25245

• Blasta
    Gyerekek, ez nem volt eccerű élmény:

nagyban itt
  • Zsolo007
    Nem :D

Csak feltűnt :D

Másik kérdés:
    Mit jelent a makrónál, hogy nagyítás 1:x ?
    Mi a jobb ha kisebb vagy ha nagyobb? Látok 1:2-est, meg 1:8-ast is...mit jelent ez?
  • 5Dani
    (látószög alapján veszel obit?)
  • 5Dani
    elírás
  • Zsolo007
    Sziasztok!

Teleobit szeretnék venni a k20d-mhez és egy kicsit fennakadtam a következőkön:
    Jelenleg Pentax 16-45/F4-es obim van amihez 83°-35° -os látószöget adnak meg.

A Tamron 70-300/F4-5.6 -osát néztem ki, ahhoz pedig 34°-8° -os látószöget adnak.

Hogy lehetséges ez?
  • Dzsini
    7D és 5DmkII timelapse
  • 5Dani
    lálmár
  • Blasta

nagyban itt
  • Dénes é
    XD
  • 5Dani
    kéretik a linket a logómtól elvonatkoztatni :D
  • DirtyGab3sz
    Kuuuuuva krekk.....
  • Tikal #23790
    trippeztél? :)
  • 5Dani

[unatkoz]
  • DirtyGab3sz
  • 5Dani
    Tessar
  • makker25
    Ez ugyan videó, de azért durva, milyen luxusvillában lakik egy menő focista: Ronaldinho villája
  • Yeltzin
    AZ

de a túltárgyalt az nem
  • Blasta
    Világos.
    És így a TÚLHÚZOTT is szubjektív.
  • Yeltzin
    jól van, csak a "túl rövid" az szubjektív, mert ha ő pont nem akarta a mozgást érzékeltetni, akkor pont tökéletes a záridő

én is tárgyfotós vonalon közelítettem meg, 1/1000 körül kattogtam, az én céljaimnak az 1/200 lenne túl hosszú

ééééted
  • Loál János #23782
    A #23776-ban.
  • Blasta
    Vájá, én nem mondtam, hogy ez egy szabály
    Csak nekem így -ahogy Galy fotóin látni- nem jönnek be az versenyautós képek. Ennyi
  • Yeltzin
    azt értem, de hol van ilyen szabály leírva?

szerintem ez is "lecsó", van akinek kolbásszal, másnak szalonnával....
  • Blasta
    Ahhoz túl rövid, hogy a kerekek forogjanak, de a téma még éles legyen.
  • Yeltzin
    mi az hogy túl rövid??
  • Timber
    Mi van Blasta Kenbroki Fanboy leszel? :D
  • Blasta
    Viszont az összes autód egy helyben ÁLL a túl rövid záridő miatt :PPP
  • Galy
    az otthoni monitorom valszeg szar.
    de az én képeim legalább nincsenek TÚLHÚZVA :D
  • Blasta
    Plusz túlexpós, erősen kiégett jópár kép, kicsit odafigyelősebb PS (LR) munkával ezeket rendbe lehetett volna tenni.
  • Blasta
    Hátő. Ami nincs a Te képeiden :DDD

Amúgy a monitorod bevan kalibrálva rendesen? A GT-s fotóidon se kontraszt, se színek, se semmi.
  • Galy
    mik ezek a szinek?
  • Tikal #23771
    10ezer forintért ijesztget váháhááá :D
  • Tikal #23770
    ez nem lehet igazi... nem valami virusmarketing? :D bérijesztgetés :D
  • repvez
    Ezeket meg 1000/L nyomnám :D
  • pzs
    Sziasztok

Elkészült végre a FIA-s linkem fogadjátok sok szerettel szerintem jók lettek , de várom a véleményeteket 20s + 70-200 f2.8 usm-vel, sigma 10-20 nyomtam

Fia Gt 2009Fia gt 2009
  • Taki29
    Igazatok van . Bocsánat mindenkitől . Csak nagyon lecsupaszítva írtam a dolgokat , mert gondoltam ez egy fotós fórum . Igen az ártatlanság vélelme míg jogerősen el nem ítélnek . (Az más kérdés , hogy Magyarországon ? Ide hányós szmájlit keres , de nem talál . Kérdez meg egy két olyan embert akit felmentettek , hogy az ügyészi szakaszban ,hogy bántak vele . )

Csak nagy vonalakban akartam utalni az ártatlanul meghurcolt emberekre .

Még egyszer bocsánat mindenkitől , én többet nem offolok .
  • DirtyGab3sz
    Ez a baj....angolszász jogrendben lehet több a hibalehetőség, ámde rugalmasabb is valamejest, ráadásul precedensjog, a mi elcseszettünkhöz képest!:D
  • DirtyGab3sz
    Sikerült egy jó nagy ökörséget írnod...bocs!

Az ártatlanság vélelme azt jelenti, hogy addig, amíg a bíroság ki nem mondja a bűnösséget, addig ártatlannak kell tekinteni a terheltet / vádlottat!
    Ez pedig független attól, hogy a bizonyítékok mit mutatnak, kire vallanak!
  • Garfield
    OFF:
    Amit írsz, nem igaz: azért, mert van bizonyíték, nem jelenti, hogy bűnös is vagy. Illusztrációképp nézz meg bármely kicsit is szofisztikáltabb krimit, amelyben ilyen-olyan bizonyítékok alapján X számú gyanúsított után a legvégén az x+1. lesz a valódi bűnös.

Válasszunk szét két dolgot: az ártatlanság vélelme bűntetőjogi kategória (lásd norbre által korábba helyesen írottakat), azonban itt polgári jogi jogviszonyról - illetve annak hiányáról - van szó. Jelen esetben a fotó jogtulajdonosának azért kell a pólók számát valahogy igazolnia, mert a fénykép felhasználásáért fizetendő díj és esetlegesen a kártérítés mértéke a mennyiségtől függ. Ezt összeadva megkapjuk a per értékét, azonban ezt már a per indításakor meg kell jelölni, olyan nincs, hogy hát majd menet közben mondunk valamit, ezért nem is működik a 5Dani által írott számítási mód.
  • norbre
    ahhaaa.. megint tanultam valamit
  • norbre
    na igen valahogy így kellene..