25245

• Blasta
    Ez rulz!!!!!!
  • Placebó
    Ez is csak összerakva van... és milyen kék
  • Placebó
    itt ennyire durvakék
    nekem is de ez van...
  • Placebó
    itt ennyire durvakék
    nekem is de ez van...
  • Cat 02 #16309
    érdekes a víz :O
  • 300Dani
    épp hdr göNbpanot számoltatok, sazl kusé
  • G_ArchAngel #16307
    végül is ha úgy nézzük, hogy a valóság nem fekete-fehér és mégis fotózunk (is) ebben a tartományban, akkor igazad van...
  • 300Dani
    A HDR algoritmusokon még csiszolni kell, és nem is mindig alkalmazható, de:
    a géped legnagyobb bénaságát, a szűk dinamikatartományt kompenzálja. Ha a fotózás a valóság leképezése, akkor helyénvaló technológia. Ha a fotózás szubjektív művészkedés, akkor is használható.
  • Editthy #16305
    erőteljesen egyezik a véleményünk
  • Placebó
    mámostmér? :)
  • G_ArchAngel #16303
    a felhőre? ehhez már kell arc:)))
  • Placebó
    Oda szembe föl megyek holnap...:)
  • Gabo
    Jó az a HDR, csak nem úgy ahogy néhányan használják. Igazi előnye ott van, ha valamelyik 3D grafikai programban felhasználják fényforrásként és háttérként. Így lehet a legjobban elérni azt, hogy egy 3D-s tárgy tökéletesen passzoljon egy valódi fotózott/filmezett környezethez.
  • Loál János #16300
    Jaja, semmi köze.
  • Placebó
    Azé mostmá kipróbálom
  • G_ArchAngel #16298
    vicceltem: HDR = digitális illusztráció giccsbe öntve, semmi köze a fotózáshoz...
  • Placebó
    oké soon
  • G_ArchAngel #16296
    az ilyet tessék nyomni HDR-ben, merazjó!
  • Placebó
    Spam :)
    A mai este is giccs volt:)
  • Blasta
    A fotózás szellemisége: a fotózás nem csak a képekről szól!

Na? Milyen? :)

(gabonak igaza van sokmindenben sztem)
  • Gabo
    Lehet, hogy meglep, de a fotózás nem csak a képekről szól. Szóval van helye az ilyen filozofálgatásoknak is egy ilyen helyen.
  • Gabo
    Ami a háborús fotózást illet...
    Amíg annak idején a világot be nem járták a haláltáborokról készült képek, addig az emberek nem hitték el, hogy mit tettek a nácik. Valószínűleg az atom fegyverek elleni tiltakozás sem lenne ennyire erős, ha nem ismernénk a Hirosima romjairól és a sérültekről készült képeket. A vietnámi háború befejezése is nagy mértékben annak volt köszönhető, hogy a nyilvánosság elé kerültek az ott készült képek és ez váltotta ki a civilek fokozott tiltakozását. Ha nem lennének képek arról, hogy a fegyverek milyen pusztításra képesek, máig sem gondolkodnának azon emberek, hogy talán ideje lenne nem halálos fegyvereket létrehozni és máig nem tiltották volna be a taposó aknákat, a biológiai- és vegyi-fegyvereket.
    Én se szeretem a háborúkat és a háborús fotózást. És igaz az, hogy behozták a háborúk borzalmát az emberek mindennapjaiba, de ezek nélkül a képek nélkül valószínűleg messze nem tartana ott a civil ellenőrzés a katonaságok felett, mint ahol jelenleg tart. Még annyi erkölcsi visszatartó erő sem lenne a katonákban, mint amennyi jelenleg megvan. Nem az az igazi visszatartó erő, hogy felelősségre vonhatják, hanem az, hogy mások is megtudják, nyilvánosságra kerül az, hogy mit tettek.
  • Placebó
    Flém :)
  • Basic
    Ügyesek vagytok, hogy egy műsorajánlatból összehoztok egy ilyen kis vitát:D
  • Blasta
    Na ez jó ötlet!
  • Galy
    fogalmazzuk már meg, hogy mit jelent a " fotózás szellemisége"!
  • Blasta
    Amúgy nézek néha ismeretterjesztő csatikat, de mivel a háborút látni nem szeretem, a háborús fotózással nem szimpatizálok, így inkább kihagyom ezt a műsort (plusz későn is van :DDD)
  • Blasta
    "az ilyen filmekbők csak tanulni lehet."

ebben igazad van, de a fotózás szellemiségét nem ebből fogom megérezni sztem.

"Ebből a jövő generációja is csak tanulhat."

Sajnos úgy néz ki az emberiség nem nagyon tanul, ha háborúrról van szó.
    Dokumentálni kell, de tegye ezt az akinek bírja a gyomra.
  • Galy
    oké
    az ilyen filmekbők csak tanulni lehet. (persze mellette formálhatod a saját fotószellemiségedet)

a háborúkat pedig sajnos dokumentálni kell. Ebből a jövő generációja is csak tanulhat.

• Blasta
    Ja, meg Te is.
    Minek írsz, ha aztán csak ezzel a fellengzős dumával "ezt nem kommentálnám, mert kedvellek:)" zárod soraid?
    Nyugodtan mond meg, miért vagyok f@sz, hogy így gondolom, aztán majd meglássuk mi sül ki belőle :D
  • Blasta
    értem ám, csak miért nem mondod el a Te nézeteidet, hamár jelzed, hogy eltérő az enyémtől? :))))
  • Galy
    szimpla nézeteltérés
  • Blasta
    ém=én
    :)
  • Blasta
    Azzal nem értesz egyet, hogy ém hogyan gondolkozom bizonyos dolgokról? :)))))))
  • G_ArchAngel #16279
    1. nem nézek tv-t, mégha van is - nem hülyeség nézni az ismeretterjesztő/hír csatornákat...
    2. a fotózás szellemisége nem érdekel, azt saját magam alakítom, gondolom, érzem - ezt nem kommentálnám, mert kedvellek:)
    3. a hadifotózást nem tartom túl erkölcsös foglalkozásnak - ezért kellett volna megnézned a filmet, akkor tudnád, hogy majdnem a legerkölcsösebb foglalkozás...
  • Galy
    hi

a kettes és hármas ponttal nem értek egyet :)
  • Blasta
    1. nem nézek tv-t, mégha van is
    2. a fotózás szellemisége nem érdekel, azt saját magam alakítom, gondolom, érzem
    3. a hadifotózást nem tartom túl erkölcsös foglalkozásnak
    4. a kommentem csak poén volt, lévén mindenki erről írt, hogy megnézi-e vagy sem :)))))
  • G_ArchAngel #16276
    nem csak a háborús fotózásról, hanem magáról a fotózás szellemiségéről is szól - tanulságos film...
  • Blasta
    Én még egyszer se láttam és nem is fogom, bár van egy TV-m az egyetlen szobámban
    [BEÁLLT A SORBA]
  • G_ArchAngel #16274
    én most néztem másodszor, de szombaton is megnézem...