25245

• The Garrett
    Tollasodtam ma jóól. ^.^

flickr
  • DirtyGab3sz
    Eger Rallye
    Kéretik úgy tekinteni, hogy most fotóztam először versenyt, versenyautókat....
  • 5Dani
    #23024 -.-
    Ha nem nagyon sürgős, nem kell fosni a külföldi rendeléstől.
  • DecenS
    ezt most találtam...
  • 5Dani
  • G_ArchAngel #23036
    Interjú Kecskeméti Dávid fotóriporterrel

• Dénes é
    narkolepszia
  • DirtyGab3sz
    Eredeti méretben...

http://indafoto.hu/gabesz75/image/3269957-0e031122
  • DirtyGab3sz
    Totálisan!:D:D
  • 5Dani
    lolz, nájsz
  • Blasta
    Gyakorlatilag megfordította a repcsit?
  • DirtyGab3sz
    Van egy képem...a fotókörünk egyik alapítótagja látott benne fantáziát...átdolgozta!
    Szerintem kuuuvajó lett!!

• G_ArchAngel #23029
    Alapszintu retusalasi kepesseg...
  • Dénes é

• oroy_
  • Timber
    You can't see California without Marlon Brando's eyes...
  • DecenS
    a bricoban vettem kb 700 forintért, ala natur vízszintező libellát. igaz nem vakupapucsba illeszthető, de az állyványfejen kényelmesen fennmarad, ha vízszintezni támad kedvem... :)
  • 5Dani
    free shipping, 2.86USD
  • ZilogR
    Van ITT egy, ami jó is lenne, de az istennek se találok egy boltot, ahol árat mondanának... Már csak azért is nehéz, mert ez a Brando - ha jól írta egyáltalán a cikk küldője - eddig nekem a kijelzővédő fóliákról tűnt ismerősnek, ráadásnak ott van Marlon Brando, aki nélkül most könnyebb lenne az én életem is...
  • ivjoe
    Ha dőlésszöget akarsz becsülni, az neked nem lesz jó.
    Ha csak vízszintben akarod tartani, tökéletes, bár, az szemre is jó, keresőből általában. :)
  • Blasta
    Libellára keress rá a guglben
  • ZilogR
    Tud valaki olyan üzletet, ahol vízszintezéshez buborékos szelencét lehet kapni? Olyasmire gondolok, amit fotóállványokon lehet találni, kör alakú, esetleg néhány kör alakú osztással, hogy dőlésszöget is lehessen becsülni?! (Csak a vízszintező, állvány nem!)
    Ha olyanról tud valaki, ami a vaku helyére csúsztatható, az is érdekel, bár a nekem megfelelő az lenne, ami vízszintes felületre helyezhető.
    Előre is köszönöm!
  • norbre
    szerintem tök király.. a fókuszt sem érzem rossz helyen
  • Aspyrin
    A csónakra helyeztem volna a fókuszt, és egy kicsit kevesebbet hagytam volna az égből. Egyébként tengerparti fíling. :)
  • DirtyGab3sz
    Huu..ez tecc!:D:D
  • Tikal #23016
  • norbre
    kb én is mint Blasta..

és egy képből is vannak elfogadható hdr-ek :)
  • DJ RX7
    én raw-ban fotózok. :DDD:DSA:DAS
    jpg pedig akkor ha család albumba megy.
  • DirtyGab3sz
    Olyasmire gondoltam...vannak olyan hdr-progik, ahol egy nyamvadt képből rátesz hdr effektet....na az ami nem fekszik!
    Nem mintha a hdr egyébként is izgatna mint téma....:D:D
    Pár próbát megér....
  • Blasta
    Én szoktam JPEG-ben fotózni, de megválogatom a témákat, amit érdemes RAW-ban, azokat azzal lövöm.
    Gagyi hétvégi kis kiruccanáshoz felesleges RAW-zni számomra.

Olyan 50-50%-ban használom a jpeg-raw-t.
  • Blasta
    De igen, egyetlen FOTÓBÓL ál az a kép.
    Az egyetlen kép, ha jól olvastam, arról volt szó, hogy ha nincs nálad állvány, akkor is tudsz "HDR"-t csinálni, amolyan quickstart módon 1 kattintással.

Szóval itt nincs kérdés, 1 képből lehet hdr-t csinálni.

• DirtyGab3sz
    Najó....a meló más..ott az idő, a leadás gyorsasága, ami miatt jpeg kell gondolom....

• G_ArchAngel #23009
    nem ismerek senkit, aki jpeg-ben fotozik

(Dani a melot abban csinalja, de mast nem...)
  • DirtyGab3sz
    De az számomra akkorsem 1 képből van....
    Öt db más EV-s képből...az már technikai jellegű kérdés, hogy azt az 5-öt egy RAW-ból készíted.....
    :D:D:D
  • DirtyGab3sz
    Szerintetek abban a topikban hány % fotóz RAW-ban??

Télleg.....

Közületek, ki mit részesít előnyben???

• Blasta
    Mondjuk a HDR képekkel általában nagyobb dinamikatartományt szoknak lefedni, de azok meg már leginkább mesekönyvbe való fotók, 1db RAW-val viszont egész korrekt megoldásokat lehet előcsiholni.
  • Blasta
    Ő miért is vagy ilyen állapotban???

HDR 1 képből:

A megoldás kulcsa: RAW

Mivel a RAW képformátum tömörítetlen, így sokkal több képi információt tárol el mint egy tömörített jpg kép. A RAW file-ok általában +/- 2FÉ dinamikatartományt tárolnak magukban.
    Tehát ha mondjuk 5 képből álló HDR-t szeretnél csinálni, akkor a RAW képedet 5-féle módon kell "előhívnod".

Csinálsz 5db, +2FÉ, egy +1FÉ, egy 0, egy +1FÉ és egy +2FÉ expokorrekcióval előhívott képet. Ezeket utána betöltöd a HDR összemedzsikelő programodba és kész is a HDR képed 1 fotóból.

Régi trükk ám :)
  • G_ArchAngel #23004
    miert ne lehetne HDR-t egy kepbol?
  • Garf
    rawból lehet csinálni. nem olyan csicsát mint általában a hdrek de lehet.
  • 89
    sztem roger6 is nagyon jól tudja, hogy nem egy képből...nem tudom te hol olvastad, hogy egy képből (amúgy halkan megjegyzem...egy expo-ból is lehet hdr képet készíteni) szal nem kell agyvérzést kapj