25245
-
#1773 Ha már beleszólsz...
A szines az alapból hosszú í gyk: színes...:P
Ez nem kötekedés, csak személy szerint én még képet nem láttam tőled itt...
De cáfolj rám!;)
-
#1772 #1743 is egy szürke délelőtt készült... -
#1771 Csak úgy általánosan mondtam…
Nem feltétlenül erre a képre gondolok, bár alapból tényleg csak egy útszéli szinte „véletlen” fotóról van szó…
-
#1770 :D
Gondoltam kicsit elrugaszkodok...
Egyébként ezek miatt nem teszek be ide 1024x768 képeket!
-
Lateralus #1769 Tippelek én nyiltan is: Udinese-Bayern Munchen 2-2 X -
#1768 Egy kis segítséget kérek.
Itt van ez a képem. Az érdekelne, hogy mik azok az alap dolgok, amiket PhotoShopban érdemes beállítani minden képnél + keretet ti mivel csináltok? Én azzal is megelégszem, ha van 1 linketek, ahol ezek jól le vannak írva :)
Egyébként meg találjátok ki, hogy hogy csináltam ezt a képet (semmi photoshop eddig, így "jött ki a gépből"!)
Lateralus és Dzsini csak privátban tippelhet :DD -
#1767 hát ez se egy orgazmus, de ha elég sokáig nézi az ember, átjön a HALÁL üzenete :) -
#1766 csak úgy a netről...
-
#1765 lett belőle egy színes semmitmondó kép -
#1764 melyik képről van szó? -
Lateralus #1763 Oké :)
Ne vedd bírálatnak, csak egy kérdés: Muszáj végigpróbálni a fotóidon a Photo Impact összes effektjét ? :)
Szerinted mennyit tesz hozzá pl. ez az effekt ? -
#1762 Addig viszont amíg egy szürke semmitmondó tájképből ilyen színeket lehet kihozni, addig nálam :
color powa -
#1761 -
#1760 :) Jó... Kell az ff. ;)
Lássuk a naplementét színek nélkül. -
Lateralus #1759 Ebből a szempontból biztos igazad lehet, de korábban úgy tűnt, hogy az egész ff fényképezést kérdőjelezed meg általánosan.
Az hogy néhányan meg nem érdemelt sikerek bezsebelésére használják lehet, hogy igaz, bár ez nem csak őket, hanem az őket felmagasztalókat is minősíti. Viszont ez nem von le semmit a ff fényképezés létjogosultságából.
Ugyanilyen elrettentő példaként lehetne említeni azokat, akik sablon naplamentéikkel gyűjtenek be elismerést. Érdekes módon egy naplemente általában mindig minimum 4 pontos :)
Akkor mondjam azt, hogy a színes fényképezés emiatt a "szegények mentsvára" ?
Egyszer úgy megnéznék egy kifejező naplementét fekete-fehérben... -
#1758 ja az lehet -
#1757 Nem egy dologról beszélünk...
Én a kezdő fotósok ff képeiről beszélek, holott még szines képeket se nagyon tudnak-(tudok) csinálni. Amíg te a ff művészetről beszélsz...
Mind1 dobjuk a témát!:P -
#1756 ez sem igaz
félreérted a szerepét, ugyanis szarból ezzel sem építesz várat, viszont egy jó képet el lehet (és sajnos szokás) baszni színekkel
általában egy kompozíció szól valamiről, és ha az nem egy természetfotó, hanem egy jól behatárolható, egyedi motívum, akkor gáz, ha a háttérben különböző színes dolgok vonják el az ember figyelmét, és ölik a hangulatot
ha direkt színes fényekkel világítasz, vagy a naplemente varázsát akarod megfogni, akkor kell szín, de megjegyzem, van olyan naplementés fotó, ami jobb színek nélkül
témafüggő -
#1755 Nah!:)
Akkor el is érkeztünk oda a beszélgetésben, amit az elején írtam!
"Szegények menedékének" tartom. -
#1754 azt vedd figyelembe, hogy ami ff-ben közepes, az színesben nézhetetlen gagyi többnyire (ha művészileg nézzük)
tény, hogy a ff szinte bármilyen helyszínt megszépít, természetesen erre is van ellenpélda -
#1753 Amiről én beszélek, az, hogy sokan csinálnak egy közepesnek se mondható fotót (fotozz.hu, fotoaréna) bevágják ff-re és mindenki oda van a gyönyörtől...
Na mindegy...
Lehet, hogy mire 4-5db OLYMPUS E-1 gépem lesz 4millás telével én is megkedvelem az ff-et.
Addig is color powa!:D
Ui: Edge Preserving Blur 3 jobban bejött mint a NeatImage... -
#1752 akkor sem értem
ff "művészképeknél" pont hogy jó a zaj, de ha nem kell, akkor NeatImage és eltünteted -
#1751 Ha ezt nekem írtad...
Nem azt mondtam, hogy nem értem, hanem,hogy nem fog meg...
Attól, hogy nem fog meg, még lehet jó, csak nem kedvelem... -
#1750 Na jó...
Talán a beégést annyira nem, viszont a zajt kimondottan jól eltüntetti. Természetesen nem egy trust 0.5Mp gépnél értem... -
Lateralus #1749 Attól, hogy nem érted, attól nem jó egy dolog ? -
#1748 sem a beégést sem a zajt nem korrigálja
egyszerűen vannak témák, amik jobban mutatnak ff-ben, illetve vannak témák, amik kizárólag színek nélkül hatásosak
először én is színpárti voltam, de aztán elkezdtem a portréimat színteleníteni, és feltűnt, hogy a kevesebb több lett
de ennél egyszerűbb példa egy olyan kép, ahol a formák dominálnak, oda sem kell a szín, mert csak eltereli a figyelmet -
#1747 Egyébként, meg nem igen fog meg az ff...
"Szegények menedékének" tartom.
1 gombnyomás, és semmi más nem kell hozzá. Korrigálja a színeket:) , beégést, ZAJT, stb... Ráadásul egy sz@r képre is rögtön mindenki úgy reagál, hogy :fúúúú de művész vagy!!!! :) -
#1746 "bőrruhás domina"!:D
Biztos értékelnék itthon, ha egy ilyen modellel hazaállítanék!:P -
#1745 hát ezen a képen nem sokat dob, de nem is ront rajta :)
próbáld meg egy öreg épülettel (vagy egy bőrruhás dominával :), meglátod, hogy kell neki a ff -
Nah...
Kipróbáltam az ff-et.
Ez nem az én világom... -
PS&PI -
#1742 N°1;) -
#1741 number1 :) -
#1740 sazlö..
-
Penta #1739 -
#1738 :) -
#1737 ÁZ! Ott épp integet. -
#1736 ako max hasonló volt... :) mindjárt megnézem! :D -
#1735 De az nem a te képed volt, csak valaki más is fotózta Zsoltit. -
#1734 Pedig valaki felrakta :D Csak jobban meg volt vágva az övé.