25245
-
Lateralus #8132 Mennyi egy belenézés?
20asé lehet ? -
#8131 Hát, ha Gyöngyös közelében lakik, bánom is én.... -
#8130 jó, de azért belenézne :D -
#8129 mondom, van a kép, amit duplán látsz vagyis egyik et 90%-ban látod szinesen a másikat 10% százalékban zöldben, van egy gyűrű és azt kell csavarni. -
#8128 Jó, csak még elképzelésem se nincsen, milyen lehet, szal azé belenéznék no. -
#8127 állati nagy élmény :) szemtengelyferdülést mondjuk tuti gyógyítja :D -
#8126 Ja, látom már tisztáztátok -
#8125 Ezt hívják távmérős fényképezőgépnek.
Szívesen belenéznék egy olyanba. -
#8124 kis fény, és 'mélységélesség'(?) kéne, és sztem a célnak megfelelne :-) -
#8123 Őszintén? Már egy rohadt pixelje nem tetszik, de ha ilyen szar nettel ennyit szarakodtam, hogy feltöltsem (8-10 perc), akkor most már beteszem, ha jó h nem jó. Az objektív külsején nem látszódik a ok kis bizbasz, a lencse mellett tele van írva, az se látszódik, a gyertyát mintha össze vissza lóbálnám. kár, de így is elhasználtam egy doboz gyufát, mire kiválaszottam ezt, ami a legels volt, csak véletlenül automatán elnyomtam, tök sötét lett, nem is törődtem vele. Aztán mivel úgyis a "circulating electric eye window" miatt fényképeztem, és ezen csillog a legjobban, át ezt rakom be.
-
#8122 őszintén? kukába vele
a háttér zavaró, a témának meg max 30%-a értékelhető, a többi ki/beégett vagy takarásban van
akár döglött is lehet, ettől nem lettünk gazdagabbak -
#8121 talán ha csaka pókot kivágta jobb lett volna, mert a háttér az teljesen semmi, ha meg csak a pók van rajta, akkor meg szentem még jól is néz ki, hogy sötétebb a potroha. -
#8120 A helyszínen csak Sztori magazin volt fellelhető :) -
#8119 Rae képe? :D Csatlakozom Sadisthoz, azzal a különbséggel, hogy egy fehér/színes A/4-es lap megfelel háttérnek. -
#8118 A potrohája kicsit sötét. Meg a háttér sem az igazi, de arról nem igazán tehet. -
#8117 Az alábbi képet ugyan nem én követtem el, hanem az egyik barátném, Raesade és engedélyével gondoltam felpakolom, hogy szerintetek milyenre sikeredett? A jány még kezdő, három hete van gépe.
-
Lateralus #8116 Talán fénymérő lehet.
Amúgy a távmérős keresőt úgy tudom még a tükörreflexes kereső előtt találták ki. Ilyet használnak a klasszikus Leica és Bessa gépek is, amikkel sok régi név fotózott.
Lényegében egy átnézeti kereső, amibe egy másik fényúton egy elforgatható tükör vagy prizma egy külön képet vetít. Ha a két kép pontosan fedi egymást, akkor jó az élesség.
Sokan a mai napig esküsznek az ilyen keresős gépekre. Egy ilyen keresős digitális van a piacon Epson RD-1 néven. -
#8115 voaa! állat!
-
#8114 Ilyenkor vágyom nagyon a régi ZENITünk után, amit apám eladott! :CCCC
Isten gép volt! -
#8113 Cirkuláris (körkörös) elektromos szem ablak -
#8112 amúgy kösz -
Lateralus #8111 Egy keresőtípus. -
#8110 Circular electric eye window
emmilehet? -
#8109 mi az, hogy távmérős? -
Lateralus #8108 Ez egy távmérős gép a kereső alapján.
Egy kis segítség:
Angol manual -
#8107 mit adsz érte?
[ÚGYSE ADJA EL, CSAK HÚZZA JANO AGYÁT] -
#8106 Van hozzá fasza bőrtokom is valahol
-
#8105 Akkor eladó? -
#8104 emmá antik. Holnap kipróbálom, mit tud, meg kicsit megpiszkálom, mert vmi zörög benne. remélem nem baszom el jobban. -
#8103 Gondolom nem eladó. :C -
#8102 Mondjuk egész jó kocka dizájnja van :D -
#8101 de van rajta vakupapucs -
#8100 nem tom, mert nem működik:( szerintem csak sima design elem. -
cyrus #8099 nemmondod hogy az objektív körül az a vaku ? :D -
#8098 kereken 41 éves. 1964-ben jelent meg. -
#8097 -
#8096 Csak Fire-wire. -
cyrus #8095 usb van-e rajta ? :C -
#8094 ASA/DIN a film fényérzékenysége, ASA megfelel a digi gépek ISO-jának -
#8093 vazzzzeeeeegg!!!! megtaláltam apám 40 éves fényképezőjét!!!! iszonyat komoly! Úgy kell fókuszt állítani, hogy van két kép, és csavarghatni kell az objektívet, és amikor a két kép összeér akkor éles. ez kurva jó. de vki segítsen, mert nem vágok pár dolgot:
van az objektíven oylan, hogy V meg X a kettő között lehet állítgatni, bár X-ből csak nehezen tudom áttolni V-be, és akkor is visszaugrik.
Van rajta vmi ASA ami szentem záridő lenne. van benne 20 / 40 / 50 / 80 / 100 / 160 / 250 / 320, viszont akármire állítom a záridő atomatikán nem változik, miszont fasza, mert manuálisan addig van nyitva a blende, amíg lehúzva tartom a kart.
meg van rajta DIN, ami folyamatosan változik, hogyha az ASA-t tekerem, meg fordítva. Szal ez a kettő egy gyűrűn van. A DIN az ilyen 14 / 17 / 18 / 20 / 21 / 23 / 25 / 26 os értékű.
A rekeszt már felfedeztem.
Amúgy a gép az egy Zorki 10-es kompakt filmes, és vagy másfél kiló:)
mindjá nyomok képeket