25245
-
#15555 -
Cat 02 #15554 gecc én örülök ha egy iet csinálok xD -
#15553 Nem kreatív, vagy jó képek, csak mint érdekesség...
Ennek az izének:
a szájszerve közelről, mikor nem használja:
Ez meg vizipók :
-
#15552 A technikai sport szerelemeseinek újabb adag kép :DDDD
(Kert+Naplás tó)
Soligor közgyűrűkkel, teljes sor (68mm) + Canon 28-135 IS USM
(az utolsó 2 csak fáénycsáp teszképek) -
- select tool (marque)
- kiválasztom a fixed a.ratio-t, beállítod a 2:3-at
- kijelölöm
- fönt image -> crop, és a kijelölt részt crop-olja
vagy nem erre gondolsz? -
G_ArchAngel #15550 lehet, hogy nekem nem világos...
Dani:
- crop tool
- kijelöl maxra
- shift-tel kijelölöm a vágást és ok
Ams:
- select tool (marque)
- kiválasztom a fixed a.ratio-t
- kijelölöm
- kivágom
- nyitok egy új lapot és ide beillesztem
vagy itt van lehetőség, hogy a kijelölt maradjon csak és eltünjön, amit kivágok? mert nekem az marad backgroundként... -
#15549 Akkor én nem értem a problémát, sorry. -
#15548 Akkor valamit rosszul értelmeztél. -
G_ArchAngel #15547 azt ismerem, de az nem crop, akkor még Dani megoldása is egyszerűbb és elegánsabb... -
#15546 szólj ha nem érthető, mer akkor csinálok képes illusztrációt is :)) -
#15545 téglalap kijelölő tool --> fönt stylet lenyitod, és ott lesz, hogy fixed aspect ratio, ott beállítod az értéket, és akkor már olyan arányú képet tudsz jelölni! -
G_ArchAngel #15544 eléggé minimal-install hívő vagyok...
képkezelőből csak egy (Irfanview), és szerkesztőből is (PS)... -
#15543 ACDSee cropja. :-|
Utána meg megcsinálod PS-ben, hogy minőségi legyen. :-| -
#15542 Amint elkezded csinálni a cropot (lenyomtad a goNbot), kiírja a méreteit, pixelben, ha azt adtad meg default mértékegységnek. De inkább #15539. -
G_ArchAngel #15541 ez jobb ötletnek tűnik -
G_ArchAngel #15540 megpróbáltam, de nekem csak a koordinátákat jelzi ki az infóablakban, a méretet nem... -
#15539 sőt, mivel a géped alapból olyen oldalaránnyal dolgozik, még egyszerűbb, a teljes képet cropolod, és shifttel kicsinyíted -
#15538 Nem túl elegáns megoldás, de csinálsz mondjuk egy 200*300-as cropot (nem okézod le, az info panelban látod a méretét, és ezután shifttel akkorára nagyítod amekkorára kell. -
#15537 hát én speciel paint shop pro-t használok, ott van egy keep aspect ratio nevű kis jelölőnégyzet ott, ahol az méretet meg lehet adni. ha bejelölöm, akkor már úgy cibálom a kijelölő téglalap oldalait ahogy akarom, az arányokat megtartja. -
G_ArchAngel #15536 na, PS mágusok, erre mondjatok okosat:
crop-ot szeretnék használni, adott egy 8mpixeles kép, amiből vágnék egy 2:3 oldalarányú képet...
Ezt hogy oldhatom meg anélkül, hogy nem tudom a leendő x:y méreteket?
Nem szeretnék megadni értéket, mert 100% cropot szeretnék, de szeretném, hogy a kijelölő téglalap megtartsa az arányokat!
(shift lenyomásával egyenlő oldalú négyzetet kapot, nem 2:3 oldalarányút...)
Mi a megoldás? -
Cat 02 #15535 :( vért kellet volna bele pirossal akkor let volna morbid ... de ugye szegénynek nincs de "szép" -
#15534 "..Vége..." Ehh lol, én is valami hasonló címet akartam adni ennek a képnek :D
-
#15533 ...Vége...
remélem nem lett túl morbid:) -
Wallpaper V2
-
#15531 -
#15530 Wallpaper. :O) -
#15529 -
#15528 -
#15527 Akkor is. Ha telefonálni szeretne valaki, vegyen TELEFONT. A maradék pénzből pedig lehet FÉNYKÉPEZŐGÉPET venni. Szal érted, jó dolog a kamerás ultrahájtek mobil, de értelme nemsok, ára meg rengeteg... :)))
-
#15526 nem a fenykepezojeert vettem anno ezt a telefont ... maradjunk ennyiben :) csak fenykepezgetek is vele ha mar lehet -
#15525 Magyarul: aki fotózni szeretne, az vásároljon fgépet a telefonja árának a feléért. A telefont pedig trelefonálásra kell használni, ilyen eccerű :DDDD -
#15524 Kicsit rosszalkodnék, oké? :D
Szal egy átlagos Canon kompakt fgép, cirka 50-60e ft (4-5mpx felbontással, teljes amnuális funkciókkal, 3x optikával, mindenföldijóval).
Egy 1,3-2mpx képfelbontású kamerás mobiltelcsi olyan 70-100e ft.
Egy egyszerűbb kameranélküli telefon pedig kijön 20-30e ft-ból...
Szal érted :D
-
#15523 köff, egy kicsit elkapkodtam a ps-t egy ket helyen ha igazan jol megnezed laccik h van valami turpissag. amugy en is sajnalom h nincs valami profi gepem mert imadok fenykepezni, de telefonnal kaki. de asszem kihozom belole a maximumot. amugy a kepen jobboldal a cifra palota van :) -
#15522 Szép PS munka!
A kép is jó, pláne ha nem mobillal lövöd :) -
#15521 a kephez ket dolog hozzatartozik még. telefonnal csinaltam kocsibol lampanal allva, es az anteRna veletlen belelogott szoval fotosopolni kellett, ime az original kép: itt -
#15520 faxom hogy az atw-rol nem lehet linkelni... en legalabbis nem latom, naszoval:
-
#15519 hamár urban-tajkep (mint blastaé) :)
-
#15518 LOÁL
Hájjja, megmondta a mester is :))) -
#15517 "Ha nem elég jók a képeid, az az oka, hogy nem vagy elég közel" :)
-
#15516 "Ha nem tetszik a modell feje, akkor levágod?"
Sztem nem jó hasonlat.
Ha nem tetszik a modell lába, dereka vagy melle, igenis megvágom, portrét csinálok belőle, ha zavaró dolgok, bőr vagy ruharészlet kerül a képre.
Szal étem mit mondasz, de a hasonlat nem jó.
Én itt láttam valamit, egy pillanatot, elfogott egy érzés, ahogy belenéztem a várost megsütő lemenő napba, és a kanyargó sinekre, amik végigvezetik a szemet egészen a hídig. Csak ezt az apró részletet akartam megörökíteni, de a 135ös obival nem ment. Ezért a vágás, ami nekem jobban bejön, jobban visszaadja azt az érzést, hangulatot amit akkor, ott éreztem.