25245

• Lateralus
    Mennyi egy belenézés?
    20asé lehet ?
  • Gladiator
    Hát, ha Gyöngyös közelében lakik, bánom is én....
  • Yeltzin
    jó, de azért belenézne :D
  • Gladiator
    mondom, van a kép, amit duplán látsz vagyis egyik et 90%-ban látod szinesen a másikat 10% százalékban zöldben, van egy gyűrű és azt kell csavarni.
  • Blasta
    Jó, csak még elképzelésem se nincsen, milyen lehet, szal azé belenéznék no.
  • Yeltzin
    állati nagy élmény :) szemtengelyferdülést mondjuk tuti gyógyítja :D
  • Blasta
    Ja, látom már tisztáztátok
  • Blasta
    Ezt hívják távmérős fényképezőgépnek.
    Szívesen belenéznék egy olyanba.
  • hen-tes
    kis fény, és 'mélységélesség'(?) kéne, és sztem a célnak megfelelne :-)
  • Gladiator
    Őszintén? Már egy rohadt pixelje nem tetszik, de ha ilyen szar nettel ennyit szarakodtam, hogy feltöltsem (8-10 perc), akkor most már beteszem, ha jó h nem jó. Az objektív külsején nem látszódik a ok kis bizbasz, a lencse mellett tele van írva, az se látszódik, a gyertyát mintha össze vissza lóbálnám. kár, de így is elhasználtam egy doboz gyufát, mire kiválaszottam ezt, ami a legels volt, csak véletlenül automatán elnyomtam, tök sötét lett, nem is törődtem vele. Aztán mivel úgyis a "circulating electric eye window" miatt fényképeztem, és ezen csillog a legjobban, át ezt rakom be.

• Yeltzin
    őszintén? kukába vele

a háttér zavaró, a témának meg max 30%-a értékelhető, a többi ki/beégett vagy takarásban van

akár döglött is lehet, ettől nem lettünk gazdagabbak
  • Gladiator
    talán ha csaka pókot kivágta jobb lett volna, mert a háttér az teljesen semmi, ha meg csak a pók van rajta, akkor meg szentem még jól is néz ki, hogy sötétebb a potroha.
  • katze
    A helyszínen csak Sztori magazin volt fellelhető :)
  • ivjoe
    Rae képe? :D Csatlakozom Sadisthoz, azzal a különbséggel, hogy egy fehér/színes A/4-es lap megfelel háttérnek.
  • Sadist
    A potrohája kicsit sötét. Meg a háttér sem az igazi, de arról nem igazán tehet.
  • katze
    Az alábbi képet ugyan nem én követtem el, hanem az egyik barátném, Raesade és engedélyével gondoltam felpakolom, hogy szerintetek milyenre sikeredett? A jány még kezdő, három hete van gépe.

• Lateralus
    Talán fénymérő lehet.

Amúgy a távmérős keresőt úgy tudom még a tükörreflexes kereső előtt találták ki. Ilyet használnak a klasszikus Leica és Bessa gépek is, amikkel sok régi név fotózott.
    Lényegében egy átnézeti kereső, amibe egy másik fényúton egy elforgatható tükör vagy prizma egy külön képet vetít. Ha a két kép pontosan fedi egymást, akkor jó az élesség.
    Sokan a mai napig esküsznek az ilyen keresős gépekre. Egy ilyen keresős digitális van a piacon Epson RD-1 néven.
  • Galy
    voaa! állat!
  • ivjoe
    Ilyenkor vágyom nagyon a régi ZENITünk után, amit apám eladott! :CCCC
    Isten gép volt!
  • Sadist
    Cirkuláris (körkörös) elektromos szem ablak
  • Gladiator
    amúgy kösz
  • Lateralus
    Egy keresőtípus.
  • Gladiator
    Circular electric eye window

emmilehet?
  • Gladiator
    mi az, hogy távmérős?
  • Lateralus
    Ez egy távmérős gép a kereső alapján.

Egy kis segítség:
    Angol manual
  • Gladiator
    mit adsz érte?

[ÚGYSE ADJA EL, CSAK HÚZZA JANO AGYÁT]
  • Gladiator
    Van hozzá fasza bőrtokom is valahol

• Jano
    Akkor eladó?
  • Gladiator
    emmá antik. Holnap kipróbálom, mit tud, meg kicsit megpiszkálom, mert vmi zörög benne. remélem nem baszom el jobban.
  • Jano
    Gondolom nem eladó. :C
  • Sadist
    Mondjuk egész jó kocka dizájnja van :D
  • Gladiator
    de van rajta vakupapucs
  • Gladiator
    nem tom, mert nem működik:( szerintem csak sima design elem.
  • cyrus #8099
    nemmondod hogy az objektív körül az a vaku ? :D
  • Gladiator
    kereken 41 éves. 1964-ben jelent meg.
  • Gladiator
  • ivjoe
    Csak Fire-wire.
  • cyrus #8095
    usb van-e rajta ? :C
  • Yeltzin
    ASA/DIN a film fényérzékenysége, ASA megfelel a digi gépek ISO-jának
  • Gladiator
    vazzzzeeeeegg!!!! megtaláltam apám 40 éves fényképezőjét!!!! iszonyat komoly! Úgy kell fókuszt állítani, hogy van két kép, és csavarghatni kell az objektívet, és amikor a két kép összeér akkor éles. ez kurva jó. de vki segítsen, mert nem vágok pár dolgot:

van az objektíven oylan, hogy V meg X a kettő között lehet állítgatni, bár X-ből csak nehezen tudom áttolni V-be, és akkor is visszaugrik.

Van rajta vmi ASA ami szentem záridő lenne. van benne 20 / 40 / 50 / 80 / 100 / 160 / 250 / 320, viszont akármire állítom a záridő atomatikán nem változik, miszont fasza, mert manuálisan addig van nyitva a blende, amíg lehúzva tartom a kart.

meg van rajta DIN, ami folyamatosan változik, hogyha az ASA-t tekerem, meg fordítva. Szal ez a kettő egy gyűrűn van. A DIN az ilyen 14 / 17 / 18 / 20 / 21 / 23 / 25 / 26 os értékű.

A rekeszt már felfedeztem.

Amúgy a gép az egy Zorki 10-es kompakt filmes, és vagy másfél kiló:)
    mindjá nyomok képeket