HTML-szerkesztés kezdõknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Ha az ul-nek van margin:0px; padding:0px; akkor jónak kell lennie böngészõfüggetlenül.
Nézd meg nem örököl-e valahonnan valami tulajdonságot.
Javított még a dolgon hogy a
list-style-type: none;
mellé kapott még egy
list-style-position: inside;
sort is. Bár így sem az igazi, de amennyit ment balra az most elég.
Köszi a figyelmeteket!
A kódból adódóan:
<ul>
<li><A Href="stb...stb....></ul>
</ul>
A "list-style-type: none" után, a lista elem marker nem látható ugyan, de a helye megmarad, és ez tart távolságot a bal oldalon.
Van egy listám:
A kis négyzet nem a listaelem része, az egy-egy villogó gif kép.
A "list-style-type: none" sorral eltüntettem a listajeket:
Kérdésem az, hogy a listajelek helyén megmaradt üres helyet el lehet-e tüntetni, tehát hogy a sorok a bal szélen kezdõdnének a kis négyzetekkel?
Elõre is köszi!
dadalia
SoF II: C4z0rla
Tudnátok ajánlani nekem egy egyszerû galériát ami a következõket tudja:
- Képfeltöltés (bárki száméra)
- Beállítások:
- Kiterjesztés
- Képméret (magasság/hossz)
Elõre is Köszönöm!
Azt szeretném megérteni, hogy mitõl lesz egy oldal wordpress-es, nem ugyan az a html vagy css kód van benne mint egy normál oldalban?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Lehet kirakni oldalra ilyen cuccot amirõl ha regiznek fizetnek, meg ha nincs látogatója az oldalnak x napig inaktív lesz, gondolom ezek ellen botzok.
freewha.com - ez ? ezt még nem próbáltam
Az elso szabaly:
"No adult content of any kind..."
Ez meg mit jelent? Mik ezek?
"Paid-to-surf, auto-surf, buxto, and any other similar scripts are banned"
2. A PHP-parancsokat <?php és ?> tagek közé rakd.
Elõre is Köszönöm!
UI: 000webhostot használom én is és tényleg megbízható,elérhetõ és reklámmentes ám nekem elsõ naptól kezdve elérhetõ :)
Én eleinte csupán a struktúrát építem fel, nem egybõl a kinézettel kezdek :) Így sokkal biztosabb, és könnyebb átlátni, ha valahol hibát vétesz.
"...érdemes szemantikus logikai struktúrákban gondolkodni, azaz nem a régi WYSIWYG"
Én sem szeretem az ilyen szerkesztõket, pl DW, ugyanis eléggé szemetes kódot írnak, átláthatatlanná téve az oldalt egy késõbbi, HTML nézetben szerkesztõ embernek. Jobban szeretem saját magam megírni a kódot, megjegyzésekkel, ami késõbbi munkámat, másik szerkesztõ munkáját segíti :)
Koszonom.
Azt hiszem :)
Egy képet szeretnék emailbe úgy elküldeni hogy az rögtön megjelenjen.
(nem csatolt fájlként)
Szükséges-e hozzá egy program vagy elég egy parancssor?<#confused>#confused><#fejvakaras>#fejvakaras>
Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils L ë t z e b u e r g
Nekem azért tetszik például, mert könnyen testre szabható (egy saját téma létrehozása jól kivitelezhetõ), sok beépülõ modul van hozzá, egész jól dokumentált (mondjuk angol nyelven, de aki már ilyesmivel foglalkozik...), logikusan felépített blogmotor.
"Mert a HTML-es akivel szoktam dolgozni (én csak a PS-hez értek) basztat, hogy jó lenne ha megtanulnám mert milyen jó, csak neki nincs rá ideje és valami grafikus kollégája összerakott 3 WP-s oldalt 0 kódolási tudással hipp hopp."
Ha nem csak egy elõre elkészített témában cseréled ki a képeket, hanem saját HTML-struktúrát hozol létre (vagy az elõre elkészítettben méretezel át elemeket), akkor szükséged lesz HTML- és CSS-ismeretekre.
"hogy hol van olyan leírás ami végig viszi a ps-tõl a kész oldalig a folyamatot"
Nálam a kódolás már a kinézet kialakításakor megtörténik, amikor az elképzelésekbõl már kialakítok valamilyen logikai szerkezetet - lesz egy fejléc, amiben van egy logó egy mottóval, alatta két blokk az egyikben a navigáció+keresõ, másikban a tartalom, ezek alatt egy lábléc, stb... - ezt akár valamilyen vázlatformában (én például szeretek papíron ceruzával csinálni egy vázlatot az oldal struktúrájáról), ebbõl a bennem eléggé rejtõzõ grafikus énem (vagy egy grafikus közös megbeszéléssel) csinál egy kinézetet, illetve egy HTML-struktúrát (a grafikai terv és a HTML-struktúra elkészítése a vázlat alapján így készülhet párhuzamosan).
Ha kész a grafikai terv, akkor a logikai terv szerint szétszedem a grafikai kinézetet, CSS-sel elhelyezem a háttérképeket, beállítom a margókat/szegélyeket/kitöltéseket a HTML-struktúrára idomítva (néha egy kicsit finomítani kell az elkészített HTML-struktúrán).
Ahhoz, hogy a keresõmotrok/felolvasószoftverek/egyéb webes adatokat feldolgozó alkalmazások hatékonyan értelmezni tudják az oldalt érdemes szemantikus logikai struktúrákban gondolkodni, azaz nem a régi WYSIWYG (What You See Is What You Get=amit látsz, azt kapsz - grafikus szerkesztõszoftverek)-metodikájával (azaz fogom a grafikai kinézetet, és táblázatcellákra felbontom) gondolkodni.
Leírás? Talán Virginia DeBolt: HTML és CSS - Webszerkesztés stílusosan, vagy Jakob Nielsen: Web-design, esetleg Steve Krug: Ne törd a fejem! címû könyveket tudom javasolni, vagy van Nagy Gusztáv Web-programozás jegyzete is. Nézegess CSS-galériákat, ahol olyan weboldalak vannak összegyûjtve, amelyek kialakításakor a kinézetet CSS-sel hozták létre, és megpróbálták szemantikussá kialakítani a HTML-struktúrát.
Mert a HTML-es akivel szoktam dolgozni (én csak a PS-hez értek) basztat, hogy jó lenne ha megtanulnám mert milyen jó, csak neki nincs rá ideje és valami grafikus kollégája összerakott 3 WP-s oldalt 0 kódolási tudással hipp hopp.
Ehhez képest ami leírást találtam vagy csak a PS template készítés volt, vagy kódolás is ahhoz meg hülye vagyok és nem is volt leírva, hogy mit miért (vagy le volt de nem magyar volt a leírás)
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Másik megoldás, hogy amit iframebe tettél, azon belül alakítod ki, hogy milyen színt szeretnél. Talán ez hatásosabb.
JGL szótár - ugyancsak ingyenes
bár nem ide tartozik, de vki talán tud segíteni.
olyan szótárt keresek (angolra és németre szeretnék magyart fordítani),
amihez nem kell net kapcsolat. olyat találtam minialkalmazásban és naon jó.
köszi elõre is.
body {
background: url(images/bg.png) no-repeat center bottom;
}
A "center bottom" résszel állítod be... az elsõ paraméter horizontálisan állítja be a kép elhelyezkedését, míg a második paraméter vertikálisan.
Pl.:
left top -> bal felül lesz
center bottom -> közép alul
Sok szerencsét! :)
még valami lenne :)
Régebben szerepelt itt egy csiki-csuki nevû cucc :P
Az megvan még valahol?
2: (letöltõ link) Innen letölthetsz egy mappát, ebben van egy 4 szintes vertikális menü, azonban kattintásra mûködik, de ezt megoldhatod "hover"-el, illetve "onfocus-onblur"-al
3: Bár ez nem vertikális drop-down menü, csupán a stílus kedvéért ajánlom az elkészített menüdhöz :)
Sok sikert!
(És hogy egy kicsit kiélvezhessem munkám gyümölcsét: 5 perc gugli keresés -> gugli a barátod :D)
#8594: minek neked háttérben futó ablak FF-ben? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Hogy lehet firefox 3.x alatt a window.focus()-t életre kelteni?
Már néztem egy csomó módszert, de nem találtam mûködõt!
A lényeg amit szeretnék, h az új ablak a háttérben nyíljon meg FF-ban is!
Jelenleg mindig az aktuális oldal felett nyílik meg.
Elõre is köszi!
ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/
Valaki tudna nekem ajánlani valami jóféle többszintû (min3) bal oldali drop-down menüt?
Elõre is Köszönöm!