25245

• Gladiator
    Pulau Ketam

Pulau Ketam (Crab Island) másfél órára van Kuala Lumpurtól, de nekem valamiért mégis 4 órámba telt eljutnom oda. A szigeten csak halászatból (meg az ehhez kapcsolódó szakmákból élnek, mint pl. hajóács. Persze azért van 1-2 fodrász is, meg hasonlók), valamint csempészetből élnek. A külső ne tévesszen meg senkit sem. Lehet, hogy kívülről csóró háznak tűnik, de akármelyik házba benéztem, mindenhol ott vírított a több millió forintos házimozi rendszer, meg nagyképernyős HD tv. Én nem tudnék itt élni, de az ottaniak viszonylag boldogok, még a gyerekek is. 1-2 tinédzsert láttam akik annyira nem voltak mosolygósak, mint a többiek. Beteszem ide a kedvenc képeimet, az összes kép itt tekinthető meg.

Egy átlagos ház

Szinte mindenhol hajóroncsok vannak

A közlekedés jórészt biciklivel történik

Egyik kedvencem. Szerintem fajin kis absztrakt épületfotó:)

Egy ajtófélfa részletesen

Ugróiskola (Angel! Itt vannak neked csajok!!!)

Köszi a figyelmet!
  • Placebó
    Bajszos, NZ rigófessön vazz :)
  • hen-tes
    Hát bazdmeg, ez marhára irritáló kép. :@
  • Blasta
    Minimium két kopasz/ritkás hajkoronával bíró fotóst ismerek, vajon melyik látható a fotón??? :)))))))
  • Aquir
    nyilván :)
  • Barney Tech
    Ennek szőrös a csőre :O
  • Aquir
    omg, te kis pajkos :P
  • 300Dani
    loál, sry:
  • Placebó
    feketerigó (Turdus merula) :)
  • efem
    nem tudja valaki hol van ez az "elmult 50ev" fotokiallitas? lattam a dobozba, de csak a vegen kapcsolodtam be, es nem mondtak mar meg1x hol van :(
  • Gladiator
    Nagyon szép képek Tibetről
  • Gladiator
    Tibet
  • Gladiator
    http://www.alisonwright.com/portfolio.htm
  • Galy
    nice
    a latinért meg pirospont
  • Aquir
    HAL9000.. Így hívták a gépet ami megölte az embereket a 2001: Űrodüsszeiában :)
  • 300Dani
    bevérzetta szeme :C
  • Placebó
    Fekete hattyú (Chenopis atrata)
  • Hörkee
    Nálunk is itt tanyáztak nyáron :) futottam előlőlük mert jött utánam alacsonyan :)
  • 300Dani
    Megdőlt a mátrixkép méretrekord: 8,6 Gpixel.
    (1145 darab 12,2 Mpixeles fotóból)
  • Gabo
    Csúcs!
    Minidg látom őket röpködni, meg hallom a cirpegésüket, de eddig nem volt szerencsém ennyire közel kerülni egyikhez sem. Tetszik!
  • Amse
    bőregér
  • 300Dani
    Rakat astrofotó.
  • BiG G
    numanuma bevágva, kb lehidaltam
  • 300Dani
    The Hubble Deep Field: The Most Important Image Ever Taken (Video)
  • BiG G
    durvulat
  • 300Dani
    Pripjaty megint.
    [ODAMENNE]
  • G_ArchAngel #17529
    Magyar sikerek a National Geographic pályázatán Kedvencekhez ad
    2006. október 31. Marketing és Média
    Magyarországon 2006 februárjában hirdették meg a National Geographic első nemzetközi fotópályázatának részeként az alkotói versenyt amatőr és professzionális fotósok részére. A győztes képek pedig megmérettettek a National Geographic washingtoni döntőjén.

A végeredmény kiemelkedő magyar sikert hozott: a nemzetközi mezőnyben a háromból két kategóriában hazai fotós hozta el az első díjat.

A National Geographic Society 2006 elején első alkalommal hirdetett nemzetközi fotópályázatot tizenhat olyan ország kiadóival és szerkesztőségeivel együttműködve, ahol megjelenik a National Geographic magazin. A National Geographic Magyarország kiállítással egybekötött nyílt fotópályázat kiírásával csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek célja a fotózás népszerűsítése mellett új tehetségek felfedezése volt.

A részt vevő országok először határaikon belül hirdetették meg a versenyt, és az előzsűrizés után három kategóriában küldtek fotókat a nemzetközi megmérettetésre. A magyarországi elődöntőre több mint háromezer pályamű érkezett, melyeket a Papp Gábor, Heltai Csaba, Szalay Zoltán, Korniss Péter és Eifert János alkotta zsűri bírált el. A hazai döntő több ezer kép közül kikerült győztes fotói a National Geographic Magyarország magazin júliusi számában jelentek meg, s alkotóik egy-egy Canon EOS D30 géppel gazdagodtak, melyet a fotópályázat eredményhirdetésén vehettek át.

A nemzetközi fotópályázatra összesen 40 ezer pályamű érkezett, a tengerentúli döntőre, Washingtonba továbbjutó 48 fotót – a részt vevő országok három-három kategóriagyőztesét -- a National Geographic Society szakmai grémiuma értékelte.

A végeredmény kiemelkedő magyar sikert hozott: két kategóriában is hazai fotós hozta el az első díjat. Radisics Milán a Természet és tudomány tárgyban a 2003. májusi részleges napfogyatkozásról, napkeltekor készített képével, míg Németh Dániel a Népek és kultúrák témában egy barcelonai fesztiválon megörökített jelenettel vívta ki a zsűri elismerését. A Társadalomábrázolás kategóriát Erdal Kinaci török fotós nyerte.

A hazai díjazott képeket és a zsűri által kiválónak ítélt további 150 fotót bemutató kiállítás nyílt a Westend City Center Bevásárlóközpontban. A kiállítást Schlosser Tamás, a National Geographic Magyarország magazin októberben kinevezett főszerkesztője nyitotta meg. Az október végétől egy hónapig látható kiállítást ingyenesen tekinthetik meg a látogatók.
  • G_ArchAngel #17528
    csajokat akarunk:)
  • Gladiator
    hát ez nem jött össze:D 2 napja nem esett (amúgy napi 3-4 órát szokott úgy esni, mint ami otthon is volt egyszer 15 percre, és egész pest megbénult). Szal két napja nem esett és úgy látszik az időjárás eme lemaradását mind ma akarja bepótolni. Így kemény 15 képet csináltam, abból 10 egy szemüvegboltban készült, ahol idióta szemüvegeket próbáltunk haverommal. Ha gondoljátok, feltehetem, felettébb művészi
  • Gladiator
    na, ha minden jól megy, este egy elég méretes upload a Kuala Lumpuros galériámba, csak még szereznem kéne egy memóriakártyát, mert kölcsönadtam, azt a hülye gyerek meg képtelen felkelni, akárhogy döngetem az ajtaját. Idióta kenyaiak...
  • Aquir
    biztos volt benne elpárolgott olajfolt :)
  • Basic
    Én is kimentem tegnap fotózni, és olyan felhőket láttam, mint még soha. Ilyen színesek voltak:

Olyan 3-4 percig lehetett ilyen, utána teljesen fehérré váltak. Ezután kb 5 perccel meg teljesen besötétedett, és ilyesmi felhők voltak mint itt lejjebb.
  • Hörkee
  • Hörkee
    Akkor ezt figyeld. én fényképeztem ma:

• 300Dani
    giccsparádé, ájnó, de dúva volt az ég ma este, részlet:
  • Romtotem
    Sziasztok!
    Remélem elnézitek ezt a kis reklámot, bár nem is olyannyira reklám, de reméljük hasznotokra válik.)

Szóval, elindítottunk egy kezdeményezést, melynek fő célja az analógos technológia ismertetése, terjesztése. Szeretettel meghívunk mindenkit kis társaságunkba, ha érdekli az ezüst-halogenid alapú fényrögzítés, netalántán bővíteni szeretné saját vagy mások tudását.

Magyar fotósok az ezüst-halogenid alapú képrögzítésért
  • 300Dani
    Háhá, szerintem de :)
    Csak kb 20px vagyok :(
  • Tomo15
    Nem vagy rajta véletlenül ezen a képen? Szerintem ugyan akkor készült mint a te 2. képed;)
  • Galy
    ez pedig még Borzavár környékéről, vadak végre nem vadasparkból :)

• Galy
    felraktam ide pár képet hétfőről.