25245

• FREAK
    hosszú záridő

beállítod fél percre (vagy többre, ha megy) majd exponálsz és exponálsz és exponálsz, amíg be nem telik a kártya, ha minden expó egymás után történik, kicsi az esélye annak, hogy pont két expo között legyen villámlás, mondjuk 120 fotóval lefedtél egy teljes órát, és lesz rá 98% esélyed, hogy az ÖSSZES villámot megörökíted
  • tmate6
    Oké, köszönöm szépen az 5leteket.
  • FREAK
    az ok, hogy Tisza, de a képre nézve tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban megmutatja-e azt, amit te szépnek vagy érdekesnek találsz a Tiszában

ha érdekel a véleményem, szerintem ez a kép egyszerűen ÜRES, semmi néznivaló nincs rajta, színei sincsenek, formái sincsenek, és még kompozíciót sem látok rajta (ellenben dől, mint a picsa :)

nem olyan nagy ördöngősség keresni egy megfelelő témát, szöget, beállítást, pillanatot stb stb stb

itt van ez: kikötött csónak hajnali ködben, esetleg izzó vörös naplementében, a háttérben a csillogó víztükör már kiesik a fókuszból, alul aranymetszetben a csónak, ha kell vakuval finoman derítve (esetleg - ha lehetséges - 1-2 mp-es záridővel elmosva a vizet)

na arra már azt mondanám, igen, EZ a Tisza, a képnek hangulata, szerkezete, tartalma és esetleg története is van

amire szintén érdemes figyelni, hogy ilyen fényben fölösleges fotózni, a nap középső szakaszában a fény jellegtelen, színtelen, SZAR - lehetséges, hogy ugyanez a fotó este 7 körül gyönyörű tájkép lenne

próbálkozz sokat, és nyomasd be az elkészült képeket, kíváncsian várom!
  • tmate6
    Na sztem ezzel feladtad nekik a leckét... :D
  • The Garrett
    kérdés: Villámot hogy ideális fotozni?

hosszu záridővel és imádkozni, hogy pont akkor legyen 1-1 kisülés,/ vagy "elkapni" (<< ez szerintem majdnem lehetetlen)?
  • tmate6
    Nah Tiszát
  • tmate6
    Hát nem tom csak fényképeztem agyba főbe.... Jah a Tisztát
    De akkor most fölöslegesen áztattam el magam?
  • cyrus #4200
    a Zemberi szenvedésről, illetve dióhéjban ábrázolja Árpád módszerét a 30...izé, 300000liter okszigénnel.
  • FREAK
    én inkább kérdezek

miről szól a kép?
  • The Garrett
    hat elsosorban neked kell hogy legyen valami velemenyed a kepedről, meg neked kell hogy tetszen.

és nemvagyunk/vagyok pr0fi/k :D najó van aki az :D
  • tmate6
    Hát nem én vok a kérdés hanem ti akik már profik
  • Blasta
    Neked teccik?
    A színek?
    A beállítás?
    A szép kék égbolt? :-)
  • Blasta
    Az hát
  • geronimo77

• tmate6
    És ez?
  • tmate6

• FREAK
    szerintem a lila égett be :)
  • Blasta
    Kicsit beégett a fehér!
  • tmate6
    Visszatértem és csináltam pár képet de az a baj hogy 2048*1024 esben volt és ár nem igazi egyiknek se a mérete
  • tmate6

• Blasta
    És milyaza fekete cucc a jobb felsőben?

Egy épp arra elhaladó B2-es stealth bomber szárnya? :-D
  • OPM
    canon a60
  • zakika
    en is neztem, de minden kepen igy van. elobe nem tunt ilyen ferdenek. azert mondtam hogy gyors kepek meg retus elott

nagyon felre visz a kezem
  • The Garrett
    Kutna Horai ferdetorony?
  • zakika
    jol csinalta

en manulat hasznalok... azt hiszem magamrol hogy tudom kezelni :)
  • Braveheart
    Ezt a képet egy Panasonic Lumix DMC-FX5 típusú digitális fényképezőgéppel csináltam, ha jól emlékszem semmilyen szűrőt ne mraktam be, az üzemmód meg tájfényképezésen volt.
    Eléggé tetszik, jó kis gép :)
  • zakika
    milyen filterrel csinaltad

en csak a napfelkeltet probaltam az erdo felett es vagy csak az egy latszik vagy csak az erdo...
  • Braveheart

Szombathely
  • zakika
    es meg egy kep kozelebrol

(meg nem volt idom jaccani vele)
  • zakika
    Kutna Horai panorama (csak igy gyorsan)

1200 pixel a szelessege

• I.C.ram
    Ja a Humorosban is volt vagy 20x.
  • The Garrett
    jaja évek óta kering a neten...
  • Lateralus
    :)
    Ráadásul ez a képet már láttam valahol korábban, bár kicsit sem hihető, hogy ezzel a telefonnal készült. Ez valóban egy műtermi csecsemőfotó, amit felhasználtak ehhez a reklámhoz.
  • GregSB
    Az új nokia "képkezelő telefon" (7610)
    reklámján viszont mindig jót nevetek. Lekapnak vele egy kisgyereket egy szobában, majd A4-es méretben nyomatják ki az éles, jóminőségű képeket...
    Megnézném én annak az A4es képnek a minőségét, amit egy 1 megapixeles telefonnal készült képről nyomtatnak... Az pedig csak hab a tortán, hogy a képen ami kijön egy műtermi fényekkel profin bevilágított fej látható, aminek nem sok köze van az "eredetihez", nade segáz. Marketing powwa.
  • The Garrett
    hehe en azon lestem nagyokat 6230as nokia érzekelőjén milyen kepek tapadnak meg... Mar csak az lenne a jo ha telefonalni is lehetne vele normalisan, de nemlehet mert kenyelmetlen a fenykepező része a hátoldalán és sehogy se lehet normálisan megfogni. Vagy csak tényleg minden tenyér máS? :P
  • I.C.ram
    Akkor le vagyok maradva :)

Mindig is utáltam ezeket a bizbaszos fényképezős majomságokat :)
  • GregSB
    lol
  • szacsi
    másfél éves a telefonom ;)
  • FREAK
    hát nem tudom, milyen scannerekkel volt eddig dolgod, de ez már '96 környékén sem lett volna "elég jó"
  • I.C.ram
    Ahhoz képest, hogy egy éve, még milyenek voltak, bőven jó! Olyan a minősége, mintha szkennelted volna egy elég jó szkennerrel.