25245
-
K.András #1093 Álltalában egy amatör fotos mindig középre "teszi" a tárgyat vagy a "lényeget".
Probáld függöleges és vizszintes irányban is harmadolni a vásznat(a kép amit csinálsz).
Pl a szoborol készült közeli képeden a szobrot nem középre hanem a harmadolt vászon baloldali kétharmadában kellett volna elhelyezned.Ez a harmadolás minden kép készitése elött jusson eszedbe, és egy idö után ráérzel mit hova kell rakni egy képre!!! -
#1092 Én azt mondom, hogy ismerve a hummer (wagon) dimenzióit, biztos, hogy kocsin belülről készült a kép. (A kormány viszonylag "ferde", az ülések lapjai is látszódnak, és a két oldalablak megad neki egy olyan perpektívát, ami erre enged következtetni) -
#1091 Jaja :D
Fateromé volt, most találtam meg kb 1 hete és nagyon rákattantam. Megjavítattam, vettem elemet a fénymérőjébe (na az egy szép kör volt, qrva kevés helyen lehet kapni. Eléggé furcsán néztek rám a fotós-boltokban, amikor mondtam hogy milyen elemet kérek :)) -
#1090 ...biztos hogy fotó ez? -
#1089 szerintem is -
#1088 Szerintem is félbebvágott autó, és kicsit távolabbról csinálták... Láttatok már képeket ilyen félbenyisszantott kocsikról? Elég mókásan néznek ki, főleg a hosszában vágottak :) -
#1087 Berakom ide is, hogy szem előtt legyen
NEM SAJÁT FOTÓ!!!
Majd úgyis Lateralus mondja meg a frankót :) -
#1086 Találtam viszonyítási pontot: a kormyányt. Arról kb meg lehet saccolni. -
#1085 Nem zárom ki. Főleg az autós topikban leírtak miatt se. -
#1084 50-100 simán lehet vagy még több is, annyira tökéletesek a vonalai -
#1083 Áhá! Tenksz!
Kíváncsi vagyok hogy nézne ki ez a kép egy fish-eye obival :D -
#1082 Van egy Praktica LTL-em. balról a harmadik :D -
#1081 nemá, az ÚJ Praktica? :DD -
#1080 Igazából a hummer szélessége megcsinál annyira, hogy ne tudjam eldönteni milyen látószöggel készült a kép, nincs pontos viszonyítási alap a torzítás lemérésére, de mivel ez egy reklámfotó, így azért valószínű, hogy 50mm körül kell lennie, mert az a természetes az emberi szem számára. -
#1079 Praktica MTL 3 :P
-
#1078 itt a gond a nagylátószöggel:
felül 18mm közelről (ebbe kb beleférne a Hummeres téma, de gömb alakja lenne), alul 55mm távolról (ebben is ugyannyi van tárgyból, viszont korrektek az arányok és az ívek)
-
#1077 világos, de nem a mélységélességgel van baj -
#1076 ehh :D
bocs, "lerekeszeled, leblendézed" = azt akartam mondani hogy a blendét a legkissebre állítod, hogy minél nagyobb legyen a mélységélesség. -
#1075 Én remélem a héten veszek egy 0,6x előtétobit. Sokat fog dobni a gép használhatóságán. -
#1074 Nagylátószögnél legnagyobb a mélységélesség. -
#1073 azt én se vágom, mi az a lerekeszelés, de az biztos, hogy a látószögön, ezáltal a perspektivikus torzításon nem változtat semmit
berakok mindjárt 2 tesztképet -
#1072 Milyen géped van? -
#1071 Mi az a lerekeszelés? -
#1070 Freak:
Szóval milyen is lesz egy kép ha nagylátószögű obit lerekeszelek? Nem lesz jó a mélységélessége?
Azért érdekel, mert most tervezem hogy veszek ilyen obit.. -
#1069 VOÁV! Szépek! -
-
#1062 kár, hogy 4-ből 3 ferde, meg hogy nem sikerült szebb időt elkapnod :) -
#1061 Sziasztok!
Ma Diósgyőrben fényképeztem, íme 4 kép:
-
#1059 ha majd hetekig álldigálsz nyakig egy mocsárban egyetlen képért, akkor mondhatsz valamit -
#1058 egy élet lelkiválsága
-
#1057 -
#1056 megmégögy:)
színesben:)
-
#1055 császtok.. képkell?:)
nesztek ócckúl:)
bc
-
#1054 nem PONT erről van szó
arról van szó, hogy aki egy globális skálán pontoz, értékel, az bele fog kötni minden apró hibába, és jogosan, mert bizony vannak tökéletes fotók, attól függetlenül, hogy az adott fotós képességei maximumát hozta egy képnél
korábban már volt itt valahol egy hosszú vita erről, hogy mi a kapcsolat a gép és a kép között, végül is abban maradtunk, hogy 10 forintos géppel is lehet profi képet csinálni, ha az ember nem erőlteti azt a stílust, amire a gép alkalmatlan
természetfotókhoz azért nem kevés cucc, kiegészítő kell, vagyis akármilyen jó fotókat csinált Csocso a gépéhez képest, a kategóriában vannak hiányosságai -
#1052 en is ugy kezdtem.. 2 kepem szin 5 os!!! erre bejott ket fasz es 3 ast adott ra... mert kiegett a felhoi.. hat szopjanak le.. majd kivancsi vagyok hogy allitgatjak a sajat gepuket mikozben a madarakat fotozzak.. es kulonben is.. az a kurva kiegett felho jol is nez ki.. amugy meg a faszt egett ki vazze.. szabad szemmel negyed annyit nem latsz mert minden feher... -
#1051 szegeny.. jol be van gyulladva a szeme -
#1049 Hogy lehet krediteket szerezni? -
#1048 #1046: Értem
#1044: Csak azt fogom tudni, hogy Penpő = Manta = Bunyós Pityu
#1041: Ebben igazad van, bárkiről is van szó. -
#1046 Penpah! -
#1045 Hogy lehet átrakni képet más kategóriába?