25245
-
Roll #9588 Mire jó a polárszűrő?
Ez csak egy egyszerű sony dsc 60-al készült. Azon nincs ilyen. -
G_ArchAngel #9587 ez egy jó példa arra, hogy mikor érdemes polárszűrőt használni:) -
Roll #9586 -
Roll #9585 http://img494.imageshack.us/img494/2492/kep1647wk.jpg -
#9584 nagyon szép hely, csak kár a dőlésért, és hangyafasznyit túlexponáltad, de PS-ben még javítható
grat! -
Roll #9583 Hát igen, belezsúfoltam mindent 1 képbe. :-D -
#9582 nagyon.....tetszenek :C -
#9581 túl sokminden van a képen, túl kusza az egész, de szépnek szép, csak ahoz ki kell emelni egy egy részletet, mert így nagyon összevisszaság uralkodik [okozs]
-
#9580 Duva!,
Daniloff nemrég volt a DFM-ben. -
#9579 GOSAUSEE -
#9578 Akkor bocs :) De a torony mögötti felhő tök rajzszerűnek néz ki :) -
Roll #9577 Semmi ps varia nincs. Ha nem hiszed van még kettő, biztonságképp többet csináltam, de szerintem ez a legjobb.
-
#9576 A felhők erősen PS szagúak, de jól néz ki. Talán csak a jobb oldali árbóc zavar be picit. -
Roll #9575 Na még 1x
Horvátország, Brac sziget, Sutivan kikötője.
Remélem most látni a képet.
-
#9573 nice!
(számomra csak dob a képen, hogy ott vannak azok az ágak) -
Aspyrin #9572 az utolsó kép nagyon tetszik, csak azok az ágak ne lennének benne -
#9571 ok :D -
G_ArchAngel #9570 az első: JAJ, EGY TURISTA!!! (amúgy szépek a hajnali fények a háttérben)
a második: nice
a harmadik: kicsit az egyensúllyal lehetnek gondok, a lomb elvonja a figyelet a szoborról, ami kicsit ferde, ha újravágod, akkor jó lehet... -
#9569 Hajnalban a szitiben (csak úgy, nem tudtam aludni) :-)
Klisé
A napfelkelte-panorámára még várnotok kell, kicsit melós :-) -
#9568 Az egy aranyos kép egy sütkérező macskáról, se több, se kevesebb.
Semmi gond nincs vele. -
#9567 #9538 : valami vélemény? :C -
#9566 zsírostészta -
#9565 zsírostészta -
#9564 Koleganőnek már viszketett a keze, mert ki akarta hajítani a bogarat :) Egyébként meg észre sem vettem a harmatcseppet rajta :D -
Gabo #9563 Tesztképpel nem tudok most szolgálni, de a galériámban lévő képek ezzel készültek.
Utómunkaként 800x600-ra lettek leméretezve és élesítés lett rájuk eresztve. -
#9562 mutatsz egy két home made tesztképet? :-)
csak mert érdekelne mit tud -
Gabo #9561 Igazad van...
Tény, hogy nem voltam valami túl építő jellegű én sem. De azért majd törekszem.
Te pedig csak szólalj meg!
Szerintem ha nincs visszajelzés talán még rosszabb, mint ha csak dicsérő vélemények jönnek. Aki valóban szeretne érdemben javítani a képein, az nem fogja rossznéven venni, ha egy tapasztaltabb fotós véleményt mond. Tapasztaltabbként hamarabb észre fogja/fogod venni a hibákat, mint aki csak éppen kóstolgatja a témát. Valószínűleg ezért is tette fel a képeit egy nyilvános helyre.
Persze embere válogatja... -
#9560 persze, csak mire megy vele, ha nem kap építő jellegű kritikákat
"jó kép, szép kép" - ha ezt olvassa, el fogja hinni, és lássuk be, messze van ez még a jó képtől
innen leginkább a fény hiányzik (lapos, életlen és élettelen a fotó), másodsorban kompozíciós problémák vannak, így ebben a formában maga a kép nem jó, akármilyen érdekes a pillanat
csak én má meg se merek szólalni :) -
Gabo #9559 OK.
A kép lehet, hogy nem korszakalkotóan izgalmas, de azért nyálát csöpögtető bogarakat sem mindig sikerül lencsevégre kapni. A magam részéről még megpróbáltam volna más beállításokat is. Relaks talán meg tudja mondani, hogy erre mennyire lett volna még lehetősége. Kezdésnek azért nem olyan rossz. -
#9558 sztem a képpel van a bibi és Galy arra kérdezett -
Gabo #9557 Nem egyértelmű, hogy a képre vagy a gépre vonatkozott a kérdésed.
Ha az A510-re, akkor elég egyszerű a válasz.
Nem kellett vagyonokat költeni rá. Jó képeket lehet vele készíteni. Meglehet tanulni vele a fényképezés legfontosabb fogásait is a manuális módoknak köszönhetően.
Mivel kicsi, ezért gond nélkül bárhova magammal tudom vinni. Bringa túrák alatt sem kell paráznom attól, hogy egy kocc esetén tropára megy a 100e-s obi vagy a DSLR gép vagy éppen egy ultrazoom.
Persze a fentiekhez a kompromisszumok is hozzá tartoznak. De az életben ez mindenhol így van. Naiv dolog lenne azt feltételezni, hogy egy kompakt géppel első osztályú poszternek való fotókat fog valaki készíteni.
Az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy ha eljutok egy olyan szintre ahol már a gépet fogom korlátnak érezni, akkor le fogom cserélni egy a céljaimnak inkább megfelelőbb gépre. -
#9556 ugyan már,
feltettem egy kérdést, amire nem jött válasz, ez csak jelent valamit :)
-
Gabo #9555 De negatívak vagyunk... -
Gabo #9554 Én a helyedben veszélyességi pótlékot kérnék. -
#9553 te vagy a negatívköcsög? :) -
#9552 Az irodánkban
Úgylátszik, a főnökség lehallgat minket :D -
#9551 megmondjátok, mi benne a jó?
-
Gabo #9550 Jó kép!
Mókás a szipka végén a harmatcsepp.
Hol lőtted?
Amúgy, Canon PS A510 rulez! Jó kis gép!