25245

• CybearBoy
    Hm, lehet, eddig 3ból hárman ezt mondták. :)
  • FREAK
    a zöld ok, de a felső csillanás kellene
  • CybearBoy
    Kicsit retusáltam a már lentebb egyszer belinkelt képemen: egy durvább becsillanást, meg középtájon egy kisebb zöldes becsillanást. Sztem jobb lett.
  • Lateralus
    Ehhet képest a ma reggeli beírásod is sértettségtől csöpögött.
  • Penta
    Az a baj hogy a fejlődést se mutatja, elég esetleges a pontozás, gyakorlatilag semmit nem ér.
  • Taranov
    Nem is az számít, hogy valaki hányas, hanem inkább az, hogy javul-e.
    Mert ha valakinek mondjuk az első két képe karó, de utána a második 2 már 4-es fölött van, akkor sokat javult.
    Én pl. első képemmel indultam, az ~4,3 volt, utána volt egy ~2,88 meg egy ~3,6 és utána lett egy szín ötös, és a tegnapi ( a hattyús ) ~4,8. Szóval a régiekre kapott kritikák nem zavarnak, hisz fejlődtem.

Csak ezt akartam elmondani.
  • CSOCSO
    :) lyah :)
    nem gerjedek csak olyan helyen voltam es kis maniert annyi kepet cisnalhattam amenyit akartam.. nem hasznaltam ki mert kb 1500 ft ert cisnaltam 5 kepet:((((( csinalhattam volna 20 at is.. csak fasz voltam es menni akartam haza:(((
  • CSOCSO
    naaah. nem ker 10 szer elmondani.. mar aznap tultettem magamat.. le is irtam hogy oke.. vagom ertem...es fogok meg feltenni kepeket mert ha ugy nezzuk 5/4.3 as vagyok... ami szerintem rohadtul nem szar...soot...
  • tomsolo
    http://www.tabberer.com/sandyknoll/more/3dmaker/3dmaker.html

pl ez?
  • tomsolo
    akkor melyik progs?
  • tomsolo
    monitorhoz jók lesznek a sima fake stereo programok... egy rakat van belőlük asszem a legtöbb még ingyenes is
  • FREAK
    milyen gépet?

program van, csak nem tom, hogy csináljam
  • tomsolo
    gépet keresel vagy programot vagy metodikát?
  • FREAK
    csak mert tegnap megnéztem a Spy Kids 3D-t, és ha már film nem ért meg 650 forintot, legalább a szemüveget használjam :)
  • FREAK
    ja google bejátszott, de 100-ból százan másképp csinálják, és így elsőre jobban szeretném egy magyartól "hallani" a módszert :)
  • tomsolo
    + a gúgölön van még egy csomó hely....

stereófényképezés roxx :)
  • tomsolo
    http://www.mimi.hu/terinfo/anaglif.html
  • FREAK
    anaglif témában van köztünk spíler?
  • Roll
    Igen tatabányai vagyok.
  • Carlos
    Cuki!
  • MIMACSKA
    Legfejebb valaki másnak...
  • Loál János #1472
    Hát akkor mégsem volt finom?
  • MIMACSKA
    nem ettem meg
  • FREAK
    biztos keletiesen fűszerezte
  • MIMACSKA
    Láthatod......

Lassan közelített a lécek felé.....
  • Loál János #1468
    Édes? Azt hittem olyan a húsa, mint a csirkének...
  • FREAK
    épp síelni készült?
  • MIMACSKA

Ezt a kis madárkát olaszországban 2800 méter magason találtam. Szerintem írtó édes
  • Carlos
    :)
  • FREAK
    semmi baLY :)
  • Carlos
    Szkúzi!
  • FREAK
    papagáJ
  • Carlos
    Látom nagyon gerjedsz a papagályokra... :)
  • Carlos
    Széééép...
  • Galy
    üdvözlöm! :D
  • Lateralus
    Nagyon magánvélemény, mert nem szoktam fotókat bírálni, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem értek hozzá (szerintem). Max technikai oldalról írok ide néha, hogy túl piros, túl sötét, gyenge a dinamika stb.)

Szóval, az a véleményem, hogy bizonyos témák, pl. tájfotó nem nagyon viselik el a komolyabb ki- beégést, még direkt sem. Általában ! Lehetnek nagyon ritka kivételek, de most nem tudnék példát felhozni. Építészeti, épületfotóknál is nehezen viselhető el. Aztán vannak témák, aholh a érezhetően részét képezi a kiégés, vagy bebukás a témának, akkor oké. Ilyen lehet mondjuk adott esetben egy portré, ha a főbb arcvonásokat, sziluettet, tekintetet akarja kiemelni a fotós. Lehet szándékosan a kompozíció része, pl. tárgyfotónál az egységesen kiégett háttérből jól kiemelkedő tárgy kimondottan előnyös lehet.
    Tehát vannak esetek és helyzetek, amikor az érezhetően tudatos kiégés segítheti a képet. Ugyanígy alkalmaznak egyéb szándékos képhibákat a fotósok (vignettálás pl.) néha.
    Ha csak úgy odakerült és zavaró nagyságú, vagy a főtémát, kompozíciót hátrányosan befolyásolja, akkor persze hiba.

Csocsó te meg túltehetnéd már magad ezen a lelki válságon. Ha nem bírod a kritikát ne tegyél fel képet sehova. A családnak biztos tetszik majd, de ha közönség elé lépsz vele, akkor vállald, hogy megmérettetsz. Márpedig a Fotózz.hu egy ilyen hely.
  • FREAK
    AZ a bizonyos :)

épp ICQ-n csetelek a professzor úrral :)
  • Galy
    az a bizonyos delta-fí! :D
  • FREAK
    első hetekben én is ki voltam akadva az ilyeneken, de aztán megértettem, hogy a kritika nem a személyemnek szól, hanem a képnek, és ha épp rossz szügből süt a Nap, akkor ez van, nem én rontottam el, de ettől még szarabb a kép, mintha másik szögből sütne

• Galy
    biztos? :)