25245

• Editthy #15555
  • Cat 02 #15554
    gecc én örülök ha egy iet csinálok xD
  • 300Dani
    Nem kreatív, vagy jó képek, csak mint érdekesség...

Ennek az izének:

a szájszerve közelről, mikor nem használja:

Ez meg vizipók :
  • Blasta
    A technikai sport szerelemeseinek újabb adag kép :DDDD

(Kert+Naplás tó)

Soligor közgyűrűkkel, teljes sor (68mm) + Canon 28-135 IS USM
    (az utolsó 2 csak fáénycsáp teszképek)
  • Ams

- select tool (marque)
    - kiválasztom a fixed a.ratio-t, beállítod a 2:3-at
    - kijelölöm
    - fönt image -> crop, és a kijelölt részt crop-olja

vagy nem erre gondolsz?
  • G_ArchAngel #15550
    lehet, hogy nekem nem világos...

Dani:
    - crop tool
    - kijelöl maxra
    - shift-tel kijelölöm a vágást és ok

Ams:
    - select tool (marque)
    - kiválasztom a fixed a.ratio-t
    - kijelölöm
    - kivágom
    - nyitok egy új lapot és ide beillesztem

vagy itt van lehetőség, hogy a kijelölt maradjon csak és eltünjön, amit kivágok? mert nekem az marad backgroundként...
  • Ams
    Akkor én nem értem a problémát, sorry.
  • Jano
    Akkor valamit rosszul értelmeztél.
  • G_ArchAngel #15547
    azt ismerem, de az nem crop, akkor még Dani megoldása is egyszerűbb és elegánsabb...
  • Ams
    szólj ha nem érthető, mer akkor csinálok képes illusztrációt is :))
  • Ams
    téglalap kijelölő tool --> fönt stylet lenyitod, és ott lesz, hogy fixed aspect ratio, ott beállítod az értéket, és akkor már olyan arányú képet tudsz jelölni!
  • G_ArchAngel #15544
    eléggé minimal-install hívő vagyok...

képkezelőből csak egy (Irfanview), és szerkesztőből is (PS)...
  • Jano
    ACDSee cropja. :-|
    Utána meg megcsinálod PS-ben, hogy minőségi legyen. :-|
  • 300Dani
    Amint elkezded csinálni a cropot (lenyomtad a goNbot), kiírja a méreteit, pixelben, ha azt adtad meg default mértékegységnek. De inkább #15539.
  • G_ArchAngel #15541
    ez jobb ötletnek tűnik
  • G_ArchAngel #15540
    megpróbáltam, de nekem csak a koordinátákat jelzi ki az infóablakban, a méretet nem...
  • 300Dani
    sőt, mivel a géped alapból olyen oldalaránnyal dolgozik, még egyszerűbb, a teljes képet cropolod, és shifttel kicsinyíted
  • 300Dani
    Nem túl elegáns megoldás, de csinálsz mondjuk egy 200*300-as cropot (nem okézod le, az info panelban látod a méretét, és ezután shifttel akkorára nagyítod amekkorára kell.
  • tattaratta
    hát én speciel paint shop pro-t használok, ott van egy keep aspect ratio nevű kis jelölőnégyzet ott, ahol az méretet meg lehet adni. ha bejelölöm, akkor már úgy cibálom a kijelölő téglalap oldalait ahogy akarom, az arányokat megtartja.
  • G_ArchAngel #15536
    na, PS mágusok, erre mondjatok okosat:

crop-ot szeretnék használni, adott egy 8mpixeles kép, amiből vágnék egy 2:3 oldalarányú képet...

Ezt hogy oldhatom meg anélkül, hogy nem tudom a leendő x:y méreteket?
    Nem szeretnék megadni értéket, mert 100% cropot szeretnék, de szeretném, hogy a kijelölő téglalap megtartsa az arányokat!
    (shift lenyomásával egyenlő oldalú négyzetet kapot, nem 2:3 oldalarányút...)

Mi a megoldás?
  • Cat 02 #15535
    :( vért kellet volna bele pirossal akkor let volna morbid ... de ugye szegénynek nincs de "szép"
  • GregSB
    "..Vége..." Ehh lol, én is valami hasonló címet akartam adni ennek a képnek :D

• Tomo15
    ...Vége...

remélem nem lett túl morbid:)
  • GregSB

Wallpaper V2

• GregSB
  • Jano
    Wallpaper. :O)
  • GregSB
  • Jano
  • Blasta
    Akkor is. Ha telefonálni szeretne valaki, vegyen TELEFONT. A maradék pénzből pedig lehet FÉNYKÉPEZŐGÉPET venni. Szal érted, jó dolog a kamerás ultrahájtek mobil, de értelme nemsok, ára meg rengeteg... :)))
  • cement
    nem a fenykepezojeert vettem anno ezt a telefont ... maradjunk ennyiben :) csak fenykepezgetek is vele ha mar lehet
  • Blasta
    Magyarul: aki fotózni szeretne, az vásároljon fgépet a telefonja árának a feléért. A telefont pedig trelefonálásra kell használni, ilyen eccerű :DDDD
  • Blasta
    Kicsit rosszalkodnék, oké? :D
    Szal egy átlagos Canon kompakt fgép, cirka 50-60e ft (4-5mpx felbontással, teljes amnuális funkciókkal, 3x optikával, mindenföldijóval).

Egy 1,3-2mpx képfelbontású kamerás mobiltelcsi olyan 70-100e ft.
    Egy egyszerűbb kameranélküli telefon pedig kijön 20-30e ft-ból...
    Szal érted :D
  • cement
    köff, egy kicsit elkapkodtam a ps-t egy ket helyen ha igazan jol megnezed laccik h van valami turpissag. amugy en is sajnalom h nincs valami profi gepem mert imadok fenykepezni, de telefonnal kaki. de asszem kihozom belole a maximumot. amugy a kepen jobboldal a cifra palota van :)
  • Blasta
    Szép PS munka!
    A kép is jó, pláne ha nem mobillal lövöd :)
  • cement
    a kephez ket dolog hozzatartozik még. telefonnal csinaltam kocsibol lampanal allva, es az anteRna veletlen belelogott szoval fotosopolni kellett, ime az original kép: itt
  • cement
    faxom hogy az atw-rol nem lehet linkelni... en legalabbis nem latom, naszoval:
  • cement
    hamár urban-tajkep (mint blastaé) :)
  • Blasta
    LOÁL
    Hájjja, megmondta a mester is :)))
  • Galy
    "Ha nem elég jók a képeid, az az oka, hogy nem vagy elég közel" :)
  • Blasta
    "Ha nem tetszik a modell feje, akkor levágod?"

Sztem nem jó hasonlat.
    Ha nem tetszik a modell lába, dereka vagy melle, igenis megvágom, portrét csinálok belőle, ha zavaró dolgok, bőr vagy ruharészlet kerül a képre.
    Szal étem mit mondasz, de a hasonlat nem jó.

Én itt láttam valamit, egy pillanatot, elfogott egy érzés, ahogy belenéztem a várost megsütő lemenő napba, és a kanyargó sinekre, amik végigvezetik a szemet egészen a hídig. Csak ezt az apró részletet akartam megörökíteni, de a 135ös obival nem ment. Ezért a vágás, ami nekem jobban bejön, jobban visszaadja azt az érzést, hangulatot amit akkor, ott éreztem.