25245

• K.András
    Álltalában egy amatör fotos mindig középre "teszi" a tárgyat vagy a "lényeget".
    Probáld függöleges és vizszintes irányban is harmadolni a vásznat(a kép amit csinálsz).
    Pl a szoborol készült közeli képeden a szobrot nem középre hanem a harmadolt vászon baloldali kétharmadában kellett volna elhelyezned.Ez a harmadolás minden kép készitése elött jusson eszedbe, és egy idö után ráérzel mit hova kell rakni egy képre!!!
  • Bunyós Pityu
    Én azt mondom, hogy ismerve a hummer (wagon) dimenzióit, biztos, hogy kocsin belülről készült a kép. (A kormány viszonylag "ferde", az ülések lapjai is látszódnak, és a két oldalablak megad neki egy olyan perpektívát, ami erre enged következtetni)
  • GregSB
    Jaja :D

Fateromé volt, most találtam meg kb 1 hete és nagyon rákattantam. Megjavítattam, vettem elemet a fénymérőjébe (na az egy szép kör volt, qrva kevés helyen lehet kapni. Eléggé furcsán néztek rám a fotós-boltokban, amikor mondtam hogy milyen elemet kérek :))
  • Dzsini
    ...biztos hogy fotó ez?
  • FREAK
    szerintem is
  • GregSB
    Szerintem is félbebvágott autó, és kicsit távolabbról csinálták... Láttatok már képeket ilyen félbenyisszantott kocsikról? Elég mókásan néznek ki, főleg a hosszában vágottak :)
  • FREAK
    Berakom ide is, hogy szem előtt legyen

NEM SAJÁT FOTÓ!!!

Majd úgyis Lateralus mondja meg a frankót :)
  • Bunyós Pityu
    Találtam viszonyítási pontot: a kormyányt. Arról kb meg lehet saccolni.
  • Bunyós Pityu
    Nem zárom ki. Főleg az autós topikban leírtak miatt se.
  • FREAK
    50-100 simán lehet vagy még több is, annyira tökéletesek a vonalai
  • GregSB
    Áhá! Tenksz!

Kíváncsi vagyok hogy nézne ki ez a kép egy fish-eye obival :D
  • Bunyós Pityu
    Van egy Praktica LTL-em. balról a harmadik :D
  • FREAK
    nemá, az ÚJ Praktica? :DD
  • Bunyós Pityu
    Igazából a hummer szélessége megcsinál annyira, hogy ne tudjam eldönteni milyen látószöggel készült a kép, nincs pontos viszonyítási alap a torzítás lemérésére, de mivel ez egy reklámfotó, így azért valószínű, hogy 50mm körül kell lennie, mert az a természetes az emberi szem számára.
  • GregSB
    Praktica MTL 3 :P

• FREAK
    itt a gond a nagylátószöggel:

felül 18mm közelről (ebbe kb beleférne a Hummeres téma, de gömb alakja lenne), alul 55mm távolról (ebben is ugyannyi van tárgyból, viszont korrektek az arányok és az ívek)

• FREAK
    világos, de nem a mélységélességgel van baj
  • GregSB
    ehh :D

bocs, "lerekeszeled, leblendézed" = azt akartam mondani hogy a blendét a legkissebre állítod, hogy minél nagyobb legyen a mélységélesség.
  • Bunyós Pityu
    Én remélem a héten veszek egy 0,6x előtétobit. Sokat fog dobni a gép használhatóságán.
  • Bunyós Pityu
    Nagylátószögnél legnagyobb a mélységélesség.
  • FREAK
    azt én se vágom, mi az a lerekeszelés, de az biztos, hogy a látószögön, ezáltal a perspektivikus torzításon nem változtat semmit

berakok mindjárt 2 tesztképet
  • Bunyós Pityu
    Milyen géped van?
  • Bunyós Pityu
    Mi az a lerekeszelés?
  • GregSB
    Freak:

Szóval milyen is lesz egy kép ha nagylátószögű obit lerekeszelek? Nem lesz jó a mélységélessége?

Azért érdekel, mert most tervezem hogy veszek ilyen obit..
  • Bunyós Pityu
    VOÁV! Szépek!
  • Pyx #1068

• FREAK
    kár, hogy 4-ből 3 ferde, meg hogy nem sikerült szebb időt elkapnod :)
  • A nick nevem
    Sziasztok!

Ma Diósgyőrben fényképeztem, íme 4 kép:

• Mike
    ha majd hetekig álldigálsz nyakig egy mocsárban egyetlen képért, akkor mondhatsz valamit
  • Mike
    egy élet lelkiválsága
  • FREAK
  • braincruiser
    megmégögy:)
    színesben:)

• braincruiser
    császtok.. képkell?:)
    nesztek ócckúl:)
    bc

• FREAK
    nem PONT erről van szó

arról van szó, hogy aki egy globális skálán pontoz, értékel, az bele fog kötni minden apró hibába, és jogosan, mert bizony vannak tökéletes fotók, attól függetlenül, hogy az adott fotós képességei maximumát hozta egy képnél

korábban már volt itt valahol egy hosszú vita erről, hogy mi a kapcsolat a gép és a kép között, végül is abban maradtunk, hogy 10 forintos géppel is lehet profi képet csinálni, ha az ember nem erőlteti azt a stílust, amire a gép alkalmatlan

természetfotókhoz azért nem kevés cucc, kiegészítő kell, vagyis akármilyen jó fotókat csinált Csocso a gépéhez képest, a kategóriában vannak hiányosságai
  • CSOCSO
    en is ugy kezdtem.. 2 kepem szin 5 os!!! erre bejott ket fasz es 3 ast adott ra... mert kiegett a felhoi.. hat szopjanak le.. majd kivancsi vagyok hogy allitgatjak a sajat gepuket mikozben a madarakat fotozzak.. es kulonben is.. az a kurva kiegett felho jol is nez ki.. amugy meg a faszt egett ki vazze.. szabad szemmel negyed annyit nem latsz mert minden feher...
  • CSOCSO
    szegeny.. jol be van gyulladva a szeme
  • I.C.ram
    Hogy lehet krediteket szerezni?
  • Taranov
    #1046: Értem
    #1044: Csak azt fogom tudni, hogy Penpő = Manta = Bunyós Pityu
    #1041: Ebben igazad van, bárkiről is van szó.
  • I.C.ram
    Penpah!
  • I.C.ram
    Hogy lehet átrakni képet más kategóriába?