25245

• Kenny85
    lehet h nemrégiben járt arrafelé valami oláh család azt a hátulját zsigulira rakták és leadták a MÉHbe :D
  • 2Bálint
    napjainkra eltűnt a hátulja???
  • GregSB
    Nem lakom a közelében.. csak ha ezt tudom lehet hamarabb kitűzöm célul hogy eljussak a kanári szigetekre. (/me iy hajóroncs puzi)
  • Falconer
    Kozeleben laksz vagy mi ebben olyan meglepo? :)
  • GregSB
    Ez de kemény... 12 éve ott van, überbrutál fotótéma, mégsem hallottam eddig róla.

SS America

1994-ben
    Pár évvel ezelőtt
    Napjainkban :CC
  • G_ArchAngel #18030
    igen, de a lomozás szándékos, ellenben...
  • 400Dani
    Sokan tükörreflexessel lomóznak, ez a kis tanfolyamunkon is látszik
  • Basic
    Én még úgy sem látnám értelmét. Akkor már inkább fotózza le az ember, amit akar full auto beállításon.
  • Blasta
    Így van.
  • Galy
    Visszatérve a lomo-hoz: akkor látnám értelmét, ha nem minden ilyen technikával készült kép kerülne nyilvánosságra, vagyis csak a jobbak, amik valóban ki is néznek valahogy. A jelenlegi formában baromságnak tartom, olyan baromságnak, ami csak növeli a digitális/analóg vizuális hulladék mennyiségét.
  • Galy
    miez?
    (jó szinek)
  • AnonymouS
    fake :D
  • Blasta
    Nos, az alábbi képet a Photo.net-en találtam.
    Igazából nem is én, hanem a Kedves és csak magát a képet küldte el nekem, nem ismerem a kép szerzőjét.
    Bocs a teljes méretért, de ezt a tökélyt nem volt szívem lekicsinyíteni. Szóval ettől a mesterműtől kész vagyok.

• Lateralus
    Neked véged!
    Kezünkben az aduász, hogy kicsináljunk.
    Ha akarunk :))
  • DecenS
  • Blasta
    Gihi :DDDD
    Tegyük még szépen hozzá, hogy Szécsi Palibácsi sem tud róla, hogy feldolgoztam az "Én édes Katinkám"-at (Size does matter) és Wacsovszkiéktól sem kértem engedélyt a Mátrix pár sorának felhasználásáról.
    Ja, és az EA-nak is lógok kis mannával a Mohaa-ból kiollózott mesterlövészpuska hangért, továbbá Májkroszoft Sam is kopogtathatna az ajtómon a "SZNÁJPÖR" hang jogdíjaiért. :)
    Válaszoltam-e a kérdésedre? :D
    (és jópont jár amiért felismerted)
  • DecenS
  • GregSB
    PLÁGIUM!!!!!!!

Máglyára vele! :DD
  • DecenS
    megha'gattam a sznájpörszóndot :)
    monnya csak blasztamester, craig armstrong tud róla, hogy fel teccett használni a romeo+juliet ost egyik trackjét? ;-)
    (ha már az orrvérzésig hangoztatott szerzői jogoknál tartunk)
  • Falconer
    *en is
  • Falconer
    En jobban szeretem ha baratnom szaxizik :)
    Minden szar teret bir hoditani maganak, annyi barom ember van.
  • ivjoe
    Pont úgy jártam, mint Falco. :DDD
    Amúgy én csak azt nem értem, hogy ez a szar, hogyan tudott teret hódítani magának. :C

(Ha belefújsz egy szaxofonba, és még azelőtt nem volt ilyesmi a kezedben, nem fog megszólalni. :) Múltkor próbáltam barátnőméből hangot kicsikarni, eléggé megszenvedtem vele. :DDD)
  • Falconer
    En is gorgetem felfele, mondom mik ezek a szarok? o.O
    Aztan utana olvastam a szoveget :D
  • Blasta
    "Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül." !!!
  • Gabo
    Először a képeket néztem meg és nem értettem, hogy miért nem értem őket. Mostmár legalább azt értem, hogy miért nem értettem.
    Mikor legutóbb felmerült ez a téma, megnéztem egy-két lomo képet, de nem tudtam eldönteni, hogy mit esznek rajtuk az emberek. Kezdtem félni attól, hogy esetleg bennem van a hiba, hogy nem bírom felfogni a mögöttes tartalmukat. Ezek szerint mégis csak bennem volt a hiba, meg nem is.
  • AnonymouS
    én is egyetértek 100%ig!
  • Loál János #18009
    Miva, agyadra ment a RANDOM ART. :Dd
  • G_ArchAngel #18008
    szívemből szóltál...

nálunk van egy LOMO-buzi kiscsaj, aki egy colorsplash géppel nyomja, ennek az a lényege, hogy a vaku elé színszűrőket lehet tenni és ha pofánvakuznak kék/sárga/akármi lesz a fejed...

tegnap büszkén megmutatta a tanárnak, mire az: "ilyen szart pillanatok alatt lehet PS-ben csinálni, minek ehhez gép?":)
  • Galy
    egyetértek
  • Blasta
    Miért van az, hogy ezt a lomográfiát egy szerencsétlen humbugnak tartom?

Az oké, hogy sosem voltam az a nagyon lázadó tipus, legyen szó zenéről vagy fotózásról. Talán nem tartom elég tehetségesnek magam ahhoz, hogy új dolgokon törjem a fejem, inkább járok a "nagyok" kitaposott ösvényein, ígyis rengeteg alkotásra, kreatívkodásra alkalmas területet találok, amin jól lehet érvényesülni.

De ez a lomo...
    Mivel régebben sokat zenéltem, így abba próbálom behelyezni.
    Sztem ha a zenében valaki a lomográfiához hasonlatos "műveket" szeretne komponálni, akkor elindítja a felvevőt, egyszerűen RÁTENYEREL a zongorára, kalimpál rajta kicsit, tökmindegy mit és mennyi ideig, milyen rotmusban, lehetőség szerint háttal, de ez szabadon választott. Majd egyből 3 méterről tigrisbukfencet hányva beugrik a dobok közé, amik feldőlve remek hangot adnak, végül belefúj egy szaxofonba csak úgy találomra.
    DEJÓ, máris leutánoztuk a lomográfiát, mekkora ZENEI MŰ született. NEM ÉRTED? Akkor csokker vagy.

De akár elektronikus zenei vonalon is megközelíthetem a dolgot.
    Zeneprogram elindít, találomra mindenféle note-okat berajzolunk a szerkesztőbe, a ritmustól, a hangzástól, az akkordoktól és úgy egyébként MINDENTŐL FÜGGETLENÜL, lehetőleg úgy, hogy szerencsétlen Kodály forogjon a sírjában, majd az egészet elmentve örülünk, hogy LOMÓZTUNK egy jót, mekkorát alkottunk!!! Nem hallod? Áhhh, béna vagy, pedig ez az igazi művészet!!!

Mielőtt nekiálltunk, senki nem tudta, hogy mi fog kisülni belőle, egyszerűen a vakvilágba nyomkodtunk a billentyűzeten mindent, majd a végén kijelentettük, hogy MŰVÉSZEK VAGYUNK ÉS AKI EZT NEM ÉRTI, AZ HÜLYE.

Persze, hogy művészek vagyunk, saját magát mindenki művésznek gondolhatja, és senki sem kérdőjelezheti meg, hogy ilyen zeneműveket elkészíteni mekkora teljesítmény már. Ha valaki ezt annak tartja, ám legyen. De könyörgöm, mi az értelme??? A lázadás??? Miért??? És mér kell ennek nevet adni???

A zenében aki lázadt, azok nem az általam említett példákat követve lettek nagyok, sikeresek, befutottak. Nem azért alkottak olyan meghatározó zeneműveket, mert tehetségtelenségüket azzal próbálták palástolni, hogy művészi szintre vitték a nemodafigyelést, a határok tökéletes leszarását. Mi értelme van olyan fotókat készíteni, amin azt sem tudjuk, hogy mi van? Mi értelme olyan képeket csinálni, amikre oda sem figyelünk készítésük alatt, hisz ha odafigyelünk akkor már nem lomóról beszélünk. Miért kell ezt a dolgot erőltetni?

Összefoglalva: biztos bennem van a hiba, de a lomográfiát egy olyan dolognak tartom, ami a tehetségtelenséget, a fotózás totális körbeszarását próbálja palástolni azzal, hogy nevet adnak neki és különféle készülékeket gyártanak a frencsájz alá. Sztem olyan emberek lomóznak, akiket totálisan hidegen hagynak a fotózás alapelvei, és nem vezérli őket semmi más, csak a lázadás, és reménykednek benne, hogy talán kisül vmi a végén. Ha nem, az sem baj, de egy fogpiszkálót sem tesznek odébb azért, hogy a dolog megváltozzon. És azért mert fotózni olyan "egyszerű" -lényegében egyetlen gombot kell csak megnyomni- máris vegyen mindenki a kezébe gépet és kattintgasson, majd kijelenthetjük a totális odanemfigyelésre és a tudatos alkotás leszarására, hogy LOMOGRÁFIA, MŰVÉSZET. Persze, művészet, de ha lehet akkor a világ leghaszontalanabb, legutolsó művészete, amihez nem kell semmiféle tehetség, alázat, odafigyelés vagy bármi egyéb. Csak kattogjon a gép, levan szarva milesz a képeken... :(

"Don't think just shoot"

Pár kép a Lomographic World Archiveból:

• G_ArchAngel #18005
    Taz-zal találkoztál már? vagy Új-Zélandon nincs, csak Tazmániában?:D
  • Jano
    Vááájeee, htx. :O))))
  • Placebó
    Meg elek, Deli sziget allatsag... brrr

Jano megvan apokos fotod... :)

Majd leszek de nemtom mikor!

Paz mindenkinek Lake Tekapobol

Kakitiano!
  • mod
  • gabatika
    nézzetek képeket: Horváth Dávid
  • Jano
    Tényleg szemfájdító.
    Főleg egy ilyen szép fekete paripánál. :-|
  • GregSB
    Lehet az én monitorom rossz, de én nem látok semmi a motorháztetőből, és ez engem idegesít :)
  • Blasta
    Szvsz a reklámnak mindíg meg kell ujulnia.
    Ez is egy ilyen eset. Mondjuk nekem kvázi ezzel a képpel semmi bajom.
  • Blasta
    Szvsz a reklámnak mindíg meg kell ujulnia.
    Ez is egy ilyen eset. Mondjuk nekem kvázi ezzel a képpel semmi bajom.
  • GregSB
    Picit talán off:

Újabban az a divat, hogy sz@rrá kell égetni a képeket? Most komolyan, a Hamann marketingesei komolyan gondolták a cikkhez tartozó fotósorozatot?

A kedvenc képem külön be is linkelem: