25245
-
#1293 láttam már embert 1/15-ös időt is kézből kiexponálni (pont két napja), de az térdre támasztva, stabil guggolásban volt - emberi "állvány" -
#1292 márpedig attól, hogy még nem hallottál róla, kb. ugyanannyira elfogadott tény, mint az 500ms - az átlagos emberi reakcióidő (ne zavarjon meg, nem ide tartozik, csak példa)
szabadkézzel exponálva 1/60 s az az idő, ami fölött már az ÁTLAGOS kézremegés belezavarhat a képbe
nyilván hogy ez mennyire látszik, az a fókusztávolságtól függ, de attól, hogy valamit nem látsz, még ott lehet, remélem, veszed az adást (erre már valóban az általad említett törvény alkalmazható) -
#1291 Valóban nem hallottam róla, mert ez így ebben a formában nem igaz. Ami viszont közelítőleg igaz, az a reciprokszabály, ami nem annyira matematikai, mint fotós fogalom. A lényege pedig, hogy az aktuális gyújtótávolság reciproka az a záridő érték, aminél még az átlag fotós bemozdulásmentesen meg tudja tartani a gépet. Tehát az 1/60-ad mellett egy nagylátószöget könnyedén lehet exponálni, de egy 300-as objektívhez már 1/300 kell. Tehát ne tanítsunk olyat a full kezdőknek, hogy 1/60 fölött állvány kell mert még megjegyzik. -
#1290 nem igazítottál helyre
nyilván még nem hallottál róla, hogy 1/60 az a határ, AMI FÖLÖTT NEM ÁRT az állvány, fókusztávolságtól függetlenül (mivel a kérdésben sem szerepelt ilyen adat)
a NEM ÁRT, az jelenthet sokmindent, te úgy értelmezted, hogy KELL, csak hát én ilyet nem írtam -
#1289 Joggal :) -
#1288 Baj, ha helyreigazítalak? -
#1287 [AGGÓDIK] -
#1286 na az új matekzseni :D
a sok szabály közül csak ezt ismered? -
#1285 Pár hete, nemtom mi történt. -
#1284 Nem csodálom...
Azért kéne... -
#1283 Te meg mióta vagy szabadlábon? -
#1282 Ez így önmagában hülyeség. (reciprokszabály) -
Lateralus #1281 Hosszú záridőnél a zoomolgatást is kerüld. Nagy zoom + hosszú záridőnél szinte kötelező az állvány, vagy letámasztás. -
#1280 persze, 1/60 fölött már nem árt az állvány -
#1279 az nem art -
#1278 Gyerkek ez itt 11.1 megapixel
a kepet be sem merem linkelni
8.000$ -
Roll #1277 Ha a zársebességet magasabb értékre teszitek, akkor ugye állvánnyal dolgoztok?
Vagy ennyire béna lennék?? Mindig homályos. -
#1276 ertem
-
#1275 "plusz fénymérő"
már ha olyan környezetben fotózol... -
#1274 nem is az SLR analógok árával van baj, 80-100 körül már nagyon jót veszel, hanem ami utána jön
objektívek, vakuk, stb.
plusz fénymérő, hogy ne utólag derüljön ki, elbasztál 3 tekercset egy rossz beállítással :) -
#1273 gondolom ezért jobb a tükörreflexes
és az analógban egész elfogadható áru
bele vmi jó minőségű dia -
#1272 átnézeti kereső
belenézel, és kinézel a túloldalon, az objektív mellett
komoly célra tökéletesen használhatatlan -
#1271 leggagyibb keresőtípus? Mit értesz ezalatt? :) -
#1270 az, csak kicsit drága, de mondom, ez már magánügy (és szerintem fontos, hogy ne a leggagyibb keresőtípust használd) -
#1269 Végülis ez a Leica is kompakt. -
#1268 ja értem
szerintem bőven elég neki egy komolyabb kompakt (na nem Minolta A1 :), de EVF keresővel
-
#1267 Leica Digilux 2
és grafikus/designer. -
#1266 milyen munkához kell 10D?
profi fotós? -
#1265 Valamikor a közeljövőben, mert éd'sapának kell munkájához, és a tesómon keresztül szeretnénk egyet behozatni amerikából. Ha lesz valami konkrét dolog, akkor szólok, igérem. -
#1264 mostanaban rendeled?
akkor majd szamolj be legyszi, hogy sikerult -
#1263 Kösz! -
Lateralus #1262 Ja vagy a zíbéj ! -
Lateralus #1261 Nézd meg a www.dealtime.com-on. Ez ilyen árakat összahasonlító oldal. A legalább 4 csillagot (pipát) kapott cégektől érdemes megrendelni, azok megbízhatóak.
De konkrétan itt egy link. Ezek megbízható cégek (a vásárlók szerint), viszont egyiknek sincs ilyen gépe raktáron, és 1800 a legolcsóbb köztük.
http://www1.shopping.com/xPC-Leica_Digilux_2 -
#1260 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2980581271&category=43454 -
#1259 www.ebay.com :)
-
#1258 Gondoltam valaki ismer valami jó kis webshopot, ahol meg is lehet rendelni... -
#1257 3 betu
net -
#1256 az mar egesz jo, es legalabb nincs olyan messze
230 USD vs 90e HUF?
kozel a duplaja -
#1255 Amerikából akarjuk behozni, mert ott állítólag olcsóbb. Nem tudja valaki, hogy Amerikában mennyiért lehet kapni? -
Lateralus #1254 Pl. most nézem egy megbízhatónak mondott cégnél 140 a váz simán, tehát nem olyan nagy a szórás. A legótvarabb objektívvel kitben 190 dolcsi.
Azzal az objektívvel, amivel irrhon 90 körüli, ott 230 dodó.
Ha zavar az itthoni magas ár, akkor tényleg érdemesebb behozatni, de Bécsben is olcsóbb szokott lenni. Mindjárt megnézem...
...ja ott 235 euroért már van
http://www.digitrend.at/deeplink.php?EXT=extern&PROD=330&PFAD=178