25245

• The Garrett
    nem csak olyan hatassal bir, hanem konkretan beegett :D
    de ha ugy csinaltam volna a kepet, hogy az ég is kivehető akkor a fák 1 nagy fekete paca.
  • G_ArchAngel #4249
    az a gáz, hogy én most a barátnőmnél netezek, és neki LCD-je van és nem CRT-je, így elég sok világos árnyalat "beégett" hatással bír...
    nemhiába van az NG Digitfotós könyvében, hogy ne használjunk digitális képfeldolgozáshoz LCD monitort, mert nem olyan telítettek/árnyékoltak a színek...
  • The Garrett
    probalgattam par dolgot vele, de lusta voltam normálisan körbevágni a leveleknél a képet. és akkor eleg csunya volt a szeleknel. :P
  • G_ArchAngel #4247
    szép lesz, ha értesz a PhotoShop-hoz:)))
  • The Garrett

jah és egy indok miért járnak ide sok sok turista pplz. (az ég majd széplesz ha lesz polarszurom)
  • The Garrett
    remélem jövőhéten/aztuán is lesz hasonló szerencsém ;)
  • G_ArchAngel #4244
    ha más oldalról nézzük, akkor szerencséd van, mert egy kis teljesítményű vakutól legalább nem ilyedtek meg - a "Paksi Nap" fantázianevű vaku tuti megriasztotta volna őket:)
    Amúgy is állat szemébe nem vakuzunk, mert máshogy viszonyulnak eme fényforráshoz, mint mi, humanoidok...
  • The Garrett
    Vakuztam(látszik az állat szemében), csak sajna nem volt nálam a 3500xi vaku:P (pont tegnap adtam vissza apamnak mondvan nemműködik a géppel) az a1 beépített vakuja pedig még nálam is soványabb. szííííííívtam is a fogam rendesen hogy nemmaradt +1 napig :P
  • FREAK
    az alsó két képnél vakuzni kellett volna, amúgy
  • The Garrett
    még 1 kép ugyanonnan csak már kicsit más téma.

Fa összenőve kővel. Lehet bele jónagyokat gondolni. ;)
  • Imremagdi
    11
  • Aspyrin
    ezek fizetett statiszták turisták számára
  • The Garrett
    Hehe régebben kérdeztem itt, hogy mennyi az esélye annak, hogy ha valaki csak ugy kimegy az erdőbe találkozzon valami mókusnál nagyobb állattal...

Kilatogattunk szentlélektől nemmessze a látókövekhez, mondván ősz van, gyönyrő onnan az erdő miegymás.
    odaérve egy hegyikecske/muflon? csalad sütkérezett a köveken. ez kisebb csodával határos eset, mert a helyet elég sűrűn látogatják túristák. Igyekeztem is minél több képet csinálni amig oda nem ért 1 csapat ovodás és "elkergették" őket.

Nem sikerültek túl jól, egyrészt nemtudtam megközelíteni őket rendesen 6-7m es függőleges sziklafal + a fenyviszonyok se voltak jók. azert felteszem hatha nemlátott még valaki erdőben "nagyvadat". Nekem ez volt az első. >)

Tanácsok hogy legközelebb mit csináljak máshogy very wellcome! ;)
  • Jano
    ok, sry
  • Ottto
    Megnéztem de én csak egy jéghalas csáveszt találtam ott
  • FREAK
    ez mind szép, de szívesen kipucolnám a topikból, ennél már az is jobb, ha csak szöveg van, ami a saját fotókról szól
  • The Garrett
    nezzetek mar meg a link hova mutat? :P van ott meg 1-2 k.jo PS kép... gondolom hobbibol belinkeltek 1 jeghalat: D
  • Jano
    Aszondják PS, szal.
  • Ottto
    Lehet üveg is, bár ahogy elnézem ez télleg jég lesz.
  • Pyx #4231
    jéghal, htx
  • The Garrett
    bár elnézve az oldalon lévő többi képet, az "a" esetet ki lehet zárni..
  • The Garrett
    a.) a hal jégből van.(ilyen jegszobordekoracio?)
    b.) 1 shot öregember kezében a hallal, aztán 1 foto ugyanonnan de öreg és hal nélkül. aztán a hátteret overlayelni a halra ps ben?
  • Crem
    Gondolom PS
  • Amse
    Szép X.
  • Loál János #4226
    Találtam.
    Ezt hogy?

• zakika
    fotohumor kategoriaban nyertem vele egy oldalon (tapasztalatot, hogy azert jo temakat le kell fotozni)

• The Garrett
    looking forward to it :)

enis ilyesmikkel akartam/akarnék kisérletezgetni, ha sikerülne végre azt a köcsög vakut elsüttetni a kamerával :P
  • FREAK
    na erre majd linkelek be pár új képet :D
  • The Garrett
    aki akar mókázni szines folyadékokkal annak megtaláltam a legjobb megoldást: kisállatkereskedéses boltban lehet kapni nagyon jó vízszinező szert, ami elvileg halak akváriumának fertőtlenítésére van.
    60 FT!!!! egy kis üveg/szín(eddig kék piros sárga zöld et találtam de lehet keverni is őket =>gyakorlatilag vegtelen szin ;) )meg van hozzá pipetta => lehet csepegtetni vele akarmit,) ami kb 50 liter!!! vízhez elég.
    Előnye, hogy nem lesz tőle zavaros a víz, megmarad kristálytisztán átlátszónak, egyenletesen eloszlik benne stb.
  • ranGer2
    :P
  • csabawarchief
    lehet, de jó ;)
  • ranGer2
    Értelme nincs... :D
  • The Garrett
    jaja a helyszin mar megvan... csak a viharra várok.. meg esőkabátra :D
  • FREAK
    van ilyen is, meg mozgásérzékelős is, meg talán hőérzékelős is, de ez inkább ipari mint hobbi vagy művész megoldás
  • The Garrett
    bazzeg KOMOLYAN fogok 1x 1 jot aludni :D most a nagy- kicsit keverem össze :)))))

ez kesz
  • FREAK
    azért is kell a hosszú záridő, hogy ne csak a villám legyen a képen hanem a táj is
  • The Garrett
    erre gondoltam enis :) csak hallottam regen olyan peltyakakat hogy valami feny- erzerkelovel exponaltak. Ha érzékeli hogy villámlik = sötétből hirtelen világos lesz = exponál.
  • FREAK
    még reflexre sincs szükséged, csak félpercenként megnyomsz egy gombot
  • The Garrett
    nem a zaridovel lenne gond hanem a birka reflexeimmel :)
  • Amse
    Nem lehetetlen.Mekkora a géped legnagyobb záideje?Szerintem nagy záridővele le lehet kapni.