25245
-
#1453 aha..ertem... -
#1452 CSOCSO fogd már fel, hogy attól még nem tökéletes a kép, hogy te nem tudtál jobbat csinálni. Lekaptál egy madarat, és? Egy JÓ természetfotó napokig, hetekig készül, a fotós órákig ül csendben vagy lefotózza a tárgyat 538 szögből, és a végén kiválasztja azt az egy képet, amin minden rendben van, nincsenek égések, bemozdulások, zavaró részletek.
Tök mindegy, milyen hangulatos, ha érezni rajta, hogy nincs mögötte munka, technika, rutin és végső soron hibás.
Mellesleg Mike szándékos beégetésről beszélt, ami nálad nem áll fenn, neked csak így sikerült.
Tiszteld meg a komoly fotósokat annyival, hogy nem hasonlítod hozzájuk magad, hanem elismered, hogy bizony nem sikerült olyan jól az a madaras kép (nem a te hibádból ugyan, de ez itt nem számít). -
#1451 ez idegesit a legjobban..
csinaltam a siralyos keeket.. mogotte tok jo feher az eg.. (kiegett) es felrojak hibanak.. nah menjenek a tokombe..epphogy tok coolosan nez ki meg minden... arghh.. masik.. csaj le van fenykepezve.. mogotte meg minden feher (beegett) es fikazzak..de vazze pont ugy nez ki mint egy angyal.. stb.. tok hangulatos a kep.. mintha eppen felkelltel volna..kinyitod a szemed es ott all a szepseg..dee neeem.. ez hiba.. sux!!!
masik:) LOL.. aszondja a pali rossz iranybol sut a nap a madarra:) HAT EZ LOL:)))) legkozelebb majd masik iranyba roptetem a siraly -
#1450 es mi van akkor, ha valaki szandekosan egeti be a kepet?
ezt csak azert kerdezem, mert soxor felrojak ezt hibanak -
Lateralus #1449 Ez nem fehéregyensúly hiba, hanem kiégés, ahogy 1442-ben említve volt.
Mit lehet vele csinálni ? Nagyon egyszerű. Semmit.
A kifehéredett részek nem tartalmaznak képinformációt. A fehér pacát max. sötétítheted és akkor lesz helyette szürke, vagy fekete paca, ami ugyanaz, csak még ráadásul életszerűtlen is.
Inkább hagyd így, ezzel semmit nem tudsz csinálni. -
#1448 A hetesé, ha jól emlékszem. -
#1447 egy uj bmw 7-es vagy esetleg 5-os lampaja -
#1446 A ball felső sarok a nagyobb gond! Azaz a gőzfürdő felöl!:)
-
#1445 máekát= márkát, tipusát, stb... SrY még kicsit alszok... -
#1444 Nem rossz, de a máekát elárulhatnád!:) -
#1443 Roll!
Tatabányai vagy? -
Penta #1442 Ez nem fehéregyensúly, hanem beégés. Túl sok fényt kapott azon a részen. -
Roll #1441 Itt a kép.
A híd alatti részről beszélek. -
#1440 -
Penta #1439 :D
ÁZ! -
Ha erre gondolsz!:))
No logo fórumozót kerestem!:P -
#1437 Bizti? -
Penta #1436 #2167 és attól fölfele -
#1435 Nem találom, pedig érdekelne! -
Penta #1434 Nem jó az, amit a dig. fényképezők topikba 1 oldallal ezelőtt beraktam? Kicsit olcsóbb. -
#1433 Ez egy Sony vcl-hgd0758 lencse
Ez lemaradt... -
#1432 Nekem is lenne egy kérdésem!:) (nem éppen ide tartozik, de azért hátha...)
Nagylátószögü lencsét keresek:
Features:
Broaden your field of view with this high grade lens.Lens Design: 4 groups, 4 elements.
Offers unmatched ease of use, making it the accessory of choice for reducing distortion and boosting image detail in a wide angle format.0.7X wide-angle converter for Sony 58 mm diameter lenses.
High grade lens in aluminum housing for superb durability.
Twice the detail at the edge of an image.
Magyar oldalon nem találtam, vagyis csak cannon-t igaz ott volt 4 milláért is!:P
Szal' létezik olyan hely ahol a neten meg lehet nézni, esetleg rendelni és nem csillagászati árban van???
Egyébként ez nálunk (sony márkabolt) 99.100.-ft Ha az Amazonnál rendelem+DHL szállítás (86$) akkor is 74.400.-ft, csakhát rendelni egy lencsét külföldről, az még nem az én világom!
Előre is ThX!!! -
Lateralus #1431 Beszúrod (kicsiben) azt a kifehéredett jeges képet ? Mert szerintem keversz valamit a fehéregyensúllyal kapcsolatban.
Csak, hogy lássuk, hogy tényleg fehéregyensúly hibás-e, mert amit leírsz aszerint kiégett. -
#1430 Az adott képedet kijelölöd:Ctrl(a)
Szerkesztés---->Körvonalazás (Olyan színnel, mint amilyen keretet terveztél)
Utánna megnöveled a rajzvászon méretét,majd megint húzol egy körvonalat.
Az így kapott keretvastagságot kitöltöd a keretmintával...
Viszont vannak direkt programok, amiben előre megtervezett keretek vannak, és azokat számtalan módon lehet variálni!
Nem kell feltétlenűl a PS-el szívni.
-
#1429 -
Roll #1428 A képen csak egy helyen szeretnék javítani, mert kifehéredett a jég.
Kicsit részletesebben írd le légyszi a keretezést mert nem vagyok járatos a photoshop-ban. -
#1427 nekem tetszik, gyönyörű tere van és nagyon szépek a fények
a kompozíció nem hibátlan, de odaseneki -
OPM #1426 csináltam ma egy képet, ami szvsz elég jó lett
www.tar.hu/opmisbayernfan/IMG_0902.JPG
szerintetek? -
Penta #1425 Közben már informálódtam, elvileg 10 körül van Hoya R72.
(veszek) -
Lateralus #1424 Azt nem tudom, hogy bármilyen infra jó-e, de pl. Hoya-ból mérettől és minőségtől függően 8500 és 100ezer között. -
#1423 Az első kérdésedet nem igen értem... A képen egy adott részen akarsz javítani, vagy az egészen?
A keretezésnél kijelölsz egy keretvastagságot, és feltöltöd olyan mintával amit szeretnél...
Ez már enyhe tulzás, de kb. így...:D -
#1422 Hát ez komoly. Mennyi egy infralenycse itthon? -
Roll #1421 A ps-el lehet utolag javítani a fehér egyensúlyon? (kifehéredett jég)
Hogy lehet vele valami jobb keretet csinálni? Pl. valamilen fa mintájut? -
#1420 Ezer Hála Mester!!
-
#1419 Vizes fehér bikinin átlátok fényképezőgép nélkül is... -
Lateralus #1418 Bla-bla
Példa (kirakati bábun !!!)
Csak 18 éven felülieknek ! :) -
#1417 Viszont nem ír rosszakat!:P
Vagyis remélem jól fordítottam:
Shorter time is for wide angle, longer time is for telephoto. Very fast, compared to the rest of the prosumer field. (Average is about 0.8 seconds for high-end prosumer digicams.) -
#1416 pedig meg en is hakllotam rola:):)
Bar en ugy tudom hogy csak a vizes ruhan lat at de azt mi is kiprobaltuk anno egy kameraval es telleg atlatott a ruhan:):):) elegge gaz:):) est5e egy strandon:):)
ja es ugy emlekszem csak a feher ruhan léatott at:(:(:(:( -
#1415 ???
Nem!:))) -
Lateralus #1414 Olvastad azt a cikket, ami a Sony Nightshot női ruhán való átlátó képességéről szól ?