25245
-
G_ArchAngel #3190 neked, én itt a Loona II Pegasys-on már nagyon unom, sajnos nálunk nincsenek bio életformák csak silány szilicium hamisítványok...
:))) -
#3189 sokkal nagyobb poén földönkívüli kémrobotokat fotózni mint legyeket :D -
G_ArchAngel #3188 kell neked a holland levegő? egyből összeesküvés elméleteket gyártasz:) -
#3187 kerti hintát is percekig követte előre-hátra, tartva a 2 centis távolságot :)
kicsit beszívva elkezdtünk gyanakodni, hogy ezek nem is állatok, hanem kémrobotok amiket a földönkívüliek vagy a kormány irányít :D -
#3186 annyiban, hogy ugyanabba a csoportba - kétszárnyúak - tartozik, ahova a legyek a szúnyogok, meg még rengetegen...
Syrphidae - zengőlegyek
és ahogy Freak is leírta, simán leszáll az ujjadra is ha olyan kedve van, meg többször volt már, hogy kiránduláson nekiállt követni minket, és perceken át kitartóan cikázott körülöttünk. -
G_ArchAngel #3185 köszi, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen jópofa rovarnak köze lehet az undorító legyekhez... -
#3184 bizony, nagyon komoly dolgokat művel a levegőben, de ha türelmes vagy, az ujjadra is leszáll (úgy is fotóztam, de egy sem lett teljesen éles)
nagyon kíváncsi állat, és valóban többféle van, az én két modellem is más, a fej körül láthatók az eltérések meg a mintázatban -
G_ArchAngel #3183 a kép nagyon aranyos és jó is, de a keret...eh... -
#3182 az a pici egy zengőlégy (van pár fajtájuk, nemtudom pontosan melyik), és inkább darázs-szerűnek szeretne látszani, hogy ne bántsák :) viszont rendkívül barátkozós népség, és igencsak profi légiakrobata - tud hátrafele repülni, meg ilyen mókákat -
#3181 Z1-nél sorozat volt, asszem 10 kép/mp, azt majd Blasta publikálja, neki is lett két értelmes képe, 300D-nél nem lett volna sok értelme (2-3 fps), így visszaszámláltunk :)
olyan 1:10 lehet az arány, de nem is készült egy tucatnál sokkal több (van még pár látványosabb a találat utáni pillanatról, amikor mindenhol repül a dzsúz) -
G_ArchAngel #3180 jah a diós érdekel, meg ennek a "méh" színezetű rovarnak a fajtája, mert én is sokat makróztam ilyet... -
#3179 az igen :) diót hogy sikerült így elcsípni? sorozat? mennyiből mennyi lett ilyen? :)) mesélj -
#3178 egy pár macro (kivételesen nem necro) és némi "tudományos" munka (a dió halála légpisztoly által) a hétvégéről
Majd Blasta még úgyis kiegészíti pár darabbal -
#3177 jaja gondoltam rá csak már lusta voltam kipróbálni, de most már megnézem úgy is. -
#3175 Pusszantás:
-
#3173 a néhai vasutas kisház:
-
#3170 hmmm....aréna :) -
#3169 hol volt? -
#3167 Szépekek :) -
#3166 egész jók :) -
#3164 :D -
#3163 azottmi? -
#3161 Szépek! -
G_ArchAngel #3159 nekem is raynox a protectorom meg a polárom és jó... -
#3158 hát itt vagyok kapásból én, és meg is vagyok elégedve vele, szal 100% :D -
#3157 sok raynox usert ismersz? :D -
G_ArchAngel #3156 de ez a 960mm már überdurva!
makrózhatom vele a póznán ülő galambot:) -
#3155 ekkora gyújtótávolságnal az állvány alap!
és telében műxik :) -
#3154 hát...a raynox cuccokra nincs túl sok panasz....
-
G_ArchAngel #3153 de az a gond, hogy asszem csak full tele állásban működik és csak állványról...
tényleg durva az már, lehet elég lenne a 1.54× -
#3152 és az a képminőség..... nyami :D -
#3151 ja , a telére gondoltam :)
420*2.2 = 924mm! durva! :) -
G_ArchAngel #3150 420, de most wide-ról vagy tele-ről beszélsz?:)
(lesz mindkettő, de akkor asszony ne tudja meg, hogy a nyaralási alapból veszem el...:DDD) -
#3149 te a 460-at akarod duplázni? :) -
G_ArchAngel #3148 nincs, de vegyél, mert ha jó, akkor én is veszek:) -
#3147 még több is, 70-80 -
#3146 egy nap az ugye 360 fok, vagyis 12 óra 180 fok, 4 óra 60 fok
az első és az utolsó képen meg is van a 60 fok -
#3145 Raynox DCR-5000 Super Nagylátószögü előtét-je van valakinek? Vélemény? -
#3144 szerintem az elején nagyon el volt állítva a fókusz, és azért nem látszik...
http://www.astropix.com/HTML/I_ASTROP/I06/I0601/I0601.HTM
itt a legelső kép is 5 órás, kb 30-35foknyi elfordulás látszik... ezen a lenti képen... kevesebb van, de olyan 20-25fok összejön a leghalványabb ponttól - legyen 3,5-4 óra :) -
#3143 akkor pláne többet fordult volna
ez maximum 40 (nagyon maximum 50) perc
5 óra az egy kövér fél éjszaka, az alatt sokkal nagyobb szögben fordul el a Föld