20179
-
#654 Wazz, azt hittem kijött demo, vagy vmi videó legalább, annyi volt a hozzászólás. -
dav #653 Jó, bocsi, tényleg nem ismerem azokat a fórumokat, ezért nem kellett volna véleményt mondanom róluk. Magamból indultam ki, és ez hiba volt :)
A GT3-at csak képeken meg videókon láttam sajnos, szóval lehet, hogy megint hülyeséget fogok beszélni, de azért leírom :) A grafikája tényleg nagyon szép és nagyon jó lehet, hogy egy csomó jármű és pálya van benne. Viszont amennyire én tudom, szimulátornak nem igazán nevezhető, hiszen nincs belsőnézet, nincs minimális törés se, és a fizika is inkább az önfeledt száguldozásra van kihegyezve. Ezzel persze semmi baj sincs, és elhiszem, ha azt mondod, hogy ez az egyik legrealisztikusabb autós játék a világon. De nálam a szimulátor ott kezdődik, hogy F=m*a és ott végződik, hogy egy nagyobb ütközés után game over. De ez csak az én véleményem, ami köztudottam senkit sem érdekel :) Bocsi, ha megint sok hülyeséget írtam. -
REAL_CIÁN #652 mínusz egy csak. -
REAL_CIÁN #651 A GTA3 csak egy PÉLDA volt csak, bármit írhattam volna. -
#650 itt az jön, hogy a téma szempontjából (ami a rally-sim), teljesen lényegtelen, hogy mennyit adnak el egy akciójátékból. -
REAL_CIÁN #649 Mit ferdítek?? Arról volt szó, hogy a fejlesztőket az eladás érdekli és amíg PC-n ilyen magas a warez arány, addig ne csodálkozzon senki, hogy a konzolok felé kacsintanak. Itt jön az, hogy a téma szempontjából teljesen közömbös, hogy téged érdekel e az eladási szám, vagy sem. -
REAL_CIÁN #648 Látszik mennyire nem ismered a konzolos fórumokat, ott általában van egy két autós topik és abban tárgyalják ki az összes autós játékot, nem úgy mint a PC-seknél, ahol minden egyes játéknak külön topikja van.
Érdekes, hogy konzolon is nagyobb eladásokat produkálnak a realisztikusabb autósgamék, mint a full árkádos. A GT3 vagy a WRC eladás veri az összes árkád szart. -
#647 én nem vagyok játék fejlesztő, szóval ne ferdíts már mindent össze-vissza légyszíves. addig még rendben van hogy más véleményem vagyunk és elvitázgatunk, de ez a direktbe kötözködő stílus kurv@ mód idegesít. -
dav #646 Jó kis vitát generáltam :) -
dav #645 Nem értek egyet. Azért hiszed ezt, mert Te is szeretnél rendes fizikát, és emiatt eleve olyan topikokat látogatsz, ahol hasonszőrű emberekkel találkozol (mint itt :) ). De hány ilyen embert látsz? 10-et? 100-at? Az a sok millió, aki az eladásokat produkálja, az nem jár a fórumokba, és nem rimánkodik élethű fizikáért. Amelyik mégis fórumozik, az az árkádos játékok topikjait látogatja, és például arról áradozik, hogy az NFSU milyen ultra-realisztikus. Ezzel most SENKIT NEM akarok megbántani, jó játék az NFSU, én is kijátszottam, és nekem is tetszett, de realisztikusnak sosem mondanám. -
dav #644 Ja, a menüt el is felejtettem írni, pedig engem is halálra idegesít, amikor kb 100 bal-jobb-fel-le-enter kombinációt kell bevinnem, mire kezdhetem a játékot. -
REAL_CIÁN #643 #629 -
dav #642 Alex, ezzel meg csak egyetérteni tudok, bár ezt már egy másik topikban megbeszéltük. -
REAL_CIÁN #641 Kösz. Igen lehet itthon kapni, már láttam többször, utánanézek a demonak... -
REAL_CIÁN #640 Kérdezd meg Alexet, hogy Ő is ilyen közömbösen fogja e szemlélni az eladási adatokat annál a Buggys játéknál, amiben közremüködik. :)) -
#639 Official PlayStation 2 Magazin.
Gondolom Angliaban, Svedeknel nem itthon:) Bar lehet hogy itthon is lehet kapni, nem tudom.;) -
REAL_CIÁN #638 "nagyon nem érdekelnek az eladási adatok"
Téged lehet, hogy nem, de a fejlesztőket már annál inkább és amíg ők csinálják a játékokat és nem te, addig megbocsáss, de közömbös, hogy téged mi érdekel. :))
-
#637 Nem beszelve arrol, ha mar PC-re portolnak valamit, akkor legalabb a menut csinalnak meg normalisan es lehessen hasznalni egeret, mert az idegbaj kerulget, amikor potyogtetnem kell felorat amig elerek valahova. Ha mastol nem is, de etol a falra szoktam maszni kegyetlenul;))))
ON!! :) -
dav #636 Kedves Cián!
1. Tényleg voltak bizonyos elvárásaim a játékkal szemben, és ennek fő oka az volt, hogy a készítők szimulátorként reklámozták, és szokás szerint minden eddigit felülmúló realizmust ígérgettek. Szóval talán nem bennem van a hiba, hanem a hazug marketingesekben.
2. Azt írtam, hogy ennek ellenére még lehet nagyon jó játék, és remélem, hogy a játékélmény feledteti a kisebb hiányosságokat. Szóval nem akartam fikázni, csak elmondtam a véleményemet.
3. A kontrollerrel igazad van, bár nem tudom, hogy egy olyan kis bigyóval kellő pontossággal lehetne-e irányítani egy rendes szimulátort. A digitálissággal arra akartam utalni, hogy csomó játékban (itt is) össze-vissza rángathatod a kormányt, és az autó kb kiátlagolja a hatást, és annak megfelelően kanyarodik. Ezt egy rendes szimulációban nem teheted meg.
4. A belső nézet azért nagyon gáz, mert kb három számot kéne átírniuk, hogy a kamera a vezető szeme helyére kerüljön, és már sokkal jobb lenne a helyzet. Persze 2004-ben egy szimulátortól (vagy annak hirdetett játéktól) azt is elvárnám, hogy látható legyen kormány és műszerfal és a vezető feje mozogjon az erőhatásoktól, de én már csak ilyen elvárós vagyok :)
5. Én nem szidom a konzolokat, nem különösebben érdekelnek. Nekem PC-m van, az egyben a munkaeszközöm és hobbim is, konzolra nincs szükségem. A fejlesztőket sem akarom bántani, végülis olyan programokat csinálnak, amire kereslet van, amivel sok pénzt lehet keresni, ez a dolguk. De ne hazudjanak, mondják meg, hogy ez egy újabb árkádos-száguldozós cucc, és akkor nincs harag. -
REAL_CIÁN #635 Na jó, túl sok az off, inkább azt áruljátok el, melyik PS2 magazinban láttátok a demot, ha van rá mód kipróbálom és beszámolok.. :)) -
#634 nagyon nem érdekelnek az eladási adatok
engem a konzolok nem zavarnak (legfeljebb az hogy léteznek, és ne legyenek 5 kmes körzetemben ) de nehogy már megmagyarázd nekem, hogy az nem a multiplatform fejlesztés hibája, ha egy PC-s játékban a program arra kér, hogy nyomjam meg az X gombot, vagy a Select gombot. igen, ezt mind a programozók miatt van, akik vannak olyan kurva lusták, hogy ezt nem csinálják meg, de ennek az az oka, hogy konzolra fejlesztenek minden szemetet.
éppen ezért haldoklik minden, kifejezetten PCt igénylő stílus, mint a kalandok (a konzolok elsődleges vásárlóközönsége nem szüttyögésre vágyik), és a szimulátorok (úgy az összes általában.). a két microsoft szim, és a lock-on mellett tudnál még legalább 3, legalább közepes rep.szimet mondani? nem. tucat mész-aszt-hent játékot bőven, de nem arról beszülünk.
nem az a dolog lényege, hogy szerintünk konzolra csupa szemét jelenik meg, sok jó játék van, tévedés ne essék. -
#633 Azert egy jo es sikeres jetknal ami multiplatform (pl. GTA sorozat), azert sokat szamit, hogy sokkal elobb jon ki konzolra mint PC-re, mert kint azert tobb a penz, es tobben megtehetik hhogy tartsanak mindketott, es ami biztos jo jatek (pl. GTA) azt meg vegye eredetiben az is konzolra, akinek esetleg van PC-je is.
Nalam egyszeruen penztol fugg a dolog nem egyszeruen mentalitas:) Ha lenne penzem, vennek egy PS2-ot es az olyan jatekokat ami tetszik (bar meg fog jellenni majd PC-n is "kitudjamikor") meg vennem eredetiben. Persze ha lenne penzem, akkor PC-s jatekokat is gyakrabban vennek:)) Most legalabb 3-4 jatek van a listamon amit meg szeretnek venni, de sajnos a "szeretnek" az keves:)) Talan majd 1-2 hjonap mulva, ha sikerul egyenesebbe jonnom, akkor talan havi egyre be tudok ruhazni;) -
REAL_CIÁN #632 Ez egyszerü képlet: még mindig több PC-s játékos van, mint konzolos, mégis ha összehasonlítod UGYANAZT a játékot, sokkal több lesz konzolra eladva.
Vegyük pl a GTA3-at. Csak PS2-n több mint 7milliót adtak el, PC-n ennek a töredékét. Most ne gyertek azzal, hogy ez tipikusan konzolos játék, mert PC-n is óriási népszerüségnek örvendett, csak éppen mindenki letöltötte. -
#631 "kb ugyanúgy" -
REAL_CIÁN #630 Nem ugyanúgy, jobb ha tudod... -
REAL_CIÁN #629 Szerintem konzolon is legalább ugyanakkora az elvárás a "rendes fizika" iránt mint PC-n, egy konzolos is ugyanúgy utálja a szappantartó viselkedést, legalábbis ezt szüröm le az autós konzolos topikokból, ahova járok. -
#628 nem erről szólt a dolog, olvasd el még egyszer. amúgy meg konzolon is már kb ugyanúgy megy a warezolás mint pcn, szal ezzel kár is vitázni -
REAL_CIÁN #627 "Amig a konzolokon eladnak majd belole min. 2 milliot, addig PC-n 3-400 ezret"
Itt a kutya elásva, ha majd PC-n is ugyanakkora lesz a eredti játék arány mint konzolon, akkor lehet reklamálni, de amíg csak minden 10. ember veszi meg, a többi meg letölti, addig magatokban keressétek a hibát. Addig tényleg nem fogja megérni a fejlesztőknek a PC-s "igényeket" figyelembe venni. -
#626 Persze ez csak egy jatek, de ha mar autos jatek es szimulatornak reklamozzak, akkor szerintem nem olyan nagy elvaras hogy a sofot a helyen uljon, ne a szelvedore nyomja az arcat, es esetleg egy kormany legyen elotte, meg ha statikus akkor is;)))
Az hogy az NFS:U-ban nincs belsonezet, az nem gond, mert abba tenyleg nem kell:)))
A fizika megint egy masik dolog. Nem az a gond, hogy mindenbe ver profi fizika, szimulacio kell, mert nem kellenek egyforma jatekok. Csak az hogy ott van pl. az Insane, ami totalisan egy ARKAD jatek, de nagyon jo fizikaval, ami nem azt jelenti hogy hasznalhatatlanul nehez vagy jatszhatatlan, hanem azt, hogy az auto ugy mozog ahogy elvarja az ember, es nem ugy mint egy idetlen doboz. Az hogy mint arkad, eltulozzak a jatekelmeny miatt a beallitasokat, jobban gyorsul, gyorsabb, jobban rugodzik stb., az mar nem gond mert jatektol fugg, ez az alapja rendes fizika;))) Az Insane meg is van dobozos verzioban:P -
REAL_CIÁN #625 Nem vagyok véreskezü, csak unom, hogy minden hibáért a konzolokat teszitek felelőssé, mintha a fejlesztők nem is tehetnének semmiről, mintha egy konzolos gang tartaná őket fogva és kényszerítené őket a minél árkádosabb verzióra.
-
REAL_CIÁN #624 "felelllitva a minnel irrealisabb arkad idoket"
Az meg mi? :))) Mármint az árkád idő? Mi a különbség egy árkád idő és egy hc sim idő között ha ugyanannyi? :))) -
#623 íme a konzolok véreskezű védelmezője
-
REAL_CIÁN #622 "Elég ha arra gondolunk, hogy digitális kontrollerrel is lehet vezetni."
Már ezer éve analóg kontroller van minden konzolhoz. Nagyon nem mindegy. -
REAL_CIÁN #621 Az a ti bajotok, hogy maximális elvárással álltok egy program elé, és ha az nem olyan lesz, mint ahogy a legédesebb álmaitokban elképzeltétek, jön majd a végeérhetetlen fikázás és a konzolok szídása, jó szokás szerint.
Ha egy kicsit visszavennétek az elvárásból, talán még tetszeni is fog. Az meg különösen visszatszító, hogy a legnagyobb fikázó mindig az, aki letölti és nem megveszi. Milyen jogon fikáz az ilyen, kérdem én. (Nem rád gondoltam Alex, te egy üdítő kivétel vagy) -
#620 Biztos hogy nem hatja meg oket:)) Amig a konzolokon eladnak majd belole min. 2 milliot, addig PC-n 3-400 ezret, es annak is a legnagyobb resze a billentyus, kontrolleres user.
Ez azon csodalkoztam, hogy a Colin-ban viszonylag jol kidolgoztak a cockpit efetkteket (bar a belsonezet ott is ronda es gazos, de ennel egy fookal talan jobb). Pedig, a tapasztalatok alapjan, amikor kijott a demo, a topicba kb 90% kivulrol tolta bill.-lel, idetlenul vegig szankozva a palyakon, felelllitva a minnel irrealisabb arkad idoket.:) Ezeknek tenyleg felesleges barmilyen belsonezet es normalis fizika;))) -
dav #619 Az a baj, hogy az a nagyon sok panaszkodó szimulátor rajongó csak nekünk tűnik soknak, a célközönségnek mindössze néhány százaléka. Nem hiszem, hogy a készítőket különösebben meghatná a nyavalygásunk, a progi így is sikeres lesz, más meg nem számít. -
#618 Nagyon sokan panaszkodtak, orjongtek, nevetsegesnek talaltak a cockpit megoldast. Remelem, ha mar mast nem is tudnak csinalni, akkor legalabb hatrabb teszik a kamerat es balra (vagy jobbra autotol fuggoen). Belsoteret mar bzitos nem fognak modellezni, foleg nem mukodo muszereket, kormanyt programozni. -
#617 Ez elsosorban konzolos es az azert behatarol mindent;))
Termeszetesen nem fizikabol szamolja az automozgast, ez tisztan latszik, csak reklam duma volt a GPL-lel valo hasonlitas.
A belsonezet is valoban gagyi:( Ezekutan mondja valaki, hogy a Colin-ban, TRD-ben van a legszarabb belsonezet;) Ott legalabb a vezeto oldalon van a kamera es nem kozepen:)))) Ez eleg LOL huzas volt, remelem at lehet konfigolni, vagy scriptelni.
De ezen felul a szimulacio valoban talan a legjobb lesz az eddig latott rallyk kozul (a Rally Trophy amit szorongatnia kell fizikaban).
A grafikava, palyavezetessel, hangulattal, hangokkal stb. nem lesz gond. -
dav #616 Alex: ez a megjegyzés tényleg mindent elmond :) -
dav #615 Minap megnéztem a kiadott videókat, és sajnos arra a következtetésre jutottam, hogy ez a játék is inkább csak névleg lesz szimulátor. Az autó mozgása nem tűnik igazi fizikai szimulációnak, elég sok természetellenes részletet lehet megfigyelni benne. Elég ha arra gondolunk, hogy digitális kontrollerrel is lehet vezetni. Persze ettől még lehet, hogy egészében egy nagyon jó játék lesz, szóval nem akarom már előre fikázni. Csak azt mondom, hogy szerintem nem valós fizikát számol a program, hanem valami ahhoz nagyon hasonlót, és ez a kis különbség ütközik ki helyenként. De még ennél is nagyobb baj a rendes belső nézet hiánya, mert ami a videóban van, az szánalmas.
Viszont nagyon tetszik a táj. Grafikailag gyönyörű, ezt kár is ragozni, de emellett a pálya vonalvezetése is tetszik. Amennyire láttam, itt végre nem nyolcsávos autópályákon kell majd vezetni, hanem szűk, kanyarokkal és bukkanókkal tarkított utakon. Remélem a játékélmény majd kárpótol az egyéb hibákért.
Üdv:
dav