25245
-
#1333 attól függ
zoomobjektívet vehetsz elég olcsón, én Canon 75-300-at 68-ért vettem
fix fókuszosak kicsit drágábbak általában, de jobbak is többnyire -
#1332 thx
asszem elso korben akkor eleg lesz az 50 ruppos is :) -
Lateralus #1331 Mennyi egy teleobi ?
A kiszemelt gépedhez olyan cca. 50ezer és 18-20 milla között. -
#1330 na asszem beszerzek a temaban vmi konyvet, mert mar erg nem vagyok kepben
beleptunk az EU-ba megnezem ott mennyi egy ilyen gep
ha USA-ban olcsobb majd vki a nyakaban hoz nekem onnan 1-et
mondjuk Becs, vagy Munchen kozlebb van... -
#1329 sőt, apertúra! -
#1328 UgyanÁZ! -
#1327 ÁZ! -
#1326 mint hajdan a blende -
#1325 Pityu: Ezt otthonról lőtted? :)) -
#1324 -
#1323 "Ha ksi"=Kis :D -
#1322 A filmre (CCD-re) érkező fény mennyiségét befolyásolja. Ha ksi értéknél teljesen nyitott (összes fény bejut -> kisebb záridő és mélységélesség), nagy értéknél szűk, kevés fényt enged be. -
#1321 digi gepeknel mi a rekesz? (mint megnevezes) -
#1320 Ha több/kevesebb mélységélességet akarsz, ahhoz a rekeszt kell tudni állítani. Minél nagyobb érték, annál kiterjedtebb lesz az élesség a képen. Ha nem tudod állítani akkor szopó. -
#1319 ja meg emg egy jo van benne,
lampafenynel is eleg jo kepeket csinal
azt hiszem mintha erre az analog nem igazan lett volna kepes -
#1318 iso-t iegn
meg azt hiszem idot is, de csak menubol, korulmenyesen
szoval tok auotamat a draga, es tok lassu
gomb megnyom, mericekl ezt azt, katt
tema addigra kiment pl. ajton :) -
#1317 nohat ez ugy ment, hogy karacsony elotti utolso vasarnapra eldontottuk, hogy megis kene sulineten venni vmit, be az elso boltba, egyetlen fele 3 megapixles gepet megvettuk
(mindenutt azt lehetett olvasni, hogy nem lehet kapni sehol, jovore nem lesz digi gep)
ma skerdes, hogy utana mondtak, hogy a ElectroWorld-ben hegyekben alltak a gepek
kerdesedre valaszolva:
weboldalhoz jo
ember elkattingat parat, meg is van a kepanyag -
#1316 Annyit tudok hogy a mélységélesség más mértékben jelentkezik digitális és analóg gépnél, a miértet nem tudom.
Rekeszt tudsz állítani a samsungon? -
#1315 Amikor eszembe jutott hogy kéne valamit sex-el venni, én is nézegettem azt a samsungot, aztán rájöttem hogy semmire nem jó. Eladod vagy megmarad másodgépnek? Teleobi meg milliós tétel is lehet :D -
#1314 meg zavar az, hogy a kepen minden olyan atlagosan eles (eletlen) szoval nincs melyseg (remelem nem beszelek felre) szoval zavar az, hogy pl.
en - drotkerites - haz
1. haz eles, drotkerites homalyos
2. drotkerites tu eles, haz homaly maszat
na most ez a gep ilyet ugye nem tud csinalni
egy jo azert van benne, lehet nyomkodni buntetlenul (nem kerul penzbe) -
#1313 Sok dohány :) -
#1312 mondjuk hajdanan eleg sokat fenykepeztem
aztan lett ez a jo 15 eves pauza
most vettunk egy Samsung 360-ast by sulinet
nade ez egy krumpli
vagy en lettem ritka ben ennyi ev kihagyas utan
(igazabol meg teljesen kepben sem vagyok az uj technologiak teren, de az elobb emlitett geppel keszitve piszok jo kepeketlattam, aztan megneztem mibe kerul... hat igen kell egy ilyen :)
mennyi manapsag egy teleobjektiv?
-
#1311 Az komoly váltás lesz! Az hogy 4x-es zoomot meg tudsz-e csinálni mindössze fény kérdése. -
#1310 mondom, jo kep szerintem -
#1309 meg egy 4x zoomot nem tudok megcsinalni (mondjuk ennek lehet, hogy a krumpli samsung 360-as az oka) de nem baj kineztem mar magamnak egy jo kis gepet, Canon Rebel 2000 USA-bol (ott piszok olcso) analog gep, +1 teleobjektiv, jo lesz :)
es remelem 100 alatt meguszom, bar jelenleg fogalamam nincs mennyi egy teleobjektiv
(tukorrefis gep is 15 eve volt utoljara a kezemben) -
#1308 Nézd meg a kis képen a távolságot. Légköri dolgok ilyenkor már bejátszanak, a többit meg betudom a kvázi olcsó technológiának. Majd állványról is megpróbálom, de szerintem nem lesz nagy különbség. János-hegyi kilátó btw. -
#1307 mondjuk a var messze nem tu eles
de azert jo kep -
#1306 Szerintem nincs stabil kezem, remegek is elég gyakran -
#1305 Bazzeg Mike, nem ezen megy a vita, de mindegy. Ha meg nyelvtani kötözködésbe megy át a dolog, akkor azt sem itt kellene megvitatni. -
#1304 nem rossz
nalam ez biztos vmi iszonyat homaly lenne
egy szetmaszatolodott kastellzal - ej ej a parkinzonkor :( -
#1303 nem art =/= kell
azt jelenti hasznos, jo ha van
de vki nem akarja nem hasznalja
biztos van olyan ember, aki ugy is tud allni mnt egy szobor
na de mindegy, szvsz errol hulyeseg vitazni -
#1302 Ez a szabály még bőven az analóg korszakból ered, ahol nem voltak megapixelek, viszont akkorára nagyítottak, amekkorára akartak. Természetesen egyénenként változhat ez az érték, de ha valakinek nincsenek elvonási tünetei és nem is fázik nagyon, működik a képlet. -
#1301 Ezt egy fórumozó kérésére csináltam, aki Z1-et akar venni, de aggódott a 10x-es zoom használhatósága miatt. A kép 1/400-al készült, kézből.
-
#1300 hagyjuk, legyen igazad, a jövőben nem vezetem félre a kezdőket....
megteszik helyettem bizonyos fotós könyvek -
#1299 hidd el, 30mm-en is be fogsz mozdulni 1/40-es záridővel, max szabad szemmel nem látod
de jól kinagyítva észre lehet venni, nyilván ehhez kevés a 3-4 mpx -
#1298 Ha az átlagos eset, hogy 60mm-es fix objektívekkel fényképeznek az emberek, akkor elfogadom, de szerintem ez nem így van. -
#1297 Egy kezdő egy profinak tűnő személytől érkező "nem árt"-ot "kell"-nek vesz a saját értelmezése és tudása szerint, de ez csak általánosítás. De ez részletkérdés, az 1/60 viszont önmagában egy értékelhetetlen határérték, nem lehet rá elméletet alapozni.
Én azért továbbra is a reciprokszabályt használom, hiszen nálam jóval okosabb emberek találták ki már jópár éve, és technikától függetlenül most is tökéletesen helytálló. -
#1296 na jó, én így nem fogok vitatkozni, mert csak minden második soromat olvasod el
mekkora betűkkel írjam, hogy ÁTLAGOS esetben?
én ezt pont olvastam, úgyhogy köszi, túl vagyok rajta, de ha gondolod, ajánlok neked pár jó könyvet
mindemellett a legtöbbet gyakorlás közben tapasztalhatsz, én kipróbáltam az általam említett dolgot, és igaznak találtam
de ha te nem hiszed, akkor nem hiszed, semmi közöm hozzá
(gondolom, megint én szólogatok be....) -
#1295 Legalább olvass utána...
Amit te akarsz bizonygatni (1/60s), az olyan mintha azt mondanád, hogy a minimális követési távolság ne 2 másodperc, hanem mondjuk 10 méter legyen. -
#1294 "ne tanítsunk olyat a full kezdőknek, hogy 1/60 fölött állvány kell"
Látod megint azt írtad, "kell", pedig én ilyet nem mondtam.