20179
bannerrbr.jpg

Mielőtt kérdezel - használd jobb felül a Keresőt.
  • BlackAdder1
    Ezzel saját magaddal szúrsz ki, mivel olyan autón gyakorolsz ami egészen másképp viselkedik mint amikor versenyzel!
  • JUVEfun
    BREKI ! Néztem neked amit kértél : G25 sehol nincs, G27 kb.: 249 eu.,de majd még hétfőn is megnézem pár helyen...
  • JUVEfun
    Nekem kicsit sok a váltó , de amúgy jó lett
  • JUVEfun
    Még annyit hozzá tennék,hogy a tréning autóra nincsenek ilyen kikötések. A Rally világban azért igy is sokan megpróbálkoznak a szabályok áthágásával ,Nekem nem állt szándékomban !
  • Breki33
    milyen kocsira, milyen módhoz?

Alaphoz a KSP-st kilinkeltem korábban
  • JUVEfun
    Teljes mértékben igazad van . Én csak singlebe próbáltam és a jobb idők arra jók nekem,hogy sokkal jobban ki tudom próbálni az autó , a pálya ,és saját határaim. Az online-ba meg pont az a jó , hogy közel azonos fizikával,de egyéni setuppal versenyzünk.
  • Muttley
    Igazatok van. Erre Breki33 is célzott a saját példáján.
    Ez nem setup. Ez physics. ;-)
    Mindenki eldönti, hogy a változókból mit akar varázsolni magának otthon, s ha online is akar játszani, akkor meg maradnak a hivatalos értékek. Ehhez nem fér kétség.
    Ha visszaolvastok egy picit, nálam a letölthető 06-os Kókusz physics-e verte ki a biztosítékot. Nem véletlenül. :) Durván vissza volt véve a dragcoefficient -je 1.35-re. Na, ezért volt "sínautó". 1.5-re feltéve már az autó 140-ről murván fékezve kanyar előtt úgy viselkedik, ahogy azt kell.
    Ezzel a módszerrel lehet optimalizálni többek között az Audi S1 és L Delta S4-es "műkorcsolyázók" egyébként nagyon durván módosított physics-ét is.
    A többi autó valós viselkedését jól lemodellező physics-ét pedig mindenki ízlés és vérmérséklet szerint piszkálja. Én nem tenném. Ha jól működik vmi, minek piszkálni. :)

Egyébként tudtok ajánlani típus- és pályaoptimalizált (aszfalt, murva, homok hó) setupokat letölthető verzióban?
  • zolee145
    Nem akarok beledumálni (pedig most ez jön:D), de ez nem setupolás.

A setupolás az amikor egy adott autóból a rendelkezésre álló lehetősegeken belül a pályához és a vezetési stílusodhoz állítod az autót. Futómű, erőátvitel, fékek egyensúlya stb.

Ha csökkented az autó tömegét (gépátvételen ezen a ponton máris megbuktál, a rajtig sem jutottál el), növeled a gumik tapadását (hogyan? A gumi méret adott, szabályzatban van, a keverék adott, a fizika pedig szintén adott..csak a varázslás maradt:D), meg növeled a motorerőt (kiszeded a turbo szűkítőt, amivel amúgy ismét buktál a gépátvételen) akkor egy másik autót csináltál. Ne csodálkozz ha javulnak az idők egy négykerék hajtású F1-es géppel.:))
  • BlackAdder1
    Szvsz ez nem egyenlő a setuppal, kvázi "sufni tuning" az autó alapvető fizikai tulajdonságait változtatod / súly, keréktávolság, etc./ onnantól ez már nem az ami hanem egy öszvér! Nem véletlen hogy nem engedi az online használatot! Viták elkerülése végett, ez saját vélemény, mindenki azt csinál amit akar!
  • Muttley
    Érdemes csinálni egy multi és egy single mappát a kedvenc autó(i)d .ini-jével egyikben amit a serveren enged, a másikban, amit otthon reálisnak érzel.
    #16182 Háát, ezt kérdezem én is. :)

#16179 Örülök, ha segített, de ne dicsérj mert én csak megtaláltam, lefordítottam, próbálgattam és közzétettem. A felfedezés egy külföldi fazon érdeme. :)
  • Breki33
    igen jól sejtettem ezt átírva nem engedi ezeket a kocsikat kiválasztani
  • Breki33
    Ja meg mostmár annyi motorzas és egyébb van, hogy elig hallom a navigátort ezt is meg kell még oldani :P
  • Breki33
    Na nagyjából kezd összeállni az auto.ini-m

Még ezen a hármon filózok, hogy kéne viszonyulniuk egymáshoz

EngineTransmission=1.55 ; engine
    TransmissionDiff=0.65 ; engine
    Turbo=1.7

• Breki33
    Csak nem tudom, ha ezeket módosítom enged-e a csehen menni

A hajtási arány hol van írva?
  • Breki33
    általában van olyan ini ami lámpás és lámpa nélküli

a pálya szerintem
    http://rbr.onlineracing.cz/index.php?act=download&cat=20
  • ikim
    Prospect Ridge IIA-elírtam...szóval ezt keresném...
  • JUVEfun
    Király vagy ! Egy hónapja szórakozok a beállításokkal,most megcsináltam a tied alapján és fenomenális lett . Olyan időket futok....
  • ikim
    Az extra lámpákat én sem tudom hogy kell levarázsolni...
    viszont kérdezném;a cseh plugin-n állandóan jelzi nekem hogy a stage 70 error;annyit kiderítettem hogy ez a;Prospect Ridge II-pálya...
    ezt valahonnan le kell tölteni?
  • JUVEfun
    Nagyon jónak néz ki !
  • Muttley
    Nem komplett fizikát illesztettem be végül, hanem az alapelveket értelmeztem és játszok a számokkal.
    Aki még nem próbálta, nekem új volt:
    physics.rbz megnyit és autónként a commons.lsp-ben alábbiakkal lehet csiki-csukizni.
    Viszonyítási alap:

InverseMass (Az alap 0.000714) Ha csökkented a számot pl 0.000614-re, az autó tömeg növekszik
    EngineInertia (Az alap 0.2) Ha csökkented a számot pl 0.18-ra, az autó erősebb lesz
    GearBoxInertiaIn (Az alap 0.1) Ha csökkented a számot pl 0.08-ra, a sebességfokozatok rövidebbek lesznek, s gyorsabb a váltás
    WheelInertia (Az alap 2.0) Ha növeled a számot pl 2.5-re, az autó tapadása jobb lesz (kigyorsítás, fékezés, drift stb.)

Egész érdekes dolgokat lehet kihozni a négy változóból.

Hajtási arány?? Na, ezt nem vágom. Hol lehet állítani, ha lehet egyáltalán?
  • Muttley
    Köszi.
    És működik is!
    Milyen beállítással lehet leszedni az autó géptetőről azt az extralámpasort?
  • Breki33
    Új készülő pálya

• Breki33
    te full-on veszel fel?

nyugostan rakhatod half size-re

fps-t meg 29.97-ra
  • JUVEfun
    A FRAPS jól van beállítva ? ( a hang )
  • JUVEfun
    Végre sikerült hanggal.Ilyen hangja lett a Subarunak
  • JUVEfun
  • ikim
    Lancer WRC 2005
  • Muttley
    Sajnos egyik helyen sem.
  • JUVEfun
    ?
  • Breki33
  • JUVEfun
    vagy esetleg itt
  • JUVEfun
    esetleg ez
  • Muttley
    Nincs ott 2005 Lancer WRC.

A subaru skin a videoban pedig tényleg a #16065 photoshoppal Blue Mica közelibbé varázsolva és 1-2 matricát eltüntetve. Hogy nem vettem észre hamarabb? :)

Ezt hátha összehozza valaki a közeljövőben:

• Breki33
    atart-vezérlőpult-hangok és audioeszközök-audio-hangrögzítés-hangerő csúszkát nézd meg, hogy jól van e beállítva a hangerő
  • Breki33
    camhack szerintem
  • JUVEfun
    Itt már próbáltad ?
  • JUVEfun
  • pajti
    Nem tudjátok, milyen progival állítja be a kamera poziciót az elején? Tisztára mint a SimBin-es cuccoknál :D
  • Muttley
    A Subaruhoz azt a skint honnan?

Más:
    Lancer WRC 2005-ös működő komplett könyvtárat keresek.
    Ez sajnos http://www.bhmotorsports.com/download/16880 nem működik. Honnan?
  • ajem kisa
    Passz, énis leszedtem, de csak az ablak jön be, aztán nemtom mitkell csinálni!
    Viszont azt irja, hogy adva van hozzá még 1 dolog (ami nekem nemjött le, vagy csak frissiteniük kellene az oldalt), de semmit nemtalálok róla!:s