25245
-
G_ArchAngel #356 Vízi bivaly borjú - a Kis-Balatoni Nemzeti Parkban kószált el, sajnos az augusztusi napsütés szűrő nélküli gépnek kicsit odavágott, de legalább a borjú árnyékban van. -
G_ArchAngel #355 Szende próbálgattam a makrót, mikor belerepül ez a kis rovar...
A szendéről állóképet (mármint amikor mozdulatlan) szinte lehetetlen csinálni, aki már próbálta, tudja milyen érzés kergetni.... -
#354 wow! nem is tudtam, hogy ilyen szőrös a légy segge :)
szép felvétel! -
G_ArchAngel #353 Első makró felvételem - Fuji Finepix 602-vel -
#352 fakk... nem baj, előre is köszi a bonbont :D -
#351 hmm 20 éves szilikonmellű ribancutánpótlást akartam küldeni de akkor megtartom majd magamnak őket ;) -
#350 akkor 20 éves szilikonmellű ribancok fognak gondoskodni rólam, és a biztonsági őreim senkit nem fognak beengedni a földemre, de küldhetsz egy doboz bonbont postán :DDD -
#349 hmmm ok köfi :))). Majd 1x meghálálom ha már öreg leszel és nem tudsz gondoskodni magadról :D -
#348 semmi extra, bent sötét van, kint világos, és az expozíció a belső fényhez van mérve kb. így a kinti napfény ilyen élesen világít be
próbáld ki, a záridőt vagy az expo. kompenzációt úgy lődd be, hogy a belső sötét tér jól látható legyen -
#347 kurvatypeing... ezen a linkEN -
#346 jah és még1:
link Ezen a linkek középen a pajta ablaka az hogy lett ilyen fehét, túl van exponálva?
ha nem, akkor hogy lehet még hasonló hatást elérni? -
#345 Hmm köszi akkor asszem fogok vele kisérletezgetni ;) -
#344 persze, egy sima gyufa is elég, ha amúgy elég sötét van
de lehet "írni" füstölővel vagy elemlámpával is -
#343 Hmm egy elméleti kérdés.. HA megáll előttem valaki 1 elemlámpával és mondjuk mozgatja ideoda, vagy valamilyen alakzatot rajzol vele a levegőbe... azt fotózva hasonló technikával látható lesz a levegőbe rajzolt alakzat?
CSak hogy érdemes e vele kisérletezni ;) -
#342 a WB vel meg az a gond , egyébként próbáltam többféle beállítással. Miskolcon egyszerűen sárgák a lámpák és kajak így néz ki az egész város :P
de azért próbálkozom még:) -
#341 ez lett volna a 3. varijácijó :) -
#340 leraktam a lépcsőre -
#339 wow. De ezt álvánnyal lőtted, vagy tartottad? -
#338 hmm thx! -
#337 na alakulgat
ezzel 2 újabb problémám van
1. Nem igazán értem a bal oldalon belógó dolgok szerepét, a jobb oldali oszlopról nem is beszélve (szerintem ha nem keresztbe lövöd az utcát, hanem inkább végignézel rajta, szebb lenne a végeredmény)
2. Vörös az egész. Nem próbáltad másféle white balance-szal? Nem ártana eltolni kék felé, főle éjszakai felvételeknél, de a default beállításokat is végig kell próbálni, hátha érdekes lesz.
A záridő mennyi volt? Nekem még mindig kevésnek tűnik, a távolabbi házak körvonalai a semmibe vesznek.
Én összesen 2x fotóztam éjszaka, itt van az elsőről egy kép. Ez is csak spontán jött, leültünk cigizni a partra, és közben próbálgattam a gépet. Remélem, érezhető a különbség a színekben és a részletekben, ez a WB és a záridő függvénye.
Én azt mondom, próbálkozz, menj ki, csinálj 50-60 képet, 5 mp-től 30 mp-ig az összes WB beállítással, és keresd meg a legjobb szöget, zavaró tárgyak nélkül! -
#336 végén kiderül, hogy a nője
te meg lebuktattad :-) -
#335 Jaja Arany corvin mellett -
#334 Ez a kép nem miskolcon van? Csak mert olyan ismerős a környék :) -
#333 na mindegy átment rajta a fénykard -
#332 jah belepofátlankodott a képbe :D -
#331 hu ezen egy szellem van -
#330 Kis " ontopic"
kösz a tanácsokat freak kipróbáltam, íme az eredmény. szerintem tök jó lett.
Tán még picit zajos de ezvan :P
-
Lateralus #329 A 300D új kategóriát teremtett a DSLR-ek között, eddig kb. 2 jól elkülöníthető kategória volt, a félprofi funkciókkal felszerelt gépek (Nikon D100, Canon D60, stb.) és a professzionális kategória (Nikon D1x, Canon 1Ds). Augusztustól van amatőr (belépő) DSLR kategória is. Mint az analóg gépeknél, és várhatóan bővülni fog még pár olcsóbb modellel. -
#328 leszámítva a váz anyagát és a funkciókat -
KennyG #327 király a kép! :D -
#326 miért? -
Lateralus #325 Parttalan a vitátok...
Nem egy kategória. -
#324 vagy nem értem, miért euroban számolsz? -
#323 330ezer forint az egész cucc
a D100 a kétszerese, ha jól tudom -
#322 1100 Euro. Kb 300 rongy. Erre rájönnek a vámok, és már korántsem ilyen kecsegtető ez az ár.
Mondjuk ha jövőre belépünk a Zúnióba akkor ez talán nem lesz. -
#321 nyilván a körülmények sokmindent megmagyaráznak, én inkább az árkülönbség miatt tartottam fontosnak megemlíteni ezt a tényt -
#320 Ok, jogos.
Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy a 300D kb 1 hónapja jelent meg, a D100 pedig több mint már 1 éve. Úgyhogy nem is kérdéses melyiknek szebb a képe szerintem :) -
#319 Erről beszéltem -
#318 különben is csak annyit írtam, hogy A típus képe tisztább B típus képénél, márkanevet direkt nem használtam -
#317 ez egyáltalán nem igaz, mint már mondtam, nem a név érdekelt
de ha nekem nem hiszel, nézd meg a dpreview-n a 300D tesztet, a D100 tesztképeihez hasonlítják... vitázni nem akarok, felőlem aztán mindenki azt vesz, amit akar...