Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PResident Evil
majd blásztámásztá és segit :|

Sadist
Csinálhatsz panoráma képet is (több képet progival összefûzni), de az nem torzít annyira, mint a halszem optika.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

PResident Evil
loál mindegy !

nincs olyaan obim de mással el lehet érni azt a hatást ?!

Sadist
De milyen képhez hasonlót akarsz csinálni? :@

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

PResident Evil
konkréten egy halszemobjektívvel készített képre 😄

Zillo
Miaza halszem optika?<#idiota>

Alah Alik Ya Sidi!

Sadist
Konkrétan melyik képre gondolsz? Mert én egyiket sem látom halszem optikásnak :S

Zillo
layoutot ugy toltottem le,csak igazitottam rajta,kepcsere,ilyesmik😊

fiam: bnomek udvaraban voltunk,es lehasaltam abetonra,es fostam nehogy ramszalljon😄

Alah Alik Ya Sidi!

PResident Evil
halszemobjektív nélkül is tudok hasonlo képet alkotni vagy csak PS-el ?

gnar killer
ezt hogy mikor félsz a lepkéktõl? o:

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

hát nemsemmi.... te készítetted az egészet? ha igen, akkor minden elismerésem, igényes!

Zillo
es?😊

Alah Alik Ya Sidi!

épp most nézem a honlapod... <#wow2><#wow2><#wow2>

Zillo

Alah Alik Ya Sidi!

Zillo
az😊)

htx

Alah Alik Ya Sidi!

iránytûbe integrált körömcsipesz? 😄
nekem is bejövõs, de #7408 is <#eljen>

The Garrett
akarmi is ez, tetszik 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Zillo

Alah Alik Ya Sidi!

Zillo

Alah Alik Ya Sidi!

oroy_
egyik utolso fotom

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

bp
ha már a mélységélességrõl van szó...

többi kép az oldalon...

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

Blasta
Most nézzük ezt a Sony S80-at, abban M módban csak 2 értéket állíthatsz be rekeszértékre, ahogy Gladiátor is mondta: van 2.8 meg 5.6 aztán szeva :-)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Szóval a rekesz értéke minél nagyobb, annál NAGYOBB a mélységélesség.

Na megnéztem, hogy teljes legyen a kép.
P-100-ban lehet állítani a rekeszt manuális módban. Tekerd a tárcsát az M-hez és a kijelzõ jobb alsó sarkában lévõ Fx.x (akármennyi) értéket kell állítanod. Minél nagyobb annál kisebb a mélységélesség.
Ezenkívül jobban rázoomolsz valamire, annál kisebb a mélységélesség.
Ezenkívül minél közelebb vagy a témához, annál kisebb a mélységélesség.

Kész.

Gladiator
htxvm

Az AV az a rekesz-prioritás mód. A rekeszt állítod és a gép mellé állít egy záridõpárt.

Tehát a rekesszel befolyásolod a mélységélességet, ahogy írtam korábban.

Minél kisebb a rekeszérték, annál kisebb a mélységélesség. F2.8-nál kisebb, mint F5.6-nál.
Ezen felül ha jobban rázoomolsz valamire (objektív gyújtótávolságát növeled) a mélységélesség csökken.
A harmadik befolyásoló tényezõd pedig a tárgytávolság, ha közelebb vagy tárgyhoz, csökken a mélységélesség, ha távolabb, növekszik.

Ilyen van a tükörreflexeseknél, de ez egy (fél)automatika, ezzel az erõvel az Aiptek tájkép témamódja is mélységélesség állító, mert minél nagyobb rekeszre törekszik. A mélységélesség befolyásásolására az írt 3 érték változtatása szolgál.

Gladiator
Na, az AV +/- gombot kell lenyomni és közben tekergetni.

Gladiator
aha, és melyiknél lesz homályosabb a háttér? 2.8 vagy 5.6?

ivjoe
jaa, most már értem mire gondolsz....
a DOF programra, ami a Canon-okban van.

Beállítod, hogy melyik legyen a legközelebbi éles és melyik legyen a legtávolabbi éles pont.
aztán a gép kiszámolja, hogy mekkora rekesz kell neked...

Bálint

Hát az furcsa lesz.
Kissé ellentmondana a fizikának.
Melyik az a Canon gép, és melyik az a gomb/tekerõ ?

De az a rekesz, ami a 2.8 meg 5.6 - többek között. Meg mellesleg a mélységélleséget is befolyásolja. Más egyebekkel együtt.

Gladiator
😄DD köszi. tudod én kamerákban utazok, most kezdtem csak el fényképezni.

ivjoe
NA, gyorsan keresek neked errõl valamit, mert így nem élhecc tovább!
Gladiator
az analog tükörreflexes canonomban lehet állítani különj a mélységélességet.
a rekesz az nem az az 2.8, meg 5.6os érték. bár ezzel nekem csaka kép fényereje változik, sazlé gondolonm nem az.

Ilyen, hogy "külön mélységélesség állítás" nem létezik. 3 dologgal bafolyásolható: 1. rekesz (ez a Sony P sorozatban tudtommal nem állítható), 2. gyújtótávolság (a zoom állításával befolyásolhatod), 3. tárgytávolság (milyen messze vagy a fényképezendõ céltárgytól).

Ezek bármelyikével befolyásolhatod a mélységélességet, tehát minden gépen lehet "állítani".

Gladiator
nincs vkinek sony dsc-p100 fényképezõje? ha van nem tudja, hol lehet benne az mélységélességet állítani. egyáltalán lehet?

Gladiator
nem itt lakok csak itt voltam buliban aztán hajnalban egyik sráccal elmentünk fényképezni.

Yeltzin
hajrá 😊

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

Sadist
Photoshoppal rá lehet integrálni <#vigyor3>

Yeltzin
szép merci, szvsz megérdemelne valami tisztességes felniket...

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

ranGer2
jepp i know! 😊

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

sajna valóban ezek csak családi albumba valók....

ha én te lennék, és ilyen közel laknék az erõmûhöz, addig kuncsorognék, amig be nem engednénéek,az erõmû hálás téma lehet, honapokig járnék vissza fotózni, szal a lehetõségek tárháza...de a kép jó, tetszik..de tiz iz onli d'begining😊
Izéö, szvsz olyan semmitmondó fotók, családi képek közé illõk.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

ranGer2
sry az igénytelen rendszám miatt 😊

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

ranGer2
Keresztapám ótója nagymamáméknélö:

koszos, bogárak:

Gladiator
Ma reggel lõttem

Jano
Vazz.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?