25245

• GregSB
    Fotók a szingapúri F1 futamról
  • DJ RX7
    fél milla iso érték minden hol sok.
  • G_ArchAngel #21598
    de miert ebbe a topicba raktam?
  • Tikal #21597
    500D is minek még? vagy már olyan rég volt a 450D?.... csak a video miatt nyomatják szerintem, ha kijönnek vele, legyen már egy olcso HD kamera is kint....
  • DJ RX7
    512000
  • G_ArchAngel #21595
    PMA:

The 500D

Resolution: 15mp
    Proc: DIGIC IV
    LCD: 3” VGA LCD
    FPS: 3.5
    ISO: 100-3200
    AF: 9 point
    Memory: SD Card
    Feature: Liveview (Faster AF)
    Feature: HDMI Out
    Feature: Movie Mode

1DsMarkIV

Sensor Size - 36x24 mm
    Pixels - 21 million with 2.4MP per square cm
    CMOS Sensor
    ISO - 25 - 12800 (extend ISO 10 low, 25600 and 512000 high)
    TTL-AREA-SIR II AF with 69-points
    Flash Sync Mode - 1/4000 electronic shutter release
    USB 2.0 which can be used with external HD
    Crop mode 4:3 and 16:9 with viewfinder adjustment (both in photo as in video mode)
    HDMI output which can be used in liveview with external monitor
    6.8 fps
    Aperture Values - F0.9 - F91
    Eyetrack AF - and electronic High Speed AF
    2x Digic 4 processor
    ProPhotoRGB is added
    Movie Recording - 24fps and 30fps mode.

500D eleg realis, de az 1Ds picit santit...
  • DecenS
    nemlett.
    az egyik ph-s srác feldobta a kalózöbölbe a teljes sorozatot egybe iso-zva, de az kb 4,5 giga, és csesznek megosztani.

i.j.
  • 30Dani
    Meglett?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gépen nem találom, ncore-on fent van, de az nem nyitott torrent.
  • Blasta
    Tényleg azok
  • G_ArchAngel #21591
    kellemes fotok
  • DirtyGab3sz
    Hogy Petőfit idézzem:
    "Fényesebb a láncnál AKARD!!!!!"
  • Timber
    egyertelmu Pentax osztag sztarolassal :)
  • G_ArchAngel #21588
    indeed...

• 30Dani
    Fixyhez kell viszonyítani és máris jó vagyok -.-
  • G_ArchAngel #21586
    megerdemed 5D-t, de tenyleg
  • 30Dani
    Szerintem ez a tájfotós project így fog kinézni: tátrába kéne menni, de a dunakanyar a reális, de mire összekészülök, már csak a normafáig tudnék elmenni, de mivel az kommersz, kezdődik az időmérő, drága a benzin, és nehéz a felszerelésem inkább bontok egy sört és tévé :D
  • Blasta
    Jaja, énis azóta kerültöm az egész térséget, mióta összefutottunk, féltem a nyamvadt kis karrierem, nem merészkedek oda fotózni :D
  • Blasta
    Dehogysem jutunk, Galyékkal idénre totálfixre megbeszéltük, hogy megyünk FOR SURE :D
  • Tomo15
    Így van, egész egyszerűen kilövöm a konkurenciát.
  • G_ArchAngel #21581
    sose jutottunk le a gemenci arterbe, bedig, hogy terveztuk:-(
  • Blasta
    Tomi az official dunakanyarfotós, szal sztem keress más helyet :)
  • Tomo15
    Ha ide a Dunakanyarba szeretnél jönni, akkor szerintem a legszebb kilátás a Prédikálószékről van. Egyszer már én is el akarok ide jutni;)
  • 30Dani
    csiklóernyőbe kéne visszaülnöm
  • 30Dani
    kameratoszást nem vállalom
  • Dzsini
    a Dobogókőnél feljebb? lehet, de ballon vagy repülő kell hozzá (vagy jó nagyot dobsz a gépen és időzítővel fotózol)
    de akkor vigyázni kell az időzárral, különben ilyen kép lesz:
  • 30Dani
    feljebb is lehet menni?
    az a fa zavar ott [mutatja]
  • Dzsini
    A visegrádi Fellegvárból nagyon jól be lehet látni a kanyart, ott a felfele úton is elég jó erdős rész van, a hegygerincről a Duna felé és másik irányban is van látnivaló, vagy ha tovább mégy akkor fel lehet kirándulni Dobogókőre is, onnan is van bőven látnivaló- a másik oldalt annyira nem ismerem...
  • Tikal #21573
    Csak angolul :) Mi meg sem szolaltunk magyarul olyan helyen ahol halhatták vagy akartunk valamit :)
    Egyik szállodába bementunk váltani forintot, erre a csaj azt mondja: no, no no forint és közben hevesen rázza a fejét, közben kezembe vettem a lapot amin az aznapi árfolyamok voltak erre kitépte a kezemből, de volt azon japán jentől kezdve indonéz rupiáig minden, de forint az nem, anyátok :)
    Persze ahol megszálltunk, ott nagyon kedvesen fogadtak bennunket még azután is hogy megmondtuk, magyarok vagyunk...
  • 30Dani
    Ezt néztem ki google mapsen is (külső ív), hova érdemes menni hogy belátható legyen magasból az egész kanyar? Tudom, ötmillióan már megfotózták, de fingom sincs mit kéne nézni. Házunkkal szemben már erdő van, de valami látványosabbat kéne megfotózni. Tátra zsír hely, csak feszélyez a szlovákok jelenléte.
  • Dzsini
    Dunakanyar - választható oldalról (Visegrád/Nagymaros), mindkét oldalon el lehet veszni az erdőben, Visegrádnál a Telgáti rétig felsétálva van patak, horgásztó, vízesés, minden mi lencse ingere, hegytetőre/gerincre felkapaszkodva egész kanyar belátható, szépen meg tud ülni a köd, stb.
    (nagyapja ott tanította fotózni)
  • DJ RX7
    zemplén -> középhuta.
    sok kilométeres túrák vannak arra fele. van fotózni való is.
  • Tikal #21569
    vannak valami hegyek a város körül...de ha tényleg szépet akarsz látni kocsiba ülsz és irány a tátra, 250km, már 8-10 ezerért találsz jó minőségű szállást ( kétágyas) és lesz egy jó hétvégéd :) Persze ahhoz már el kellet volna indulnod hogy holnap már reggel mehess turázni...
  • 30Dani
    htx, már más is javasolta, őt is elküldtem a kúvannyába :)
  • G_ArchAngel #21567
    Margitsziget:-)
  • 30Dani
    Természetfotózásban és topográfiailag alulművelt bulvárfotós desztinációt keres szabad hétvégéjére jó idő esetén, őszi giccses tájképek megörökítéséhez. Tippek?
  • Blasta
    maratonos galleri
  • Loál János #21564
    np
  • Timber
    Ja igen... esztergalyos munka (joarasitva) nem gond :)
  • Timber
    M39-es menetu obit szerintetek lehet valahogy M42-esre alakitani? 15.7mm a regiszterek kozotti kulonbseg (M42>M39), viszont az obin a hatso lencse az kb 4 centi melyen van :)
    Konkretan egy Jupiter 11-es 135mm/f4-rol van szo ami rohadtul jol nez ki es 1200 forintert nem tudtam ra nemet mondani :)
  • Timber
    Mikor jelenik meg? :)