25245

• G_ArchAngel #3190
    neked, én itt a Loona II Pegasys-on már nagyon unom, sajnos nálunk nincsenek bio életformák csak silány szilicium hamisítványok...
    :)))
  • FREAK
    sokkal nagyobb poén földönkívüli kémrobotokat fotózni mint legyeket :D
  • G_ArchAngel #3188
    kell neked a holland levegő? egyből összeesküvés elméleteket gyártasz:)
  • FREAK
    kerti hintát is percekig követte előre-hátra, tartva a 2 centis távolságot :)

kicsit beszívva elkezdtünk gyanakodni, hogy ezek nem is állatok, hanem kémrobotok amiket a földönkívüliek vagy a kormány irányít :D
  • Dzsini
    annyiban, hogy ugyanabba a csoportba - kétszárnyúak - tartozik, ahova a legyek a szúnyogok, meg még rengetegen...
    Syrphidae - zengőlegyek

és ahogy Freak is leírta, simán leszáll az ujjadra is ha olyan kedve van, meg többször volt már, hogy kiránduláson nekiállt követni minket, és perceken át kitartóan cikázott körülöttünk.
  • G_ArchAngel #3185
    köszi, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen jópofa rovarnak köze lehet az undorító legyekhez...
  • FREAK
    bizony, nagyon komoly dolgokat művel a levegőben, de ha türelmes vagy, az ujjadra is leszáll (úgy is fotóztam, de egy sem lett teljesen éles)

nagyon kíváncsi állat, és valóban többféle van, az én két modellem is más, a fej körül láthatók az eltérések meg a mintázatban
  • G_ArchAngel #3183
    a kép nagyon aranyos és jó is, de a keret...eh...
  • Dzsini
    az a pici egy zengőlégy (van pár fajtájuk, nemtudom pontosan melyik), és inkább darázs-szerűnek szeretne látszani, hogy ne bántsák :) viszont rendkívül barátkozós népség, és igencsak profi légiakrobata - tud hátrafele repülni, meg ilyen mókákat
  • FREAK
    Z1-nél sorozat volt, asszem 10 kép/mp, azt majd Blasta publikálja, neki is lett két értelmes képe, 300D-nél nem lett volna sok értelme (2-3 fps), így visszaszámláltunk :)

olyan 1:10 lehet az arány, de nem is készült egy tucatnál sokkal több (van még pár látványosabb a találat utáni pillanatról, amikor mindenhol repül a dzsúz)
  • G_ArchAngel #3180
    jah a diós érdekel, meg ennek a "méh" színezetű rovarnak a fajtája, mert én is sokat makróztam ilyet...
  • Dzsini
    az igen :) diót hogy sikerült így elcsípni? sorozat? mennyiből mennyi lett ilyen? :)) mesélj
  • FREAK
    egy pár macro (kivételesen nem necro) és némi "tudományos" munka (a dió halála légpisztoly által) a hétvégéről

Majd Blasta még úgyis kiegészíti pár darabbal
  • Dynamic
    jaja gondoltam rá csak már lusta voltam kipróbálni, de most már megnézem úgy is.
  • Dynamic
    Pusszantás:

• csabawarchief
    a néhai vasutas kisház:

• Galy
    hmmm....aréna :)
  • Galy
    hol volt?
  • Guest
    Szépekek :)
  • Galy
    egész jók :)
  • Aquir
    :D
  • Aquir
    azottmi?
  • Guest
    Szépek!
  • G_ArchAngel #3159
    nekem is raynox a protectorom meg a polárom és jó...
  • Galy
    hát itt vagyok kapásból én, és meg is vagyok elégedve vele, szal 100% :D
  • FREAK
    sok raynox usert ismersz? :D
  • G_ArchAngel #3156
    de ez a 960mm már überdurva!

makrózhatom vele a póznán ülő galambot:)
  • Galy
    ekkora gyújtótávolságnal az állvány alap!
    és telében műxik :)
  • Galy
    hát...a raynox cuccokra nincs túl sok panasz....
  • G_ArchAngel #3153
    de az a gond, hogy asszem csak full tele állásban működik és csak állványról...

tényleg durva az már, lehet elég lenne a 1.54×
  • FREAK
    és az a képminőség..... nyami :D
  • Galy
    ja , a telére gondoltam :)
    420*2.2 = 924mm! durva! :)
  • G_ArchAngel #3150
    420, de most wide-ról vagy tele-ről beszélsz?:)
    (lesz mindkettő, de akkor asszony ne tudja meg, hogy a nyaralási alapból veszem el...:DDD)
  • Galy
    te a 460-at akarod duplázni? :)
  • G_ArchAngel #3148
    nincs, de vegyél, mert ha jó, akkor én is veszek:)
  • FREAK
    még több is, 70-80
  • FREAK
    egy nap az ugye 360 fok, vagyis 12 óra 180 fok, 4 óra 60 fok

az első és az utolsó képen meg is van a 60 fok
  • Galy
    Raynox DCR-5000 Super Nagylátószögü előtét-je van valakinek? Vélemény?
  • Dzsini
    szerintem az elején nagyon el volt állítva a fókusz, és azért nem látszik...
    http://www.astropix.com/HTML/I_ASTROP/I06/I0601/I0601.HTM
    itt a legelső kép is 5 órás, kb 30-35foknyi elfordulás látszik... ezen a lenti képen... kevesebb van, de olyan 20-25fok összejön a leghalványabb ponttól - legyen 3,5-4 óra :)
  • FREAK
    akkor pláne többet fordult volna

ez maximum 40 (nagyon maximum 50) perc

5 óra az egy kövér fél éjszaka, az alatt sokkal nagyobb szögben fordul el a Föld