25245
-
#3142 3111: "5 óra alatt viszont sokkal többet mozdul az égbolt, legalábbis a bolygó ezen részén :)" - aki a bolygó ezen részéről lefotózza a Dél Keresztjét, annak valami nagyon durva eszköze lehet :)) Namíbiában készült a fotó -
#3140 Egy mikrobiológus már harakirit követett volna el az utóbbi időkben megszaporodott bogárgyilkosságok láttán :) -
#3139 fullfull? nyers, vágatlan, rendezői változat? :D -
#3137 crop -
#3135 az a baj, hogy tudom, hogy lehetne jobb is, fény és záridő kérdése
most nem volt fény, vakuval meg 1/200 a minimum (ezek meg 1/60-on készültek, ami túl sok)
na majd holnap, ha lesz időm, csiszolok még rajta, pl. tükörfelcsapással csinálom, mert szvsz ilyen nagyításnál már az is bejátszik a minimális bemozdulásnál -
#3133 Mumifikáld MINDENKÉPP!!!! :-) -
#3132 a minőséggel még mindig nem vagyok megelégedve, igaz, nem is szaroztam sokat a setuppal (a bogár mindenesetre holnap is itt lesz, feláldozta magát a tudomány és a fotóművészet oltárán, amikor egyszer csak becsapódott a szobába) :)
-
#3131 hát szvsz ezt a szélsőséges sárgulást semmi gyári preset nem korrigálja
nekem a user preset a nagyszoba sárga fényeihez van belőve, az talán kékítene rajta valamit, de az is lehet, hogy eltúlozná
PS-ben Color Balance helyrehozza a sárgulást, de úgy is minden egy tónusban marad sajnos -
#3130 :(
nálunk sose nem láccik az ív teteje.... -
#3129 Ésha nincs, akkor milyen preset lehet a jó ilyen fényviszonyoknál? -
#3128 az auto WB egy olyan dolog, amiben én nem tudok megbízni (kivéve napfényben, ahol van miből "számolni")
nyilván a digigépek szegényes dinamikatartománya miatt eleve szopás az ilyenfajta megvilágítás, főleg hosszú expónál, de azért a lentinél jobb eredményt el lehet érni ha az ember rászán pár percet az állítgatásra
jó, ha ilyenkor van kéznél egy fehér lap, bár azzal sem sétagalopp pontosan belőni -
G_ArchAngel #3127 egyébként a galériámban van 3 új kép, mindhárom w/b-je auto-n volt mégis máshogy jön le a szín azon a képen, ahol 3-4 fényforrás van, és más ahol teibe van lámpázva az épület...
bár igazad van, mert kicsit narancsos-vörös, de nem rossz:) -
#3126 Nincs -
G_ArchAngel #3125 ecsém, nincs rácsozás a display-en? csak, mert segít egyenesen tartani...:) -
#3124 JESSSSZ
JESSSSSZZ
JESSSSSSZZZZZZZZZZZZZZ!
:D -
#3123 Igazad van, white balance-t elfelejtettem állítani -
#3122 LOÁL :-D
A hülyegyerek nem tud lekattanni a napszemcsis fotózásról :-DDDD -
#3121 az tény, de a vár világításához ilyen színfiltert nem használnak :)
vagy megint a napszemcsiddel szórakoztál? :D -
#3120 A narancs az egy rendes szín! :-DDDD -
#3119 ilyen max a Marson lenne, ez piros
sárgás valóban, de azt azért lehet korrigálni, hogy rendes színt kapjon -
#3118 Hádde ha eccer sárgán világították meg??!!!!
Ilyen volt REAL-ben is -
#3117 onnét :-D -
#3115 a white balance fánksön még nem vót a suliban? :) -
-
#3112 elég 45perc -
#3111 5 óra alatt viszont sokkal többet mozdul az égbolt, legalábbis a bolygó ezen részén :) -
G_ArchAngel #3110 -
#3109 nem én csináltam, és 5 órás expozícióval készült 50es filmre
amúgy multi-exposure-el és rengetegszer 15 sec fotózgatással (plusz egy olyan állvánnyal ami a nagy gombnyomogatás közbe nem mozdul be) talán meg lehetne oldani... -
#3107 Akko Dzsininek nem 602-je vanik, vagy CSÍTEL! :-D -
#3106 Ja és nem kell elhumorkodni a "változó expó"-t, úgy értettem, hogy több képet csináltam, más-más idővel, de 10 mp-nél nem expóztam hosszabbat.
Lekközelebb megpróbálom 30 mp-en, de lehet, hogy a rekeszérték miatt nem lett olyan éles mint Penpőnek... -
#3105 15-ig tud -
#3104 Én is 50-es iso-val csináltam, de változó expóval (3-tól 10 mp-ig), a rekeszre nem emléxem, majd otthon megmondom, de szerintem 8-as nálam is.
Viszont egyik képem se lett ilyen éles mint Penpőnek!
Csináltam én is majdnem ugyan ilyen képet azokról a hidakról. -
#3103 602 nem is tud 30sec-et expózni, szal ez nem 602-vel készükl. VAGY NEM? :-) -
G_ArchAngel #3102 -
G_ArchAngel #3101 nem tetszk a brazíl-party? :DDD
mindzsá, csak eszek közben... -
#3100 KERETET NEM HASZNÁLNÁK. -
G_ArchAngel #3098 -
#3097 ezt 602-vel csináltad? expo közben hogyan állítod a fókuszt?
manuál, ha jól sejtem -
#3096 ISO100, 30sec, F2,8... kevés ez :) inkább nagypapám prakticája :) -
G_ArchAngel #3095 ne keseregj Dzsini, majd az S2 Pro tudni fogja, csak vedd meg...:)