Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Placebó
egyébként egy fiú és egy lány kutyu... szerintetek melyik a kan? 😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

chicco
Köszönöm tanulgatok<#kacsint>

Amse
jóarc

cenobite
Ehh... a keret levágta a fülét... Sorry...

gamertag: kenobita

cenobite
Itt a mi kedvenc bajkeverõnk. Most is éppen keveri a bajt. 😊

gamertag: kenobita

gz8
És a mai utolsó: a csermely halkan zúgott...

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

gz8
Ez az orr, ez az ármányos tekintet! <#ravasz1>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Placebó
és a másik...😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
A család egyik kedvenc bajkeverõje...😊

chicco:
A képeidrõl nem írok kritikát, mások már megtették. Amúgy se lenne egyenlõre értelme, hiszen csak most ismerkedsz a gépeddel, a fotózással.
Ahhoz, hogy jók legyenek a képeid, szerintem elõször a téma megtalálására és ha megvan, akkor a megfelelõ képkomponálásra érdemes odafigyelni. Az elején hagyd a manuális beállításokat. Használd ki a géped téma automatikáit és a gép beállítgatása helyett koncentrálj arra, hogy hogyan tudsz minél többet elmondani a fotóddal a kiszemelt témáról. Ha már jó érzékkel rátalálsz arra, hogy mit és hogyan érdemes fotózni, akkor érdemes szép fokozatosan a manuális módokban rejlõ lehetõségeket is kihasználni. Persze digitális géprõl lévén szó, kísérletezni mindig lehet, sõt érdemes is.
A negatív kritikák miatt pedig ne sértõdj meg! (Volt már itt ebbõl hiszti...) A profi fotósok is többszáz képet lõnek és jó esetbe ebbõl egy-kettõ lesz olyan, ami valóban hatásosra sikerül. Kezdõként próbáld meg megérteni, hogy mi az amiért esetleg egy általad jónak tûnõ képet mások, esetleg tapasztaltabb fotósok nem találnak annyira tökéletesnek. Nem kell, hogy egyetérts velük, de legyél annyira nyitott, hogy elfogadod a véleményüket, tanácsaikat.
Ha fotózással foglalkozó könyv vásárlásán töröd a fejed, akkor érdemes megnézni a National Geographic könyveit. Könnyen érthetõek, jó példákkal illusztráltak és rengeteg ötletet lehet belõlük meríteni. A neten is rengeteg anyagot lehet találni némi keresgéléssel.
Érdemes a többi vizuális mûvészeti ág anyagaira is néhány pillantást vetni. Pl. ami grafikában, festészetben jól mûködik a kép témájának elrendezésében, az a fotózás esetében is hatásos szokott lenni.
Ami pedig még különösen hasznos tud lenni, minél több fénykép megnézegetése. Miközben a képeket nézed, próbálj meg rájönni arra, hogy miért hat rád az egyik és miért nem a másik. Ezt hasznosítani is tudod majd. Egy idõ után már a saját képeiden is észre fogod venni, hogy miért lett jobb az egyik a másiknál.

Gabo
/egy másik lelkes kezdõ/

gz8
Aki egy jó sörre vágyik, egy kis Gordon Finest Red meghozza az orális emésztõnedv-elválasztást <#pias>:

gz8
Csönd lett. <#idiota>

Délutáni séta volt, mentünk tovább 😊

gz8
Mondjuk azt, hogy már a kép közepe is élesebb, mint az elõzõé 😊

Amse
és miután elment a vonat?

Amse
szerintem is :/

Yeltzin
sztem ez is felül éles

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

Ugye nem túl nagy? Próbáltam összetömöríteni minél kisebbre! Vélemények?

gz8
Égõ?

gz8
Ez középen éles (több nincs):

gz8
Canon PowerShot A80
Shooting Date/Time 2004. 08. 15. 12:50:56
Shooting Mode Manual
Photo Effect Mode Off
Tv( Shutter Speed ) 1/800
Av( Aperture Value ) 5.0
Metering Mode Center-weighted averaging
ISO Speed 100
Lens 7.8 - 23.4mm
Focal Length 7.8mm
Digital Zoom None
Image Size 2272x1704

Éreztem, hogy jó lesz sietni, mert a kép elkattintása után egy perccel már jött is a vonat, szóval eléggé határeset volt.

Yeltzin
gondolom, nem a legszûkebb rekesszel fotóztad, pedig az élességnek jót tett volna

gz8
Azt 45 fokban kellene hozzá elfordítani, a szárakat meg pár fokkal a derékszög felé. <#bee1>

Gladiator
F11?

Yeltzin
vagy vöröskereszt 😄

gz8
Acélút:

gz8
Sajna nincs. A melóhelyemen készítettem, természetes fény és neon keveréke mellett, nem volt egyszerû.

gz8
Kösz 😊
Egy a bajom vele, mégpedig nem lehet ilyen szögbõl és távolságból az egész kép éles, de azért nem rossz. <#zavart1>

Amse
ezért kell másik perspektívából fotózni<#beka2>
megkell találni a legjobbat.

Yeltzin
nekem nem tetszik, nincs olyan verzió, amin belezoomolsz a lényegbe, szal nem látszik a külsõ rész és egyformán éles mindenhol?

Amse
nice.
nekem csak a fókuszpont zavaró kicsit.

Blasta
Teccik

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

gz8

Yeltzin
hmmmm, egy nefotozz projectet megérne a dolog? 😊

Blasta
Hát a www.fotovilag.hu oldalon is akadnak tutorok, de egy könyv lenne az igazi ám!

chicco
Köszönöm az öszinte építõ jellegû kritikát.Tényleg amatõr vagyok soha nem tanultam a fotózásról semmit,csak azt tudtam,hogy fehér ingbe kell menni mert jön a fotós. :-)
De majd azon leszek.A kormányos rész meg a piros lámpa alkalmából készült,Bár hozzá teszem nem mertem volna beállni a forgalomba fényképezni. :-)Ha tudsz neten fellelhetõ tutort légyszi linkeld be.Az ezen az oldalon lévõ amit a fényképezésrõl tudni kell vagy mi azt már olvastam

Blasta

Blasta
Amúgy kerestem és nem találtam ÉRTÉKELHETÕ Bp by night netes fotóalbumot...
Viszont találtam rengeteg siralmasabbnál siralmasabbat. És ez siralmas :-)
Aki külföldrõl érdeklõdik városunk éjszakai fényei, élete iránt, az caslódni fog...
(ha találtok jó galériát, muta!!!)

Blasta
Hát beszarás, mik vannak :-D

Blasta
Szia!

Nem megbántani szeretnélek, de ha senki nem mondja meg akkor maradsz a tudatlanságban. :-)
Szóval a képek rosszak. Érdektelen fotókat csináltál Bp-rõl. Tudom, hogy ez csak tesztkör volt, de akkor is.
Leginkább komponálási hibák akadnak, de akad 1-2 életlen, bemozdult és értelmetlen fotó (hõsök tere & autókormány???????)

Becs szó nem bántásból mondom, de sokat kell még a fényképezésrõl tanulnod, fejlõdnöd. Viszont a gépet jó, minden lehetõséged adott, hogy fejlõdj!

Éjszakai fényképezéshez elsõsorban vásárolj egy állványt. A géped könnyû darab, így szinte bármelyik állvány megteszi. Olyan 5-8e ft körül teljesen megfelelõt kapsz.
A záridõ kérdése pedig fényviszonyoktól függ, minden helyeztben más-más záridõ szükséges. A gépedet állítsd be a legalacsonyabb ISO érzékenységre, tágítsd a rekeszt F2,8-ig és mehet a dolog.
De arra figyelj, hogy a témáid ne érdektelenek legyenek, ne próbálj sokt markolni, mert végül rengeteg kicsúszik a markodból.

Elsõ körben ennyi, ajánlott még egy fotós könyv beszerzése. Sokat fog segíteni!

Üdv és jó tanulást!

chicco

Lehet utána nézek sajna a prepozició nem az erõsségem:-(Ja igen minden kép kézbõl készült mint a sniperek levegõ bentart és õszpontosít:-)

smici
ez az új generáció édesem, itt már mindent lehet -.-

Úgy érzed nyomott vagy?

Blasta
"két vaku van egymás alatt"

Ezt miért nem értem????

GregSB
Nem 😊

Gladiator
egy állványt mindenképp szerezz be, mert sok éjszakai bemozdult

Gladiator
õõõ, angol tudásom hagy maga után kívánni valót, de Budapest nem BY night, hanem AT night. neme?

chicco
makró meg ez az éjszakai fényképezés érdekelne.záridõ stb

smici
azt nem írod le, hogy miben kéne segíteni? :C

Úgy érzed nyomott vagy?

chicco
chicco
Sziasztok ma este voltam kipróbálni az elsõ komolyabbnak mondható gépem Canon S1 IS a tipusa.Itt tekinthetõk meg a képek.Amatõr vagyok tudom,hogy vannak hibák rajta de azért szép.és ezúton szeretném ha segítene ,esetleg valaki akinek van tapasztalata ezzel a géppel kapcsolatban. a link

http://www.trustphotosite.com/hattila/Budapest_by_night/