D-Link DI-604 Router probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Így be tudsz lépni a beállításokhoz...
ABIT IC7;Intel 2800GHz/800MHz;inno3D 6600GT 128MB;2X512MB Kingston;80GB 7200rpm Samsung;SB Live;Logitech MouseMan Dual Optical;Logitech Deluxe ACCESS;TT Xaser III-v2000;Chieftec 420W;LG 775FT
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Okét nyomtam, ahogy a könyv írja, de még mindíg kért a jelszót...és akár mit csináltam mindíg kérte...
Mi lehet a gond?
Reset nem volt elég?
Esetleg winXP reinstall?
Reset gomb a hátulján az áram csatlakozása mellett.
Mikor csatlakoztatva van, akkor beírod a böngészõben, hogy http://192.168.0.1 és akkor a router beállításaihoz jutsz el, ha éppen mûködik, mert nálam általában nem szokott mûködni 😊
A CD-t amit adtak hozzá elkevertem, arról drivert kell föltenni?
Vagy programot?
Amúgy kábelnet, és dinamikus...
Ha ADSL-ed van, akkor sajnos nem tudom mi a megoldás, mert az ADSL-nél csatlakozni kell, nem megy úgy, hogy bekapcsolod a géped és már jön is a net.
Ha más neted van, akkor a Win XP-ben a Sajátgép - Hálózati helyek - Hálózati kapcsolatoknál a kapcsolat tulajdonságain belül a TCP/IP tulajdonságainál be kell állítani, hogy automaitikus IP kérés, illetve automatikus DNS kérés.
Ezután be kell lépni a routerbe, és ott beállítani a WAN beállításainál a cuccokat.
Ha fix IP-d van, akkor a Static IP-t válaszd, és írj be mindent, ha nem tudsz mindent, akkor meg kell kérdezned a szolgáltatódnál.
Ha dinamikus IP-d van, akkor meg a dinamikusat kell választanod, és akkor automatikusan fog kérni mindent a szolgáltatótól. (IP, DNS, Gateway)
Nekem is problémám van ugyanilyen routerrel...
De én a netet nem tudom megosztani, v.szinû saját bénaságom miatt, szóval le tudnád írni esetleg hogy hogyan osztottad meg a 2 géped közt a netet?
Nekem is XP-m van, de amint mindent bedugok a megfelelõ helyre, nem megy a net a routerrel...
Visszanyomom a hálókártyába és minden ok...
Miért van ez így?
Egy D-Link DI-604-es routerem van, szûk egy hónapja vettem, 3.00-ás verziójú firmware van rajta.
Az a problémám vele, hogy amit hazavittem, a netet nagyszerûen megosztotta, azonban a helyi hálózatot se a használati utasításban leírt módon sem pedig a windows által ajánlott módszerekkel nem sikerült beállítani.
Az egyik gép a munkacsoport számítógépeit nem látta, a másik pedig nem tudott az egyik megosztott merevlemezére belépni. Mindkét gépen Windows XP van, és minden jól volt beállítva az oprendszereken, sokféle variációt kipróbáltam.
Volt egy Windows reinstall mindkét gépen, ettõl végre jó lett a helyi háló, bár azt gondolom, hogy ez nem normális, mert már a winchesteren tárolt adatok elvesztése miatt sem lehet gyakran formázni.
Ezen a héten pedig minden délelõtt megszakadt a net.
Azt gondoltam eleinte, hogy valóban a nettel van baj (mikrohullámú, nincs 24 órás bontás, sem üresjáratban bontás!), de késõbb kiderült, hogy nem azzal, mert amikor kihúztam a routert a konnektorból, majd újra visszadugtam, szintén nem volt jó, a netet is reseteltem, attól sem lett jobb. Visszadugtam a netet a gép hálókártyájába közvetlenül, a Win XP-ben a hálózati helyeknél beállítottam mindent, fix IP-t, DNS-eket, átjárót, stb. és jó is lett.
Utána visszadugtam a routert, de akkor már a routert sem lehetett elérni a http://192.168.0.1-es IP-jén.
Ezután resetelni kellett, meg is tettem, a routerben is mindent beállítottam, és a helyi hálózat sem mûködik azóta. Lehetséges, hogy egy Windows reinstall után jó lenne, de 8 napja volt az utolsó, akkor is a helyi hálózat miatt.
Késõbb még 4-szer megszakadt az internet, amint kihúztam a routert, és a WAN-t bedugtam a gép hálókártyájába, a fix IP beállításai után minden ok lett.
Ha valaki tud kérem segítsen, vagy ha esetleg már volt ilyen problémája. Én arra gyanakszom, hogy hibás a router, hisz nem így kéne, hogy mûködjön.
Üdvözlettel: Taranov