25245
-
#4371 gondolom, tudatos, akkor meg nem illik belekötni -
#4370 Rulez, jönnek a szinek az erdőkben!!!!!!!! :-D
Megyünk lassan miis szép szineket fotózni!
Jó a kép, kicsit túlszaturált tán. -
#4369 eredetileg egy hajó van a képen, csak photoshoppolt vele ;) -
Lateralus #4368 Nincs köze fényképehez ? Akkor mihez van köze ? :) -
Aspyrin #4367 [méhkecske] -
#4366 ez elég jó! meglehetősen tetszik
a makróm nem hiszem hogy méh/dongó. nem csípős állat volt. inkább hasonlított valami szőrős légyre. -
kicsit jaccottam a képpel, már nem sok köze van fényképhez, de talán berakom :) -
#4364 itt vagy még ? mircecn eltüntél... gyere fel msn-re pls... -
#4363 mmmmm szép macro.
Ez milyen alien? méhecske/dongó? -
#4362 jóak ! -
#4361 -
#4360 ez még talán hihető lenne, de érted, mi a bajom.... milyen fizikai jelenség késztet egy kis adag beáramló párát, hogy hirtelen egy tömör vízcseppé alakuljon a -xx fokos ládában? -
#4359 vagy már majdnem teljesen átfagyva hullott le, és nem "dőlt el"... -
#4358 akkor viszont tényleg a "földetérés" pillanatába fagyott+ :DD
-
#4357 Akkor FAKE! -
Aspyrin #4356 akkor maradtak a zufók -
#4355 de érts meg, hogy a mélyhűtőben a víz NEM FOLYIK, hanem megfagy, főleg, ha eleve pára... mire becsukom az ajtót, már jégkristály formában van, gyakorlatilag látni, ahogy a pára megfagy -
#4354 kb olyan mint mikor zuhanyozás után folyik le az homlokodról az orrodra a víz aztán az orrod hegyéről lecsöppen. -
#4353 össze nem, de pl logikusan végiggondolva a pápra felszáll, lecsapódik a mélyhűtő tetején, aztán a hűtőláda formáin szépen elkezd folyni, és elér 1 pontot ahol az összegyult vízt saját sulyánál fogva leesik. -
Aspyrin #4352 A zufók voltak -
#4351 bár még mindig fenntartom, hogy szerintem a pára rétegesen csapódik ki AZONNAL a hideg felületen, nem áll össze meleg, csöpögő víztömeggé -
#4350 azért érdekes, megtartom ezt a kockát :D -
#4349 Amugy megkérdeztem szakértőt ( anya :D ) és aztmondja hogy a mélyhűtőnek nem is kell folyamatosan csöpögni, meg nem is kell bele semmi olyan cucc ami csöpög. Néha magától is csinálja ( konyhából beáramló pára/ a nyitott mélyhűtőajtón, ami bezárod es elkezd 1 helyen csepegni... Ha alatta megfagy a víz felülről meg rácsepeg, akkor kialakulhat ilyen kis jégpálca. :D -
#4348 a gőz a teljes felületről száll fel, nemö? -
#4347 hát még az is lehet, bár ahhoz tényleg durva hideg kell -
#4346 mármint pont "becsapódás" pillanatában dermedt meg? -
#4345 extrém eset: Mennyire hideg az a mélyhűtő? Annyira nem lehet hideg hogy mikor betetted a jégkockatartót, kicseppent belőle a víz, és földetérésig megfagyott?
várj hülyeség akkor földetér és széttörik.
De mégis. szerintem lehetséges. -
#4344 meleg víz -> gőz felfelé, nemö? -
#4343 csak a jégkockatartót raktam be, abban meg sima hideg csapvíz volt
de ha meleg lenne, az is egyszerűen kicsapódna a falakon... -
#4342 lehet, hogy beraktatok valami viszonylag meleget és az lecsapódott aztán az csőpögött oda. -
#4341 hát csak erre gondolhat az ember, de
-nincs mi csöpögjön
-ha csöpögne valami, nem csöpöghet olyan sokáig, hogy ilyesmi kialakuljon (azért elég hideg van odabent, aránylag új hűtő)
-a "sima" víz nem annyira sűrű, hogy ilyen vékony oszlopot alakítson ki (a természetben elég vaskos jégoszlopok alakulnak ki egy sima csöpögés alatt)
szóval ez szerintem nem valószínű, de jobb ötletem sincs -
#4340 sztem fentől csepeg le a víz, majd megfagyott mint a cseppkőőő. -
Aspyrin #4339 Felizgattad -
#4338 Valaki, aki elég okosnak érzi magát, magyarázza meg ezt. Tudom, szar fotó, de csak belevakuztam a mélyhűtőbe, nem volt türelmem állítgatni. Jégkockatartóban az egyik kockából ez a "jégkaró" áll ki. Nem jöttem rá, hogyan kerülhetett oda...
-
#4337 Azok mindig be vannak. :-/ -
#4336 AZTAPICSA!!!!!!!!!! -
#4335 nyilván az ilyen jellegű vívmányok a fotóriportereket teszik boldogabbá, nekem mondjuk egyáltalán nem gond az M42-es obin a fókuszgyűrűt tekergetni
mondjuk repkedő sirályt már nem fotóznék így... -
Nekem ez a mondat teszika lgejobban:
"Most of the photography giants of the last century such as Brassaï, Cartier-Bresson, Doisneau, Eugene Smith or Art Kane used a very simple analogue SLR with a 50mm lens most of time and did not bitch around about how slow their auto focus was. They didn’t have any." -
#4333 hehe keverem a helyekket joool :D -
#4332 nem, az Lisszabonban van, a felfedezések emlékére
közvetelen a Tejo partján, nem rossz ;)