Név: $kuldo_neve Email: $kuldo_email Üzenet: $kuldo_comment" . date('d/m/Y H:i:s'), "Küldő: $kuldo_email Válasz: $kuldo_email"); }
    else
    {
    echo ('Nem töltötted ki az összes mezőt');
    }
    ?>

A script leellenőrzi, hogy kitöltöttél-e mindent, és ha igen, lekéri az adatokat a változókba. Ezek után majd a mail() függvény fogja elküldeni az e-mail címedre az adatokat.
    Az IF függvény az excelből jól ismert "HA" függvényre hasonlít, itt is értékek alapján megy tovább.
    Az isset() az unset() függvény ellenkezőjét végzi, azt vizsgálja hogy ki vannak-e töltve a mezők.

Továbbá a $_POST azért POST, mert a függvény method-ja POST volt. A method két féle lehet: GET vagy POST. A különbség, hogy a POST az adatokat elküldi, míg a GET bekéri azokat. Értelemszerűen adatot küldeni akarunk, ezért használjuk a POST-ot.

A mail() függvényről:

Az alábbi paramétereket várja:
    mail ( string to, string subject, string message [, string additional_headers [, string additional_parameters]] )
    Visszatérési értéke van: TRUE vagy FALSE.
  • dopli
    azt nagyon megköszönném. meg ezt is :)
    király vagy!
  • kispeki
    Egy egyszerű form, a kedvedért :)

<form action="emailkuldes.php" method="post">
    Vezetéknév: <input type="text" id="vezeteknev" name="vezeteknev"><br>
    Keresztnév: <input type="text" id="keresztnev" name="keresztnev"><br>
    Email: <input type="text" id="email" name="email"><br>
    <textarea name="thetext" rows="20" cols="80"></textarea>
    <input type="submit" value="Küldés"> <input type="reset">
    </form>

Ez a form elküldi az adatokat az emailküldés.php-nek, innentől már php tudás is kell a mysql használatához, és a mail függvénybe való adatok beírásához :) De holnap megírom Neked az egészet, most sietek..
  • dopli
    Sajnos nem tudok csak úgy html-ben űralapot készíteni. Főleg ez lett volna a kérdésem, hiszen a többi, mint magad is említetted, nagyon könnyű.
    Tehát most konkrétan a "htmlpad" nevű alkalmazással teszek egy <input> -ot, de onnan nem tudom folytatni.
  • kispeki
    Megcsinálod az űrlapot HTML kóddal, aztán (akár még egy javascriptes ellenőrzést is futtathatsz...) a form action-jének megadsz egy php fájlt, ami a mail függvény segítségével az input-okból átadott adatokat küldi el az email címedre.

http://php.net/manual/en/function.mail.php
  • dopli
    Html-be simán be tudok ékelni php kódot. Csak az a baj, hogy nem ismerem a mail() függvényt, meg úgy egyáltalán a php-t. Továbbá olyan grafikus felületet sem, amivel "php-s" oldalt tudok csinálni. Amúgy meg egyetlen függvénnyel nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudnám megoldani azt, hogy a felhasználók űrlapokat töltsenek ki. Konkretizáld pls.
  • kispeki
    Megfelelő weboldal alatt mit értesz?

Ha az oldalt HTML kódolással írtad, akkor maximum javascripttel oldhatod meg...

Ha PHP-val írtad, akkor a PHP egyszerű beépített mail() függvényével tudod megoldani. Én ezt ajánlom :)
  • dopli
    Hali!

Az a kérdésem, hogy egy meglévő weboldalba hogyan tudok a legegyszerűbben feltölteni egy adatbázist. Úgy értem, hogy felhasználói interakcióval együtt. Például arra gondolok, hogy valaki kitölt egy űrlapot, és én erről kapok egy levelet.
  • CattiBrie
    Egy HTML oldal úgy kezdődik, hogy !DOCTYPE. Utána

<html>
    <head>
    <title>title</title>

És csak ezután jön a

</head>

Ez folytatódik ezzel:

<body>

És ide meg a tartalom.

</body>
    </html>

[/courier]

// Az egyszerűség kedvéért nem tértem ki a doctype-ra. Az majd a következő lépés lesz.
  • kispeki
    ff és chrome alatt nem
  • messzála
    Internet explorert használok csak. És evvel nálam müködik.
  • Nosztredamus
    már fent van :)
  • kispeki
    Nekem még mindig nem működik egyik se...