25245
-
#23041 Tollasodtam ma jóól. ^.^
flickr -
#23040 Eger Rallye
Kéretik úgy tekinteni, hogy most fotóztam először versenyt, versenyautókat.... -
#23039 #23024 -.-
Ha nem nagyon sürgős, nem kell fosni a külföldi rendeléstől. -
DecenS #23038 ezt most találtam... -
#23037 -
G_ArchAngel #23036 Interjú Kecskeméti Dávid fotóriporterrel
-
Dénes é #23035 narkolepszia
-
#23034 Eredeti méretben...
http://indafoto.hu/gabesz75/image/3269957-0e031122 -
#23033 Totálisan!:D:D -
#23032 lolz, nájsz -
#23031 Gyakorlatilag megfordította a repcsit? -
#23030 Van egy képem...a fotókörünk egyik alapítótagja látott benne fantáziát...átdolgozta!
Szerintem kuuuvajó lett!!
-
G_ArchAngel #23029 Alapszintu retusalasi kepesseg... -
Dénes é #23028
-
#23027 -
#23026 You can't see California without Marlon Brando's eyes... -
DecenS #23025 a bricoban vettem kb 700 forintért, ala natur vízszintező libellát. igaz nem vakupapucsba illeszthető, de az állyványfejen kényelmesen fennmarad, ha vízszintezni támad kedvem... :) -
#23024 free shipping, 2.86USD -
#23023 Van ITT egy, ami jó is lenne, de az istennek se találok egy boltot, ahol árat mondanának... Már csak azért is nehéz, mert ez a Brando - ha jól írta egyáltalán a cikk küldője - eddig nekem a kijelzővédő fóliákról tűnt ismerősnek, ráadásnak ott van Marlon Brando, aki nélkül most könnyebb lenne az én életem is... -
#23022 Ha dőlésszöget akarsz becsülni, az neked nem lesz jó.
Ha csak vízszintben akarod tartani, tökéletes, bár, az szemre is jó, keresőből általában. :) -
#23021 Libellára keress rá a guglben -
#23020 Tud valaki olyan üzletet, ahol vízszintezéshez buborékos szelencét lehet kapni? Olyasmire gondolok, amit fotóállványokon lehet találni, kör alakú, esetleg néhány kör alakú osztással, hogy dőlésszöget is lehessen becsülni?! (Csak a vízszintező, állvány nem!)
Ha olyanról tud valaki, ami a vaku helyére csúsztatható, az is érdekel, bár a nekem megfelelő az lenne, ami vízszintes felületre helyezhető.
Előre is köszönöm! -
#23019 szerintem tök király.. a fókuszt sem érzem rossz helyen -
Aspyrin #23018 A csónakra helyeztem volna a fókuszt, és egy kicsit kevesebbet hagytam volna az égből. Egyébként tengerparti fíling. :) -
#23017 Huu..ez tecc!:D:D
-
#23016 -
#23015 kb én is mint Blasta..
és egy képből is vannak elfogadható hdr-ek :) -
#23014 én raw-ban fotózok. :DDD:DSA:DAS
jpg pedig akkor ha család albumba megy. -
#23013 Olyasmire gondoltam...vannak olyan hdr-progik, ahol egy nyamvadt képből rátesz hdr effektet....na az ami nem fekszik!
Nem mintha a hdr egyébként is izgatna mint téma....:D:D
Pár próbát megér.... -
#23012 Én szoktam JPEG-ben fotózni, de megválogatom a témákat, amit érdemes RAW-ban, azokat azzal lövöm.
Gagyi hétvégi kis kiruccanáshoz felesleges RAW-zni számomra.
Olyan 50-50%-ban használom a jpeg-raw-t.
-
#23011 De igen, egyetlen FOTÓBÓL ál az a kép.
Az egyetlen kép, ha jól olvastam, arról volt szó, hogy ha nincs nálad állvány, akkor is tudsz "HDR"-t csinálni, amolyan quickstart módon 1 kattintással.
Szóval itt nincs kérdés, 1 képből lehet hdr-t csinálni.
-
#23010 Najó....a meló más..ott az idő, a leadás gyorsasága, ami miatt jpeg kell gondolom....
-
G_ArchAngel #23009 nem ismerek senkit, aki jpeg-ben fotozik
(Dani a melot abban csinalja, de mast nem...) -
#23008 De az számomra akkorsem 1 képből van....
Öt db más EV-s képből...az már technikai jellegű kérdés, hogy azt az 5-öt egy RAW-ból készíted.....
:D:D:D -
#23007 Szerintetek abban a topikban hány % fotóz RAW-ban??
Télleg.....
Közületek, ki mit részesít előnyben???
-
#23006 Mondjuk a HDR képekkel általában nagyobb dinamikatartományt szoknak lefedni, de azok meg már leginkább mesekönyvbe való fotók, 1db RAW-val viszont egész korrekt megoldásokat lehet előcsiholni. -
#23005 Ő miért is vagy ilyen állapotban???
HDR 1 képből:
A megoldás kulcsa: RAW
Mivel a RAW képformátum tömörítetlen, így sokkal több képi információt tárol el mint egy tömörített jpg kép. A RAW file-ok általában +/- 2FÉ dinamikatartományt tárolnak magukban.
Tehát ha mondjuk 5 képből álló HDR-t szeretnél csinálni, akkor a RAW képedet 5-féle módon kell "előhívnod".
Csinálsz 5db, +2FÉ, egy +1FÉ, egy 0, egy +1FÉ és egy +2FÉ expokorrekcióval előhívott képet. Ezeket utána betöltöd a HDR összemedzsikelő programodba és kész is a HDR képed 1 fotóból.
Régi trükk ám :) -
G_ArchAngel #23004 miert ne lehetne HDR-t egy kepbol? -
#23003 rawból lehet csinálni. nem olyan csicsát mint általában a hdrek de lehet. -
#23002 sztem roger6 is nagyon jól tudja, hogy nem egy képből...nem tudom te hol olvastad, hogy egy képből (amúgy halkan megjegyzem...egy expo-ból is lehet hdr képet készíteni) szal nem kell agyvérzést kapj