Deep Purple

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Legyetek egy kicsit már nyitottak higgyétek el itt én vagyok a rangidõs látatlanba is mégis elfogadom az újat. Nemm mindig a megszokott a jó!!!

zakika
szereztem egy fel bootleget satrianival 1993 osaka
megvarom amig teljes lessz es meghalgatom

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

McGrady
hát igen...ez olyan mint a P.Mobil hajdani gitárosa Bencsik Sándor és a mostani Sárvári Vilmos közti különbségek...
egyébként én is Blackmore párti vagyok, hála a fateromnak 😊)

Kuss!-magyarázta.

DEXTER92
<#nezze> Egyetértek kolléga!

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

Christiansen
Nekem baromira ellenszenves Morse játéka,
olyan mint egy robot, a legszebb szólórészek is túl mesterkéltek, ráadásul
a tapping engem hidegen hagy.
Blackmore teljesen máshogy fogja fel a zenét,
sokkal ösztönösebben fûzi a dallamokat, nagyságrendekkel nagyobb egyéniség,
blues-os futamai,hajlításai,triolái utánozhatatlanok.

Mindenkinek mást jelent a "jó gitáros" fogalma,
nekem ez a véleményem.

Ja és Blackmore írta a klasszikus DP dalok zömét...

McGrady
aha szépen pontosan de semmi plusz???!
nemtom láttál-e már Rainbow vagy Purple koncertet, én láttam, amit ott csinált az sokkalta felülmúlta Morse pöcsölését...nem azt mondom h Morse szar, de Blackmore a Purple igazi megteremtõje itt semmi helye vitának.

Kuss!-magyarázta.

zakika
semmi plusz? halgasd meg az 1968 - 1972 koncerteket, ugy varialtak a dalokat ahogy eppen kedvuk volt. 20-30 percik eljaccogattak vele. Morsenak is vannak jo szoloi es erdekes alafestesei, de nagyon keves uj dolog van, ami teccik tole. A regieket is jol el tudja jaccani, de maskeppen mint Blackmore.

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Blackmor lejátsza azt amit kell szépen pontosan de semmi plusz. Nincs benne semmi ÉLET.
Morse 4 éven keresztül volt az év rokgitárosa az USA-ba ez csak jelent valamit

DEXTER92
Na te is ismered akkor...Vagy még nem hallottál Blackmoreról..
<#oooo>

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

McGrady
ehh <#wilting>
Morse nemrossz, de Blackmore-hoz képest semmi....

Kuss!-magyarázta.

Steve Morse egy ZSENI!!! Az életbe nem volt még ilyen gitárosa a Purple-nek

DEXTER92
Egyetértek. A Deep Purple az igazán 60-90 ig wolt jó, nagyjából. Mostmár az észtorkú énekes hangja is más, nem az igazi. De azért jó hallgatni régi albumokat..

McGrady
Blackmore nélkül meg Gillan nélkül a purple se purple sztem

Kuss!-magyarázta.

zakika
Lord mar a Bananas albumon se jaccot Mar nem az igazi a Deep Purple hangzas sem... Habar Blackmore nelkul csinaltak egypar jo szamot, de megis a reunion volt a legjobb

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

DEXTER92
Most láttam elõször a Deep Purple honlapján..<#guluszem1>

McGrady
ez nem a john lord 😊

Kuss!-magyarázta.

DEXTER92
Most ez a krapi lenne a billentyûs???
Ez ugye nem a bajuszos???

McGrady
énis szeretem a smoke-ot 😊

Kuss!-magyarázta.

DEXTER92
Hát én nem tudom, a Smoke in the Water naon fasza, de a legrégebbi 30 éves számok is királyak...<#miaz>

McGrady
én még a perfect strangers-t meg a black nighot is naon csípem

Kuss!-magyarázta.

DEXTER92
NEKEM MIND!!!

Nekem a Child in time a kedvencem
DEXTER92
Akit érdekel dvd az írjon privátba

zakika
morse nim is olyan fiatal, csak fiatalosan nez ki
satrianival nincs senkinek semmi felvetele? meghalgatnam hogy jatszott

McGrady
a new love & rare DVD-re gondolsz? az nekem is megvan azaz fateromnak, de láttam énis a smoke-t nagyon lol ahogy gitározik a nagyközönség 😄

Kuss!-magyarázta.

DEXTER92
Akkor adták ki a '98-as Best of albumot...

DEXTER92
Mer' wan egy ilyen válogatás DVD-m, amin idõrendbe wannak a számok, azon rajta wan, amikor egy mûsorba elõadták a smoke in the watert. Na az elég gyenge volt, igaz az énekes torka nem volt akkor valami jó passzba. Szal akkor már az új srác volt.

McGrady
nekem is õ a kedvencem nagyon bejön a techikája
steve morse az új gyerek, nem rossz télleg, de nem éri el blackmore-t...

Kuss!-magyarázta.

DEXTER92
Legközelebb itt lesznek VIP jegyet veszek, akár az összes pínzem ráköltöm.

DEXTER92
Jah.....
Amúgy a kedvenc gitárosom, nem tudom mér vált ki, vagy mi is volt akkor, szal '96-ba jött a helyére egy fiatal srác, nem mondom hogy nem jó, de azért blackmore jobb. Mostmár nagyon veterán a csapat, egyszer voltak itt debrecenbe, én meg akkor nem mentem mert hülye voltam 😞

McGrady
wow Blackmore nem semmi fejet vág azzal a hajjal

Kuss!-magyarázta.

DEXTER92
Nekm van egy koncertem, meg egy csomó összevágott videóklipp, koncertfelvétel...DVD-n. Akit érdekel, az írjon privátba.

DEXTER92
#17 Ez nagyon kemény kép, azthittem mielõtt nem olvastam el a neveket, hogy ezek tök mások...<#wow1><#wow2>

zakika
ez megy

McGrady
énse tudtam 😄
nézelõdtem torrenten és megláttam...mondom jó h ilyen is van 😊)

Kuss!-magyarázta.

zakika
nem is tudtam hogy kijott
gyorsan be kell szereznem

McGrady
megvan az új lemez 😛
nemrossz bár ritchie nélkül csak árnyékuk önmaguknak

Kuss!-magyarázta.

zakika
talan ilyen topic nics, de hatha valakit erdekel. egy black sabbat koncert letoltheto itt

http://www.kidsareonthego.com/radio/sabbath/

zakika
perfect stranger hangulata meg a battle rages on adja vissza, de az mar elokeszulet a ranibow stranger in us all-ra. beszereztem egypar koncerter, most azok szolnak...

McGrady
rég láttalak 😊
én mostanában a perfect strangers és a black night-ot hallgatom

Kuss!-magyarázta.

zakika
itt vagyok ujra es eppen ezt halgatom

Deep Purple - 1969 - Ritchies Blues <1969.08.25 . Amsterdam>

McGrady
Rod Evans (1968 - 1969) - vocals
Nick Simper (1968 - 1969) - bass
David Coverdale (1973 - 1976) - vocals
Tommy Bolin (1975-1976) - guitar
Glenn Hughes (1973 - 1976) - bass + vocals
Joe Lynn Turner (1990 - 1992) - vocals
Jon Lord (1968 - 2002) - keyboards
Ritchie Blackmore (1968 - 1975) - guitar
õk az alapítók

Kuss!-magyarázta.

JackDaniels
Nem vagyok történész, mindenben neked van igazad. Üdv!

\"Never say never!\" W Churchill

zakika
nem ertelek. nem vagy te veletlenul tortenesz?

mit mondanak a lemezek?

JackDaniels
Jólvan, okos vagy, maradj meg ebben, nem vitatkozom veled. A lemezek valahogy nem ezt "mondják". Szevasz.

zakika
van egy konyvecskem, az a cime hogy deep purple. csak 90 oldal es csak 1986ig megy vegig a zenekar tortenesein + a tagok eloelete es az utodzenekarok

zakika
es itt az eredeti felallas

zakika
tessek

MK I
Ritchie Blackmore (gtr), Rod Evans (vcl), Jon Lord (kbr/bvc), Ian Paice (drm), Nic Simper (bss/bvc) - 3 album

MK II
Ritchie Blackmore (gtr), Ian Gillan (vcl), Roger Glover (bss), Jon Lord (kbr), Ian Paice (drm) - 4 album

MK III
Rithie Blackmore (gtr), David Coverdale (vcl), Glenn Hughes (bss/vcl), Jon Lord (kbr), Ian Paice (drm) - 2 album

MK IV
Tommy Bolin (gtr/bss/vcl), David Coverdale (vcl), Glenn Hughes (bss/vcl), Jon Lord (kbr), Ian Paice (drm) - 1 album

MK II ujraegyesites 1984
Ritchie Blackmore (gtr), Ian Gillan (vcl), Roger Glover (bss), Jon Lord (kbr), Ian Paice (drm) - 2 album

MK V
Ritchie Blackmore (gtr), Roger Glover (bss), Jon Lord (kbr), Ian Paice (drm), Joe Lynn Turner (vcl) - 1 album

MK II ujra egyut
Ritchie Blackmore (gtr), Ian Gillan (vcl), Roger Glover (bss), Jon Lord (kbr), Ian Paice (drm) - 1 album

MK VI
Blackmore megunta es turne kozben kilepett. Ha jol emlexem satriani fejezte be helyette

MK VII
Ian Gillan (vcl), Roger Glover (bss), Jon Lord (kbr), Steve Morse (gtr), Ian Paice (drm) - 2 album

MK VIII
a mostani felellas
Ian Gillan (vcl), Roger Glover (bss), Don Airey (kbr), Steve Morse (gtr), Ian Paice (drm) - 1 album

persze csak studio albumokat irtam

bovebb info a googleban
vagy itt
http://hem.passagen.se/magol/DP/dplyric/Mk_1/mkI_lyr.html

JackDaniels
Ahha, nem az eredeti. Akkor hogyan kezdtek?? Hogyan indultak?? Kik az alapító tagok?? Figyelek...

Christiansen
Elõször én se szerettem de az az alap nagyon dögös!!